Здравословен живот, или...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Здравословен живот, или...

Мнение от 3186 » 09 Окт 2022, 12:29

bum_bum написа:То и сега го няма :mhihi:

Вероятно най-близо до това понятие сме били в началото на миналия век.
Често споменаваш за качествени месо, плодове и зеленчуци. Мисля че ще е полезно да споделиш откъде може да се набавят такива.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Окт 2022, 16:09

Плодове не ям. Зеленчуците взимам от къде да е, ако имат био сертификат. Месото от пасищни животни. Чифлик Ливади, Ферма Гората, Амброзия, телешко само от Бредас, Съни Фарм. Въздуха, водата, дъжда, всичко е тотално отровено вече и съвсем чист източник няма, но е далеч по-добре от ширпотребата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 09 Окт 2022, 20:46

bum_bum написа:Плодове не ям. Зеленчуците взимам от къде да е, ако имат био сертификат. Месото от пасищни животни. Чифлик Ливади, Ферма Гората, Амброзия, телешко само от Бредас, Съни Фарм. Въздуха, водата, дъжда, всичко е тотално отровено вече и съвсем чист източник няма, но е далеч по-добре от ширпотребата.
Ако не се лъжа преди време беше коментирал и биосертифицираните стоки като не по-малко вредни от масовката на щанда на кауфланд(примерно), затова ми стана интересно специално за тях. А и за мен темата е все по-чувствителна и се усещам как все по-често съм склонен на сериозни харчове в името на читава храна.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 10 Окт 2022, 20:17

Вероятно е ставало въпрос за някаква преработена храна.

Плодове, зеленчуци са ОК, ако стандарта е спазен и производителя не е чийтвал. Трудно е, но не и невъзможно. Някои от най-големите в света са ги ловили да го правят.

Но в био млякото е позволен карагенан, UHT преработка, в сухите млека се добавя малтодекстрин като противослепващ агент и пълнител, в колбасите нитритни соли и т.н. С други думи суровините са чисти, но е напълно възможно да има други не съвсем здравословни съставки или начини на преработка.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Окт 2022, 9:26

От купешки млека да ви препоръчам едно. Домлян, в Карлово го правят, изкупуват мляко доста от нашия регион и понеже всяка сутрин почти им виждам цистерните тука реших да попитам единия кравар, който има към 50-60 крави. Каза, че наистина са им хубави нещата, а като ги опитах понеже всеки ден пия по едно кисело мляко, наистина имат страхотен вкус спрямо други купешки млека. Разпитах и в Била, оказа се, че продуктите на които пише Била ги правят пак Домлян, кашкавали и т.н. но не ония Клевър защото тях други ги правят и са нисък клас.
Та аз лично пия 4.5%-та Домляна, засега е страхотно на вкус и цял ден карам на едно мляко, рядко на две.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Окт 2022, 10:08

Top Gun Maverick написа:От купешки млека да ви препоръчам едно. Домлян, в Карлово го правят, изкупуват мляко доста от нашия регион и понеже всяка сутрин почти им виждам цистерните тука реших да попитам единия кравар, който има към 50-60 крави. Каза, че наистина са им хубави нещата, а като ги опитах понеже всеки ден пия по едно кисело мляко, наистина имат страхотен вкус спрямо други купешки млека. Разпитах и в Била, оказа се, че продуктите на които пише Била ги правят пак Домлян, кашкавали и т.н. но не ония Клевър защото тях други ги правят и са нисък клас.
Та аз лично пия 4.5%-та Домляна, засега е страхотно на вкус и цял ден карам на едно мляко, рядко на две.

Точно!
Аз го "открих" преди около година и точно това кисело мляко с 4.5%.
Първо, кофичката е 500 грама и е наистина уникално добро.
Дано не го прецакат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Окт 2022, 12:19

Тоя домлян не знам как може да ви харесва , има вкус на сгъстена суроватка . От тоя тип купешко мляко вземам само тертер , не знам кравите в кой регион са и къде го правят но това мляко е отлично по моите стандарти .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х3 § Lupo

Мнение от Georgi_G » 21 Окт 2022, 12:38

У дома от години сме на млека, сирена и кашкавали Маджаров. Нямам идея еко ли е, био ли е или каквито там модерни думички, понякога пробваме и нещо по-различно, но накрая отново сме си на Маджаров.
И Домлян съм пробвал, не са моите. :D

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Окт 2022, 20:46

На Маджаров нещата също ми харесват, на Тертер млякото...не колкото другото. Въпрос на вкус явно.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 21 Окт 2022, 23:19

Домлян и аз взимам, но те имат обикновено 500гр кофичка и БДС синия етикет 400гр. Второто ми се вижда по-доброто. :dunno:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Окт 2022, 9:33

https://m.sinoptik.bg/news/ms-prie-prom ... yzduh-8734
Някой може да продължава да си обяснява, че нищо не се променя в тази държава.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Окт 2022, 10:13

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Х един милиард, че няма да има толкова място.

И сега като има закон, действащ от 96-та ти къде видя чист въздух? Да приемеш наредба или закон е едно. Да ги спазваш и прилагаш е нещо съвсем различно.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 23 Окт 2022, 23:26

Top Gun Maverick написа:https://m.sinoptik.bg/news/ms-prie-promeni-v-zakona-za-chistotata-na-atmosferniia-vyzduh-8734
Някой може да продължава да си обяснява, че нищо не се променя в тази държава.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 24 Ное 2022, 10:56

В тая тема повече на храната се набляга, но един познат ми вкара една муха, та...
Имам една къща с трафопост в ъгъла на двора и съответно високоволтов (май 20 кВ) далекопровод по протежение на едната ограда.
Та един познат скоро ме посети и като ги видя ми вика: "Аз не бих живял тук..."
А половината рода (с изключение на последните две поколения) са живяли там през целия си живот и всичките са доживяли до 80-85 години, без сериозни заболявания.
Като цяло прекарвам там няколко уикенда годишно, но някой ден мисля там да се пенсионирам :lol:
Та какво мислите за магнитните полета около тия съоръжения?
Да започвам ли отсега борбата с енергото да го махат от там :lol:

П.П.: Предпочитам да чета дискусия между бум бум и никълбек примерно, а не гуглирането на Данчо :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Ное 2022, 11:47

На село също имахме трафопост в единия край на двора, беше си направо вътре в границата на имота. Нормален, нямаше от тия жици, дето бръмчат, но предполагам около него пак не е било много ОК.

Знам, че много хора не вярват в електромагнитния смог, както и много не вярват, че аминокиселините от които са съставени голяма част от синтетично създадените овкусители, консерванти и подсладители са вредни, но аз предпочитам да не разсъждавам по темата, а да ги избягвам.

Има много изследвания, които сочат, че горните са напълно безопасни. Но те се плащат основно от многомилиардни компании. Докато хората седящи отсреща са бедняци и нямат ресурса да изследват или докажат своята теза.

Специално за високоволтовите съоръжения има някакви изисквания при проектиране какво трябва да бъде разстоянието. Може като начало да ги погледнеш тях.

Това, че хората там са живели до 80-85 е добре, но здравето е продукт на много комулативни фактори. Ако всичко останало ти е ОК вероятно можеш да се справиш с един фактор и да си здрав. Но ако вали киселинен, радиоактивен или глифозатен дъжд, ако храната ти е пълна с неща, чието място не е там, ако си облъчен от една камара източници на електромагнитна радиация може би нещата вече не изглеждат така добре.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата