Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Икономическата криза 2020-2023

Мнение от ildivvy » 20 Сеп 2022, 19:09

Лично аз мисля, че на България целенасочено се пречи да има собствена енерго-независимост! Тази технология би могла да работи за България, но това не се харесва на 'някой'... Всъщност и на двата 'лагера'!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 20 Сеп 2022, 19:17

Холандска борса цена около 175евро за мегаватчас. И какво? Каква е цената спрямо нормираната с години при изграждането на бизнеси работещи строго зависими от нея? Пъти по-висока, големи заводи затварят реално не на графики и не могат пуснат отново без яко набълбукване с парички...откъде да ги напечатат. Ами след това ще е цветя и рози, да да, ако ще и 3 държави като гадната Русия да се затрият не може се възстанови до ниво нормален или близко до такъв живот на хората. Системата не може да поеме такъв удар, затова се говори усилено за смяна на световния ред, необходимост е, а не за комунисти и капиталисти. Изтървано е кончето жалко за което, защото умни кратунки много ама файда нихт.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 20 Сеп 2022, 19:29

Я-аа, кой голям завод е затворил, та не знам.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 20 Сеп 2022, 20:26

Моджо написа:Я-аа, кой голям завод е затворил, та не знам.

За алуминий, Словакия. На 3/4 е капут. Така разправя собственика.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 20 Сеп 2022, 20:31

До тука 1 даже и да е вярно, други?
И не е завинаги набързо прочетох.
у факти бг видях па на тех не им вярвам изобщо, ма това излезе.
И сичкото новина е с една дата и повече няма)))
Последна промяна Моджо на 20 Сеп 2022, 20:38, променена общо 3 пъти
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 20 Сеп 2022, 20:32

vladobate написа:Това за търговете си е стара новина. И аз се чудих как малко преди това заявиха, че ще участват в търгове за слотове за втечнен газ ама чак за през 2023г.

Слушай пак, Радев каза - 3 търга
1. Краткосрочен до края на 2022г.
2. Средносрочен за цялата 2023г.
3. Дългосрочен за 10г. от 2024г.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 20 Сеп 2022, 21:07

///M Power написа:
vladobate написа:Това за търговете си е стара новина. И аз се чудих как малко преди това заявиха, че ще участват в търгове за слотове за втечнен газ ама чак за през 2023г.

Слушай пак, Радев каза - 3 търга
1. Краткосрочен до края на 2022г.
2. Средносрочен за цялата 2023г.
3. Дългосрочен за 10г. от 2024г.

Аз съм го чел минимум седмица и повече преди това и не беше Радев и не точно така формулирано. Затова писах стара новина, всеки ден ново двайсе ръсят все едно играят на белот . Моджо, не само тоз заводец, в Германия си стана всекидневие, химическата индустрия също увеличават вноса и намаляват собствени производство, това как да го наречем. Въобще енергоемки производства са засегнати сериозно и никой не дава ясни прогнози щото не знаят докъде ще се затъва поне като сегашен модел. Лошо е и не злорадствам, но пък не е момента да се закриват очи. Както се казва "скоро и у нас". Тук работят търговийки покрай производители на фалшиви храни, държавни служители, военно производство, цигарки и обслужващо ремонтни производства на машини, че дори с руснаци си върви алъш вериша много доволно. Ама докога и нима това е най-важното, все от тъпите реклами "сентенции". Това виждам покрай мен, кой лъже и словоблудства в обществено достъпни информационни платформи не ми е приоритет да правя класации. Ако все пак розовите очила са действително на мода и бъркам тотално така да е .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Сеп 2022, 21:10

Щото си чел нещо старо, това е обявено когато го пуснах. И сега изведнъж нелогичното дето било да се разчита на LNG изведнъж стана логично.
И друг път съм казвал, всеки може да си прави свободни съчинения за минали събития.
Но като стане дума на къде вървят нещата - "всичко е относително, няма как да се знае, божа работа".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 20 Сеп 2022, 21:15

Ще видим. Има време.
Аз по принцип съм "за" забавяне на темпото. Писал съм в други теми, че света се е забързал нанякъде, неясно накъде и защо. Ресурс се пилее за глупости и това рано или късно ще спре. По един или друг начин.
От друга страна всяка криза бута технологиите напред, щото трябват решения и то бързо.
Така че след година, две ще си покаже. За месец, два, шест-няма как.
Войната и тя няма да е вечна.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 20 Сеп 2022, 21:22

steeN написа:Щото си чел нещо старо. Само, че сега нелогичното дето било да се разчита на LNG изведнъж стана логично.
И друг път съм казвал, всеки може да си прави свободни съчинения за минали събития. Тук сте царе на тва.
Но като стане дума на къде вървят нещата - "всичко е относително, няма как да се знае, божа работа".

Ей лош си :D . Кви царе . И откога стана логично? Тя рибата в морето ти вече енергонезависими ги изкара всичкото Европа. Като е логично що затварят или поне им пари под краката. Логично фантастично, да, ама не реалистично на този момент. Булгаргаз обявиха търгове преди Радев и то малко след обявени планове за участие в търгове за слотове чак догодина. И това скоро. Тва да не е такси, дигаш ръка и спира. Процесите за осигуряване на такива доставки са инертни и не върви през ден два да фърлят "бомби" на раята. ПС : Моджо, съгласен . Отдавна изказах мнение, че трябват решения не плюване кой бил лош вълк щото пък ний най-малкото сме агънца , факт. А то кво стана месеци нищо пък да кажеш, че няма специалисти дето виждат над розовите очила. Друго си мъдрят и това е. Не са само обективни причините.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 21 Сеп 2022, 14:10

Таско Ерменков: "купуваме руски газ с прекупвачи!"

https://youtu.be/n_tCcMVPbJ8?t=186

Експертът каза още, че американски газ няма да има за европейския пазар!

https://qz.com/2146865/the-us-has-almos ... or-europe/
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Сеп 2022, 14:38

Таско Ерменков по принцип е на заплата от Кремъл, какво друго да каже...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Сеп 2022, 15:27

Моджо написа:Ще видим. Има време.
Аз по принцип съм "за" забавяне на темпото. Писал съм в други теми, че света се е забързал нанякъде, неясно накъде и защо. Ресурс се пилее за глупости и това рано или късно ще спре. По един или друг начин.
От друга страна всяка криза бута технологиите напред, щото трябват решения и то бързо.
Така че след година, две ще си покаже. За месец, два, шест-няма как.
Войната и тя няма да е вечна.

Много правилно.
Че и без това това темпо, повече да се произведе, да се продаде , да се изкара повече печалба.
Всяка година искаме ръст, ама ръст, яко ръст на приходи, печалби и тн.Повече, повече...баси живота.
Малко да се охлади тая икономика и малко да се намалят тея темпове.

Таско Ерменков по принцип е на заплата от Кремъл

Аз не го познавам тоя човек и сега за сефте прочетох в интернет какво пише за него.
Та за заплатата му от Кремъл, сигурна ли е работата?!
Егати коментарите се пускат ей така :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 21 Сеп 2022, 15:29

Leon написа:Таско Ерменков по принцип е на заплата от Кремъл, какво друго да каже...

Как ги определяте тези неща, кой е агент и кой не е, не мога да разбера... Днес всеки, който търси националните интереси, бива наречен "руски агент". Това е просто гениално! Възможно ли е българските енергийни интереси да съвпадат с руският газ? Теоретично питам... Ако се окаже, че най-добрата ни опция е руският газ, о.к. ли е да подпишем с газпром или това ще ни направи изроди?
На мен специално, важното ми е семейството ми е да е добре, какво иска ЕС не ме интересува. Колкото ли да въртим и да го сучем е вече очевидно, че друга опция освен газпром са единствено въглищата!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Сеп 2022, 15:53

Европа не е държава. За нас ще се докара и от луната ако трябва, ние сме смешен консуматор.
Пред нас изобщо не седи проблем какъвто имат примерно немците.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата