Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Re: Имотният пазар
steeN написа:Тва Габра там до въглищната мина.
И до депото за радиоактивни отпадъци

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
madafaka_donkele написа:steeN написа:Тва Габра там до въглищната мина.
И до депото за радиоактивни отпадъциНищо, поне децата вместо за 20 ще растат за 2 години
Точно. Кеф ти природа, кеф ти чист въздух. Особено, когато вятърът е благосклонен да духа към мината

И са само 200 000 лева за парцел, какво му плащаш.
Последните месеци цените взеха да стават скандални. Дори не мога да проумея кой и на какви наркотици купува в момента?

Или купуващите са на голям зор? А може би са взели повечко Дулколакс и не издържат

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Ако са хапнали дървото 97ма и от пари за двустаен са останали с пари за едни маратонки и съответно сега имат парите и слушат прогнозите... Все пак излезе наскоро статия за 67 МИЛИАРДА на влог в България. Та някакви готови пари, които просто стоят в банка и нямат отношение към работата на притежателите им...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Просто са усвоили повече пари и трябва да го вложат.
Все пак 60% плащат в кеш, за ново строителство вероятно процента е 80%.
Докато има как да се усвояват серизни пари, може и 500к да станат най-евтините, цената е просто цифра.
Докато има как да се усвояват серизни пари, може и 500к да станат най-евтините, цената е просто цифра.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
При средна заплата според НСИ от порядъка на 1100-2300лв БРУТО, се вадят яко по 10-15-20 годишни заплати кеш 

- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
alekangg написа:Просто са усвоили повече пари и трябва да го вложат.
Обаче тези, които влагат собствени средства не са нуждаещи се от жилище, ами са "инвестирори", които търсят къде да сложат парите си да ги спасят от инфлацията. Тези, хора ще излязат от пазара, в момента който цените на имотите тръгнат надолу и когато инфлацията се укроти. Не е нужно тези с големите пари, да им свършат парите, за да се спука имотния балон - ние сме в този момент СЕГА! Днес или утре ЕЦБ ще направи първата крачка с лихвите, по-умните вече са продали, по-глупавите ще се осетят и те и ще почнат да продават. Ще настана паника, който първи да продаде, ще е шоу.
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Всички тук вещаещи големия "буй" за хората с кредити, които изплащат жилища, сигурно знаят, ама има и "нормални" кредитополучатели, които живеят в тези жилища, а не са ги взели за рентиерстване и ще си ебе майката и за тях, не само за онези другите. Ето аз например с жена и дете на 4 години, преди 3 години взех апартамент, с кредит. Бях на квартира, двустаен, наем 600 лв. Ама с детето стана тясно и купих на кредит тристаен, с вноска малко повече от наема.
Та има и хора, и хора, и някой взимат, защото трябва да живеят в него...
^ То основният проблем е, че точно те ще ударят най-голямата греда, щото някой с 5 празни имота и всякакви активи му е все тая, но нормален човек, когато ипотеката от 1200 стане 1700 изобщо няма да му е добре...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
обикновените дето купуват панели или нещо по-нормално ще са пак най-зле, това е ясно.
Ония дето са купил по 5 броя им е все едно дали ще паднат или не, сега са спасили парата, после ще видим.
Ония дето са купил по 5 броя им е все едно дали ще паднат или не, сега са спасили парата, после ще видим.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
anttonev написа:Всички тук вещаещи големия "буй" за хората с кредити, които изплащат жилища, сигурно знаят, ама има и "нормални" кредитополучатели, които живеят в тези жилища, а не са ги взели за рентиерстване и ще си ебе майката и за тях, не само за онези другите. Ето аз например с жена и дете на 4 години, преди 3 години взех апартамент, с кредит. Бях на квартира, двустаен, наем 600 лв. Ама с детето стана тясно и купих на кредит тристаен, с вноска малко повече от наема.
Какво общо има спукването на имотния балон с твоя кредит? Проблема са ти лихвите и това дали ще се спука или не за теб няма значение.
А ти като си смята лихвата по кредита не помисли ли, че взимаш имот в условията на балон и кредит в условията на отрицателни лихви? Това е най-лошия сценарий, защото цените на жилищата вече са твърде високи, а лихвите ти могат само да растат от тук нататък - трябвало е да си пресметнеш така вноската, че да може да я плащаш и като се удвои.
Последна промяна ekalchev на 21 Юли 2022, 17:26, променена общо 2 пъти
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
преди 3 години смятам, че го е взел добре.
Вече за последната година който взе е 90% набутан, особено, ако е с 25-30 годишна ипотека
Вече за последната година който взе е 90% набутан, особено, ако е с 25-30 годишна ипотека
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
Е, той балонът ще се спука заради лихвите.
Нали като се вдигнат и изгърмят онези с по 5 апартамента, ще щракне и при мен.
Аз съм с 30 г. ипотека. 88 кв за 88 еврА.

Аз съм с 30 г. ипотека. 88 кв за 88 еврА.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
ония с 5 апартамента не са с кредити или поне болшинството.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
anttonev написа:Е, той балонът ще се спука заради лихвите.
И без да се спука, като се вдигнат лихвите ще си зле. Спукването на балона е следствие, което теб не би трябвало да се засяга ако не си решил да го продаваш тоя апартамент или по-някакъв начин икономическия срив не те засегне. Ако си го взел преди 3 години значи не си много прецакан. Ако не си очаквал да ти скочи размера на лихвата би било много наивно, няма как това да не стане при положение, че лихвите бяха отрицателни вече - беше въпрос на време. Сега гледам новина преди 30мин, че ЕЦБ са ти я вдигнали с 0.5%
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
Аз и да не го продавам апартамента, нали с инфлацията покупателната ми способност пада.
Това, това и това като го вдигнат с 20-30-40-50%, и вноската и нея и ... как точно няма да ме засегне?
Това, това и това като го вдигнат с 20-30-40-50%, и вноската и нея и ... как точно няма да ме засегне?