България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Единствения шанс е ушака който те спира да е твоя човек ама такива късмети ми е трудно да повярвам че има в баницата .
Зависи, всичко зависи от района.
Да кажем, че има райониране и според районите има и да кажем...някакви действия.
В районите на баровски заведения има едни и същи , който обикалят там и вероятно си е някакво като определена тарифа минаването без проблем от кам, когато ти имаш проблем.
С две думи едни са маниерите на органите в кофтите квартали, съвсем друг е в добрите райони.
Зависи, всичко зависи от района.
Да кажем, че има райониране и според районите има и да кажем...някакви действия.
В районите на баровски заведения има едни и същи , който обикалят там и вероятно си е някакво като определена тарифа минаването без проблем от кам, когато ти имаш проблем.
С две думи едни са маниерите на органите в кофтите квартали, съвсем друг е в добрите райони.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Тоя наркомана от ГДБОП го пуснали след 72 часа защото пробата взета на място...не знам всъщност какво точно се е случило с нея, но не важи и всичко се основавало върху свидетелските показания на полицаите, които са му я взели, тоест е недостатъчно. Предстои да излезе кръвната.
https://m.dir.bg/dnes/temida/sadat-pusn ... amfetamini
А знаете ли защо се е опитвал да се представи за служител на вътрешна сигурност?
Просто защото ако беше такъв те можеше да се стъписат, че е там да проверява тях или пък просто да го пуснат с цел да не се занимава после с тях като ги разследва в бъдеще.
За щастие тия ченгета не са се заблудили и не са му клекнали.
Гаранция този е на заплата при някой известен и изнася информация от бопа в полза на престъпния свят. Няма как иначе да е на дрога, те си го снабдяват.
https://m.dir.bg/dnes/temida/sadat-pusn ... amfetamini
А знаете ли защо се е опитвал да се представи за служител на вътрешна сигурност?

Гаранция този е на заплата при някой известен и изнася информация от бопа в полза на престъпния свят. Няма как иначе да е на дрога, те си го снабдяват.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Явно има спешна нужда от една по-дълбокичка криза, малко да оредее стадото.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Кое е стадото? В подобна държава която на практика не функционира какво очакваш, немски ред, педантичност и съзнателност ли? Цяло чудо е според мен, че имаме толкова малко катастрофи.
Там дето писах по-напред, че съм подал има-няма 20 сигнала и оплаквания днес пак затвориха пътя. И отново без знак, че движението е двупосочно. Караш си и пред теб кола в насрещното. Без да имаш никакъв знак за това.
Там дето писах по-напред, че съм подал има-няма 20 сигнала и оплаквания днес пак затвориха пътя. И отново без знак, че движението е двупосочно. Караш си и пред теб кола в насрещното. Без да имаш никакъв знак за това.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Днес за едната бройка се разминах с челна катастрофа между Плевен и Долни Дъбник.
Бях с бус и срещу мен друг бус, румънски, изпреварва ТИР но не му достигна мощност и място. Та онзи наби спирачки в моето, насрещно платно, и се върна обратно зад ТИР. Аз почти спрях на място, с готовност да се хвърля в храстите отстрани.
ПС: пътя от Златна Панега до отбивката за Свищов е ужас от коловози и неравности, а на Плевен и дупки.
Бях с бус и срещу мен друг бус, румънски, изпреварва ТИР но не му достигна мощност и място. Та онзи наби спирачки в моето, насрещно платно, и се върна обратно зад ТИР. Аз почти спрях на място, с готовност да се хвърля в храстите отстрани.
ПС: пътя от Златна Панега до отбивката за Свищов е ужас от коловози и неравности, а на Плевен и дупки.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Че има много джигити е ясно. Но повечето от нас се правят, че не забелязват, че няма нормален път. Дупки, коловози, масло, нафта, гладък асфалт..
Спирачния път и напречната устойчивост при завой нямат абсолютно нищо общо с нормалните такива.
Спирачния път и напречната устойчивост при завой нямат абсолютно нищо общо с нормалните такива.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
не е вярно, караш с ограниченията и си ти. Ако пък стане нещо, ще те пишат несъобразена скорост и това е, ако ще да е било с 40
Обаче в темата за гуми се размишлява дълбоко
Обаче в темата за гуми се размишлява дълбоко
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Писали са ми "несъобразена скорост" при потегляне на бензиностанция със скорост вероятно 2-3км.
Викнах куките заради каското, че си спуках бронята и ми изшиха акт заради това, че на автомивката на бензиностанцията не и работеше обезледителното у-во и където са пръскали водоструйките беше чист лед.
Викнах куките заради каското, че си спуках бронята и ми изшиха акт заради това, че на автомивката на бензиностанцията не и работеше обезледителното у-во и където са пръскали водоструйките беше чист лед.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
значи ти е ясно всичко...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Казанлък, най-доброто място в Германия
Джордана и той каза, че полицаите в малките населени места не пият! Ама не уточни кога.
Вероятно докато спят. Аз ще кажа, че те си познават колите от 1 км., знаят си дори регистрационните номера и т.н., ама както и да е...

Джордана и той каза, че полицаите в малките населени места не пият! Ама не уточни кога.
Вероятно докато спят. Аз ще кажа, че те си познават колите от 1 км., знаят си дори регистрационните номера и т.н., ама както и да е...

11.10.2022 г.
Задържан е пиян полицай, участвал в катастрофа край село Горна Гращица. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Кюстендил.
Според първоначалните данни катастрофата е възникнала между два леки автомобила – "Опел“, шофиран от 71-годишен мъж, и "Шкода“, зад волана, на която бил 49-годишен. При произшествието няма пострадали хора.
Пътните полицаи тествали с дрегер двамата шофьори за употреба на алкохол и наркотици, пробата на 49-годишния отчела положителен резултат за наличие на алкохол в издишания въздух - над 1,2 промила.
Мъжът, който е служител на Районно управление – Бобов дол, шофирал в извънработно време, е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Нашите пиеха, ама много, но и много...отдавна. Сега алкохолиците ги няма. Кой пенсиониран, кой уволнен. Останаха само двама. Единият дава дежурства само на паметника Шипка за да си пие на спокойствие там, понеже никой от колегите му не искаше вече да работи с него защото пие по време на работа като си разреждаше чая с водка, а другия май просто не пие по време на работа, а и не кара пил, понеже преди 20 години така удари един съвсем леко докато шофира и едвам му скатаха кожата. Ама преди 20 години. Сега няма шанс да се случи ако направи подобна тъпотия. Двама полицаи има уволнени заради ПТП с алкохол, които аз помня, единият удари колонка на бензиностанция и мой колега се обади на БТВ кореспондента с 2 часа вечерта за да дойде да снима и да не потулят случая(преди 15 години някъде)а другия след две ПТП-та в огради за които случаи лъга, че друг е карал се нахака на трето в един Австриец. Пак се опита да лъже, но Австриеца го посочи в съда и беше дотам.
Та не знам, дреме ми къде е Кюстендил на задника на географията ни. Тука нямаме такива проблеми, пък ти ако искаш се базикай.
Никой не отбелязва, че МВР ще прави тестове на полицаите преди смяна.
Върнаха ги 20 години назад. Тогава като се почна с това и някои казаха, че ще напускат защото така не можело да се работи. 
Та не знам, дреме ми къде е Кюстендил на задника на географията ни. Тука нямаме такива проблеми, пък ти ако искаш се базикай.
Никой не отбелязва, че МВР ще прави тестове на полицаите преди смяна.

- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Зак е писал с мен. Имах предвид мнението на Маверика.
За това с карането да сила да живееш някъде не си прав не може вечно да се местиш заради неща, които те дразнят.
Вчера дъшерята след училище с още две три съученички сядат в парка срещу била и 3 малки циганета отиват да пикаят в храстите.
Нашите келеши им подвикнали да не правят така и тея изчезнали след малко се връщат и започват да ги псуват.
Питам те как да промениш тези неща така, че да не се налага да се местиш другаде.
Аз живея до гората там такива нямаме, но е неизбежно да срещнеш такава помия в града и то не само в гетото.
Не говоря за Казанлък конкретно, просто давам пример как малки неща се натрупват и дразнят, но не може да са повод да заминеш.
Това, че тези са се сбили не е толкова страшно ако не си първата кола с жената и детето вътре и някой от тех не су пльосне разбитото чене на капака.
Тази гледка е прекрасна за дете в което се опитваш да възпиташ ценности и за, което искаш един чист и мирен свят/град/ в, който да живее расте и развива.
Сигурен съм, че по цял свят е така, но не съм сигурен, че ще си го позволят пред полицията.
Извинявам се за офтопика.
Да има малко и по темата.
Знаеш в кой район съм за карането на газки и камази без номера светлини и пред разпад няма да споменавам. Какви са и на кой са хора също знаят всички.
За това с карането да сила да живееш някъде не си прав не може вечно да се местиш заради неща, които те дразнят.
Вчера дъшерята след училище с още две три съученички сядат в парка срещу била и 3 малки циганета отиват да пикаят в храстите.
Нашите келеши им подвикнали да не правят така и тея изчезнали след малко се връщат и започват да ги псуват.
Питам те как да промениш тези неща така, че да не се налага да се местиш другаде.
Аз живея до гората там такива нямаме, но е неизбежно да срещнеш такава помия в града и то не само в гетото.
Не говоря за Казанлък конкретно, просто давам пример как малки неща се натрупват и дразнят, но не може да са повод да заминеш.
Това, че тези са се сбили не е толкова страшно ако не си първата кола с жената и детето вътре и някой от тех не су пльосне разбитото чене на капака.
Тази гледка е прекрасна за дете в което се опитваш да възпиташ ценности и за, което искаш един чист и мирен свят/град/ в, който да живее расте и развива.
Сигурен съм, че по цял свят е така, но не съм сигурен, че ще си го позволят пред полицията.
Извинявам се за офтопика.
Да има малко и по темата.
Знаеш в кой район съм за карането на газки и камази без номера светлини и пред разпад няма да споменавам. Какви са и на кой са хора също знаят всички.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Местиш се веднъж и край, нали се предполага, че запада е рай и ще уцелиш от раз рая на рая.
Или не е точно така и затова все пак се казва колко е зле тук, но не всеки, който го казва и не харесва тукашните недостатъци се изнася. Не говоря конкретно за Зак.
За тия с газките в точно определени райони са виновни онези от дървената мафия. Рядко има орк да рискува на свободна практика защото кулите го хващат, а горските вземат МПС-то.
Ама аз не виждам от какво има да се обиждам Зак.
И второ, затова написах, че на теб сме ти свикнали относно соченето с пръст на всякакви негативни неща в държавата, които са си така, но просто целенасочеността ти понякога подминава другите положителни. Както и да е, няма смисъл да се разводнява темата.
Сега ще видим като почнат да тестват полицаитв из страната какво е положението.
Някои граждани вече почнаха да коментират, че тестовете щели да са ала-бала и да ги скатавали. Според мен няма да е така. Може и някой да се прокрадне да е пил и да тръгне към работа без да го уволнят(тоест да го върнат преди да надуе)но нищо повече. Преди години много зор ги изкарваха някои тези проверки защото им се налагаше да не пият в нощта преди работа, а то като си пукал и не е минало достатъчно време, на другия ден пак отчита. 

За тия с газките в точно определени райони са виновни онези от дървената мафия. Рядко има орк да рискува на свободна практика защото кулите го хващат, а горските вземат МПС-то.
Ама аз не виждам от какво има да се обиждам Зак.

Сега ще видим като почнат да тестват полицаитв из страната какво е положението.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Проблема е с една структура ли е, фондация ли е, някакво бюро ли е, където основната им дейност е защита САМО на маргиналните общности и разбира се добре са финансирани.
Там е "заровено" кучето!
Ако въпросните не насаждаха расова омраза..ДА! именно те насаждат расова омраза и дискриминация към етнически българи, нещата нямаше да ескалират толкова.
Там е "заровено" кучето!
Ако въпросните не насаждаха расова омраза..ДА! именно те насаждат расова омраза и дискриминация към етнически българи, нещата нямаше да ескалират толкова.