С какво се отоплявате зимата?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: С какво се отоплявате зимата?
zAcK написа:нито за читав климатик
За сметка на това нечитавите почват още под нулата да се предават

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
TNT написа:zAcK написа:нито за читав климатик
За сметка на това нечитавите почват още под нулата да се предават
Я някой да дефинира "читав"

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
1500лв са бюджетните читави , още по читавите са 2000 и нагоре 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Малко съм резервиран към тези определения, но

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Баща ми 2008-ма купи за къщата 3 климатика Панасоник, мисля тогава бяха около 1000 лв. Зимата не се спират, изобщо. Преживяха минус 27 градуса сутрин през 2011-2012 без да спират като имаше период от една седмица в който температурите не минаваха минус 10 градуса денем. Много ясно го помня този момент защото ми беше първата зима със Зафирата ми и се чудех как ще паля с тоя метан, де да знам, че било лесно.
Та тия климатици работят до ден днешен и не се спират зимата, лятото рядко се пускат. Това за мен е читав климатик, за други не мога да говоря защото не съм ползвал. Държа да отбележа, че ремонт не им се правен никога, по никакъв повод и за нищо. Мисля филтрите само са сваляни за почистване.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Top Gun Maverick написа:Баща ми 2008-ма купи за къщата 3 климатика Панасоник, мисля тогава бяха около 1000 лв. Зимата не се спират, изобщо. Преживяха минус 27 градуса сутрин през 2011-2012 без да спират като имаше период от една седмица в който температурите не минаваха минус 10 градуса денем. Много ясно го помня този момент защото ми беше първата зима със Зафирата ми и се чудех как ще паля с тоя метан, де да знам, че било лесно.Та тия климатици работят до ден днешен и не се спират зимата, лятото рядко се пускат. Това за мен е читав климатик, за други не мога да говоря защото не съм ползвал. Държа да отбележа, че ремонт не им се правен никога, по никакъв повод и за нищо. Мисля филтрите само са сваляни за почистване.
Щом са се топлили зимите на 2010-та и 2012-та с тях, значи са добри. Тези две зими бяха наистина брутални.
От тогава е нямало подобни студове.

Някой каза нещо за Пловдив, че било много топло. Преди малко се прибрахме от разходка, ебаси жегата е в София.
В 23:30 часа е 27 градуса, та не зная кое й е по-хладното на София? Климатът много се промени последните години.
От две семдици почти не сме спирали климатиците

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Като свикнеш така е нормално. Аз по принцип мразя климатиците в кола и обичам да ми духа ако е жега. Миналият ден обаче с децата карахме, като свикнах на климатика, а вън беше 38 градуса, няма излизане. Предният ден на същата температура си карам, като влезна от колата и си стоя на сянка ми е супер, а от климатика като излезна, няма сянка, няма нищо, имам усещането, че съм във фурна слезна ли от колата. Вчера в жегата без климатик пак си ми е супер като излезна от колата, днес пак ще е същата работа.
Та свикнеш ли...зор работа
Фандъкова от вчера казала да мокрят главните булеварди в 1 часа на обяд, че да не се затопляло много из града.
Явно бая вода има вече из София след водните кризи щом се пилее за подобни неща. Чудя се на това жарко слънце колко ли време му трябва просто да я изпари и колко ли пък вода ще успеят да пренесат за хубаво охлаждане. Едно е миене от праха, друго е това като количество.
Та свикнеш ли...зор работа
Фандъкова от вчера казала да мокрят главните булеварди в 1 часа на обяд, че да не се затопляло много из града.

In God we trust, all others we track.

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
каква профилактика може да се направи на климатик, питам защото 4та година сме в квартирата и искам да се проверят преди зимата, че знам ли в какво състояние са
та е ясно че ще се обърна към някоя фирма, но ако може да съм подготвен какво се очаква
благодаря
Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk
та е ясно че ще се обърна към някоя фирма, но ако може да съм подготвен какво се очаква
благодаря
Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Данчо да каже
)
Най-добрата профилактика е да се разглоби /вътрешното/ и да се почисти. Същото кат на колата. Ако искаш да не мирише миеш изпарител...как стигаш до него друга работа
) По вентилатора каква гняс се събира не е истина.
Аз познавам само 1 дето го прави това
)
Иначе отваряш вътрешното пръскаш меглио по питата, обираш прахоляк къде видиш, сменяш или миеш филтри и това е. Няма какво друго да му се прави ако си работи нормално.
Вчера го правих това упражнение.
Филтрите е силно препоръчително да се сменят/мият често. Аз ги чистя всеки месец.

Най-добрата профилактика е да се разглоби /вътрешното/ и да се почисти. Същото кат на колата. Ако искаш да не мирише миеш изпарител...как стигаш до него друга работа

Аз познавам само 1 дето го прави това

Иначе отваряш вътрешното пръскаш меглио по питата, обираш прахоляк къде видиш, сменяш или миеш филтри и това е. Няма какво друго да му се прави ако си работи нормално.
Вчера го правих това упражнение.
Филтрите е силно препоръчително да се сменят/мият често. Аз ги чистя всеки месец.
Хм,хм...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
zAcK написа:В 23:30 часа е 27 градуса, та не зная кое й е по-хладното на София?
В Пловдив съм излизал в 00:00ч на 36 градуса

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Наистина го има това с климатиците, жегата и свикването на тялото! Явно, когато е на хладно, организма си 'сменя' режима и излезеш изведнъж на жегата е по-зле, отколкото ако си стоял някъде на топло и пак излезеш навън. Имам един познат, който винаги казва, че от жега не се умирало, но... има и яки жеги! Миналата и тази седмица в Пловдив си е горещо бих казал
Щяло да се 'оправи' към Септември!

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
steeN написа:20 бона за климатициТова е леко несериозно изказване.
Образно се изразих, но като нищо можеш да ги наближиш, зависи какво ще топлиш. За качествено отопление с подови климатици, трудно слизаш под 4к за помещение. Ако топлиш голям апартамент или къща, сметките не са като за Нео на промоция...
Never mistake motion for action...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Познат наскоро взе апартамент, близо 160кв реална площ и сега ще го изтърбушва за ремонт от-до, та умува за отоплението и точно с подови климатици излизаше над 20к само за климатици.
Все още събира мнения и оферти за други варианти как да го топли
Все още събира мнения и оферти за други варианти как да го топли

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Щом ще го избушва според мен всичко различно от подово+термопомпа ще е глупост. И от към разходи и от към комфорт. Ако е газифициран, да не го стряскат сегашните цени на газта и да си вземе комбинирана термопомпа с газ. Все някога ще се намери решение с газа и тогава вече ще е супер това решение.
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
За тия които сме на газ, с предложения от колегата за електрически котел ще си е направо евтения 
https://business.dir.bg/kompanii/bulgar ... vgust-s-54

https://business.dir.bg/kompanii/bulgar ... vgust-s-54