България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
TNT написа:И да нямат шипове, за толкова километри да му бяха стреляли в гумите. Не са нископрофилни 20-ки, все щяха да ги уцелят, а без гуми няма да стигне далеч. Било квото било, дано си вземат поука. Ако наистина всичко това е станало заради ограничени права и липса на оборудване - да си вземат поука и за това.
Преди месец гонеха някакъв джигит и му бяха сложили шипове.
Вероятно си имат такива уреди.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Истината е, че Бг полицията има смешни ресурси. Единствено СДВР е по-различно, но на фона на останалите само.
Не виждам смисъл да се обсъжда какво е можело, трябва по-добро финансиране (екипировка, средства, обучение) и по-добро заплащане.
Полиция, армия и съд са в основата на всяка държава. Ако тези неща не са на ниво, нищо друго няма да е.
Не виждам смисъл да се обсъжда какво е можело, трябва по-добро финансиране (екипировка, средства, обучение) и по-добро заплащане.
Полиция, армия и съд са в основата на всяка държава. Ако тези неща не са на ниво, нищо друго няма да е.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Честито, мангалът ще получи от 3 до 10 години защото е малък мангал, под 18.
Както си и мислех, че ще отърве кожата. Добре, че поне ченгетата ще се погрижат в кафеза да се превърне в нещо като оная с тротинетката или онзи, обърках се вече. Вторият мангал го грози от 1 до 6 години.
Изясняват се на другите в схемата какво ще им повдигнат, но тези са топа, за другите очаквам потупване по рамото.

Изясняват се на другите в схемата какво ще им повдигнат, но тези са топа, за другите очаквам потупване по рамото.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Top Gun Maverick написа:Вчера още говореха за 15 годишен, ама не се знаеше кой е карал, но ако се окаже той голям шах ще е относно кой ще лежи. Мангалите не са чак толкова прости явно и са знаели, че не носи отговорност мангалчето. Дано другите да лежат повечко.
Иначе да знаели полицаите, че автобуса е пълен с хора.
Няма как да не са знаели,че автобуса е пълен с бежанци. Все си мисля че нещо по тяхната схема се е объркало и ги е засякло и екип,който не е навътре в нещата и затова се е стигнало до това. Не вярвам да се товарят толкова народ без да знаят и да има пръст вътрешни хора.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ами таксата за преминаване била 1000 евро на калпак. Границата се минавала супер лесно през някакви места, всичко това по думи на министъра, не съчинения на някой. Тоест от тези 47 евракиса е нормално да има за всеки. Някой полицай много му дреме на шапката, че ще си затвори очите за да минат 47 боклука нагоре към гейовете из Европа, които ги вземат за да им вършат мръсната работа или да им помпят жените, че да се множат нациите. От там вече като има безхаберие всичко се случва лесно. Гаранция някой ги е подучил точно 15 годишния да е зад волана.
In God we trust, all others we track.

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Абе вие нормални ли сте? Какви шипове или стреляне по гумите на автобуса? Вътре има хора! Може да са нелегални, но все пак са хора!
За спиране блокира се пътя с нещо тежко и се чака отстрани. Що за спиране е това да застанеш пред автобус с лека кола? Вярно е, че така спират и на магистрала, като издкачат пешком пред коли с 120, лично ми се е случвало, за да махне на бързак в лявата лента, но поне малко чуство за самосъхранение няма ли?
А за даването и искането, много отдавна съм взел решение, че не давам, ако ще и без книжка да остана!
За спиране блокира се пътя с нещо тежко и се чака отстрани. Що за спиране е това да застанеш пред автобус с лека кола? Вярно е, че така спират и на магистрала, като издкачат пешком пред коли с 120, лично ми се е случвало, за да махне на бързак в лявата лента, но поне малко чуство за самосъхранение няма ли?
А за даването и искането, много отдавна съм взел решение, че не давам, ако ще и без книжка да остана!
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Пример от вчера как нямаме абсолютно никаква култура за безопастност на пътя.
Тъщата си купи друга кола, щот старата й таратайка вече е за белканто.
Обаче тази пролет си купи 4 чисто нови летни гуми 15-ки среден клас за таратайката.
Не ме послуша тогава, че трябва да хвърля колата и да не купува гуми за нея.
Гумите са на няма и 1000 км, без никакви щети, щот тя нищо не кара.
Викам й, преди да я дадем на белканто, дай да продам гумите поне да вземеш някой лев за тях.
Пуснах обява и вчера ми звъни някъв от Разлог и разговора е следния:
- Алоууу, тия гуми от обявата нали стават и за зимни
- Аз: Ми не стават, чисто летни са си. Написано е в обявата.
- Той: Голяма работа, нали са нови и имат грайфер, шги карам и зимата и шЪ копат яко
- Аз: Човек, няма да ти вършат работа тия гуми за зимата, еле пък в Разлог, Банско
- Той: Хубоу, ай чау, кЪт не искаш да ми вземеш парите
Та, каква култура и безопастност на пътя да очакваме с такива сънародници
Тъщата си купи друга кола, щот старата й таратайка вече е за белканто.
Обаче тази пролет си купи 4 чисто нови летни гуми 15-ки среден клас за таратайката.
Не ме послуша тогава, че трябва да хвърля колата и да не купува гуми за нея.
Гумите са на няма и 1000 км, без никакви щети, щот тя нищо не кара.
Викам й, преди да я дадем на белканто, дай да продам гумите поне да вземеш някой лев за тях.
Пуснах обява и вчера ми звъни някъв от Разлог и разговора е следния:
- Алоууу, тия гуми от обявата нали стават и за зимни
- Аз: Ми не стават, чисто летни са си. Написано е в обявата.
- Той: Голяма работа, нали са нови и имат грайфер, шги карам и зимата и шЪ копат яко
- Аз: Човек, няма да ти вършат работа тия гуми за зимата, еле пък в Разлог, Банско
- Той: Хубоу, ай чау, кЪт не искаш да ми вземеш парите

Та, каква култура и безопастност на пътя да очакваме с такива сънародници

Култура за каквото и да е няма как да има, след като едно 40-50% от населението на територията е с умствен багаж сравним с не много умен сурикат. В такава ситуация тоягата е единствения начин да се подобри нещо
Последна промяна Maxx_E90 на 26 Авг 2022, 16:07, променена общо 1 път
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Е.Димитров написа:zAcK написа:Това не е държава, а помийна яма![]()
![]()
![]()
Не е държава това, а територия на бъхливи примати... бълХария...![]()
![]()
![]()
Изрязах думи за да променя контекста към случай от понеделник.
Напълно съм съгласен (този път) с теб!
По принцип съм оптимист и гледам по друг начин на нещата, но последният случай, за който ще пиша ме ядоса.
С жената в този понеделник решихме да отскочим до Турция на разходка при познати.
Натоварихме се и тръгнахме. Избрахме Понеделник, заради това, че почивните дни е натоварено по границите заради пазаруващите.
На влизане в Турция беше спокойно.
Цял ден прекарахме в Турция и към 19 часа бяхме на границата с България.
Начи, такава опашка имаше още преди турското гише, че след 1 час чакане стигнахме до гишето.
Турските служители провериха документите за под 3 минути и ни пуснаха.
Мръднахме 20 метра от където почваше опашката за българската граница.
И зад нас турците затвориха, за да не се трупат коли, щото българските им колеги явно не се справяха.
Три часа, ТРИ ЧАСА не мръднахме повече от 50 метра.
След три часа чакане заваля пороен дъжд и за 2-3 минути спря тока там, но после се оправи.
Надуваме клаксони но никой не помръдва, егати тъпотията.
След около 4 часа чакане се бяхме придвижили и виждах вече българските КПП та, коли не помръдваха.
По едно време се раздвижиха и за около час опашката се стопи и вече бяхме на КПП то.
Та определено НЕ работеха, просто в един момент след 12 часа решиха малко да отметнат работа.
Ще рече някой , че са извършвали по-задълбочени проверки...
Ами на няколко им бяха свалили всички куфари и ги отваряха за проверка, което разбира се е ок и задължително, но засякох около 10 минути ровеха кола, което не е никакво толкова време на фона на опашката, която не помръдваше.
Дойде нашият ред и минахме за под 5-6 минути.
От гишето взеха документите, прекараха ги през терминала, после се появи един безсмислен пост , митничар, който искаше да види багажника.
Ок, отварям, онзи ми вика "ок" и аз затварям. Нямах багаж и за гледане и ровене.
Онзи си седна и 4 метра, ДА , четири метра по-нататък се появи друг, който също искаше да види какво карам, тоест същата позиция, ама носеше и листчетата с печат на тях.
Нямах нищо за деклариране, даде ми този лист и ми каза, да го предам на едно гише вече на входа на границата, където един изпълняваше точно тази безсмислена функция по събиране и хвърляне на листчетата.
А, на другият ден в пресата пишеше, че забавянето се дължало на пороя дъжд, дето се излял и им спрял компютрите.
Само че те или са били напред във времето или компютрите им са били с грешни часовници, защото дъжда се изля 3 часа след като кесехме на опашката и нищо не помръдваше.
И като капак, от турска страна след дъжда нямаше проблеми, в нашата територия имаше 30 сантиметра вода![]()
Та минаването на границата беше над 5 часа, ако не и 6 часа.
Сетих се за нещо, като го написа това...

В момента има конкурси за гранични полицаи из нашия край.
Знаеш ли как се наемат всички там? Или с много, ама много сериозни връзки, или със сериозен подкуп!
Не е като при митничарите, ама са си 5-цифрени суми.

При нас е особено сериозна историята, защото тия, които дават смени на ГКПП-то
реално се водят в командировка в Гърция. То е на 2-3 метра зад браздата в гръцка територия.
Та всеки ден им плащат и командировъчни за чужбина като са там

И това не е само там. Това е в цялата държава мизерна и вмирисана

На всяка държавна позиция - некадърници! Да, има и случайно попаднали, но само на позиции, където се работи много

Всичко друго е от некадърници. Ама яки некадърници.
Maxx_E90 написа:Култура за каквото и да е няма как да има, след като едно 40-50% от населението на територията е с умствен багаж сравним с не много умен сурикат. В такава ситуация тоягата е единствения начин да се подобри ситуацията
Няма шанс за подобрение, щото тия възпитават едни още по-умни сурикати, та след 10-15 години жална ни майка.
С всичките тия примати + тъмнокожите примати, които ще са мнозинство...

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
zAcK написа:Та всеки ден им плащат и командировъчни за чужбина като са там![]()
![]()
![]()
![]()
Т.е. минимум 35 евро на ден

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Аз не мисля че е много заплащането за ловец на негри ..пардон граничен полицай, професията си има кофти страни не е само мед и масло 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Jordana написа:Аз не мисля че е много заплащането за ловец на негри , професията си има кофти страни не е само мед и масло
Щото не живееш в малък град

Единственото хубаво е, че на село много ги бият негрите из горите

И другото хубаво е, че освен, че ги помилат, трафиканти и т.н. между граничните няма

Щото за тях това е най-добрата работа, та гледат да не я загубят

В Свиленград е пълно......... Там ако не си корумпиран и престъпник, не можеш да се впишеш и да съществуваш...

TNT написа:zAcK написа:Та всеки ден им плащат и командировъчни за чужбина като са там![]()
![]()
![]()
![]()
Т.е. минимум 35 евро на ден
Имат и нощни в гръцко

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Тоя мангал-убиец ли е на 15 години, бреее???
Страшна простотия е всичко!!!
Без да се сърдят модераторите - ДА ЕБА И ЛАЙНАРСКАТА ТЕРИТОРИЯ, ДА ЕБА
Тоя бил казал, че е на 15 и лелката, или чичака, го записали на 15
Това било нормално. Така тия мангусти получавали повече привилегии, включително да не ги съдят за престъпления
Нормалноооооо!?!?!?!??!?!
Казвали, че са непълнолетни и всичко било точно. Така имало по-малко работа после
Аз като казвам, че тука няма един, дето да си върши работата, не съм далеч от скапаната истина, да ебааааа

Без да се сърдят модераторите - ДА ЕБА И ЛАЙНАРСКАТА ТЕРИТОРИЯ, ДА ЕБА

Тоя бил казал, че е на 15 и лелката, или чичака, го записали на 15

Това било нормално. Така тия мангусти получавали повече привилегии, включително да не ги съдят за престъпления

Нормалноооооо!?!?!?!??!?!

Аз като казвам, че тука няма един, дето да си върши работата, не съм далеч от скапаната истина, да ебааааа

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
полицаите ще се обърнат в гроба

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Нали са пускали сирени вчера отдали са почест и всичко е готово. Срамота.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro