С какво се отоплявате зимата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

С какво се отоплявате зимата?

Централно парно
70
19%
Газ
36
10%
Дърва
68
18%
Въглища
21
6%
Ток
183
48%

Общо гласове : 378
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: С какво се отоплявате зимата?

Мнение от Jordana » 21 Фев 2022, 18:04

Какво искате да кажете за Стината ? Че не е излизал от Бургас ? :conf: :paranoid:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Фев 2022, 18:09

Искат да кажат, че си нямат друга работа и се чудят как спорят с мен :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 21 Фев 2022, 19:46

Миналото лято имахме над 3 седмици зверска жега! 35'С за ден-два щеше да бъде чудесно...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Фев 2022, 22:02

И аз изкарах някой друг летен месец в ПЛД и пот - върждавам, нечовешко е :lol: :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 23 Юли 2022, 19:24

колеги някой може ли да сподели какъв електрически котел като киловати трябва да търся за жилище около 100 квадрата?
или система от 4 радиатора +лира
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 23 Юли 2022, 21:48

На климатици. Не спират почти цяла година. През зимата никога не ги спираме. Дори и да ни няма :ok: :ok: :ok:
Няма по-добро за мен. И като са отделни, още по-добре :mhihi: :ok: :bchug:

Та, докато е време! Звънете на Джордана!!! :bchug: :bchug: :bchug:

P.S. Жената зимата ги настройва на 25-26 градуса и стоят така. Случвало се е зимата да ставам, да ходя в другата стая да спя :paranoid: :paranoid: :paranoid: :help: :help: :help: :help: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 23 Юли 2022, 22:58

И за мен климатика е най-доброто. Всяко лято особено затвърждам мнението си :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 23 Юли 2022, 23:25

Много мразя климатици, ама май и ние ще минаваме на това. Лошото е, че от паразитните сметки на топлофикация няма да мога да се отърва (панелка) каквото и да правя.
Другия месец ще сменя входната врата, че от нея подухва малко, и живот и здраве септември или октомври ще се взимат някакви климатици.

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 24 Юли 2022, 8:29

vixx написа:Много мразя климатици, ама май и ние ще минаваме на това.

Защо ги мразиш? При нас зимата не спират и дори не можеш да разбереш, че работят :bchug:
Ако са хубави, наистина няма да ги усещаш.
Ако е заради градските легенди - имам и електронни, и аналогови хигрометри вкъщи,
с конски косъм(най-прецизни) и т.н. и влажността винаги в нас е около 50% :idea:
Мдам. Във всяка стая, в килера и на терасата имам датчици за температура и влажност :mhihi: :mhihi: :mhihi:
С тях доказвам на жената, че не трябва да пуска климатиците на повече от 26 градуса :paranoid: :paranoid: :paranoid: :conf: :conf: :conf: :mhihi:

На теб кое ти пречи в климатиците? :dunno:

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 24 Юли 2022, 9:27

Щото се топлиш със сешоар, затова :)) И аз ги мразя :)) Друго си е радиатора.
Хм,хм...

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 24 Юли 2022, 11:13

Моджо написа:Щото се топлиш със сешоар, затова :)) И аз ги мразя :)) Друго си е радиатора.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Щом си казал, така да е. Топлили сме се на какво ли не включително камини с парно, ТЕЦ, конвектори, печки и т.н.
От 6 зими сме с хиперинвертотни климатици и не бих го сменил с нищо, освен може би с термопопма ако сме в къща, но не съм сигурен на 100%
Щото пак ще зависим от една система, която може да приключи в най-големия студ и оставаш да мръзнеш.
На комшията като му се прецака термопомпата в апартамента преди 3-4 зими точно, когато не трябва :idea: :idea: :idea:
Единственото хубаво при него е, че е на тавана над апартамента му и като идват да я ремонтират е по-удобно :dunno:

И приятели така разправяха сешоар, ама като идват ги питам, усещаш ли, че работи климатик и стоят и мълчат :conf: :conf: :conf:

P.S. Пак казвам, важното е никога да не ги спираш. Ние дори не им променяме температурата :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 24 Юли 2022, 11:35

Ма няма никакво значение спираш или не спираш. Лъчението си е лъчение. Не е нужно да ти харесва. Харесваш сешоари - ок. Да речеш да нямам климатик та да не знам какво е, ма имам и то хубав. Нищо общо си няма да ме грее радиатор и духалка. Ама нищо. Иначе ок - тих е, не се чува, в стаята е 27 градуса и ръце и крака са ми ледени. С радиатора на 25 по същия темрометър се потя. Така че..всеки си знае неговото. Единственото по-хубаво е открит огън, ама в стая няма как :))
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Юли 2022, 12:28

Проблема с ледените крака е изолацията на пода . Това го има във всички жилища които са над отворени или неотоплями пространства . Обикновено са 1 етаж в кооперациите особено крайните апартаменти или на такива места където отдолу има магазини . В къща е същото ... освен ако не си санирал скоро нацяло ... :lol:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 24 Юли 2022, 13:09

Климатик за отопление е ок, повече от приемливо ако жилището е изолирано и климатиците са хубави. Цената също е добре. Но да се сравнява с комфорта от радиатор или подово е нелепо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 24 Юли 2022, 13:42

Аз съм с климатик и някви радиатори (конвектори ли са, не ги знам) в спалните.
Щото жена ми е лигла и не искала да й духа климатик вечер докато спи, макар че климатиците имат нощни режими и т.н.
Съответно и детската е без климатик, да не духало на децата.

Климатика и радиаторите стоят на 25 градуса, без да се пипат грам. Имат и wi-fi, ама го ползвам само 1-2 пъти в годината, когато ходим на почивка някъде зимата и да ги включа ден преди да се приберем.

Тази зима най-високата сметка за ток с всички останали уреди беше 210 лв.
128 квадрата апартамент последен 3-ти етаж, в стара къща, строена през 70-те.
Преди 10г. сложих уж хубава дограма и не знам си кви най-скъпи стъкла (ако не са ме излъгали само да ми вземат парите :mhihi:), и направих изолация.
Няма как да сравня сметките за ток преди и след, но може би има значение.

Имам и камина в хола с въздуховоди към спалните и коридора.

Е, истината е че топлината от камината в целия апартамент е съвсем различна. Много по-уютна.
Да не говорим за кефа от огъня и пукащите дърва пред теб, като седнеш да вечеряш.
Обяче пък камината е, ебаси и хамалогията дива. Мъкни дърва от двора до 3-тия етаж, чисти пепел, пали, разпалвай и т.н.

За това я паля само като ми е кеф.
Примерно петък, събота, неделя вечер и по празници.
Бъдни вечер, Коледа, задължително гори по цели дни.

И в тази връзка, климатика в хола вече май сдава багажа.

Ако може някой да препоръча добър климатик (ама наистина да е много добър) за ~45 квадрата помещение.
Височината на помещението е нормална, мисля беше малко над 2.70.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата