Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Икономическата криза 2020-2023

Мнение от seimo » 13 Окт 2022, 12:14

Grozdanoff написа:Zащо братята англо-санксонци не успяха да накарат арабина да увеличи производството на петрол и откъде хрумна на арабина да намали производството на петрол: https://www.youtube.com/watch?v=WHhbdOAeabc

:OT: Кефи ме как не сте русофили ама иначе имаш два клипа в тубата и двата за Путин :mhihi: Англосаксонци, сороси. Онзи канадеца и той не чел пропаганда иначе ама все едно предава директно от телеграма :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Окт 2022, 12:20

Не съм казал, че не е Путин, даже ти пуснах клип от СА с него.
От геополитическа гледна точка съм го коментирал още когато намалиха добива с 2 млн. барела на ден, преди бая вече дни. Казах, играят кофти на САЩ и за Русия.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 13 Окт 2022, 13:18

seimo написа:
Grozdanoff написа:Zащо братята англо-санксонци не успяха да накарат арабина да увеличи производството на петрол и откъде хрумна на арабина да намали производството на петрол: https://www.youtube.com/watch?v=WHhbdOAeabc

:OT: Кефи ме как не сте русофили ама иначе имаш два клипа в тубата и двата за Путин :mhihi: Англосаксонци, сороси. Онзи канадеца и той не чел пропаганда иначе ама все едно предава директно от телеграма :mhihi:

Аз съм за демокрацията попринцип... Естествено, че покрай нашенската пропаганда, чета и руската такава, а който си мисли, че нашенските/ЕС медиите му казват истината и цялата истина... и са демократично-хуманни медии... :mhihi: Значи е редно поне да помисли по теоретичната възможност това да не е точно така! В исторически аспект руснаците не са измислили пропагандата!
Много ми е потрес как едните медии обясниха, че медиите от другата страна са 101% пропаганда, защото Путин е изрод и определена група от хора си казаха "еми да", без да са чели тези медии... Другото още по-гениално е, че всеки който търси българският интерес е агент на кремъл!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Окт 2022, 14:03

seimo написа: Онзи канадеца и той не чел пропаганда иначе ама все едно предава директно от телеграма :mhihi:

Виж големите червени букви от предната страница. Това първо. И би ли бил така добър да покажеш, къде "предава директно от телеграма"?

Твоето не е заяждане, това е откровена лъжа :idea:

По темата. Как се мери нивото на безработицата? Ние имаме страшно много открити работни места и никой не идва. На и около минимална работна заплата. Не знам дали ескимосите изобщо ги водят в някакви статистики. Животът им се свежда до три думи. Пиене, изтрезняване, просене. И щом съберат пари за бутилка, пак са пияни. Тях в никакви статистики не ги водят.

Като съберете приходите на Холивуд и излиза със сигурност доста солидна сума. Не съм я смятал. Ама реално те кого хранят? Човек може и без филми. Дядо и баба с 5 овце и 20 кокошки зависят ли от филмите? Та статистиките се правят според този, дето ги иска.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Окт 2022, 14:34

Я кажи как са цените на газа в Канада да не ровя излишно :lol: Сигурно и там се стабилизираха?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Окт 2022, 15:26

Вдигна се, ама не толкова. Ще накарам жената да види какви са ни сметките в последните 12 месеца. Тя плаща това и честно казано, нямам идея.

На газ ми е отоплението, бойлерът и печката.

Червените са кредит, който ми връщат

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 15 Окт 2022, 21:18

"Европа навлиза в епохата на радикална определеност. Старият Свят вече го няма. Разцветът на Европа се определяше от евтините суровини на Русия. Вторият елемент на разцветът беше пазарът на Китай. Китайските работници с ниското си заплащане направиха повече за задържането на инфлацията в Еропа, отколкото всичките банки взети заедно. Т.е, нашият просперитет се основаваше на Русия и Китай." - Жозеф Борел

Но може и да е фейк :dunno:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 15 Окт 2022, 23:15

BMW_POWER написа:"Европа навлиза в епохата на радикална определеност. Старият Свят вече го няма. Разцветът на Европа се определяше от евтините суровини на Русия. Вторият елемент на разцветът беше пазарът на Китай. Китайските работници с ниското си заплащане направиха повече за задържането на инфлацията в Еропа, отколкото всичките банки взети заедно. Т.е, нашият просперитет се основаваше на Русия и Китай." - Жозеф Борел

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

По-голяма простотия не успя ли да изровиш и да цитираш? Как беше, няма никаква пропаганда и фейк нюз при тебе? :mhihi: :help:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 15 Окт 2022, 23:44

zAcK написа:
BMW_POWER написа:"Европа навлиза в епохата на радикална определеност. Старият Свят вече го няма. Разцветът на Европа се определяше от евтините суровини на Русия. Вторият елемент на разцветът беше пазарът на Китай. Китайските работници с ниското си заплащане направиха повече за задържането на инфлацията в Еропа, отколкото всичките банки взети заедно. Т.е, нашият просперитет се основаваше на Русия и Китай." - Жозеф Борел

По-голяма простотия не успя ли да изровиш и да цитираш? Как беше, няма никаква пропаганда и фейк нюз при тебе? :mhihi: :help:

BMW_POWER написа:Но може и да е фейк :dunno:

:dunno:

Ти четеш само това, което ти изнася :dunno:

Бъдещето ще покаже :OT:

Иначе по бтв и нова няма да видите за протестите днес в Молдова или в Италия. Няма да чуете още много неща, дето не са евроориентирани :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 16 Окт 2022, 9:50

BMW_POWER написа:...

Ей страшен си, може да ни обясняваш в Европа как било ама не си знаеш цената на газа дето плащаш... тези сметки нищо не говорят... расте ли пада ли... :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 16 Окт 2022, 10:43

steeN написа:

Ей страшен си, може да ни обясняваш в Европа как било ама не си знаеш цената на газа дето плащаш... тези сметки нищо не говорят... расте ли пада ли... :)

Не знам каква е тази детинска радост за някакво временно поевтиняване на газа. Кризата е решена така ли? Той и нефта беше паднал, но в Европа не падна, даже вече се вдига. Защо? Защото Еврото нещо пада спрямо другите валути. А защо продължава да пада Еврото? Явно защо то кризата е свършила. :clap:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 16 Окт 2022, 10:47

Най-обичам като някой си води някакви монолози и ме цитира. :smoke:

п.с.
Какво стана с няма трафик по пътищата щото цените на горивата са високи и други такива "наблюдения" :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 16 Окт 2022, 11:14

steeN написа:Най-обичам като някой си води някакви монолози и ме цитира. :smoke:

п.с.
Какво стана с няма трафик по пътищата щото цените на горивата са високи и други такива "наблюдения" :mhihi:

Не помня аз да съм казвал нещо за трафика. Но ти пък предния пост намекваш, че газта стана евтина, следователно няма такова нещо като криза за суровини в Европа. Или не съм разбрал добре?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 16 Окт 2022, 13:35

От написаното дотук е излиза, че няма криза, а световна спекула. За мен спекулата е първо другарче на кризата. Цените на енергоносители на международните пазари се покачват и спадат, но на местно ниво остават винаги завишени сравнително погледнато. Та точно това как се нарича? Определен бизнес преди да спре има няколко превантивни стъпки за овладяване на такива промени на пазара и е инертен процес, за да се правят глобални заключения в една или друга посока.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Окт 2022, 17:17

steeN написа:

Aз нямам идея и не съм проверявал, по колко ми продават природния газ. Имам едни и същи консуматори (фърнис, печка и бойлер). Давам ти консумацията за две години и можеш да смяташ.

https://www.enbridgegas.com/

Плащаме, колкото ни кажат :ok:

Mалко китайска пропаганда

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата