Парламентарни избори 2022 - анкета

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За кого ще гласувате

Анкетата свършва на 03 Окт 2022, 9:11

Продължаваме промяната
47
30%
ГЕРБ
15
10%
БСП
3
2%
ДПС
3
2%
ДБ
24
15%
ИТН
4
3%
Глас народен
1
1%
Изправи се България
0
Няма гласували
Възраждане
16
10%
Български възход
7
4%
ВМРО
1
1%
Атака
1
1%
Друга партия
2
1%
Не подкрепям никого.
19
12%
Няма да гласувам.
14
9%

Общо гласове : 157
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Парламентарни избори 2022 - анкета

Мнение от steeN » 03 Окт 2022, 12:37

b_u_b_o написа:...

Изнесоха капиталите на държавата (заедно със златото), как така не разбираш :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 03 Окт 2022, 12:40

bum_bum написа:А инвеститорите са именно тези, които ти спомена - веригите, енергодружествата и т.н. :)

Поне ДДС-то от тези пари остава у нас. А за да нямаме местни вериги и енергодружества са виновни именно онези, които избираме на всеки няколко години като "по-малко зло".

Енергодружествата ги продаде НДСВ, с помощ от БСП. И пак ЧЕЗ е закупено от българския Еврохолд. Тоест вече си е с български собственик. Що се отнася до пращането на пари от чужбина, по мое наблюдение, повечето пари са за покупка на имот, който е съсобственост с роднини или някакъв имот за бъдещо ползване, а не че реално пращат пари за издръжка на родителите си.

bum_bum написа:В моите очи гладуването за някой от настоящите представлява легитимиране на всичките безобразия, които са направени през годините. Е, аз отказвам да го направя. Няма как директно да отида да заявя, че Жълтите павета и Графа ми харесват, защото ако е бил някой друг са щели да са по-зле.

Чудесно. Значи вярваш, че някой друг ще се справи по-добре. Ами гласуваш за него. Щом не гласуваш няма защо да се оплакваш. Мълчанието е знак за съгласие.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 03 Окт 2022, 12:43

Гледам данните от гласуването и се чудя. Как така почти никой не гласува за ГЕРБ в чужбина?
Само тука гласуват за тях. И почвам да си мисля, че има страшно много вот на заставене насила + яко в схемата... :help:
Та пак да кажа. Страшно племе сме...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Мнение от NiksGS » 03 Окт 2022, 12:49

За пореден път резултатите са силно изфабрикувани. Не може народа да го гони, а той пак да идва от "любов народна".
Ultimate Riding Machine

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 03 Окт 2022, 12:51

Свърши бре. Моллов - заключвай.
При толкова ниска избирателна активност само държавната администрация като гласува и те ти Герб номер 1. Просто е за обяснение.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 03 Окт 2022, 13:14

zAcK написа:Гледам данните от гласуването и се чудя. Как така почти никой не гласува за ГЕРБ в чужбина?
Само тука гласуват за тях. И почвам да си мисля, че има страшно много вот на заставене насила + яко в схемата... :help:

Голяма част на тия в чужбина нямат представа какво става тук, само чуват как ако падне този, другия щял оправи държвата за нула време и те така...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 03 Окт 2022, 13:46

:mhihi: Я някой да даде адекватен отговор защо ли от снощи никой от престъпниците не се радват. Пресконференции също нямаше. Тихо като в гробища :mhihi: Младоженеца се е скрил и чака. Явно чака главния и спомагателните кукловоди да му наредят булките. Лошото е че една по-палава от тях снощи се изцепи, но скоро ще я вкарат в правия път. Харема се подрежда, младоженец чака....няма да се излагаме я :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 03 Окт 2022, 13:47

Е.Димитров написа:А даже съм убеден, че нямаш никаква бегла представа, какво е "лява" идея, но някакси свързваш на под ниво бивши комунисти и социалисти с "лява идея".

Слабо ме вълнува в какво си убеден, но аз обикновено когато говоря на някоя тема гледам да имам някакви макар и бегли познания по темата. Затова и съм чел някои неща на чичо ти Маркс, "Манифест на Комунистическата партия" я изядох с кориците че е тъничка, а от първия том на "Капиталът" четох избрани глави, щото прецених, че живота е твърде кратък да чета и 3те тома :mhihi: Та ми е много забавно да си говоря за комунизъм с хора дето или са ги учили тея неща щото са ги карали и нищо не са разбрали, или такива дето даже не знаят кой е Маркс. А пък повечето хора дето си мечтаят за бай Тошо са точно такива. :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 03 Окт 2022, 14:14

zAcK написа:Гледам данните от гласуването и се чудя. Как така почти никой не гласува за ГЕРБ в чужбина?

Гласуване от чужбина
1. ДПС 54 516
2. ПП 38 078
3. Възр 24 668
4. ДБ 16 686
5. Герб 15 335

Като ДПС има 51 000 само от една страна....

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Окт 2022, 14:29

Което само показва колко неадекватен поглед имат над живота тук, масово хората живеещи на майна си райна някъде. Щом си мислят, че ПП могат да оправят нещо и гласуват за втори път за тях. Но това се затвърждава още повече от факта, че преди това СЪЩИТЕ тези хора са гласували за...Слави. :shock: Тоест тяхното се базира на база желание само без грам реална преценка. Още като видиш изражението на кокорчо и нещо трябва да ти светне, а безпомощността цялостно в очите на Петков на мен ми говореше нерешителност и неспособност за това, което очакват хората от него.
Ще чакаш ти Слави да ти оправи политиката. Но пък показва, че тези хора имат желанието нещо тука да се променя, което е положително, че все пак се вълнуват. Ето това е плюс обаче в тезата на колегите, които искат забрана да гласуват хората не живеещи отдавна тук. Не може на едните избори да гласуваш за Слави, на вторите пак за Слави и накрая за ПП. Макар нали някой да са били Слави, ПП ,и на третия път пак ПП.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Окт 2022, 14:41

b_u_b_o написа:
Е.Димитров написа:А даже съм убеден, че нямаш никаква бегла представа, какво е "лява" идея, но някакси свързваш на под ниво бивши комунисти и социалисти с "лява идея".

Слабо ме вълнува в какво си убеден, но аз обикновено когато говоря на някоя тема гледам да имам някакви макар и бегли познания по темата. Затова и съм чел някои неща на чичо ти Маркс, "Манифест на Комунистическата партия" я изядох с кориците че е тъничка, а от първия том на "Капиталът" четох избрани глави, щото прецених, че живота е твърде кратък да чета и 3те тома :mhihi: Та ми е много забавно да си говоря за комунизъм с хора дето или са ги учили тея неща щото са ги карали и нищо не са разбрали, или такива дето даже не знаят кой е Маркс. А пък повечето хора дето си мечтаят за бай Тошо са точно такива. :dunno:

Харесвам и уважавам мненията ти по темите, но бих искал да попълня някой празноти.
Не е важно, но не не се определям като която и да е философия или течение в политиката, но левите разбирания обикновено са насочени към социума, социалната политика, политика към един вид работниците и като цяло социалното неравенство или към обикновените работещи хора преди средна и средна класа.
Дясната политика е насочена към другата страна.
Политиката на ЕС е така наречената "Либерална" , което си е чисто ляво-популистка политика.
А само в България, "Либералите" са..десни.
Както и да е, по същество, всеки човек може да се определи предимно като либерален, тоест ляв и почти сигурен съм, че и самият ти би се застъпил за някакво социално подпомагане и като цяло за повече леви решения, тоест един вид изравняване на класовете.
От друга страна, самият аз не харесвам подобни политики и раздаване на пари и помощи, защото в България всички тези неща отиват в определени маргинални общности .

А за мечтите и бай Тошо, тук съвсем ме изгуби.
Моите мечти винаги са били в разрез идеите на бай ти Тошо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Окт 2022, 14:49

ID A написа:
bum_bum написа:В моите очи гладуването за някой от настоящите представлява легитимиране на всичките безобразия, които са направени през годините. Е, аз отказвам да го направя. Няма как директно да отида да заявя, че Жълтите павета и Графа ми харесват, защото ако е бил някой друг са щели да са по-зле.

Чудесно. Значи вярваш, че някой друг ще се справи по-добре. Ами гласуваш за него. Щом не гласуваш няма защо да се оплакваш. Мълчанието е знак за съгласие.

Не. Не вярвам, че някой от представените на избори би се справил по-добре. Защото те не напират да влязат в парламента и да съставят правителство за да работят, а за да крадат. Всичките. Без изключение. Всеки един от тях по един или друг начин по едно или друго време е бил намесен във властта и не се е справил. Същата ситуация като полицаи, митничари и лекари дори ако щеш. Никой не напира да го работи това заради самата работа, а защото се печелят едни пари нерегламентирано.

Мълчанието не е знак на съгласие, а на протест.

Имаше днес във фейса един текст- искам 5 яйца, но ако може да си избера. Чудесно - ето ви 5 яйца и избирайте. Ако са яйца никой няма да го сметне за нормално. Но щом е за парламент всичко е ОК.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 03 Окт 2022, 15:02

Е.Димитров написа:...

Прав си, в българската политика десните партии липсват, колкото и някои да се пишат за такива. Малко са левите решения, за които бих застъпил всъщност. Изравняването на класите ако някой измисли как да стане без да вземеш от тия дето имат повече и да дадеш на тия които нямат, сигурно ще получи нобелова награда. Иначе наистина целия свят лека полека върви към социализъм, дори и щатите, но ЕС тича на там. Това и ще ги съсипе, ама ще трябват още 10-20 години до тоя момент.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 03 Окт 2022, 15:19

Възраждане са втори в Чикаго. Това като отговор на въпроса защо смятам, че е по-добре хората, живеещи извън страната да не гласуват.
Ако някой се е обидил от мнението ми се извинявам, възможно (вероятно) е изобщо да не съм визирал него, а мнозинството от което той вероятно не е част.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Окт 2022, 15:26

Какви 10-20 години бе Бубо, те толкова ПАПЛАЧ ходят нагоре за да живеят от помощи, че ни е бедна фантазията. Аз на това не му викам социална политика, а паразитно съществуване. Хайде когато си болен, умствено или физически добре, съгласен съм да ми вземат от парите за тези хора. Но САМО защото някой го мързи да умре даже и чака някакви помощи, от какъв чеп да му ги даваме от нашите джобове? И като се научи един, след него се учат още много по веригата. Чувал съм много народ как казват, че няма смисъл да работят защото парите от помощи там им...стигат. :banghead: :ranting: Ей тази разлика между соц разбиранията и капитализма ако я нямаше, просто щеше да е рай. Някакъв баланс да има. Затова от една страна не се кефя на бездомниците в САЩ, но от друга не го имам за нормално в Германия да няма нито един бездомник(освен някой, който просто така му е кеф)просто защото обществото работи за всички паразити, които просто искат да отидат там и...да доят работещите точно като дойни крави. Но под соц разбирания нямам предвид комунизъм, понеже през комунизма кой ще те остави да не работиш и да живееш на помощи? Няма такъв филм. Но тия соц идеи не знам от къде са се зародили, не знам защо се разпространяват толкова, но не ги харесвам. Може би защото съм бачкатор, не зная. Единствено ми идва наум, че управляващите искат да направят народа супер мързелив, но да знае, че това, което има от помощи му стига, съответно тъп и незаинтересован какво се случва около него. Но защо и каква полза имат тогава изобщо да съществуват тези хора и да стимулира раждаемостта им? Може би просто за показват на другите работещи някакви неща, не знам, объркано ми е някак всичко това.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата