България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от TheDriver » 16 Сеп 2022, 13:06

Честно да ти кажа Kroki грам не ми дреме, че се възползват от това, че го играя балък, отстъпвам и т.н. що се отнася до магистрала и извънградско. В града където резултата ще е само смачкани ламарини все още гледам да не отстъпвам, макар че тия изпълнения с гасенето на колите също няма да си ги причиня на нервите. :dunno:

При скорости от 70км/ч нагоре обаче съм балък и половина. :dunno:

Две неща ме плашат най-много:

- колоната да спре и аз да съм на опашката, разчитайки на тези отзад :banghead: - гледам да ползвам моята дистанция, за да си осигуря "изход", уви не винаги го има.
- какво ще ми излезе на следващия завой - последната една година 3 пъти ми се случва някой да изпреварва в завой и аз да се окажа на пътя му(и трите в отсечката Велинград-Разлог между другото). Не си спомням да съм имал толкова много "близки срещи" в предходните 13-14 години.Слава богу и трите пъти имаше къде да "избягам", надявам се да не ми се случи когато в дясно от мен има стена. :banghead: Отскоро опитвам да прилагам тактиката с бушона, която се коментираше тук - не особено успешно, признавам си. :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от stean » 16 Сеп 2022, 14:04

Kroki написа: Дойде една жена с мерцедес, каза че съм и спрял на мястото.... ме пресрещна една мадама с черен кайен.

Преди 10 години жените на пътя бяха 5%, сега са 25%, ако не и повече. А принципно какъвто си в живота, такъв си и зад волана. За тях е нормално другите да бъдат кавалери, да им дават предимство, дори смятат че трябва да бъдат пазени и по-лесно да им се прощават грешките. Но това обикновено прераства в неистово нахалство и понякога се случва да ти скъса нервите.

От друга страна, една малка част от тях са съвсем достойни участници с изключително джентълменско поведение. На такива не пропускам да се усмихна и да им вдигна палец с цел да ги поощря да си останат такива.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Сеп 2022, 14:25

И със сигурност дават по-често път :yes:
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 16 Сеп 2022, 15:19

Моджо написа:Чувстваш се ти тъпо, може би. Брутално при това.
Пак се почва с преценяненето кой как и с колко да кара. Знаците да пожелателни.
И понеже армията от преценячи баш там се чувства "брутално тъпо " органите са там.
И те пречат.

В голяма грешка си, ама как казваш аз даже нямам нерви да ти взимам по 100лв/ч за урок, щот е безсмислено.
1. Да не правиш разлика между 202 и България, а гледам си от София;
2. Преди 10-тина години, като навлизаха камерите, освен доволните, като теб, едни други питаха за олигофренските намаления, отговориха, че правят на всички разклони по първокласните пътища, допълнителни ленти за завиващите и включващите се в трафика и ще изчезнат знаците с 60, не се случи и там са хранилките;
3. Що в цивилизованата част на ЕВРОПА липсват разхвърляни знаци за ограничения и другата хранилка СТОП;
4. Как тъй пак по ония места решиха от 7 до 22 (примерно) тирове да не изпреварват;
5. Как пак там нямаше тарикати с 90 в лявата лента да дразнят "преценячите";
6. И да караш с 30 в града не означава, че си по-добър, по-безопасен и по-малко пречещ шофьор от тези, които карат с 70 където може, че тука в службата масово ги гледам......
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 16 Сеп 2022, 15:27

Чувам само бла бла.
Нито сме там, нито сме онам.
Има знак - спазваш.
Кучето на Павлов.
Хм,хм...

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 16 Сеп 2022, 16:35

Моджо написа:Чувам само бла бла.
Нито сме там, нито сме онам.
Има знак - спазваш.
Кучето на Павлов.
:yes:
Шегувам се, нямам като теб последната година 200 000км, сега видях служебната 50 000 + 4 смени масло на личните, но пък последните 15 години имам регистрирани 3 БМВ-та, които вървят с 250, а са ми дали втори златен талон, тва само за публиката, не знам как е станало.
:bchug:
Излез сега из София в дъжда и пак да пишем, как никой не иска да ти се качи отгоре, а е и петък.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 16 Сеп 2022, 16:56

Ми да изляза, ама съм далеко.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Сеп 2022, 17:02

Lenco написа:регистрирани 3 БМВ-та, които вървят с 250, а са ми дали втори златен талон, тва само за публиката, не знам как е станало.

Излизаш с тях един път в месеца и се криеш по нощите, как по друг начин да стане. Не си открил ти топлата вода :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 16 Сеп 2022, 17:09

steeN написа:
Lenco написа:регистрирани 3 БМВ-та, които вървят с 250, а са ми дали втори златен талон, тва само за публиката, не знам как е станало.

Излизаш с тях един път в месеца и се криеш по нощите, как по друг начин да стане. Не си открил ти топлата вода :lol:

Така беше преди повече от десет години, сега нощно време не е безопасно, а и много Органи бдят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Сеп 2022, 17:28

Кво спорите, човека сам си казва, че е далече от трафика :yes:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgari ... te-1396245

Омарчето от Сирия си се оказа, че не е на 15 май и ще го съдят като пълнолетен. Но все тая. Минус два човешки живота.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 16 Сеп 2022, 17:36

Не ми слагай думи в устата. Това, че в момента съм далече не значи, че съм далече винаги.
Всеки ден съм в София, щото там ми е офиса и карам из града. Ку искаш ела в понеделник сутринта на станцията на метрото с/у Метро 1, качваме се и карам. Ще ходим до Военна болница. Имаме цялото Цариградско, Евлоги Георгиеви, България, после Гешов. Ако искаш избери си ти друг маршрут..през Ботев, през Опълченска.
Брои ли се за градско ?
Вечер не, признавам, или поне не винаги. Ма като ходим на културно мероприятие, ресторант или нещо подобно и вечер карам.

На 7,10 сме на опера вечерта...искаш ли да ме чакаш някъде и ако не те е срам пред децата, да те воза ?
Специално за теб ще тръгнем по-рано.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Сеп 2022, 22:51

възрастни хора шофирането си мерят :ok: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от stean » 17 Сеп 2022, 0:28

Един час опера и 2 часа оперно пеене в колата... Ще се справят :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 17 Сеп 2022, 7:42

Абе само аз ли нямам оплаквания от положението по нашите пътища ? И не е да карам малко ,60-70 к. на година с бусчетата и 20 к . с леките поне . Предимно североизточна БГ , но общо взето из цялата страна. Вярно , че има идиоти , но идиоти има и в Гърция /че ми е прясно/ , и в Сърбия , и в Румъния и даже в ония държави дето някои колеги им викат по бели . Последните години доста положителна промяна наблюдавам , и по толерантни са колегите , и по дисциплинирани и пътищата пооправиха. Моето правило е следното - не се ядосвай на кретените по пътя и не ставай кретен с тях...
А ограниченията на скоростта са просто неадекватни , не само хранилките имам в предвид .Не съм от тези светци дето ги спазват на 100% , и си плащам за това , но не съм и безотговорен идиот .
Според мен пътното поведение на водачите в България , си е съвсем в рамките на нормалното ...Пътувал съм и навън доста , имам база за сравнение един вид ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 17 Сеп 2022, 9:24

:OT: Колега. Стеан. Спектаклите са по 3 часа, да кажа само.
Препоръчвам на всички да идат, айде не на опера, че не е за всеки , ама мюзикъл нещо, оперета..ще ви хареса.
Ние ходим доста често.
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата