Планинарска: Рила, Витоша, Стара планина........
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Планинарска: Рила, Витоша, Стара планина........
Признавам си, че въобще не погледнах картинката. Иначе браво наистина.
In God we trust, all others we track.
https://www.facebook.com/share/v/MFFox7BBK7fXcYKu/
I feel the need, the need for speed.
https://www.facebook.com/share/v/MFFox7BBK7fXcYKu/
I feel the need, the need for speed.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Този уикенд направихме 2 леки прехода с тик ток поколението
В събота Ястребец - Мусала - Ястребец; 11.5 км, 1090 м денивелация.
Днес Княжево - Златните мостове - Кумата - Черни връх - Алеко; 18.5 км, 3100 м денивелация. Тук ми се струва, че Sports traker-a нещо излъга с денивелацията... Разликата между Княжево и Черни връх е 1600 метра, а по маршрута няма толкова много спускания, че да се направят още 1500 метра
В събота Ястребец - Мусала - Ястребец; 11.5 км, 1090 м денивелация.
Днес Княжево - Златните мостове - Кумата - Черни връх - Алеко; 18.5 км, 3100 м денивелация. Тук ми се струва, че Sports traker-a нещо излъга с денивелацията... Разликата между Княжево и Черни връх е 1600 метра, а по маршрута няма толкова много спускания, че да се направят още 1500 метра
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- FaceOff
- ентусиаст
- Мечтае да кара: колело
Направо го качвай на Еверест това тик ток поколение.. От базовия лагер до върха са баш 20 километра и 3000 и нещо метра денивелация, вие сте качили тая денивелация за 15
- vicho
- старши ентусиаст
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
уточнявайте за коя денивелация говорите, че нерде Ямбол, нерде Стамбул
едната "денивелация" включва нагоре + надолу
другата "денивелация" включва само нагоре
))
))
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ivoaudi
- старши ентусиаст
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
То да е само това. На Еверест последния му проблем като говорим за трудност е денивелацията.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- FaceOff
- ентусиаст
Ако прочетеш пак поста на колегата ще разбереш, че говори за положителна денивелация, демек, само изкачването..vicho написа:уточнявайте за коя денивелация говорите, че нерде Ямбол, нерде Стамбул
))
- FaceOff
- ентусиаст
Абсолютно.. но си представи, че снегът го няма и са приятни, отъпкани пътеки, като на Витоша.. Как ти се струва дете на 4 да я изкачи тая денивелация (от базов лагер до върха), дори за по-малко разстояние?? Ехаа Та не го приемай толкова буквално..ivoaudi написа:То да е само това. На Еверест последния му проблем като говорим за трудност е денивелацията.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
Забава.
Добре, ама и ти вземай предвид всичко преди да постваш. За сериозни върхове денивелацията се пренебрегва като трудност пред недостига на кислород и температурата. От друга страна как я виждаш тази 3 километрова “положителна” денивелация от поста за Тик ток поколението.
Добре, ама и ти вземай предвид всичко преди да постваш. За сериозни върхове денивелацията се пренебрегва като трудност пред недостига на кислород и температурата. От друга страна как я виждаш тази 3 километрова “положителна” денивелация от поста за Тик ток поколението.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- FaceOff
- ентусиаст
Естествено, че нарочно пренебрегнах всичко останало, освен разстояние и денивелация.. А как го виждам, не знам.. колегата го вижда, или поне допуска да е така..
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
FaceOff написа:Направо го качвай на Еверест това тик ток поколение...
И това е в плановете
Ако съберем парите за шерпите докато станат по на 18-20 години поколението
ivoaudi написа:От друга страна как я виждаш тази 3 километрова “положителна” денивелация от поста за Тик ток поколението.
Аз затова писах, че Sports traker-а нещо излъга...
Няма как да тръгнем от Княжево (~700 м.н.в.) през Черни връх (~2300 м.н.в.), да приключим на Алеко (~1800 м.н.в) и изкачаването да е 3000 м, а спускането 2000 м...
Изкачването е макс. 1800-1900 м, а спускането 700-800 м...
Приложението обаче има друго мнение:
Сега се загледах, че и максималната ни скорост е била 31 км/ч
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
Пак като не е била минималната...
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- FaceOff
- ентусиаст
Аз само искам да свирнеш другия път като минаваш Княжево - Черни връх - Алеко да се включа с моето тик ток поколение на 9, а другото почти на 4, не виждам изобщо смисъл да го взимам, освен ако не искам да я нося на конче през целия път, както ти си я носил до Райското пръскало.. Искам да стисна ръката на щерка ти на Алеко, това ще ми разбие представите за дете на 4
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
FaceOff написа:Искам да стисна ръката на щерка ти на Алеко, това ще ми разбие представите за дете на 4
На тези два прехода бяхме само с баткото. Малката не съм сигурен дали ще може да направи Княжево - Черни връх - Алеко.
В събота мисля да я пробвам на Мусала, че там е по-кратък.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
- Кара: FIAT DUKATO HYMER и друга скрап
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Много се изкефих на следния маршрут-Триград , Чаирски езера ,с. Чамла , с.Мугла ,Вълчи камък , с.Гьоврен . Уникални Родопи ,смазахме се от умора ,ама пък е,ати кефа.Времетраене - от сутринта до вечерта ,около 25-28 км., няма голяма денивелация /ама баири си има /.Не съм предполагал , че един миш-маш в хижа Чаирски езера е по вкусен от филийка с черен хайвер , а една студена бира е по ценна от Дом Периньон
- ivoaudi
- старши ентусиаст
На Чаирски пеш, еле пък Мугла... туй вашето на нищо не мяза! Дори мугленци никога не одят там пеш, че не става ако не си мечка!
Респект за този преход, встрани от обичайните, туристически магистрали!
Иначе над Чамла е най-дивата и истинска ферма според мен в България. Казвам ферма, защото не знам как да я опиша. В Гьоврен....ех, Гьоврен. През това село не се минава без да споделиш нещо с останалите един и половина местни! Дано не греша, но мисля от там тръгна разлказа за петата ракия, ето малка част:
“Ей, тази история никога няма да ми омръзне да я разказвам. Може би защото в един ден стигнах края на света, изпих пет ракии, усетих Бог и почувствах колко е хубав животът...
А втората ракия, ех, втората ракия… Втората ракия е като откровение, за втората ракия могат да се напишат трактати!
След втората ракия се отпускаш на стола – отначало с притеснение, а после с цялата си тежест. Дотогава си седял прегърбен напред, целият стегнат като пружина, готов всеки момент да скочиш и да забиеш юмрук в лицето на някой гад, да докажеш на друг колко си прав, да задминеш трети на финалната права. А след втората ракия, ех, след втората ракия буцата в гърлото ти се стапя, почваш да чувстваш тялото си леко като перушинка. Разтягаш рамене, наместваш кокалите, вдишваш с пълни гърди. Пълниш дробовете с чист родопски въздух и усещаш как животът бавно се завръща в теб.
А бай Стоил разказва – а той умее да разказва, ах, как само умее да разказва!
Бай Стоил е като препълнена двесталитрова бъчва, която само чака да се отпуши канелката и историите сами да потекат. Разказва за селото – за неговото начало, за неговия край, за хората, които са оставили следи по същите тези камънаци, дето седим сега с него. За това, как са минавали булките с менците и как мъжете са правили вино, как се е вило хорото от мегдана чак до хоризонта. За това, как някога е кипял животът и как постепенно хората са се превърнали в птици, които са забравили обратния път към гнездата си. И как накрая са останали само 6 души – четирима мюсюлмани и двама християни.
Ти слушаш и не слушаш. Неее, по дяволите, не слушаш, ти го преживяваш заедно с бай Стоил!
Само между две ракии изтече повече от половин век от живота на селото. Само между две ракии се родихме и умряхме с него. Само между две ракии преминаха покрай нас стотици души. Усмихнати, разплакани, влюбени, тъжни, с щастливи лица, с подпухнали от безсъние очи. С белези от наган по телата, с рани от насилие по душите. Говорят, смеят се, разказват, оплакват се, крещят, псуват, пеят и вървят без да спират, на тумби, по двойки, по единици.
Респект за този преход, встрани от обичайните, туристически магистрали!
Иначе над Чамла е най-дивата и истинска ферма според мен в България. Казвам ферма, защото не знам как да я опиша. В Гьоврен....ех, Гьоврен. През това село не се минава без да споделиш нещо с останалите един и половина местни! Дано не греша, но мисля от там тръгна разлказа за петата ракия, ето малка част:
“Ей, тази история никога няма да ми омръзне да я разказвам. Може би защото в един ден стигнах края на света, изпих пет ракии, усетих Бог и почувствах колко е хубав животът...
А втората ракия, ех, втората ракия… Втората ракия е като откровение, за втората ракия могат да се напишат трактати!
След втората ракия се отпускаш на стола – отначало с притеснение, а после с цялата си тежест. Дотогава си седял прегърбен напред, целият стегнат като пружина, готов всеки момент да скочиш и да забиеш юмрук в лицето на някой гад, да докажеш на друг колко си прав, да задминеш трети на финалната права. А след втората ракия, ех, след втората ракия буцата в гърлото ти се стапя, почваш да чувстваш тялото си леко като перушинка. Разтягаш рамене, наместваш кокалите, вдишваш с пълни гърди. Пълниш дробовете с чист родопски въздух и усещаш как животът бавно се завръща в теб.
А бай Стоил разказва – а той умее да разказва, ах, как само умее да разказва!
Бай Стоил е като препълнена двесталитрова бъчва, която само чака да се отпуши канелката и историите сами да потекат. Разказва за селото – за неговото начало, за неговия край, за хората, които са оставили следи по същите тези камънаци, дето седим сега с него. За това, как са минавали булките с менците и как мъжете са правили вино, как се е вило хорото от мегдана чак до хоризонта. За това, как някога е кипял животът и как постепенно хората са се превърнали в птици, които са забравили обратния път към гнездата си. И как накрая са останали само 6 души – четирима мюсюлмани и двама християни.
Ти слушаш и не слушаш. Неее, по дяволите, не слушаш, ти го преживяваш заедно с бай Стоил!
Само между две ракии изтече повече от половин век от живота на селото. Само между две ракии се родихме и умряхме с него. Само между две ракии преминаха покрай нас стотици души. Усмихнати, разплакани, влюбени, тъжни, с щастливи лица, с подпухнали от безсъние очи. С белези от наган по телата, с рани от насилие по душите. Говорят, смеят се, разказват, оплакват се, крещят, псуват, пеят и вървят без да спират, на тумби, по двойки, по единици.
Последна промяна ivoaudi на 01 Авг 2022, 23:06, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63