С какво се отоплявате зимата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

С какво се отоплявате зимата?

Централно парно
70
19%
Газ
36
10%
Дърва
68
18%
Въглища
21
6%
Ток
183
48%

Общо гласове : 378
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: С какво се отоплявате зимата?

Мнение от TNT » 26 Юли 2022, 16:00

zAcK написа:нито за читав климатик

За сметка на това нечитавите почват още под нулата да се предават :lol:
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 26 Юли 2022, 16:35

TNT написа:
zAcK написа:нито за читав климатик

За сметка на това нечитавите почват още под нулата да се предават :lol:

Я някой да дефинира "читав" :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Юли 2022, 16:39

1500лв са бюджетните читави , още по читавите са 2000 и нагоре :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 26 Юли 2022, 17:47

Малко съм резервиран към тези определения, но :mhihi: :ok:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Юли 2022, 19:11

Баща ми 2008-ма купи за къщата 3 климатика Панасоник, мисля тогава бяха около 1000 лв. Зимата не се спират, изобщо. Преживяха минус 27 градуса сутрин през 2011-2012 без да спират като имаше период от една седмица в който температурите не минаваха минус 10 градуса денем. Много ясно го помня този момент защото ми беше първата зима със Зафирата ми и се чудех как ще паля с тоя метан, де да знам, че било лесно. :mhihi: Та тия климатици работят до ден днешен и не се спират зимата, лятото рядко се пускат. Това за мен е читав климатик, за други не мога да говоря защото не съм ползвал. Държа да отбележа, че ремонт не им се правен никога, по никакъв повод и за нищо. Мисля филтрите само са сваляни за почистване.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Юли 2022, 22:51

Top Gun Maverick написа:Баща ми 2008-ма купи за къщата 3 климатика Панасоник, мисля тогава бяха около 1000 лв. Зимата не се спират, изобщо. Преживяха минус 27 градуса сутрин през 2011-2012 без да спират като имаше период от една седмица в който температурите не минаваха минус 10 градуса денем. Много ясно го помня този момент защото ми беше първата зима със Зафирата ми и се чудех как ще паля с тоя метан, де да знам, че било лесно. :mhihi: Та тия климатици работят до ден днешен и не се спират зимата, лятото рядко се пускат. Това за мен е читав климатик, за други не мога да говоря защото не съм ползвал. Държа да отбележа, че ремонт не им се правен никога, по никакъв повод и за нищо. Мисля филтрите само са сваляни за почистване.

Щом са се топлили зимите на 2010-та и 2012-та с тях, значи са добри. Тези две зими бяха наистина брутални.
От тогава е нямало подобни студове. :bchug: При нас последните 6 зими е стигало само до -15 и сме нямали проблеми :bchug:

Някой каза нещо за Пловдив, че било много топло. Преди малко се прибрахме от разходка, ебаси жегата е в София.
В 23:30 часа е 27 градуса, та не зная кое й е по-хладното на София? Климатът много се промени последните години.
От две семдици почти не сме спирали климатиците :dunno: а през деня не ни се излиза навън!
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Юли 2022, 5:57

Като свикнеш така е нормално. Аз по принцип мразя климатиците в кола и обичам да ми духа ако е жега. Миналият ден обаче с децата карахме, като свикнах на климатика, а вън беше 38 градуса, няма излизане. Предният ден на същата температура си карам, като влезна от колата и си стоя на сянка ми е супер, а от климатика като излезна, няма сянка, няма нищо, имам усещането, че съм във фурна слезна ли от колата. Вчера в жегата без климатик пак си ми е супер като излезна от колата, днес пак ще е същата работа.
Та свикнеш ли...зор работа
Фандъкова от вчера казала да мокрят главните булеварди в 1 часа на обяд, че да не се затопляло много из града. :mhihi: Явно бая вода има вече из София след водните кризи щом се пилее за подобни неща. Чудя се на това жарко слънце колко ли време му трябва просто да я изпари и колко ли пък вода ще успеят да пренесат за хубаво охлаждане. Едно е миене от праха, друго е това като количество.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 27 Юли 2022, 6:22

каква профилактика може да се направи на климатик, питам защото 4та година сме в квартирата и искам да се проверят преди зимата, че знам ли в какво състояние са

та е ясно че ще се обърна към някоя фирма, но ако може да съм подготвен какво се очаква

благодаря

Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 27 Юли 2022, 6:33

Данчо да каже :))
Най-добрата профилактика е да се разглоби /вътрешното/ и да се почисти. Същото кат на колата. Ако искаш да не мирише миеш изпарител...как стигаш до него друга работа :)) По вентилатора каква гняс се събира не е истина.
Аз познавам само 1 дето го прави това :))
Иначе отваряш вътрешното пръскаш меглио по питата, обираш прахоляк къде видиш, сменяш или миеш филтри и това е. Няма какво друго да му се прави ако си работи нормално.
Вчера го правих това упражнение.
Филтрите е силно препоръчително да се сменят/мият често. Аз ги чистя всеки месец.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 27 Юли 2022, 10:27

zAcK написа:В 23:30 часа е 27 градуса, та не зная кое й е по-хладното на София?

В Пловдив съм излизал в 00:00ч на 36 градуса :mhihi: Зависи на какво си свикнал. Ако си живял в Доха, сигурно ще ти е прохладно и на обяд :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 27 Юли 2022, 12:34

Наистина го има това с климатиците, жегата и свикването на тялото! Явно, когато е на хладно, организма си 'сменя' режима и излезеш изведнъж на жегата е по-зле, отколкото ако си стоял някъде на топло и пак излезеш навън. Имам един познат, който винаги казва, че от жега не се умирало, но... има и яки жеги! Миналата и тази седмица в Пловдив си е горещо бих казал :mhihi: Щяло да се 'оправи' към Септември!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 27 Юли 2022, 13:33

steeN написа:20 бона за климатици :lol: Това е леко несериозно изказване.

Образно се изразих, но като нищо можеш да ги наближиш, зависи какво ще топлиш. За качествено отопление с подови климатици, трудно слизаш под 4к за помещение. Ако топлиш голям апартамент или къща, сметките не са като за Нео на промоция...
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 27 Юли 2022, 13:41

Познат наскоро взе апартамент, близо 160кв реална площ и сега ще го изтърбушва за ремонт от-до, та умува за отоплението и точно с подови климатици излизаше над 20к само за климатици.
Все още събира мнения и оферти за други варианти как да го топли :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 27 Юли 2022, 13:46

Щом ще го избушва според мен всичко различно от подово+термопомпа ще е глупост. И от към разходи и от към комфорт. Ако е газифициран, да не го стряскат сегашните цени на газта и да си вземе комбинирана термопомпа с газ. Все някога ще се намери решение с газа и тогава вече ще е супер това решение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 27 Юли 2022, 13:47

За тия които сме на газ, с предложения от колегата за електрически котел ще си е направо евтения :)

https://business.dir.bg/kompanii/bulgar ... vgust-s-54

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата