България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Джорданът е описал много правилно ситуацията в Германия по магистралите, всичко друго е по-скоро изключение.
Ето този коментар на колегата по-горе показва колко имаме нужда от три ленти, а някой каза, че като ги има просто ще шарят повече. На Ботевградско нали ги има, ай има повече коли и се почва някой да слаломира, макар там нали да не важат правилата за магистрала.
Първите няколко км на Тракия нали са с 3 ленти - дясната винаги е празна.
Ето този коментар на колегата по-горе показва колко имаме нужда от три ленти, а някой каза, че като ги има просто ще шарят повече. На Ботевградско нали ги има, ай има повече коли и се почва някой да слаломира, макар там нали да не важат правилата за магистрала.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Такова нещо като негласни правила в Германия няма. Всичко е описано и регламентирано до последната запетайка в закона. Вкл. фаровете и дистанцията 
Ние сме тука с негласните правила и всеки си мисли, че "неговите" са "правилните".

Ние сме тука с негласните правила и всеки си мисли, че "неговите" са "правилните".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Много си прав, просто тука толкова сме свикнали с ПРОСТОТИЯТА някой да ти свети като малоумен отзад все едно те отвличат извънземни, че като си там и това никой не го прави го имаш за негласно. И реално ако някой наш олигофрен от тия извънземните отиде там и започне да свети като луд, според мен хората ще си помислят, че наистина нещо се случва с някой в колата му и бърза за болница като ще му дадат път. Свикнали сме с всякакви такива тълкувания, там карали с 200 и другите им правели път. Ами то не им се налага да им правят път. Когато съм изпреварвал там колона от коли и отзад идва някой с 200 в далечината, но аз не мога нормално да се прибера без да бия спирачки за да слезна доста под скоростта ми, никой не ми е светил. Тука миналият ден на двулентов път вечерта гледам някакъв на над километър зад мен обаче ми свети педала, свети, нямаше кола, искаше ми се да му запуша пътя, ама не успя достатъчно да ме изнерви за да стана и аз простак. Изпреварва ме и гледам Панамера със софийски силен номер 0101, викам ако беше с 4 различни цифри нямаше да свети, но щом е с такъв това ми обяснява, че да не свети би било някакво изключение. И продължи да свети и на другите, които са километър пред него. 
"Негласните" правила в Германия ги има ясно записани в закона им и тоя каращия с 200 като вижда някой като мен, че съм в лява лента, няма да ми се залепи на бронята и да ми свети защото това е неспазване на дистанция и опасно шофиране. Ако го видят куките следва голямо дърво точно ей за това дребно за нашите неадерталски(относно шофиране)разбирания нарушение. Неслучайно в много държави, дори в една близка Унгария има като за малоумни написано колко метра дистанция трябва да държиш, колко изминаваш с определена скорост ако трябва да спреш, на колко да увеличиш при мъгла и куп други такива свързани с дистанцията. Тука някой като държи дистанция на магистралата в лява лента и всички зад него почват да му светят що сега тоя толкова далеч стои, трябва да натиска другия защото като има прозорец няма да успее да излети.
Съответно всички като овце го копират. Тъпооооооооо.
А има ли валеж става още по-малоумно поведението заради бавната скорост(която е нормално да е бавна)и се лепят като идиоти с цел да покажат, че имат способности на хокеист, но за жалост и по-малко мозък от хокеистите без да обиждам последните.

"Негласните" правила в Германия ги има ясно записани в закона им и тоя каращия с 200 като вижда някой като мен, че съм в лява лента, няма да ми се залепи на бронята и да ми свети защото това е неспазване на дистанция и опасно шофиране. Ако го видят куките следва голямо дърво точно ей за това дребно за нашите неадерталски(относно шофиране)разбирания нарушение. Неслучайно в много държави, дори в една близка Унгария има като за малоумни написано колко метра дистанция трябва да държиш, колко изминаваш с определена скорост ако трябва да спреш, на колко да увеличиш при мъгла и куп други такива свързани с дистанцията. Тука някой като държи дистанция на магистралата в лява лента и всички зад него почват да му светят що сега тоя толкова далеч стои, трябва да натиска другия защото като има прозорец няма да успее да излети.

А има ли валеж става още по-малоумно поведението заради бавната скорост(която е нормално да е бавна)и се лепят като идиоти с цел да покажат, че имат способности на хокеист, но за жалост и по-малко мозък от хокеистите без да обиждам последните.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Сабалето 2 Порша се бутаха като гламави на влизане в София /От Тракия/. И вече преди Горубляне прословутите три ленти се напълниха още преди Инфинитито. И като се почна крайно лево, крайно десно...къде има дупка се мушкаме....Минахме заедно на 1 зелено на светофара. От целия зор и гонене спечелиха 3 коли дистанция.
Хм,хм...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
За това с лепенето... кви закони, кви 5лв. Напоследък се замислям как в нови коли, които 100% имат датчик за дистанция от предната кола... ония се лепи, лампичката от таблото ще изскочи вече, но Ганьо трябва да щрака дългите от 2м разстояние със 130
Тука вкарат ли някакви камери/сензори за дистанция, ще има брутално много глоби.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Имам мечта, шофьор на Панамера, да бъде свален от нея на магистралата и да си ходи с такси, заради неспазване на правилника 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
3-тата лента след Overdrive е ужас с огромни дупки. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Вместо два яки шамара да му се зашие сопола около врата и да се приключва, някой невинен може да плати дори с живота на децата си. Не знам аз по Соцово време някой да се е церемонил с такива отрепки. Изгледайте клипа докрай:
https://www.vesti.bg/bulgaria/emili-s-t ... eo-6150226
https://www.vesti.bg/bulgaria/emili-s-t ... eo-6150226
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
Моджо написа:Сабалето 2 Порша се бутаха като гламави на влизане в София /От Тракия/. И вече преди Горубляне прословутите три ленти се напълниха още преди Инфинитито. И като се почна крайно лево, крайно десно...къде има дупка се мушкаме....Минахме заедно на 1 зелено на светофара. От целия зор и гонене спечелиха 3 коли дистанция.
Тия са много специална порода комплексирани олигофрени. Много често се срещат по южната дъга на околовръстното и после на светофара на Бизнес парка или друг по Малинов ги гледаш 3-4 коли напред в колоната. А да постигнат тоя "значителен" прогрес са създали поне 5 пъти по толкова предпоставки за верижно ПТП.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе, кога станахте толкова съвестни?
Че преди 10-тина години, когато казах, че повече няма да ходя на събор, след като президента на форума на път за там ме застигна с 200+ и ми седя на бронята, докато си довърша изпреварването нямаше грам реакция, освен устните обсъждания какъв съм гейзер да се оплаквам от подобно нещо.
Гледам и разни хора, които ги помня да раздаваха газ на Бояна всяка вечер сега са много съвестни и всеки, който кара с над 50км в града за тях е "Ганьо".
Че преди 10-тина години, когато казах, че повече няма да ходя на събор, след като президента на форума на път за там ме застигна с 200+ и ми седя на бронята, докато си довърша изпреварването нямаше грам реакция, освен устните обсъждания какъв съм гейзер да се оплаквам от подобно нещо.
Гледам и разни хора, които ги помня да раздаваха газ на Бояна всяка вечер сега са много съвестни и всеки, който кара с над 50км в града за тях е "Ганьо".
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Предполагам, че вероятно въпроса е неудобен, но кой е президента на форума, че аз си нямам никаква представа?
Питам съсвем честно и сърдечно, от любопитство.
Питам съсвем честно и сърдечно, от любопитство.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Грешно съм се изразил. Президента на клуба, чиято собственост е форума. Сега е друг.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Сигурно е бил memberlist.php?mode=viewprofile&u=32 по това време. Не пише от един милион години.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Дайте да не го правим толкова известно това Емили. Стига всеки път като хлъцне и тука клипове, не знам си какво. Въпрос на време е някой да ги ошамари или да им набие едни спирачки пред тях и готово. Какво ме вълнува болният мозък на тия болни хора, обществено опасни са и дотам.
Последна промяна Top Gun Maverick на 29 Авг 2022, 16:22, променена общо 1 път

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
steeN написа:Сигурно е бил memberlist.php?mode=viewprofile&u=32 по това време. Не пише от един милион години.
Не. Росен Коларов беше.