Парламентарни избори 2022 - анкета
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Парламентарни избори 2022 - анкета
Сега ще ви гледам какви чупки и стойки ще правите да обяснявате колко е хубав валутния борд. Щото до преди 1-2 години ми обяснявахте едни други теории![]()
Валутния борд и плоския данък са единственото, което ни държи да не станем тотална бананова държава. Приготвям пуканките.
Пак "звездите ми го говорят" правиш.
Че кой е обяснявал, че е лошо валутен борд?!
Естествено, че валутен борд, привързан към някаква сериозна валута си е много добре.
Разбира се и плоският данък е супер.
Нямам представа, кой ти е обяснявал друго...Или просто мнението ти е "ей така".
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е.Димитров написа:хора живеещи дългосрочно в чужбина не трябва да гласуват за български парламент
Напълно те разбирам, но тези хора внасят в страната повече пари, отколкото са преките чуждестранни инвестиции. Та по тази линия мисля, че си имат пълното право да гласуват за парламент в страната в която наливат такива средства.
Grozdanoff написа:За пореден път не си вдигнаха задниците, щото "нямало за кой"!
Аз съм от тези, които не са си вдигнали задника. Не, че нямам време или ме мързи. Не виждам смисъл, причина и кандидат за когото бих го направил. И категорично отказвам да се чувствам тъп или виновен заради това, че ББ се е върнал. Вината за всичко случващо се е колективна зарди това, че когато беше времето народа не влезе в парламента за да покаже ясно какво точно може да им се случи за тези 2-3 поколения провалени животи в "преход" и "демокрация".
В моите очи гладуването за някой от настоящите представлява легитимиране на всичките безобразия, които са направени през годините. Е, аз отказвам да го направя. Няма как директно да отида да заявя, че Жълтите павета и Графа ми харесват, защото ако е бил някой друг са щели да са по-зле.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Е.Димитров написа:хора живеещи дългосрочно в чужбина не трябва да гласуват за български парламент
Напълно те разбирам, но тези хора внасят в страната повече пари, отколкото са преките чуждестранни инвестиции. Та по тази линия мисля, че си имат пълното право да гласуват за парламент в страната в която наливат такива средства.
[.
Е хубаво, и къде отиват тея пари?!
У кауфланд, лидъл и енергодружествата , дфакто у чужбина.
А инвеститорите инвестират в хора, създават работни места, плащат данъци и осигуровки.
Струва ми се, че има разлика, и то голяма.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
А инвеститорите са именно тези, които ти спомена - веригите, енергодружествата и т.н.
Поне ДДС-то от тези пари остава у нас. А за да нямаме местни вериги и енергодружества са виновни именно онези, които избираме на всеки няколко години като "по-малко зло".

Поне ДДС-то от тези пари остава у нас. А за да нямаме местни вериги и енергодружества са виновни именно онези, които избираме на всеки няколко години като "по-малко зло".
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Еврохолд не е ли местно (пише го на сметката ти за тока)? Фантастико кво е... Пак празна реторика и гръмки твърдения без почва в реалността.
Той точно по тая струна играе. Ей ся, видиш ли, ако имаме еди си колко места в парламента, ще направим референдум
Top Gun Maverick написа:...
Той точно по тая струна играе. Ей ся, видиш ли, ако имаме еди си колко места в парламента, ще направим референдум

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
bum_bum написа:
Вината за всичко случващо се е колективна зарди това, че когато беше времето народа не влезе в парламента за да покаже ясно какво точно може да им се случи за тези 2-3 поколения провалени животи в "преход" и "демокрация".
Абсолютно никога не е късно да се влезе в парламента и да им се 'покаже' какво точно може да им се случи! И все повече и повече се налага като необходима мярка...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
bum_bum написа:Grozdanoff написа:За пореден път не си вдигнаха задниците, щото "нямало за кой"!
Аз съм от тези.......
Браво... Всеки сам си избира, a 75% са избрали -да не избират! Докато българина системно не наказва провалилата се последния мандат партия, гласува за някакви американски парашутисти, и изобщо не гласува... няма как да се промени нещо!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
С първата част от мнението си изключи всички партии, които се борят за влизане в паламента! За кого да гласува човек? Давайте конкретни предложения, че става объркване... Кои бяха правилните хора?
Ex: 96' BMW318ti

- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
ildivvy написа:С първата част от мнението си изключи всички партии, които се борят за влизане в паламента! За кого да гласува човек? Давайте конкретни предложения, че става объркване... Кои бяха правилните хора?
Не съм изключил всички... Стефан Янев не сте ли го чували! Имат опит като служебен министър-председател, има изготвен план и най-важното има намерение да води българска политика! Янев е казвал в кампанията, че дали сме със запада или с Русия -има значение от кои ще имаме изгода! Изненада и такива политици имаме!
А ПП са си парашутисти спуснати от американците, това е толкова очевадно, че не мога проумея как не се вижда... и макар, че има една камара хора, които го казват -има една по-голяма камара от хора, които отказват да разсъждават по въпроса!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Grozdanoff написа:Не съм изключил всички... Стефан Янев не сте ли го чували! Имат опит като служебен министър-председател, има изготвен план и най-важното има намерение да води българска политика! Янев е казвал в кампанията, че дали сме със запада или с Русия -има значение от кои ще имаме изгода!
Викаш да се гъзим на всеки, който си го извади за изгода

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
///M Power написа:Grozdanoff написа:Не съм изключил всички... Стефан Янев не сте ли го чували! Имат опит като служебен министър-председател, има изготвен план и най-важното има намерение да води българска политика! Янев е казвал в кампанията, че дали сме със запада или с Русия -има значение от кои ще имаме изгода!
Викаш да се гъзим на всеки, който си го извади за изгодаЯнев говори балансирано, но си има големи залитания към Русия /то и затова го харесваш толкова/
Не разбрах, Киро повече ли ти харесва!? Янев щеше да води балансирана политика, нямаше да сме с рашите, ако това ти е страшно...
Как Ви грабнаха някои хора, със смешни обещания за "демокрация", всеки който каже пет пъти думата демокрация и наплюе няколко пъти Русия е добър за теб, нали... Сега ще си сърбаме попарата...
Защото тия демократичните, за които гласува нямат нито акъл, нито план!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Grozdanoff написа:Янев щеше да води балансирана политика
Щеше? Що в минало време, той е в парламента

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Е.Димитров написа:Е хубаво, и къде отиват тея пари?!
А инвеститорите инвестират в хора, създават работни места, плащат данъци и осигуровки.
А на мен ми се струва, че грам идея си нямаш как се формира държавния бюджет дето толкова го жалиш и изобщо от икономика. Но това си и личи всъщност от честите ти залитания към левите идеи.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Темата е за заключване вече, спокойно всичко може да се пише в политическата. Кой и за кого ще гласува е вече в историята. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
b_u_b_o написа:Е.Димитров написа:Е хубаво, и къде отиват тея пари?!
А на мен ми се струва, че грам идея си нямаш как се формира държавния бюджет дето толкова го жалиш и изобщо от икономика. Но това си и личи всъщност от честите ти залитания към левите идеи.
Вероятно си психолог, след като не даваш обяснение за формиране на държавен бюджет но смело слагаш определения и етикети на хората.
А даже съм убеден, че нямаш никаква бегла представа, какво е "лява" идея, но някакси свързваш на под ниво бивши комунисти и социалисти с "лява идея".
Добре е човек да чете и съм сигурен, колко изненадан може да се окажеш от някой неща.