България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Разбира се, че има и читави и ако аз бях от тях нямаше да ми е приятно някой така да генерализира, но фактите са си факти. 100% от тези, които познавам не са такива.
Сега на компютъра като погледнах снимката видях, че се вижда и отрязаната мантинела, която е прилежно положена върху другата.
Горе на високото често извира вода от шахтата, защото от мизерията по пътя до долу цялата улична канализация е запушена. Рядко, но все пак се случва (2-3 пъти за 7-8 години помня) ако в един по-топъл ден е текло горе вода да залее улицата и ако следващата сутрин е много студена бобслей писта не ти трябва. Удрят се точно в участъка на отрязаната мантинела, че там има лека чупка и явно чукват спирачките, виждат, че няма спиране и набиват до долу.
Ако това се случи с отрязаната мантинела, хвърлена върху другата файнъл дестинейшън ще е като детски филм с това, което би могло да се случи.
Всичките институции не смятат това за проблем, защото не знаели чии е пътя.
Мантинелата там, където е червената кола пък просто я хвърлиха в канавката за по-екологично и безопасно.
Сега на компютъра като погледнах снимката видях, че се вижда и отрязаната мантинела, която е прилежно положена върху другата.
Горе на високото често извира вода от шахтата, защото от мизерията по пътя до долу цялата улична канализация е запушена. Рядко, но все пак се случва (2-3 пъти за 7-8 години помня) ако в един по-топъл ден е текло горе вода да залее улицата и ако следващата сутрин е много студена бобслей писта не ти трябва. Удрят се точно в участъка на отрязаната мантинела, че там има лека чупка и явно чукват спирачките, виждат, че няма спиране и набиват до долу.
Ако това се случи с отрязаната мантинела, хвърлена върху другата файнъл дестинейшън ще е като детски филм с това, което би могло да се случи.
Всичките институции не смятат това за проблем, защото не знаели чии е пътя.
Мантинелата там, където е червената кола пък просто я хвърлиха в канавката за по-екологично и безопасно.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Казанлък е в България , не е в Германия това е очевидно . Топгъна е прав на 96% , не вземат подкупи щото ги следят и се топят един друг . До такава степен са озверели че ако полицай бъде спрян с личната си кола ще го глобят на общо основание дори и подкуп няма да мине щото има опасност да е постановка и се дърпат . Даже колите им дигат за паркиране и си плащат като попове . Минаха ония времена дето си оставяха капата и палката в колата да се вижда и това решваше казуса . В малките населени места трябва да умре за да влезе друг полицай на неговото място . Заплатата им не е лоша на фона общата мизерия 1400-1500 чисто за фатмак . Имат и доста отпуска , не плащат доктор , прослужено време , доста са на дежурства така че и свободно време имат . Накрая 20 заплати накуп и ранно пенсиониране 1ва категория . Шеф на РПУ взема вероятно 4к и нагоре , ако някой вземе подкуп то ще е работата за много пари и с гаранция че няма да се докаже толкоз лесно . Не че не вземат ама летвата е много нагоре вече .
Последна промяна Jordana на 04 Окт 2022, 19:56, променена общо 2 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Има читави. Има и читави българи, ама когато по-голямата част са мизерници, живеем в едно голямо гето.
Не, че в чужбина няма такива, но когато процентът е по-малък, има общество, има нормална среда за живот и т.н.
Тук къде има нормална среда за живот като за 2022 година? Питал съм и пак ще попитам? Имало, чували са за нея, ама като извънземните било....
Не, че в чужбина няма такива, но когато процентът е по-малък, има общество, има нормална среда за живот и т.н.

Тук къде има нормална среда за живот като за 2022 година? Питал съм и пак ще попитам? Имало, чували са за нея, ама като извънземните било....

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Има разбира се и полицаи и прокурори и доктори. Но са малко и не се забелязват в масата.
По въпроса за нормалната среда, аз затова си правя къща в гората.
По въпроса за нормалната среда, аз затова си правя къща в гората.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Сега ще видим, 200 лева. От нашите куки тука знам, че колегите им в София си я карат както по комунистическо кажи-речи. Тука да вземат пари за пиян, дрогиран, никакъв шанс, ама никакъв.
Аз куп пъти ви казах, че полицай в София да започне и да кара на една заплата, това е супер изключение. Че няма да стои да продава на някоя каса в супермаркет, ами ще си рискува живота. Затова и докато са им такива заплатите, ще правят мизерии като тия двама олигофрени без грам реална преценка как пускат някакъв с мощна кола, който не знае къде се намира. На село даже не го пускат да се прибере по тесните улички дори. Дори не му дават да си заключи колата и да си хване такси. Директно книжката и ако много знае отива да лежи в ареста. Знам за опити за подкупи на пияни от по 400 лева още преди бая години. Да сте чули за пиян или дрогиран да е убил някой в региона с кола? А не е като да няма движение. В София нещо сериозно куца в това отношение.
Аз куп пъти ви казах, че полицай в София да започне и да кара на една заплата, това е супер изключение. Че няма да стои да продава на някоя каса в супермаркет, ами ще си рискува живота. Затова и докато са им такива заплатите, ще правят мизерии като тия двама олигофрени без грам реална преценка как пускат някакъв с мощна кола, който не знае къде се намира. На село даже не го пускат да се прибере по тесните улички дори. Дори не му дават да си заключи колата и да си хване такси. Директно книжката и ако много знае отива да лежи в ареста. Знам за опити за подкупи на пияни от по 400 лева още преди бая години. Да сте чули за пиян или дрогиран да е убил някой в региона с кола? А не е като да няма движение. В София нещо сериозно куца в това отношение.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Точно по малките населени места се пие и кара нон стоп. Там да се появи полицай е чудо. Спомням си едно село, появил се патрул на КАТ и без книжки почти цялото село. После няколкото остали с книжки караха по 4ма до областния град да си подновяват книжките. И какво направиха местните? Затворена фейсбук група къде е полицейската кола.... И вече ще хванат пиян на кукуво лято.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ако под малките имаш предвид тия със 100 души население, ок. Ако имаш предвид тези от 3000 до 40 000 в голяма грешка си и със стара информация. Ела в наше село да видиш колко време ще караш пиян. Ако искаш може да пробваш в близките населени между 2000 и 4000, че там силно намаляха мераклиите да пият и карат.
Жокер за куките, че нощем се движат таксита, особено петък и събота след 12 ако има друга кола и я види свободен патрул, почти сигурно я спира или поне оглежда внимателно как се движи, а пияния обикновено се спича и прави нещо неестествено. Затова и трафика извън бакшишите стабилно е намалял нощем. Стига се дотам като нямат работа ченгетата, но трябва нещо да свършат да спрат някой бакшиш за да отчетат дейност. А не ги правят по принцип защото знаят, че в над 99%-та от случаите сме редовни пък и си помагаме нощем докато народа спи. Че и денем някога. Въобще аз съм много доволен от нашите ченгета, без да казвам, че всички стават на работа, съвсем не, но талаша от тях изчезна почти, както и пиянките по пътя.
19 годишен копелдак се надрусал в Бургас и в завой си висока скорост в Лазур, събрал някакви паркирани коли. Казал, че му било прилошало.
Задържам е за 24 часа, предстои да го надупят.
Хиля се защото няма никой ударен, иначе ясно се затвърждава тезата ми, че колкото и показни акции са правят, наркомана никога няма да спре да се друса и кара. Затова трябва даде хващат от куките или както тоя капут да се хващат сами. 
Жокер за куките, че нощем се движат таксита, особено петък и събота след 12 ако има друга кола и я види свободен патрул, почти сигурно я спира или поне оглежда внимателно как се движи, а пияния обикновено се спича и прави нещо неестествено. Затова и трафика извън бакшишите стабилно е намалял нощем. Стига се дотам като нямат работа ченгетата, но трябва нещо да свършат да спрат някой бакшиш за да отчетат дейност. А не ги правят по принцип защото знаят, че в над 99%-та от случаите сме редовни пък и си помагаме нощем докато народа спи. Че и денем някога. Въобще аз съм много доволен от нашите ченгета, без да казвам, че всички стават на работа, съвсем не, но талаша от тях изчезна почти, както и пиянките по пътя.

19 годишен копелдак се надрусал в Бургас и в завой си висока скорост в Лазур, събрал някакви паркирани коли. Казал, че му било прилошало.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Еми аз миналата година бях кум в малък град и половината сватба си тръгна с колата
Казанлък изглежда е най-примерният град.
Яко, мощно, всяка вечер

ID A написа:Точно по малките населени места се пие и кара нон стоп.
Яко, мощно, всяка вечер

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами не знам, не мога да твърдя за другите, но и в Стара Загора е същата работа, макар тя да минава за голям град.
А за нашите околия, не е като да няма ентусиасти, но след не много време си ги хващат защото няма как все да им се разминава. Редовно возя някой с увиснал нос, че е изревал от алкохол. Последният случай е минал само 1 км. от тях да закара една баба до другия край на селото, но уцелил кофти момент в 9 вечерта. Кълне се, че повече няма да пие и кара. Другият пък пиян, но сече пътя на някакъв, онзи не се удря в него, а в довара на близката бензиностанция, обаче го пуснаха виновен него в ПТП-то и ще го съдят и за бая материални щети, също му се реве. Преди време един в същото село просто си карал с 20 да иде да си вземе кутия цигари. От тогава не пие и да кара. До утре мога да ти ги изреждам, но броя на хората нощем, които си хващат таксита много се умножи. Преди си тръгваха с колите, сега дори случайно да е нямал намерение да пие и отишъл с колата си и е пийнал, зарязва я на паркинга и тръгва с такси.
Качват се и почват "много лоша стана, не може вече пиян, пари не вземат, няма познати, все едни млади лапета"... и т.н. 
А за нашите околия, не е като да няма ентусиасти, но след не много време си ги хващат защото няма как все да им се разминава. Редовно возя някой с увиснал нос, че е изревал от алкохол. Последният случай е минал само 1 км. от тях да закара една баба до другия край на селото, но уцелил кофти момент в 9 вечерта. Кълне се, че повече няма да пие и кара. Другият пък пиян, но сече пътя на някакъв, онзи не се удря в него, а в довара на близката бензиностанция, обаче го пуснаха виновен него в ПТП-то и ще го съдят и за бая материални щети, също му се реве. Преди време един в същото село просто си карал с 20 да иде да си вземе кутия цигари. От тогава не пие и да кара. До утре мога да ти ги изреждам, но броя на хората нощем, които си хващат таксита много се умножи. Преди си тръгваха с колите, сега дори случайно да е нямал намерение да пие и отишъл с колата си и е пийнал, зарязва я на паркинга и тръгва с такси.

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Top Gun Maverick написа:.....
В твоя регион е селото на жената, там едно 80% са имали катастрофа доката са карали пияни, сега не мога да кажа дали продължават да го правят, но си е било традиция от много години назад /включително и преди 89г./
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Значи до около 2010-та се караше яко и се пиеше. Има един строител, пари има, бай ти Кольо, всеки го знае. Та возя го преди около 5-6 години и заедно с него още трима, горе на Бузлуджа ги качвам на хижите да пият. Тоя просто не са го пипали никога защото е имало как да се оправя, я с ченгета, я с доктора после да му смени кръвта. Та заприказваха се те и единия му приятел вика "кажи бе Кольо, кажи как преди караше и пиеше" и онзи вика "ако искаш ми вярвай, аз трезвен кола не съм се качвал да карам нощно време почти никога, а понякога и денем".
И разговор в тоя дух, обаче сега да го накараш да пие и кара абсурд. Маниак е на БМВ, взема си една нова джипка и си я кара много години напред, последно беше взел Х5 50 Д-то. Тоя чичка целия град го знаеше, че кара и пие, както мноооооого други. Имаше един лекар, който като излизаше от паркинга около пиацата и колегите по станцията викаха да се пази всеки, че тоя пак е пиян. Първо не го бараха куките защото лекар, после го бараха, ама сменяше кръвта си в болницата, накрая обаче нещата се затегнаха и всичко умря.
Не, че сега няма пиянки, които се пробват, даже съм чувал хвалещи се, ама ще ти разкажа една смешна история. Кмет на село на 8км. от града, сина му бивш полицай. Някакви келеши пият там на центъра и онзи пиян отива да им обяснява да не вдигало шум, те му казват добре и си продължават. Онзи звъни на 112 и идват ченгетата, виждат, че не правят нещо нередно, но все пак ги предупреждават. Онези обаче ги хваща яд и казват, че кмета ги вика, ама той кара пиян. Куките тръгват след него и го спират в уличка където трудно може една кола да влезе, каму ли две, почти до тях. Изгърмяха му книжката и онзи ходеше с виснал сопол много време. А тоя беше свикнал да пие и кара също.
Та още има пробващи се смелчаци, но са много малко и както казва един катаджия тука "смели мъже ни трябват".
И все си хващат по някой, този някой после почва дела, пари за адвокати, пари за таксита, загуба на пари защото не му стига времето да иде до някъде по работа, загуба на пари защото ангажира някой роднина или приятел да го кара...въобще много е труден живота като ти вземат книжката, а си свикнал да вършиш куп неща с колата. 
Имат много интересни тактики понякога. Не ходят няколко дни да речем вечер в някое село и изведнъж се появяват по малките улички и само чакат кола да се движи. Какво ли не случаи е имало, някой ги види отдалеч, спре колата и избяга. Онези мръднат и се закотвят някъде и го чакат да видят дали е достатъчно тъп да се върне и да се качи в нея. И се връщат обикновено и хайде боццццццц...

Не, че сега няма пиянки, които се пробват, даже съм чувал хвалещи се, ама ще ти разкажа една смешна история. Кмет на село на 8км. от града, сина му бивш полицай. Някакви келеши пият там на центъра и онзи пиян отива да им обяснява да не вдигало шум, те му казват добре и си продължават. Онзи звъни на 112 и идват ченгетата, виждат, че не правят нещо нередно, но все пак ги предупреждават. Онези обаче ги хваща яд и казват, че кмета ги вика, ама той кара пиян. Куките тръгват след него и го спират в уличка където трудно може една кола да влезе, каму ли две, почти до тях. Изгърмяха му книжката и онзи ходеше с виснал сопол много време. А тоя беше свикнал да пие и кара също.
Та още има пробващи се смелчаци, но са много малко и както казва един катаджия тука "смели мъже ни трябват".

Имат много интересни тактики понякога. Не ходят няколко дни да речем вечер в някое село и изведнъж се появяват по малките улички и само чакат кола да се движи. Какво ли не случаи е имало, някой ги види отдалеч, спре колата и избяга. Онези мръднат и се закотвят някъде и го чакат да видят дали е достатъчно тъп да се върне и да се качи в нея. И се връщат обикновено и хайде боццццццц...

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Около мен има двама полицаи, единият патрул, другият катаджия, и двамата с коли по 30-40 000лв
Софийските заплати са други явно

Софийските заплати са други явно

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Тука имаше един такъв, намериха му цаката и го уволниха, макар сам да си бе виновен защото влезе в общината и шамароса един, който пратил смс на жена му.
Преди това имаше един, който взе едно Е46 около 2007-ма година когато беше актуален модел и много неприятности имаше заради него, къде ли не го презразпределят, сега има един със старата Х6-ця и хем почна преди няколко месеца (тоест не му е от полицията взета)и го нюхат здраво.
Та в София ясно както казах, няма кой да работи за една заплата вместо да я взема в Кауфланд примерно. Сега кой повече, кой по-малко...и аз ги разбирам. Но всичко си има граници, а тия дето пуснаха дрогирания и го ескортираха на околовръстното нямат място в МВР.

Та в София ясно както казах, няма кой да работи за една заплата вместо да я взема в Кауфланд примерно. Сега кой повече, кой по-малко...и аз ги разбирам. Но всичко си има граници, а тия дето пуснаха дрогирания и го ескортираха на околовръстното нямат място в МВР.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз съм на страната на Маверика тука, много ясно че не може да се реши всичко с магическа пръчка, ама кокошкарските истории вече ги няма както бяха до преди 10на години някъде.
То си е нормален процес да се чистят така нещата. Трябва да си все по-нависоко във веригата, че да те "толерират". В София концентрацията на такива просто е по-голяма.
То си е нормален процес да се чистят така нещата. Трябва да си все по-нависоко във веригата, че да те "толерират". В София концентрацията на такива просто е по-голяма.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.