Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Re: Икономическата криза 2020-2023

Мнение от memorex » 22 Окт 2022, 18:22

Долар ден колега .Време е да са връщаш явно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 22 Окт 2022, 18:41

Top Gun Maverick написа:Абе там е ясно, че нещата не стават както е най-изгодно за народа, а по други схеми. Само тука си мислим, че нашите крадат като луди, а Европейците стават политици за да служат на народа.
Иначе не знам за кои 2.10 говориш, тя си е 1.08, с отстъпките 0.80.

Ти за газ за готвене говореше за бабата. Е тя е 2,10лв/л. Спешъл едишън :mhihi: . Едно кило е 3,80лв....смятай ( и няма отстъпка) .

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Окт 2022, 18:53

memorex написа:Долар ден колега .Време е да са връщаш явно.

Европа е мъртва, къде да ходим? Гледам от много години на юг, ама и там взе да се сговнясва.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 22 Окт 2022, 19:09

За европейците отредиха място в Африка .Отдавна почна двупосочно преселение.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Окт 2022, 19:19

memorex написа:За европейците отредиха място в Африка .Отдавна почна двупосочно преселение.

А на тези, дето не искат да ходят в Африка, ще има предоставят същите условия, но при по-ниски температури :ok:

Колегите с опит в Испания. Това реална фактура ли е или е фейк?

iQHjsFnGqfk.jpg

За евроориентираните. Сега в Англия, скоро и при вас :ok:

https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/a ... s-28279380

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 22 Окт 2022, 23:32

На който не му се ходи към Африка, хваща пътя към Путландия и се кефи на евтин газец и мега подреден живот :)
:OT:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Окт 2022, 3:45

То в Русия като нищо ще стане или преврат по някое време или гражданска война ако така продължават нещата с Украйна. А и нищо чудно за пред света ако е нужна изкупителна жертва за цялата тази работа с Украйна, знаем коя може да бъде единствената такава.

vladobate написа:
Top Gun Maverick написа:Абе там е ясно, че нещата не стават както е най-изгодно за народа, а по други схеми. Само тука си мислим, че нашите крадат като луди, а Европейците стават политици за да служат на народа.

Ти за газ за готвене говореше за бабата. Е тя е 2,10лв/л. Спешъл едишън :mhihi: . Едно кило е 3,80лв....смятай ( и няма отстъпка) .

Ми не бе, тука им ги пълнят с 3-4 стотинки над цената, килото е там 2 и нещо си.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Окт 2022, 11:44

Добре де, кой го избира това управление в Канада? Изборите ли фалшифицират? Няма ли вариант за промяна към по-различно? Те ще излезнат по-прости и от нас (народа имам предвид) ...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 23 Окт 2022, 16:32

Top Gun Maverick написа:То в Русия като нищо ще стане или преврат по някое време или гражданска война ако така продължават нещата с Украйна. А и нищо чудно за пред света ако е нужна изкупителна жертва за цялата тази работа с Украйна, знаем коя може да бъде единствената такава.

vladobate написа:

Ми не бе, тука им ги пълнят с 3-4 стотинки над цената, килото е там 2 и нещо си.

Ако е от колонката за автомобили е незаконно пък и ....как. В Пловдив е 3,75лв за килограм. За "битова газ" говорим, нали?

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Окт 2022, 18:32

ildivvy написа:Добре де, кой го избира това управление в Канада? Изборите ли фалшифицират? Няма ли вариант за промяна към по-различно? Те ще излезнат по-прости и от нас (народа имам предвид) ...

Отговорът на този въпрос е както кратък, така и много дълъг. Ще трябва да повторя много от нещата, които съм писал. Канадците (тези трето и + поколения) са като цветя в оранжерии. Тя нямат идея от нищо и вярват безрезервно на правителството. Огромен процент от тях не са излизали дори от провинцията си. Те вярват безрезервно на медиите и щом е казано по телевизора, значи е така и не подлежи на съмнение. Процесът "мислене" е изключен от живота. Тотално. Живее се от чек до чек и интересите се свеждат от това, как ще се напие и надруса през идващия уикенд.

https://www.google.ca/maps/@45.4511624, ... 384!8i8192

Ето това пропърти (Manor park) е огромно и е собственост на едни безумно богати индийци. Техен е половината град, но както и да е. Та тук криминалното ниво е много високо. Наемите са малки, ни всичко е мръсно и миризливо. И кратунковецът живее тук от 20 години, но е купил Тесла за +100К.....

Та на изборите се появи един младеж с приятен вид и усмивка. Това, че баща му е бил дърт к*рвар, майка му с меко казано леко поведение (за него 99% е сигурно, че Фидел Кастро му е физически баща, просто не е потвърдено с ДНК тест), не смути никого. Образованието му е за учител по драма. Никакъв политически опит или поне аз не съм чувал. И си го избраха, "защото е кют". На Стинката съм писал много по въпроса. И този ненормалник направи толкова гафове, че не е истина. Батиса всичко, до което се докосна. Но го прави под лозунга "Ние помагаме на хората". Медиите са тотално подчинени на правителството. Опозиционни медии единствено в мрежата. Тук е тотален тоталитаризъм и липса на избор. Забрави всички лафове за свобода и конкуренция. Искаш да купиш техника, Бест бай е твоята фирма. Искаш строителни материали, Хоум дипо и Lowe's. Има и РОНА, но те са собственост на вторите. Хранителните стоки са собсвеност на две вериги. Интернет и мобилни телефони, Бел и Роджърс (както и няколко техни дъщерни фирми), авиокомпании, ЕЪР КАНАДА и практически техни още две - три. Всичко тук е под тотален контрол....

Та горният хубавец под предлог, че сме "хуманитарни и човеколюбиви" докара официално +30К "сирийци". Държавата им плати чартърни полети и билетите им излезнаха по-скъпи, отколкото редовните полети. На летището ги приеха като царе. Веднага им се дадоха хелт карти (веднага са с пълни здравни осигуровки), раздадоха им се практически безплатни жилища (плащат само $200 месечно с безплатни консумативи), на летището им се дадоха дрехи .... След това на тези хора им се "събраха семействата" и реално минаха 100К.. И това са все гладоподаватели. Отделно на разни "различни" им се дадоха безумни права и най-вече предимства.... Трудно е да се обяснява и да се спазват правилата на форума. Дойде ковида и съединителят започна да раздава по $2000 на калпак. С години. Отделно раздаде на всяка фирма около $40К, само и само да не закрият работа.....

Говорейки за безработицата, тук броят само тези, които взимат помощи като такива. Ако си на социални помощи, ти не си безработен. Ако не взимаш нищо, пак не си в статистиката .... Не знам колко хора са на социал, но съм чувал за такива, които са се пенсионирали без нито един работен ден в живота си.

И всичката тази смрад гласува за либералите. Малко от мислещите хора гласуват за тях, но такива за съжаление не са много. Щом ти дават пари без да рабориш, те са твоите хора. Ама държавата трупа дълг, това не е твой проблем. Друг след теб щял да ги плаща ...

Колко са умни канадците? Осми клас се учи разкриване на скоби по математика. Обучението е проформа. Реално до колежа се учиш да четеш и пишеш. Другото не ти трябва. Учи се в колеж и най-вече в университетите. Там се учи така, както никога не се е учило и в бг-то. Всяка седмица зачоти, курсови работи и някакви проекти за предаване. Влизаш без проблем, но завършват много малко хора.

Понеже тук има няколко човека, дето ще скочат с дежурното "Какво правиш там?". Започнах от нула на 20, започнах от нула на 31, започнах с две куфарчета багаж на 41 като дойдох тук. На +55 пак от нула, няма за кога :dunno: Вече мислим за заслужена почивка. Няма за кога да се првят някои неща :dunno:

Канада се рекламира много добре. Природа, красота, какво ти трябва повече? И в момента, в който системата те хване за гушата разбираш, колко си прееван. Само ще ти кажа, за 30% от белите преселници в Квебек се махат от провинцията в рамките на първите 12 месеца след пристигането си. През 2021 за първи път в историята си страната имаше отрицателна емиграция. Повече хора напуснаха, отколкото дойдоха в страната. А в момента прибират всякаква смрад отвсякъде.....

Не ми се пише повече, че полудявам. Наистина в последните пет години тази страна беше върната с много години назад. Просто оФсете не мислят.

Магазините са пусти, няма лекарства дори за главоболие. Конец за зъби няма в Уолмарт. Но според правителството те мислели за хората....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Окт 2022, 19:17

Ясно! Жалка история..! Нищо! Живота ще им 'свери часовника' на всички, които не искат да мислят...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Окт 2022, 22:51

Това което повера е написал сигурно е така. Но сз като бях на формулата в монтреал това лято не ми се сториха местните нито нещастни, нито нямащи, нито свити. Може извадката ми да е била не-показателна, но това е което видях с очите си. А че трюдо ева майката на пейзажа- това е сигурно. Ние българите като особено чувствителни на тема социализъм го виждаме съвсем отчетливо. Америка е по- добре, но мисля, че е въпрос ан време и те да забравят, че дървото на свободата се полива от време на време с кръвта на патриоти и тирани (не е моя мисъл, но я смятам за вярна и цитирам)….
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Окт 2022, 1:49

Защо не се обади, като си бил тук???

Трюдо уби всичко, до което се докосна. Всичко. Икономика, здравеопазане, образование. "Канада дей" винаги е бил празник, на който хората излизаха със семействата си и се забавляваха. Празник, в който всчки са с национални знамена и се поздравяват по улиците. Уникална атмосфера. Из целия град. 2022г ...

https://www.youtube.com/watch?v=J4ktIlcKxNg

Toва не е било никога в историята. НИКОГА! Глупакът спря да се появява пред хората. Навсякъде му викат КОМУНИСТ, ДИКАТОР и КАСТРО....
Не е истина просто. Не ми се говори, защото побеснявам :banghead:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 24 Окт 2022, 7:00

Сега погледнах. Тоя зализания сте си го преизбрали миналата година отново да ви управлява, та явно наистина много си го харесвате в Канада :mhihi:
Нещо като нашия Боко :mhihi: Общо взето в цял свят в момента хората са изключително прости. Вероятно толкова прости не са били от много години насам :idea:
Китайците си избраха пожизнен диктатор вчера. Руснаците си имат такъв от доста време. Турците и те. В Европа няма един читав политик.
За англичаните нищо няма да кажа :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Всъщност, тия са ебати тъпите копелета, честно :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ще му го смучат на Борисчо брекзита, мощничко :ok: :mhihi:

Пауър, много ви е хубав новия проект за национален флаг, дето го развява зализаният :mhihi:

Изображение

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 24 Окт 2022, 12:15

Отпада за сега излизането от регулирания пазар за домакинствата. Май и тая зима ще се разминем с евтин ток, пък после ще му мислим :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата