Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Икономическата криза 2020-2022

Мнение от Leon » 21 Юли 2022, 1:07

BMW_POWER написа:Нетфликс се издъниха много покрай Джони Деп. Сега му се натискат, за да му финансират новия проект. Уорнър и те се издъниха яко. Той им каза, че няма да работи с тях не за 30, а дори за 300 млн $$$.

Пролетта купихме нов тв самсунг. Самата фирма ми пусна видео канал. От прайм Амазон имам още не знам колко канала. Спортните събития ги гледам онлайн... Нямам идея, кой плаща за кабелна телевизия :dunno:

Нетфликс, Амазон, Пикок и т.н. реално са онлайн стрийминг услуги, не класическа кабелна тв, така че са лесно достъпни самостоятелно. Просто хората като стояха и работеха вкъщи се абонираха за всичко и пазаруваха здраво онлайн. Сега някои от тези разходи отпадат, защото пак пътуват и ходят в мола. А и не е излизало нищо хитово по нетфликс скоро. :mhihi:
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 21 Юли 2022, 8:24

В началото на годината приходите ми се покачиха, супер си мислех. Сега като дръпна чертата отдолу и ядец.
Пари няма :banghead:
Инфлацията е 30% - 50%
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Юли 2022, 9:45

То освен процентно трябва да се има и предвид какво се ползва. Ако се харчат примерно 2 резервоара бензин, от коледните празници досега цената е над 1лв. Значи 130-140лв. Ако хванем от юли миналата година, 1,30лв отиваме, гоним 200лв вече отгоре разлика само. Два месеца си играя да правя сметки колко излиза пазаруването от хранителни магазини. Винаги съм го правел поне веднъж годишно. +250лв спрямо преди 1-1,5 години. Кажи речи се яде едно и също, от едни и същи магазини, в едни и същи количества. Това за двама човека, при хора с 2-3 деца тая сметка със сигурност е драстично нагоре. Предвид, че неща като храна, наем/ипотека, сметки вкъщи и транспорт не могат да се ограничават значително... за хората с по-ниски доходи и над 50% я усещат тая инфлация. Реалната инфлация според мен е 30% поне. Поздравления за колегите, които имат по-голям ръст в доходите и изпреварват :yes:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 21 Юли 2022, 13:28

Дори не искам да пиша колко пари в повече харчим за храна, че ще някой пак ще ме ядоса, но са много :censored: :help:
Дори сланината поскъпна драстично :mhihi:

И като казах сланина, има една сланина в този магазин Чифлик Ливади за 60 лева килото :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Никога не съм я опитвал, ама всеки път я гледам с умиление!
Ако някой тука от форумните милионери я е пробвал, да каже как е?

После ще мога да се хваля, че зная човек, който е ял от нея :ok: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

:weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed:

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 21 Юли 2022, 13:34

Нормално, виж че я затискат с мраморен камък. Ако беше обикновен камък, щеше да е 15лв :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 21 Юли 2022, 13:37

zAcK написа:

Сигурно я продават само на едро,на кг. и на тон. :mhihi: По 100- 200 гр не се занимават да режат. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 21 Юли 2022, 14:19

Възхвалявания тук от някои, Орбан, прибира цирка - https://www.dnevnik.bg/sviat/2022/07/21 ... e_ceni_na/ :ok:

Издържа няколко месеца с глупостите - сега е време някой да плати сметката.

Унгария ще премахне от 1 август защитените цени над определена граница за газа и електроенергията за домакинствата, обяви правителството в указ от четвъртък. Това означава, че много унгарци от домакинства с по-висока консумация ще плащат много повече за допълнителната енергия, която консумират .
...
"Имам познат, който се отоплява само на ток. Месечната му сметка досега е била 30 000 форинта (75 евро), което не е много, но оттук нататък той ще плаща 153 000", каза Миклош Нири, 70-годишен пенсионер, на митинга.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Юли 2022, 14:53

Съгласно 15-годишно споразумение с руския енергиен гигант "Газпром", подписано миналата година, Унгария получава 3.5 милиарда кубични метра (bcm) газ годишно през България и Сърбия и още 1 милиард кубически метра по тръбопровод от Австрия. Външният министър Петер Сиярто каза преди дни, че Будапеща води преговори за закупуване на повече газ от световния пазар, в частност от Азербайджан, преди отоплителния сезон.

Всички искат от този азърбайджански газ, който не съществува. Луди хора.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Мнение от damian2112 » 21 Юли 2022, 16:55

zAcK написа:Дори не искам да пиша колко пари в повече харчим за храна, че ще някой пак ще ме ядоса, но са много :censored: :help:

И като казах сланина, има една сланина в този магазин Чифлик Ливади за 60 лева килото :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

После ще мога да се хваля, че зная човек, който е ял от нея :ok: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Изображение

Ливади като цяло си е турбо скъпо, но са им много хубави нещата. Конкретно тази е много хубава, ял съм от нея, даже още имам в хладилника от февруари/март някъде, тогава също беше 60лв/кг, инфлация 0% при сланината :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 21 Юли 2022, 16:58

zAcK написа:Дори не искам да пиша колко пари в повече харчим за храна, че ще някой пак ще ме ядоса, но са много :censored: :help:

Изображение

това да не е фотошоп бе?

честно не вярвам!
ако е истина, браво на човека, явно има кой да купува, аз ако съм щях да вдигна на 80, че нали е инфлация

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 22 Юли 2022, 0:40

alekangg написа:това да не е фотошоп бе? Честно не вярвам!
ако е истина, браво на човека, явно има кой да купува, аз ако съм щях да вдигна на 80, че нали е инфлация

:ok:

И на мен ми се иска да беше Фотошоп, да я тествам, ама при тая цена няма да си го причиня.
Сланината от иберико прасенца във Вивенда е 13 кинта и си я правя брутална. :ok: Даже сега ще си нарежа малко да си допия :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Юли 2022, 15:38

zAcK написа:
alekangg написа:това да не е фотошоп бе? Честно не вярвам!

:ok:

И на мен ми се иска да беше Фотошоп, да я тествам, ама при тая цена няма да си го причиня.
Сланината от иберико прасенца във Вивенда е 13 кинта и си я правя брутална. :ok: Даже сега ще си нарежа малко да си допия :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не е много скъпо за иберико у нас, иначе същата в Испания около 5-7лв/кг.
https://www.sierradelasvilluercas.com/e ... alado.html

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 23 Юли 2022, 13:23

Абе друго си е сланината на мечката :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 23 Юли 2022, 13:28

Така е. Най-добрата.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 23 Юли 2022, 13:28

ivanski_2 написа:Абе друго си е сланината на мечката :D

Той някъде изчезна? :dunno: Да не е отишъл да бачка в Египет? :bchug:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата