България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Някъде към 7 си мислех да тръгна за да съм там към 9, с идеята да пропусна тези, които са си взели отпуска утре. Ако мога да си карам 60-70 ще съм повече от щастлив в дефилето, то и без това сигурно ще е мокро и няма закъде повече.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
TNT написа:Според мен цялата схема е, че не могат да вземат толкова пари, колкото са свикнали да си крадат.
Точно това се опитвам да кажа. При нормалното отчисление просто асфалта ще се нагъне и на никой няма да му направи впечатление. Докато нагъването на мост или тунел може да доведе до проблеми, които няма да им бъде лесно да обяснят защо и как са се получили.
vixx написа:Съжалявам, че малко отклонявам темата, ама waze ми дава 1ч45м до Кулата от София. Ходилите скоро натам какво бихте ми препоръчали като време за тръгване утре сутрин, че ако може да избегна най-голямото мазало?
Едно време с наще помня тръгвахме някъде през нощта. Защото нямаше магистрали, а ладата не беше най-великата кола на света.
Сега в 21 век с магистралите и бенвето последния път тръгнах в 4 часа, защото миналата година висях 6 часа на границата и не съм навид на такова приключение повече.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Проблема на дефилето не е в краденето на парите, там е голяма борба с природните, местните интереси, договаряне на финансиране в комбинация на труден участък, липса на опит и огромната бумащина на системата.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Всичко е окей докато на такъв участък не застигнеш някой, каращ с 12км/ч.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Всеки който има някаква връзка с транспорта и организацията на транспорта знае че скороста на придвижване точка А до Б на такъв път зависи от скороста на най бавния елемент в системата . И очевидно има хора по света които го разбират това затова навсякъде се извеждат бавните автомобили в отделна лента или се улеснява изпреварването . Създават се закони за движение където пише че бавния който прави тапа след него , трябва незабавно да отбие при първа възможност и да пропусне другите ..В България имам чувството че институциите точно това им е хак - да създават колкото се може повече тапи и задръствания с малоумни ограничения и да бавят умишлено трафика да се движи колкото може по бавно .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
https://www.vesti.bg/sviat/bylgarin-e-z ... ia-6150520
Абе качва се един клиент тука и опъва Телеграф и чета за БМВ с 11 бежанци. Почнах да се хиля щото не мислех, че има умрели, после гледам Е39-ката и си виках, че аз си мислех как в Зафирата рекорда ми е бил 15 човека, ама в съотношение пространство/хора тоя ме бие.
Та така де, из нета мислят, че е бус и няма информация още, че е БМВ. Иначе щяха да пращят заглавията с името на марката като това на Телеграф. Не е важно, че е кола вместо бус, ами нали...БМВ.
Явно шофьорът е пропуснал момента, че окачването му започва да работи по съвсем различен начин така натъпкан. Аз със Зафирата 8-9 като кача и се усеща огромна разлика защото все пак е изчислена за някъде 7 с багаж и още малко толеранс, а това комби с 12 човека не знам, може и пружина да е счупило макар от опита ми като се счупи пружина да не се случва кой знае какво. Вероятно я е залюлял, другото по-малко вероятно е спукана гума.
Абе качва се един клиент тука и опъва Телеграф и чета за БМВ с 11 бежанци. Почнах да се хиля щото не мислех, че има умрели, после гледам Е39-ката и си виках, че аз си мислех как в Зафирата рекорда ми е бил 15 човека, ама в съотношение пространство/хора тоя ме бие.
Та така де, из нета мислят, че е бус и няма информация още, че е БМВ. Иначе щяха да пращят заглавията с името на марката като това на Телеграф. Не е важно, че е кола вместо бус, ами нали...БМВ.
Явно шофьорът е пропуснал момента, че окачването му започва да работи по съвсем различен начин така натъпкан. Аз със Зафирата 8-9 като кача и се усеща огромна разлика защото все пак е изчислена за някъде 7 с багаж и още малко толеранс, а това комби с 12 човека не знам, може и пружина да е счупило макар от опита ми като се счупи пружина да не се случва кой знае какво. Вероятно я е залюлял, другото по-малко вероятно е спукана гума.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Еми 4 на задната седалка , 3 отпред и 4 в кучкарника тъкмо 11 даже могат да пътуват комфортно ако са по вталени 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
///M Power написа:Проблема на дефилето не е в краденето на парите, там е голяма борба с природните, местните интереси, договаряне на финансиране в комбинация на труден участък, липса на опит и огромната бумащина на системата.
И аз не мисля, че има общо с парите, тунелите и т.н. Зелените направиха всичко възможно да провалят проекта.
Безброй екологични оценки, обжалвания, протести. Последният еко министър, в последния си ден, пусна решение, което го върна с месеци назад.
За Хемус основният проблем е отчуждаването на земите. Там по-предните дори са подкарали на незаконни строежи, преди да са приключени процедурите изглежда.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
https://www.dunavmost.com/novini/nazrya ... i-shofyori
Реално не знам как е възможно да му пишат три акта за два дни без винетка.
Какво значение има 40 пъти ли си минал през пункта за деня или един? По принцип за едно и също нарушение не може да те санкционират два пъти. Тия смешните едно време като не бяха вързани със системата и тръгнали с някакви анцузи и кецове да ме спират, направо им отвявах палките, ама така със звучна газ. Не съм забравял засега винетка, ама все са били по 31-ви януари, с подмяната на колите става все по-зле да ги помниш всичките. Затова периодично гледам в сайта и записвам на бележчица.
Питах и преди, питам и сега. След като системата с тия камери, които всички ние платихме, за какво плащаме заплатите ей на тия ЦЪРВУЛИ да стоят по храстите и да ни се правят на велики? Казвал съм, че повечето са бивши катаджии или даяджии, лично и отговорно го заявявам от първо лице. Явно конкурсът за толаджии включва някакви специални умения, които само катаджиите и даяджиите имат или поне са с предимство, понеже съм виждал всякакви ашлаци да мятат палки.
Реално не знам как е възможно да му пишат три акта за два дни без винетка.

Питах и преди, питам и сега. След като системата с тия камери, които всички ние платихме, за какво плащаме заплатите ей на тия ЦЪРВУЛИ да стоят по храстите и да ни се правят на велики? Казвал съм, че повечето са бивши катаджии или даяджии, лично и отговорно го заявявам от първо лице. Явно конкурсът за толаджии включва някакви специални умения, които само катаджиите и даяджиите имат или поне са с предимство, понеже съм виждал всякакви ашлаци да мятат палки.

- steeN
- старши ентусиаст
-
Ако така спираха за всякакви неплатени глоби да ги връчват, щеше да стане много интересно.
Понеже нали четели форума, давам идеи
Понеже нали четели форума, давам идеи

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
За шибаняците толаджии.... В началото ня Януари '21-ва пътувам към Германия. Влизам в Австрия през Караванкен и понеже знам, че там веднага след границата има растхаус се отбивам за винетка. Да, ама вирус-мирус всичко е затворено. Беше сутринта раното и отпраших към най-близкото градче-Филах, може би 15-20 км разстояние... Та там си взех винетка. Проблеми никакви.
В Унгария лятото по времето на турския поток (посока БГ-Никелсдорф) на границата няма къде да спреш да паркираш, опашки за винетки големи и се губи много време там. На десет километра след границата има бензиностанция, там съответно е доста по-спокойно и си продължавам и спирам там за винетка. При това по магистралата минавам под пункт за преброяване като нашите. Пак проблеми никакви.
САМО И ЕДИНСТВЕНО на Калотина ме спират веднага след митницата да ми искат винетка пеерасите
В Унгария лятото по времето на турския поток (посока БГ-Никелсдорф) на границата няма къде да спреш да паркираш, опашки за винетки големи и се губи много време там. На десет километра след границата има бензиностанция, там съответно е доста по-спокойно и си продължавам и спирам там за винетка. При това по магистралата минавам под пункт за преброяване като нашите. Пак проблеми никакви.
САМО И ЕДИНСТВЕНО на Калотина ме спират веднага след митницата да ми искат винетка пеерасите

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аааа, не бе, на Калафат като влезеш към Видин също е възможно. Значи минавал съм нашата граница и ще си вземам от Петрола там винетка, спирам единия път няма, а после има камера. Спирам преди камерата, свалям немските транзитки, минавам и след примерно 100-200 метра пак спирам и ги слагам. Вътре във Видин си вземам от Лукойла и на изхода стоят ония каиши, смятай ако те е снимала камерата дали няма да те спрат и върви обяснявай. Втори път, същата работа, но тоя път имаме обаче само с карта е възможно плащането.
Ми аз нямам, никога не съм имал, не искам да имам и ако не ми се наложи няма да имам!
Айде пак същата работа с номерата на камерата и пак винетка от Лукойла, ония пак чакаха.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
nickstorm написа:За шибаняците толаджии.... В началото ня Януари '21-ва пътувам към Германия. Влизам в Австрия през Караванкен и понеже знам, че там веднага след границата има растхаус се отбивам за винетка. Да, ама вирус-мирус всичко е затворено. Беше сутринта раното и отпраших към най-близкото градче-Филах, може би 15-20 км разстояние... Та там си взех винетка. Проблеми никакви.
Даже и в БГ има онлайн винетки, без опашки я купуваш за 2 мин
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
понеделник пътувах към Гърция, днес се върнах
по въпроса с колчетата - безумна история, меко казано... върши работа, но това е акт на безсилие
(в тунела колчета няма и се бяха нашибали челно преди 2-3 седмици)
на отиване участъкът отне 30 минути (ни повече, ни по-малко), а на връщане около 20 минути, ако на някой му е важно да си преценява времето
по границата е доста спокойно, а трафик почти няма, общо взето не виждам къде са драмите с този път
по въпроса с колчетата - безумна история, меко казано... върши работа, но това е акт на безсилие

на отиване участъкът отне 30 минути (ни повече, ни по-малко), а на връщане около 20 минути, ако на някой му е важно да си преценява времето
по границата е доста спокойно, а трафик почти няма, общо взето не виждам къде са драмите с този път

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- steeN
- старши ентусиаст
-
Трябва да почнат да ги слагат и в града тия колчета.
Ганьо е велик.
vicho написа: (в тунела колчета няма и се бяха нашибали челно преди 2-3 седмици)
Ганьо е велик.