България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от vixx » 18 Окт 2022, 18:25

Момци, ако онзи страда от епилепсия наистина, напълно е възможно да е поприпаднал на седалката. Не казвам, че е така и изобщо за чии го дири на волана, защото няма как да не знае за това си заболяване. Като дете две години ме лекуваха от това и евала, че успяха даме излекуват. Ама ако не ти мине като дете става перманентна тая работа. В единия момент всичко е 6, в другия се будиш паднал на земята и не знаеш какво става, я с глътнат език, я с някви други гърчове. Много е гадно, сериозно. Жалко за момичето. Трябва да го съдят тоя, според мен, така все едно е имало някакъв умисъл в действиоята му, защото аз ако още го имах този проблем не бих се доближил до автомобил дори.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Окт 2022, 19:21

zAcK написа:
DaGa написа:Всички пишете ,за пешеходната пътека ,но момичето е било на спирката ,чакащо рейса.... И не знам тоя как е карал, но преди спирката има пряка , а точно преди пряката е и пешеходната пътека. Със сигурност не е карал с 30

"Миг преди да бъде ударено, момичето благодарило с вдигане на ръка на шофьор, който му дал предимство на пешеходната пътека. Именно този водач е прекият свидетел на катастрофата."

Ушеф не е дрогиран!
Ушеф е педантична немчуга от Казалък, разселила се из цяла България, да варди законността и реда!
Ушеф тестовете искат да го прецакат!
Ушеф не може да е дрогиран, щото Маверик и Джордана казаха, че не ушак не ползва!

Ебасиму и жалкарската и мизерна държава...

Аз не съм казвал такова нещо , казах че се пазят да не сгазят лука повече от колкото преди години . Но като ги проверявате ушаците с тестове като за обикновени джигити така ще е :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 19 Окт 2022, 9:00

17.10.2022
Млад шофьор блъсна майка с дете на пешеходна пътека в пловдивското село Йоаким Груево (общ. Стамболийски), съобщава БНР. Водачът е блъснал жената, докато тя пресичала, носейки бебето си в ръце.

18.10.2022
20-годишно момиче блъснато на пешеходна пътека във Варна

17.10.2022
17-годишно момче е било блъснато на пешеходна пътека в София. Шофьорът е избягал от местопроизшествието, съобщава NOVA.

Махнете ограниченията на скоростта и пешеходните пътеки, това не се издържа.
Как да си провеждат ралитата в градски условия колегите? Все пак бързат!!!
И тия скапани пешеходци. Много права имат. Забранете им да се движат в градовете!

:censored: :censored: :censored: :censored: :censored:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 19 Окт 2022, 10:35

Ресторантите в страната масово сменят името на друсания кебап в менюто си.
Вече ще се казва полицейски кебап. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 19 Окт 2022, 15:27

А бе министърчето им бил казал да си искат кръвна проба, като не били верни тестовете :mhihi: Ще има наплив от CV-та по обявите за охрана от бивши ченгета май :lol:

https://offnews.bg/112/hvanaha-20-godis ... 87609.html

Хванаха 20-годишна шофьорка на три вида наркотици в Шумен

Това си е нормално за нашата територия :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 19 Окт 2022, 16:39

Бе тея тестове е ясно че в зависимост от къде духа вятъра решават кво ше покажат. В случая съм сългасен с куките. Само че що взеха книжките на толко народ и чак после тях като ги погнаха се сетиха ква измама е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Окт 2022, 18:23

https://www.capital.bg/politika_i_ikono ... _hemus_na/

Сроковете за завършването на магистралата се изместват поне до 2028

Тва 2030 беше доста оптимистично явно. 2035 поне :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 19 Окт 2022, 18:33

Jorixa написа:Бе тея тестове е ясно че в зависимост от къде духа вятъра решават кво ше покажат. В случая съм сългасен с куките. Само че що взеха книжките на толко народ и чак после тях като ги погнаха се сетиха ква измама е?

Защото така взеха брутално много подкупи, а в останалите случай запълниха протоколите с тонове "извършена работа", като съспиват живота на отделни обикновени хора, които не са предположили, че като пият сироп за кашлица или хранителна добавка ще се окажат "наркомани". След положителна проба човек остава без книжка и се влачи по дела поне 3-4 месеца, докато някоя лаборатория не даде становище. Много долна история е това цялото. Ето едно интересно интервю по темата
https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno ... omeni.html

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 19 Окт 2022, 18:57

steeN написа:https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/ikonomika/2022/10/19/4405022_koga_triabva_da_bude_zavurshena_magistrala_hemus_na/

Сроковете за завършването на магистралата се изместват поне до 2028

Тва 2030 беше доста оптимистично явно. 2035 поне :)

Що бе нали Кирчо правеше 10 магистрали като Хемус, само да махне предишните :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Окт 2022, 19:21

Като са некадърни и не могат да се разберат как точно да откраднат една част от парите, да я разпределят между тях си и с другата вече да направят нещо, как тогава да стане? Щото е много лесно да лаеш, че парите за предишните магистрали се изнасяли с чували, ама къде са твоите пари за твоите магистрали? Даже и в корупцията не ги биваше тия ей, смятай цяла държава как ще управляват след като не могат между тях си да се разберат и няма кой да им измисли схемите. Бойко толкова тъп, а ще излезе, че ги превъзхожда, а дори английски не знае. :shock:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Окт 2022, 19:44

///M Power написа:Що бе нали Кирчо правеше 10 магистрали като Хемус, само да махне предишните :mhihi:

Къде по-добре да се строи незаконно, нали?
Частната собственост колкото и да е ташак по нашите ширини, викаш съвсем да я направим ташак :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 19 Окт 2022, 20:23

Относно блъснатото момче на 4-ти км. Всеки божи ден минавам от там. За мен е недопустимо да има пешеходни пътеки точно на излизането от кръговото.
Ако разгледаме лентите така 1 - най-вътрешна, 4 - най-вътрешна.
Всеки, всеки, ВСЕКИ път като минавам се влиза директно в лента 2 и директно от нея се излиза в крайна дясна от кръговото и след това последващите 2 ленти посока Г.М. или цариградско.
Аз влизам в 3-та лента, седя с пуснат мигач за излизане и влизам в лявата лента след това. Почти всеки път отляво на мен ми седят с пуснат десен мигач и ме натискат.
Ако няма да излизам веднага, а ще си въртя в кръговото влизам в лента номер 2 и си седя с пуснат ляв мигач. Като видя, че ме затварят и не мога да излезна, просто правя още 1 обиколка..

ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО БЕ ДЕЕБА?

Днес си прибирах мотора от Троянско и по главния път София-Варна посока София си карам. Пред мен една баница нова, седи с ляв мигач и ще изпреварва камион. Понеже съм почти винаги по-бърз от колите, обикновенно си ги оставям да си направят изпреварването и аз след това си преценявам дали имам място време и т.н. Тоя тръгна да изпреварва на една от правите с перфектна видимост и ясно се видя, че отсреща идват коли и е невъзможно да го направи. Излезна, спря да ускорява и си викам е браво, тоя се усети и са ще се върне, не, продължи да изпреварва. При което идващото Е61 се разветка и почти спря, както камиона и аз отзад и се случи 3-но разминаване(добре че пътното платно е широко). После го изпреварих по най-бързия начин и му показах некви знаци и беше гаден гнусен мангал, който си говореше по телефона. Направо полудех.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 19 Окт 2022, 23:04

steeN написа:
///M Power написа:Що бе нали Кирчо правеше 10 магистрали като Хемус, само да махне предишните :mhihi:

Частната собственост колкото и да е ташак по нашите ширини, викаш съвсем да я направим ташак :lol:

Няма се плашиш, и сега се прави същото :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 19 Окт 2022, 23:41

steeN написа:

Човек, едно е да има процедура по одържавяване и още да не е издадено разрешително за строеж, съвсем различно е да шибнеш магистрала над терени, които не са предвидени за това. В единия случай има години безмислено забавяне + съответния дан човешки жертви ако чакаш всичко да е на 6, в другия..... Еми магистрала Струма след Перник. Затова има ограничение там 120 вече 10 тина години. Че преди беше 80 и края на сагата там не се вижда. Разбирай акг 16.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 20 Окт 2022, 7:05

ID A написа:Интересно дали и момичето е зяпало в телефона си и това да и е коствало живота.

:shock: :shock: :shock:
По-малоумно мнение не бях чел скоро...
Да разбирам, че чакайки рейса на спирката, хората трябва да са приклекнали в готовност да отскочат на 2-3 метра, ако някой олигофрен реши да помете спирката :shock:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата