България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Моджо » 14 Сеп 2022, 13:41

Еми щото такива работи не ни се случват, не се оплакваме от трафик, не искаме три ленти, не ни пречи никой, не бързаме за никъде,колчета не ни пречат, нито с да караме с 30 примерно и други подобни..и затова сме в друга държава и по други магистрали и пътища;))
Последна промяна Моджо на 14 Сеп 2022, 13:43, променена общо 1 път
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 14 Сеп 2022, 13:42

///eMo написа:чл.41(2) При изпреварване водачът на пътното превозно средство напуска пътната лента, в която се движи, навлиза в съседната пътна лента изцяло или частично, преминава покрай движещото се в същата посока пътно превозно средство и се връща в напуснатата лента.

Сиреч като завърши изпреварването се връща там откъдето е тръгнал. Няма спор, че и двамата са неадекватни, но 'натискането' започна чак след като този отпред завърши изпреварването и теоретично трябваше да се върне вдясно, а не да заспи вляво, да бие спирачки и всичко последвало. Мнението ми за снимащите, че търсят сензация карайки като дебили се затвърждава и тук.

А тоя въпорсния като изпревари първата кола що се не върна вдесно ?
Хич и не го оправдавай.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 14 Сеп 2022, 13:56

Въобще не го оправдавам, неговото място също е вдясно. Но не мисля, че има отношение към последвалите реакции движението му вляво, особено ако зад снимащата кола няма никого.

Отново опираме до това, което се забелязва все по-често по Тракия - настигаш по-бавно движещи се, които си стоят в лява лента макар и дясната да е свободна (клипът от предната страница го илюстрира изключително добре).

В случая, както няколко души написаха - двама ганьовци като се срещнат и тръгнат с рогата напред се стига до това да мрънкат в медиите кой крив и кой прав.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Сеп 2022, 14:05

Моджо написа:Еи затова сме в друга държава и по други магистрали и пътища;))

Това, че си сложил розовите очила не означава, че случката е от магистрала в Унгария :yes: Утре на теб бият спирачки, утре на твоята броня се лепят и т.н. После ти стоиш в задръстването от верижната, може теб да блъснат и т.н. Ако теб не са те блъскали, докато си в спряло положение, мен са ме блъскали :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 14 Сеп 2022, 14:07

Моджо написа:Еми щото такива работи не ни се случват, не се оплакваме от трафик, не искаме три ленти, не ни пречи никой, не бързаме за никъде,колчета не ни пречат, нито с да караме с 30 примерно и други подобни..и затова сме в друга държава и по други магистрали и пътища;))

И си прав и не си прав. Ясно е, че към всичко може да се приспособим и да не ни пречи, тва обаче не значи, че проблемите не съществуват. И да, 3та лента е би облекчила нещата поне в отсечката София-Пловдив, а защо не и до отбивката за магистрала Марица. Просто за да може тя да е основно за тирове, така ще се избегнат моментите в които или караш в дясна лента с 90, или в лява със 150. Аз искам да си карам със 120 като тебе, ама в час пик лятото забрави. Просто има прекалено голям диапазон между тия дето 100 им е макса, дали заради ограничени възможности на колата или на шофьора, и тия дето карат със 140(тия с повече даже не ги обсъждаме, в една идеална ситуация ги няма тях) и когато имат конфликтна точка като най-лявата лента стават излишни нерви и опасни ситуации.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 14 Сеп 2022, 14:11

Реното не стои безцелно вляво в случая, нали?
Също е 100% олигофрен и ренаджията, но ситуация нямаше да има ако Макуин не го беше натиснал, та и светкал. Па може и да е бипнал
Аз също бих присвяткал на некой ако просто си седи в лява лента и няма други коли. Ма случая не е такъв.
Последна промяна Моджо на 14 Сеп 2022, 15:16, променена общо 1 път
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 14 Сеп 2022, 14:16

Бубо, избери си час пик, ще се разходим до Пловдив.
120 не значи се с толкова да си. Като има много коли може и с 90. Проблем има ли? За мен не.
Урока е безплатен, ако иска още някой да се записва овреме.
Хм,хм...

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 14 Сеп 2022, 15:31

НСО пак си правят каквото си искат :

https://www.chernomore.bg/a/10-bulgaria ... 18PI0gxcNE

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Сеп 2022, 16:16

Това е в някакво друго дефиле, сигурно е в Австрия :dunno: Такива неща не се случват.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 14 Сеп 2022, 17:29

Моджо написа:Бубо, избери си час пик, ще се разходим до Пловдив.
120 не значи се с толкова да си. Като има много коли може и с 90. Проблем има ли? За мен не.
Урока е безплатен, ако иска още някой да се записва овреме.

Ако в безплатния урок включиш и едно хапване в ЗЕКО навръщане, се записвам! :bchug:

Три ленти са пълен абсурд за нашенска магистрала. Който не вярва, да дойде да покара по тангентата, не в час пик, а по кое да е време.
При две ленти имаш некадърници, който карат в лява лента, без причина.
При три ще имаме още един модел некадърници, каращи в средата без причина.
Не, благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 14 Сеп 2022, 17:41

Ееее, ся. Хапването е за сметка на кормуващите.
Да нема и "ти знаеш ли че имаш страшни очи" )
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 14 Сеп 2022, 17:46

Да вземат да оправят скапаната дясна лента и много от "изродите", вкл. и аз, ще спрем да сме още една предпоставка за ПТП. Не е само проблема, че вдясно или си с 85-90, или не можеш да си там, и затова почти никой не иска да е там. Пробвам се постоянно да карам вдясно и имам чувството, че ще изхвърча от пътя. За дъндруцането и, меко казано, дискомфорта въобще не говоря. Както писа и някой назад, друг огромен проблем са хората с по-маломощни автомобили, защото само и само да не си убият скоростта правят страшни тъпотии. На клипа оня с Реното е точно от тях, макар че и този който снима също е пълен идиот. Все пак, според мене, две неща решават всички проблеми - да се сложат камери по целия път и да се оправи тая лунна пътека вдясно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 14 Сеп 2022, 18:17

Нито ми бият спирачки, нито ми се лепят, ТНТ. Нито ми светкат(освен такива дето си светкат наред) , нито ми бипкат. Не знам дали имам клаксон, дали имам АБС, некви там други системи, Esp примерно... В смисъл имам, не знам дали и как работят щото не са се включвали. Или е толкова рядко, че не помня как са. Спрял са ме удряли, на кръгово и на светофари. Демек в града.
Канен си и ти на курса
И за протокола, както съм казвал много пъти, минимума ми е 72 км на ден. И дълга магистрала поне веднъж месечно. Последната е от миналия вторник до разклона за Мухово.
Не съм застрахован от нищо, разбира се. Ма много по вероятно е на некой макуин нещо да му се случи отколкото на мен.
Хм,хм...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Сеп 2022, 18:25

Ама какъв час пик бе хора, какви са тези глупости, не три, ами четири ленти да ни направят в посока пак ще е същата работа. Пак тировете ще карат в дясната, но когато почнат да се изпреварват в час пиииик или в някой друг час, пак двама на които света им е длъжен ще искат едновременно да изпреварят двата тира, но единия ще е по-бърз от другия и ето ти го конфликта. Хората трябва да разберат, че магистрала не значи, че някой им е длъжен да им я изчисти. Виждали са те задръстване. В Германия съм виждал не веднъж, не два огромни, огромни колони по магистралата по една или друга причина и забележете, че аварийната е празна, празна, празна. Как става това? Дали там няма бързащи, които да искат просто да минат по-бързо? Тоя клип даже няма да си направя труда да го гледам, всеки ден виждам някакви чукундури, които търсят и разпалват конфликти. За мен проблема е в липсата на адекватни глоби, което включва налагане, размер и събиране. Мангалите които се връщат от Германия как там спазват, а тука все едно ги пускаш в зоопарк?
Хората като разберат, че има адекватни глоби изведнъж ще усетят, че не бързат за никъде, ама наистина за никъде, особено в така наречения час пик за който е много трудно или да тръгнеш по-рано или просто да приемеш, че ще стигнеш по-бавно.
Камерите наистина обаче имат страхотен ефект по много места, където преди караха като пълни аборигени. Добре е, че се множат, пък нека да хранилки.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Сеп 2022, 19:14

Чудя се има ли край идиотщината ..
Сега казаха за някаква 16 годишна пикла от Филибето, хваната да кара джипа на тати напушена с марихуана. Спрели я, защото криволичела по платното, демек не кара за първи път си мисля.

Просто всичко излиза от всякакви норми, утре ще размаже 2-3 човека и даже няма да й направят нищо, понеже е непълнолетна.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата