Колко дългове имате?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Колко дългове имате?

Мнение от zAcK » 17 Юли 2022, 21:36

Ясно :bchug:
Явно някъде между двете части на седалката трябва да са тия железа за захващането. :bchug:
Все очаквах нещо като капачки, или ципове, като на останалите :dunno: Но явно са там някъде :bchug:
Мерси :bchug:

:OT: :OT: :OT:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Юли 2022, 22:21

DigitalExile написа:
cod-cdbp написа:
zAcK написа:В банките в София заплатите са по-ниски от тези на чистачките в София! И това не е майтап, пресилено и т.н.
Особено в клоновата мрежа. Брутално ниски са на фона на останалите заплати и особено на фона на печалбите на банките... :censored: :banghead: :banghead: :banghead: :ranting:

Винаги съм се чудил, защо е така и как търпят хората?

На мой колега жена му работи в банка, едиснтвената причина да седи там е,че лихвата на ипотеката им е под 1% защото тя е служител на банката.

И това е някаква популярна глупост . Уж тва било причината- ами ако напусне и лихвата стане 2.2-2.3% колко ще инсе качи "лихвата" демек вноската- сигурно двойно ...не, със някакви 50-100лв

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 17 Юли 2022, 22:27

НЕмам. А що тре'а да имам дългове ? :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 17 Юли 2022, 22:30

Банките последните години си браха лайката. Първо, не дават пари. Второ, смляха се от придобивания и окрупняване. :dunno:
Разбирайте, много хора станаха ненужни. И не само това. Яко се затварят клонове, дори и да не ги е купил някой.
Например ДСК, които затвориха страшно много клонове и дори може да видите обяви в imot.bg, където си продават сгради и помещения!
Та скоро не зная кой ще иска да бачка на подобно място. Не стига, че не дават пари, ами могат и всеки един момент да те разкарат, както и се случва. :dunno:
Да не говорим, че дори и IT-тата в банките не получават кой знае колко пари на фона на остналите :dunno:

И най-якото - банките в България всяка година отчитат по-висока печалба от предходната :censored:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 17 Юли 2022, 23:08

:OT: Стабилна машина :bchug:
Top Gun Maverick написа:Нещо сериозно...имаш да смениш биелни лагери

Лагери пък на тези километри на 40д защо :conf: :dunno:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Юли 2022, 7:22

:mhihi:
Ами нямам предвид веднага, ама като мине 200 и трябва да почва да се ослушва. А те не издават звук, направо си повличат. :mhihi: Това е един от кофти моторите втора ръка. Не вярвам да се купува с цел да се завърти 25 000 км. та затова казвам, че едни лагери се имат като разход. Ако не си чувал или чел как този мотор повлича лагери, потърси, ще се изненадаш. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Юли 2022, 7:35

Ако я купуваш с пари на заем , едва ли ще останат и за лагери :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 18 Юли 2022, 9:06

Top Gun Maverick написа::mhihi:
Ами нямам предвид веднага, ама като мине 200 и трябва да почва да се ослушва. А те не издават звук, направо си повличат. :mhihi: Това е един от кофти моторите втора ръка. Не вярвам да се купува с цел да се завърти 25 000 км. та затова казвам, че едни лагери се имат като разход. Ако не си чувал или чел как този мотор повлича лагери, потърси, ще се изненадаш. :mhihi:

Ако е вярно това че маслото е сменяно на 10к, лагерите и веригата не би трябвало да в лошо състояние.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 18 Юли 2022, 9:31

zAcK написа:Банките последните години си браха лайката. Първо, не дават пари. Второ, смляха се от придобивания и окрупняване. :dunno:
Разбирайте, много хора станаха ненужни. И не само това. Яко се затварят клонове, дори и да не ги е купил някой.
Например ДСК, които затвориха страшно много клонове и дори може да видите обяви в imot.bg, където си продават сгради и помещения!
Та скоро не зная кой ще иска да бачка на подобно място. Не стига, че не дават пари, ами могат и всеки един момент да те разкарат, както и се случва. :dunno:
Да не говорим, че дори и IT-тата в банките не получават кой знае колко пари на фона на остналите :dunno:

И най-якото - банките в България всяка година отчитат по-висока печалба от предходната :censored:

1. Никога не са давали по-лесно пари , а пазара постоянно расте и то здраво
2. Защо да в лошо да се затварят клонове - в София има повече банкови клонове от баничранци. На всеки 200метра в центъра- офис. За какво ти е такова нещо с 3ма човека на кръст, при наличието и на мобилно банкиране
3. За какво са ти 21 БАНКИ на 4млн активно население ? Нормално да останат 4-5 големи и няколко малки . Да не говорим че българските банки че всичките са полузащитник
4. С опит в банка лесно може да си намериш друга работа
5. За заплащането и печалбите ...си адски прав :idea:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 18 Юли 2022, 10:12

acho.rs написа:
zAcK написа:Банките последните години си браха лайката. Първо, не дават пари. Второ, смляха се от придобивания и окрупняване. :dunno:

1. Никога не са давали по-лесно пари , а пазара постоянно расте и то здраво
2. Защо да в лошо да се затварят клонове - в София има повече банкови клонове от баничранци. На всеки 200метра в центъра- офис. За какво ти е такова нещо с 3ма човека на кръст, при наличието и на мобилно банкиране
3. За какво са ти 21 БАНКИ на 4млн активно население ? Нормално да останат 4-5 големи и няколко малки . Да не говорим че българските банки че всичките са полузащитник
4. С опит в банка лесно може да си намериш друга работа
5. За заплащането и печалбите ...си адски прав :idea:

Нещо си се объркал :mhihi: Не разбирам къде съм написал, че ми трябват много банки, че искам много клонове и т.н.? :dunno:
Написах само, че това не е добре за работещите там. А колко лесно си намират работа не е много ясно.
Щото едно е да затвори клон на ДСК в Свиленград, друго е в клон в София.

Да не говорим, че има населени места, където затварят клонове и пенсионери и т.н. се оказват на по 100 км. от най-близкия друг клон на банката, която ползват.

Та не разбирам какво точно искаш да ми обясниш? Много ме кефи как за всяко нещо, което си пишем тук изхождате от гледната точка на живеещи в София хора с възможности.
Останалите кучета ги яли... :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 18 Юли 2022, 13:11

Преди две години имах път през селата северно от Пловдив.
Сутринта имах гориво в колата но никакъв кеш но си рекох че ще изтегля от банкомат. Ядец! По тези села няма банкомати! Докретох до бензиностанция Ромпетрол на Тракия и чак там има банкомат на Пощенска банка.
Не банков клон, банкомати даже няма по провинцията!
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 18 Юли 2022, 13:58

acho.rs написа:Предполагам е било "Нищо лично- просто бизнес" Самоосигуряващите и особено пък ако е ЕООДта с обороти под 100к са мега рискови. Не мисли че всички банки в България и по света са тъпи, защото ти искат повече документи ;)
ПС: кредитна история по подразбиране трябва да е "чиста". Никой не му се е занимавало да събира документи за 5к кредит. Натам ...не искам да те дразня ама ...ако си със сериозна фирма с големи обороти...и търсиш няколко к кредит ....

Колко "сериозна" фирма съм, какви ми е оборота и защо съм търсил кредит едва ли има значение....аз си знам ;)

Това, което ще те помоля да ми обясниш е : с какво една фирма , клиент на банката от 10+ год., със сравнително стабилен и константен оборот, с перфектна кредитна история ( не само в тази банка) е потенциално по-рисков длъжник от някой, който е някъде на трудов договор (изключвам държавните служители) ?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 18 Юли 2022, 14:17

Точно това се случи с мен преди години. Райфайзен ми дадоха кредитна карта с 500 лв лимит, защото се самоосигурявам, а на служител от моята фирма дадоха 7000 лв лимит, тъй като е на трудов договор. Нямало значечение, че аз му плащам заплатата :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 18 Юли 2022, 14:29

немо написа:...Това, което ще те помоля да ми обясниш е : с какво една фирма , клиент на банката от 10+ год., със сравнително стабилен и константен оборот, с перфектна кредитна история ( не само в тази банка) е потенциално по-рисков длъжник от някой, който е някъде на трудов договор (изключвам държавните служители) ?

Не някъде, а в същата фирма. Колегите ми, които са на трудов договор във фирмата ми взимат кредити далеч по-лесно от мен. Аз съм собственик и управител и се попълваха тонове бумаги, въпросници и тн. За 15к преди 3 години ме "изпитваха" 2 седмици. Колежката отиде след 6те месеца изпитателен и след 2 дни имаше 30 бона в сметката...

ПП. Сега видях и аналогичния случай над мен. :mrgreen: :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 18 Юли 2022, 14:52

pampo написа:
немо написа:...Това, което ще те помоля да ми обясниш е : с какво една фирма , клиент на банката от 10+ год., със сравнително стабилен и константен оборот, с перфектна кредитна история ( не само в тази банка) е потенциално по-рисков длъжник от някой, който е някъде на трудов договор (изключвам държавните служители) ?

Не някъде, а в същата фирма. Колегите ми, които са на трудов договор във фирмата ми взимат кредити далеч по-лесно от мен. Аз съм собственик и управител и се попълваха тонове бумаги, въпросници и тн. За 15к преди 3 години ме "изпитваха" 2 седмици. Колежката отиде след 6те месеца изпитателен и след 2 дни имаше 30 бона в сметката...

ПП. Сега видях и аналогичния случай над мен. :mrgreen: :mrgreen:

Аз за какво мислите, че съм писал по-нагоре, че съм теглил кредити за да ги дам като заем на фирмата си :lol:
На фирмата не искаха да дадат, а после се съгласиха на много висока лихва. На мен, който е на заплата в същата фирма, ми дадоха без изобщо да ме питат нищо, и при по-добри условия :clap:

А самата фирма не е със 100 000 оборот, доста повече е.
Последна промяна vixx на 18 Юли 2022, 14:57, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата