България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Снощи се прибирам пак от село, към 11 и нещо вечерта. Докато се спускам по ей този път -> https://www.google.com/maps/@43.0548732 ... 384!8i8192 , застигам два автомобила, движещи се подозрително бавно. Лека полека ги застигнах, сравнително нови коли, обаче се влачат. Карам си зад тях, при което на единия завой ми се откри причината - тротинеткаджия, без сигнализация, кара си в тъмното. Лека полека скоростта след спускането падна до към 20км/ч.. Бая време карахме така, събра се колона от 7-8 автомобила, предполагам и колегите отзад са се чудили защо в 11:30 вечерта се движим с 20км/ч, този точно зад мен, голф 5 ест се напиняше на няколко пъти да изпревари, но тръгна чак когато и аз тръгнах, като се откри свободен и безопасен участък.. Не знам тия два автомобила дали са решили да го пазят, че не се вижда в тъмното или са били с него, ама никъде не отбиха да пропуснат насъбралата се колона, а места за отбиване бол..
Даже го фотографирах.
Даже го фотографирах.

- kirobreika1
-
-
- Кара: м си Саап-а и се подрусвам
- Детайли за колата: твърдо окачване :/
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Само за инфо по малките места.
Преди на селото(преди 17 години) ми като малки карахме мотори и коли без книжка, ние не сме си позволявали, но доста хора се качваха пияни. Преди няколко години нещо се разходих и имаше 3-4 коли без номера, викам кво става тук. Пуснали сигнал, че карат пили, направили акция и хванали 3-4-ма и сега никой не смее.
Искам да разказа з а шофирането ми в Турки ама все не ми остава време.
Преди на селото(преди 17 години) ми като малки карахме мотори и коли без книжка, ние не сме си позволявали, но доста хора се качваха пияни. Преди няколко години нещо се разходих и имаше 3-4 коли без номера, викам кво става тук. Пуснали сигнал, че карат пили, направили акция и хванали 3-4-ма и сега никой не смее.
Искам да разказа з а шофирането ми в Турки ама все не ми остава време.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
kirobreika1 написа:https://fakti.bg/bulgaria/718578-kakvo-trabva-da-znaem-i-koi-nosi-otgovornost-kogato-drogiran-ni-udari-na-pata-vladimir-todorov-pred-fakti
Искаме отказът от даване на проба за алкохол и наркотици да се приравни към това, все едно водачът е дал положителна проба. Така вече шофьорът ще попадне под санкцията на Наказателния кодекс, а там наказанията са по-строги.
...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Вижте полицайката, помогнала на убиеца с „Порше“-то от Околовръстното (СНИМКИ)
Поздрав за всички данъкоплатци!
Поздрав за всички данъкоплатци!

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Хора, имайте милост бе, не си падам по така наречените пищни "модели".
Иначе интересно, ще каже, че някой и плаща почивките. Ама аз като ви казвам, че в София няма кой полицай да бачка за една заплата, с някакви супер малки изключения.
За което сме виновни ние де, понеже се дава малко, а живота какъвто го виждат там минава покрай тях и нормално да вземат това и онова. Но чак пък без граници даже с дрогираните...
Днес тука има някаква акция. Изсипаха се сигурно 20 буса и отделно патрулки, на всички краища на града са плюс вътре из града, някакъв с качулка на центъра катаджиите като спрат кола и ходи с таралежи под мишниците там да всява респект.
Иначе де що има черна лимузина или джип без значение от възрастта на колата я спират.
Явно от тия най-много има дрогирани и проблеми. Ама като се замислиш, на Милен Цветков убиеца беше с Джип, тъмен някакъв, оня Семерджиев с черно ХаЛди джип май, тоя с тъмна Панамера...после що най-перния джип имал предимство в България. Ми те само играчи с такива бе и уонаби играчите покрай тях, заедно оформят огромна група. Има и такива, които и уонаби не са даже, просто искат така да изглеждат само. Трагедия сме.

Иначе интересно, ще каже, че някой и плаща почивките. Ама аз като ви казвам, че в София няма кой полицай да бачка за една заплата, с някакви супер малки изключения.

Днес тука има някаква акция. Изсипаха се сигурно 20 буса и отделно патрулки, на всички краища на града са плюс вътре из града, някакъв с качулка на центъра катаджиите като спрат кола и ходи с таралежи под мишниците там да всява респект.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Дали ги питат кво работят като ги спрат? Щото мен с черната 22 годишна 39ка като ме спрат обикновено това питат, ще кажеш, че карам кола за 120 бона..

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Абе не знам, ама ей сега едно Е65 се движи в лява лента, в дясната гоУф, онзи мята палката и гоУфУ не може да вземе решение, но спря, онзи също спря, но по-напред. На гоУФу му метнаха да тръгва, а онзи документи, багажници и гледам нещо го държат още. Черно разбира е БМВ-то. 
Трябваше да кръстят акцията "черна мутро бричка".
Сега червена Г класа от кубчетата тероризират, чак единия с качулката излезе от буса с другия от звеното(той без качулка
)да гледат дали нещо няма да се случи с ръце в джобовете, ама не бе, голям смях е да ги гледаш. А гражданите не знаят за какво спират точно тях.

Трябваше да кръстят акцията "черна мутро бричка".

In God we trust, all others we track.

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Ба*ти деня. София - Севлиево - София. 4 пъти брутално ме засякоха докато изпреварвам в лявата лента за да си припомня защо винаги държа спирачките и гумите да са ми на 6. Петото засичане дойде от Гоуфче, което ме изпревари на непрекъсната линия и нацепи спирачките пред мене. Обаче в далечината куките го видяха и го спряха. За финал един бус ми изкочи от уличка без предимство, без да спре и без да се огледа. Тука вече ниската скорост и бързата реакция бяха решаващи, иначе щях да се забия в средната му част.
Някви слънчеви изригвания ли има днеска, бѐло ли раздават безплатно някъде, кво става?
Някви слънчеви изригвания ли има днеска, бѐло ли раздават безплатно някъде, кво става?

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За втори път минах над 2000км в САЩ.
Погрешно на очакваното там масово карат с поне 10 мили над ограниченето, често и отгоре.
Камионите карат с ограничението или малко над или си вървят масово с 110 на магистралата.
Никой не кара с 70-80 при ограничение 110.
Или всички карат с подобни скорости и самото каране е леко и спокойно.
Нали само се говори как у нас не спазвали ограниченията?
У нас има каращи с 70, 100,120,150,200+ и затова е така както е.
Погрешно на очакваното там масово карат с поне 10 мили над ограниченето, често и отгоре.
Камионите карат с ограничението или малко над или си вървят масово с 110 на магистралата.
Никой не кара с 70-80 при ограничение 110.
Или всички карат с подобни скорости и самото каране е леко и спокойно.
Нали само се говори как у нас не спазвали ограниченията?
У нас има каращи с 70, 100,120,150,200+ и затова е така както е.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Камионите имат различни ограничения в различните щати. В някои са същите както на колите, в някои са една идея по-надолу... и много други особености.
Това за трафика е така, кара се с близка скорост, често на много малки дистанции в пакет, ама там са си свикнали така.
Слабостта на това, е че ако блее някой стават често верижни.
Това за трафика е така, кара се с близка скорост, често на много малки дистанции в пакет, ама там са си свикнали така.
Слабостта на това, е че ако блее някой стават често верижни.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Щеше да е смешно, ако не беше загинал човек.
Камери са засекли Поршето и патрулката на околовръстното и Пушкин, после на околовръстното при детелината на България. После се губели за 3 минути. Предполага се, тогава са се разбрали за ескорта. Като станала белята при Икея, патрулката е карала близо км назад, когато се е получил сигнал на 112 и по GPS патрулът бил определен за най-близък и ще не ще се е отзовал.
Което предполага, че имат GPS лог за цялото му движение.
Камери са засекли Поршето и патрулката на околовръстното и Пушкин, после на околовръстното при детелината на България. После се губели за 3 минути. Предполага се, тогава са се разбрали за ескорта. Като станала белята при Икея, патрулката е карала близо км назад, когато се е получил сигнал на 112 и по GPS патрулът бил определен за най-близък и ще не ще се е отзовал.
Което предполага, че имат GPS лог за цялото му движение.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Какво ти пука?!
Нали не сме ние...
Нали не сме ние...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Още трима млади...
https://btvnovinite.bg/bulgaria/tezhka-katastrofa-s-trima-zaginali-kraj-dulovo.html

https://btvnovinite.bg/bulgaria/tezhka-katastrofa-s-trima-zaginali-kraj-dulovo.html
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real