България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от peshehodetz » 09 Окт 2022, 19:44

alekangg написа:2/3 от бакшишите на ОК взимащи пътници от летище София са тъмни.. положението е чудно
Бе не знам, аз като че ли все случвам на бели. Обаче в повечето случаи са ултра дебели, направо затлъстяли. Просто не ми е ясно от къде е причината за това и как въобще живеят с това изключително високо наднормено тегло.

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 09 Окт 2022, 20:51

zAcK написа:И вчера, и днес разни орки блокират София :idea: Чудна държава. И полицията преговаряла с тях :kuku: :censored: :banghead:

К`во преговаря... Гешев им отишъл на крака във Филиповци :banghead: :banghead: :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 09 Окт 2022, 20:56

За пръв път чувам българин да утрепе мангал! Евала!
Обикновено е обратното, за съжаление...
Последна промяна drago_pavlov на 09 Окт 2022, 21:23, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 09 Окт 2022, 21:12

Снощи бях на работа и ме пратиха там да ги охранявам, само едно ще ви кажа - Ако българите бяхме и 1/10 толкова задружни и устояващи правата си, щяхме да живеем в съвсем различна държава. Бях и при катастрофата с Милен Цветков, бях и при тази на Георги Семерджиев, разликата е огромна.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Окт 2022, 21:57

,Тъмни викате масово? Тука от да кажем грубо 200 броя са точно трима тъмни и то единия е бял циганин. :mhihi: И всеки ги знае като такива де. Не знам при вас как е, доколкото знам има бая нелегални мангали "таксиджии". Вземат жълта кола пък какво има и какво няма като документи, един Бог знае. Като съм идвал през Христо Ботев там в махалата бая таксита има и съм се учудвал. :shock: Явно за Софиянецът не върви да кара такси, по-добре в офис с костюм, престиж все пак. :mhihi: Но честно казано когато съм ползвал таксита из София, все са бели, а и да ги видя цветен, няма да го спра по много причини, но главната е, че съм почти убеден в непушълната му документация, тоест може и луд да е като няма психо поне. Тука нашите трима са много културни и няма изцепки от тях. :mhihi:
Снощи един бастун се напил като тъпан, едвам се качи, едвам му разбрах адреса от третото казване и накрая 5 лева му бяха много. :shock: Добре, че е един такъв на 1000, понеже другите и 20-30 дават до някакви села и им се струва нормално след като са дали 200-300 в някаква кръчма.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 09 Окт 2022, 22:33

Мама им сган мизерна , хем нагли и налитат , хем и момчето сега ще има да пати. Как не се дигнаха няколко здрави момчета от наште да укротят "родата". Едно време имаше една ''общинска'' организация -барети им викаха ,какво стана с тях :dunno: То това бакшишите са си гадно племе /с малки изключения - примерно Топ Гъна :wave: / , дори и да не са брикети. И сега какво -хем се пенил и скачал мангала , че и от злоба се гътнал от инфаркт , хем на момчето ще разкатаят фамилията.
Аз ако съм прокурор , докато чуя двамата свидетели и пускам момчето. Гадна мръсна цигания е другото... :banghead:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Окт 2022, 9:56

Недей човек, много стабилни хора познавам в тоя занаят. Ако говориш с някой, никога няма да разбереш, че точно такси кара. Сега има и някакви утайки тука, но са супер малко реално. Лошото е, че като се проявят и ги помнят лесно заради жълтия цвят. Не ги знам тия в София как са, там е отделна България, блокирали нещо пак, някакви контейнери имало обърнати, някаква кола се помъчила да мине и нещо станало. Жители на факултета имало доста. :mhihi:
Иначе бакшишите искали законови промени да правят, което ще е добре, примерно да издействат приравняване на нападението над бакшиши както над лекари. :mhihi: Ама не вярвам, а трябва, понеже вечер особено когато си само ти и някакви ти влезнат в колата...който не го е работил, само той не знае. Затова и понякога се стига до крайни действия, за да има превантивно респект. Иначе всеки ти се качва на главата и ако знаеха, че съвсем лесно можеха да те хванат като клиенти и да те оберат, щяха често да го правят. А така имат едно наум, поне някои.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 10 Окт 2022, 10:06

Съжалявам за офтопика, но ако такситата минат на безкешови плащания, няма да има какво да им (ви) вземат клиентите-отрепки. Не познавам някой, който да няма дебитна/кредитна/ карта. Само че така ще трябва да плащат и данъци :)

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Окт 2022, 12:26

Ами то ние сме на патентен данък и реално си чукам каквото ми падне на апарата, не ме бърка. Нямам идея дали дължим някакъв данък печалба, но то фактури и разходи бол, стига да искаш. Обаче на никой не му се занимава. Няма как да се избегне кешово плащане, ако беше така лесно щяха бензиностанциите първи да не го предлагат като услуга.
Ето първият без карта, който познаваш макар и виртуално - мен. Аз нямам карта, имах веднъж за много кратко колкото да ми преведат някакви дребни бащинство, от там насам никога не съм имал, не смятам и да имам. Извън моята философия е.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 10 Окт 2022, 13:03

Аз като ви казвам, че Казанлък е в Германия, вие не вярвате :bchug:
За разлика от там, в София 90% от таксиметровите са страшни утайки.

И пак за Маверик, да види какви всъщност са по-голямата от полицаите, щото не ми вярваше!
И не само полицаите, а всички по веригата - прокурори, съдии, политици! Голяма част друсат яко!

10.10.2022
Дрогиран полицай блъсна патрулка пред 9-о РПУ, задържан е
Служителят на реда е отказал да даде алкохолна проба

09.10.2022
Служителят на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", който беше арестуван вчера, е шофирал след употреба на амфетамин, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

06.10.2022
Криминалист: От доста години полицаи ескортират пияни шофьори срещу пари
Според Иван Савов тази порочна практика в никакъв случай не е изключение

Да продължавам ли? :dunno: :banghead: :banghead: :banghead:

-------------------------------------------------

Относно починалия орк, май ще се окаже, че е бил някоя гнусна копърка и те са нападнали момчето.
Ама иначе блокират София. Гнусно племе са тия, мамицата им :censored:
Най-вероятно дават и лъжливи показания, шибаните гнусни магнусти :banghead: :censored:

От проведеното до момента разследване се установява следната фактическа обстановка:

На 08.10.2022 г. около 18:30 часа лек таксиметров автомобил, управляван от починалия Х. Й., се движи в посока обратна на посоката за движение по ул. „Рибен буквар“ в столичния ж. к. „Разсадника-Коньовица“. По ул. „Хъшове“, перпендикулярна на ул. „Рибен буквар“, се движи автомобил, управляван от приятелката на обвиняемия Й. И., в който на пасажерското място пътува обвиняемият Й. И.

Двата автомобила се засичат и спират. Починалият и обвиняемият слизат от автомобилите и между тях възниква вербално пререкание по повод правилата за движението по пътищата. Спречкването прераства във физическа агресия, като показанията на свидетелите не са еднопосочни по отношение на размяната на удари и по отношение на това кой от двамата първи нанася удар на другия.

Физическата саморазправа е преустановена, като има показания, че това е станало, тъй като приятелката на обвиняемия е извикала полиция. Обвиняемият и починалият шофьор на такси се върнали по колите си, но след малко сбиването е било възобновено. Част от свидетелите заявяват, че са видели как водачът на таксито набира някого по телефона и след малко пристигат трима мъже, които заедно с таксиметровия шофьор започват да бият обвиняемия.

Други свидетели, напротив, твърдят, че обвиняемият е нанесъл побой на таксиметровия шофьор. Биещите се били разтървани от граждани и след намесата на полиция. След преустановяване на боя 34-годишният Х. Й. паднал на земята. Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта му.

Към момента се установява, че не отговарят на истината медийните твърдения, че е имало голям брой хора – 10 или 7 човека, заедно с обвиняемия Й. И., които са участвали в сбиването.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Окт 2022, 13:59

06.10.2022
Криминалист: От доста години полицаи ескортират пияни шофьори срещу пари
Според Иван Савов тази порочна практика в никакъв случай не е изключение

Тва е от зората на демокрацията практика още. Просто сега ги натиснаха и почнаха да стават публично достояние такива неща.
Другата разлика е, че преди години и най-долния прошляк можеше да го прави. Сега трябват сериозни протекции.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Окт 2022, 15:02

Протекции под формата на 200 лева. :mhihi: Ако беше някой, нямаше да му се налага да дава пари, а а един телефон щеше да уреди всичко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Окт 2022, 15:14

В 4 сутринта няма на кого да звъннеш и да имаш човек където трябва . И началника на КАТ София да е твоя патрон пак няма да стане в 4 сутринта да се занимава с твойте дивотии . Пък може и патрона и той да е пребозал и да не чува телефона :mhihi: Единствения шанс е ушака който те спира да е твоя човек ама такива късмети ми е трудно да повярвам че има в баницата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Окт 2022, 15:18

То тез, които трябва не се налага да звънят никъде щото много добре ги знаят кои са, ако не... се споменават разни имена и те тъй, лично мнение, дано не съм прав.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 10 Окт 2022, 15:45

Top Gun Maverick написа:Протекции под формата на 200 лева. :mhihi: Ако беше някой, нямаше да му се налага да дава пари, а а един телефон щеше да уреди всичко.

Е тоя въпросния не е съвсем никой, щото има фирма за почистване на канали (или нещо такова) която работи с общински поръчки ествествено. Демек очевидно и той е близък до ГЕРБ.

Мене ми е чудно как па един прокурор не излезе и не се запита публично как аджеба тоя наркоман дет мяза на средностатистически затворник от Сливенския има пари да си позволи панамера. Д*йба и корумпираната държава, едно време беха СИК, ВИС и мултигруп, са всичко е под общо наименование ГЕРБ.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата