Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Икономическата криза 2020-2023

Мнение от Моджо » 16 Сеп 2022, 18:13

И ББ го беше построил точно за този момент. Само треаше да се въведе в експлоатация ма, на, друг го пусна да работи. Късмет.
Хм,хм...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Сеп 2022, 21:50

Моджо написа:Това го написах и преди. Чети внимателно.

Да, бе :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ти се опитваш да изместиш Стинката и спориш с всички и за всичко. Сещаш ли се, кога ще изчета три страници диалог между двама души :?:

Въпрос, който е по-скоро риторичен.

След колко години Европа ще се превърне в аграрна територия, захранваща с царевица и слънчоглед Света?

Eто какво интересно ми попадна:

https://www.zerohedge.com/markets/germa ... BJYQcuJtLE

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 16 Сеп 2022, 23:09

BMW_POWER написа:
Моджо написа:Това го написах и преди. Чети внимателно.

Да, бе :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ти се опитваш да изместиш Стинката и спориш с всички и за всичко. Сещаш ли се, кога ще изчета три страници диалог между двама души :?:

Въпрос, който е по-скоро риторичен.

След колко години Европа ще се превърне в аграрна територия, захранваща с царевица и слънчоглед Света?

Eто какво интересно ми попадна:

https://www.zerohedge.com/markets/germa ... BJYQcuJtLE

:mhihi: Това и аз четох, истина е! Сега и петрола ще им спре, много тъпи идеи им хрумват на Шолц и Урсула, то не е нормално вече. Сами си погребват икономиката, после ще има ли значение кой им е виновен.
Абсолютно без да злорадствам по някакъв начин -колегите, които вярват на медиите, че руският петрол и газ били заменими... Сега поне ще можем да си дадем един добър пример с братята германци, след зимата.
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 17 Сеп 2022, 0:09

Използвам превод на статията предложена от
BMW_POWER.
Защо трябва да е така ( икономически ли са причините, диверсификационни на всякаква цена ли, за физическо оцеляване ли...) :
" Европейският съюз обяви, че ще забрани вноса на руски петрол до края на 2022 г., дори и без алтернативен източник на евтина енергия."

А това пък с прости думи не е ли пиратски пладнешки обир и пряко присвояване на чужда собственост ( за всяка държава се отнася, няма гаранции за противното поне не исторически доказани) :
" Европейска борба за укрепване на енергийната сигурност
Решението да поеме контрола върху Rosneft Deutschland е последният опит на Германия да стабилизира енергийния пазар, който беше разтърсен от смущения, произтичащи от западните санкции върху руската енергия. "

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Сеп 2022, 0:45

vladobate написа:...

Хубаво е да се чете информация от много източници, защото така има шанс да се поотсее пропагандата. Тия дни четох, че арабите са започнали да изтеглят капитали от Англия и Щатите. Имаше цифра за първи транш от около $600 милиона. Причината? Всеки момент на някой може да му хрумне, че те са нещо и да им блокират или директно да им откраднат пари и собственост. Китайците се отказаха от няколко големи проекта в Канада (нефтен бизнес), доста по-малки държави също се оглеждат, да си изнесат авоарите от САЩ.

Интересно време настава :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 17 Сеп 2022, 1:04

vladobate написа:Използвам превод на статията предложена от
BMW_POWER.
Защо трябва да е така ( икономически ли са причините, диверсификационни на всякаква цена ли, за физическо оцеляване ли...) :
" Европейският съюз обяви, че ще забрани вноса на руски петрол до края на 2022 г., дори и без алтернативен източник на евтина енергия."

А това пък с прости думи не е ли пиратски пладнешки обир и пряко присвояване на чужда собственост ( за всяка държава се отнася, няма гаранции за противното поне не исторически доказани) :
" Европейска борба за укрепване на енергийната сигурност
Решението да поеме контрола върху Rosneft Deutschland е последният опит на Германия да стабилизира енергийния пазар, който беше разтърсен от смущения, произтичащи от западните санкции върху руската енергия. "

Точно това е, 100% незаконно присвояване. Понеже Германия беше най-активна с хуленето по "агресора"(нищо че са гарант по Минск), Путин ги даде за пример с газа. Сега това им деяние на германците, ще им дореши проблемите. Иначе, десетките хиляди протестиращи германци(за добри търговски взаймоотношения с Русия) никой не ги пита!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 17 Сеп 2022, 1:27

BMW_POWER написа:Ще помоля някой колега с немски да преведе. Това със сигурност е руска пропаганда, ама не разбирам текста. Доброволци ли набират?

nWXoLDCDnxg.jpg

Според последните директиви на Еврокомисията, водата ще се счита за вряща, при достигане на температура от 50С.

empar написа:
viber_image_2022-09-13_10-37-56-704.jpg

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

За не-немскоговорящите: Съседът ви топли ли над 19 градуса? Моля, информирайте на ...

https://factcheck.bg/v-shvejcariya-ne-vkarvat-v-zatvora-za-tvarde-toplo-nito-vi-karat-da-izdavate-sasedite/
Глупчовци... Толкова са много, че не може да се обхванат. Мързеше ме да търся и останалите, които се "гордеят" с тази картинка и я пост-ват отново и отново...

Но някой хора казват, че излагат само факти. А пък след това се оплакват, че ги нападат лично...
Като доказано, почти всички "факти" изложени от тях са пълна излагация и нищо отговарящо на реалността.
Ми... К'во повече да се каже.
А. Като TL DR. За който му е твърде сложно да отвори линк-а и да прочете какво пише там:
В Швейцария не вкарват в затвора за твърде топло, нито ви карат да издавате съседите.
Според информация на швейцарския всекидневник „20 минути” снимката е фалшива. Посоченият телефон е на пресслужбата на швейцарското Министерство на околната среда, транспорта, енергетиката и комуникациите, откъдето изданието е поискало изясняване на случая. От пресслужбата на министерството опровергават съществуването на подобни плакати и са категорични, че правителството на Швейцария няма нищо общо с подобни призиви.

Да не говорим, че работя в най-голямата частна компания, занимаваща се с превоз на петрол и петрохимикали по море. И абсолютно всяка една дума в последните десетина мнения на Grozdanoff са абсолютни глупости и непознаване на материята.
Друго си е да се информираш от Телеграм, или от "Злите езици в интернет говорят"
Толкова много дезинформация има тук, че във Фейсбук почти всичко е ок, в сравнение с някой "наши" теми. :mhihi:
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 17 Сеп 2022, 1:40

Интересно ....колко интересно време да е, смутно такова по-скоро че и нещо повече. Гледам части на НАТО се придвижват в Молдова в посока някаква. А Молдова уж не иска в Алианса, но пък има индивидуален план за партньорство, що за алабализми, не врат ами шия. Нищо икономическо няма в тази глобална енергийна ресурсова криза , а огромен процент политика като завеса пред много по-опасни извъндържавни интереси, постигане на сфери на влияние и реални завоевателни действия. Това диктува и икономиките на държавите каквото и да си говорим и както и да го наричаме. Та тези за два месеца напред решения и вършене на много работа е прах в очите и липса на управленски и експертни стратегии, както у нас най-вече, така и в чужбина.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Сеп 2022, 2:12

KoolyO написа:...Глупчовци...

"Злите езици" го използвам аз :wave: Затова и нямам нищо против, когато ме опровергаят :ok: Не твърдя, а и никога не съм твърдял, че нещо написано от мен е 100% истина. Освен, когато съм бил на място или донякъде, когато препредавам думи на хора, които добре познавам.

Скоро истината ще лъсне. Ето малко черна дезинформация по случая :ok:

http://skandalno.net/%d1%83%d0%be%d0%bb ... b4-191172/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 17 Сеп 2022, 14:43

За момента санкциите наложени на азерите са точно толкова, колкото и тези наложени на турците! Това се нарича баланс, еднозначност и равнопоставеност/равенство!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Сеп 2022, 15:42

Изображение

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Сеп 2022, 15:57

steeN написа: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:?: :?: :?:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Сеп 2022, 20:23

KoolyO написа: И абсолютно всяка една дума в последните десетина мнения на Grozdanoff са абсолютни глупости и непознаване на материята.

Десетина ? Успокоих се. Струваха ми се всичките :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 17 Сеп 2022, 21:01

TNT написа:
KoolyO написа: И абсолютно всяка една дума в последните десетина мнения на Grozdanoff са абсолютни глупости и непознаване на материята.

Десетина ? Успокоих се. Струваха ми се всичките :lol:

Точно Вие двамата политолози и военни експерти нищо смислено и подкрепено с факти не сте казали, откакто Ви чета тук и в темата за войната...
Те от Март месец някои колеги ми обясняваха, че говоря глупости, само че тези глупости вече са факт. :mhihi: Сега Вие продължавате традиция, съдейки ме по други въпроси.
Причината, поради която ме мразите е, че нещата които говоря са лъжи, в медиите в които четете... Това, което също не разбирате е, че аз не пиша тези неща защото ми харесват, а защото се случват!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 18 Сеп 2022, 2:02

Моджо, интересни неща пишеш. Не съм имал понятие досега, признавам. Излиза по твоите думи, че нашата рафинерия на Лукойл произвежда бензин от кофички от кисело млеко (образно казано) :lol: Ами нафтата? И тя ли е от отпадъчни субпродукти? Това ми дава много поле за размисъл...И все пак какво излиза, ако помислим елементарно. Възможно е да има 3,5,7 алтернативи за петрол, НО (едно голямо НО) цената на бенца нема да е същата щото ще е от ПЕТРОЛ, а не от кофичките за кисело млеко...и пак опираме до тва че от Рашата нема измъкване, ако искаме да ни е йовтинко. А ние сме си беднички и колкото да не ни се иска без Мать не можем, трябва да си го признаем най-накрая. Сега има случаи, когато руснаците откровено се гаврят с нас, но в голяа степен ние сме си виновни. Се пак, квото повикало - такова се обадило.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата