България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от DigitalExile » 26 Окт 2022, 11:16

В клипа на TNT се вижда къде е проблема, там е, няма какво да търсим, пътя трябва да те кара да се движиш бавно когато е нужно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 26 Окт 2022, 11:19

При правилно проектирани пътища пияните свИни ще започнат да карат много по-внимателно, сигурно е така...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Окт 2022, 11:20

С влизащи със 100 в кръгово, трябват колчета, вдигнати пътеки, шипове, ров с вода и скала за препятствие. Само напомням, че колчетата бяха отрязани в Кресненското :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 26 Окт 2022, 11:30

pampo написа:При правилно проектирани пътища пияните свИни ще започнат да карат много по-внимателно, сигурно е така...

Ще почнат, щото пътя ще предразплага това и няма да ти позволява да караш със 100 защото ще отнесеш колчета и ли дървета и то с много по ниска скорост от 100, ще си потрошиш колата в легнал полицай и тн. простогледай клипа, в момента тая права отсечка с псевдо кръгово тип "варел в средата на кръстовище" те предразполага да настъпиш, а като си пиян явно - още повече.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Окт 2022, 11:37

21-годишен дрогиран шофьор е предизвикал произшествие, при която са пострадали шестима души във Варна. Това съобщиха от полицията.

Младежът, който е установено, че е бил под влиянието на наркотици, рязко е засякъл пътя на автобус от градския транспорт с управлявания от него лек автомобил.

Това принудило шофьора на автобуса да спре рязко, вследствие на което шестима пътници са пострадали, от които жена на 61-годишна възраст е с фрактура на лява подбедрица, а момче на 16 години е с порезна рана.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 26 Окт 2022, 11:38

DigitalExile написа:
pampo написа:При правилно проектирани пътища пияните свИни ще започнат да карат много по-внимателно, сигурно е така...

Ще почнат, щото пътя ще предразплага това и няма да ти позволява да караш със 100 защото ще отнесеш колчета и ли дървета и то с много по ниска скорост от 100, ще си потрошиш колата в легнал полицай и тн. простогледай клипа, в момента тая права отсечка с псевдо кръгово тип "варел в средата на кръстовище" те предразполага да настъпиш, а като си пиян явно - още повече.

Тя и хубавата магистрала ме предразполага да карам с 250, дайте да ги правим целенасочено на вълни та да може с повече от 140 да излиташ директно в полето. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Окт 2022, 11:39

Според мен шофьорът на автобуса е направил грешна преценка, трябвало е да подаде повече, не да спира :(
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 26 Окт 2022, 11:55

b_u_b_o написа:
DigitalExile написа:

Тя и хубавата магистрала ме предразполага да карам с 250, дайте да ги правим целенасочено на вълни та да може с повече от 140 да излиташ директно в полето. :dunno:

Не на вълни,а в завой. В гърция на много места на магистралтие ти е неприятно да караш с повече от 110-120, просто не се чувстваш ОК.
Ако си карал по Струма ще ме разбереш, там след перник където е 120 на места където са завойте ти е неприятно да караш с повече от 120/30, в момента в който излезнеш на Старо Село, до завоя преди Дяково може и с 400км/ч да караш ако искаш, след т'ва от Джерман до Мурсалево също.
Често пътувам там и хората в тия отсечки карат с над 170км/ч включително и аз ! Много рядко съм виждал коли да карат с под 150км/ч там и има защо, просто пътя предразполага.
След Кресна е същата работа магистралата, ако искаш и с 400 може да караш до Сандански.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 26 Окт 2022, 12:15

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

пътят предразполагал :comp:

нови висини в простотията откриваме :weed:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 26 Окт 2022, 12:18

Еми предразплага разбира се, тоя случка горе ако беше с нормално кръгово и преди него 2 завоя дали тоя щеше да лети със 100км/ч тоя според теб.
Всеки е свободен да мисли квото си иска, за мен инфраструктурата не е правилна, пак казвам гледайте клипа на TNT и ще разберете.
Пускам го пак - https://youtu.be/bglWCuCMSWc?t=460

Или по скоро вас не ви харесва инфраструктурата обяснена в клипа защото не може да си летите когато решите :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 26 Окт 2022, 12:24

Те хората учат в университет за тези висини в простотията :yes: А холандците като най-прости, от много бавно каране имат и по-висока средна скорост!

След Кресна основния фактор е липса на движение. И аз там съм тествал колко вдигам :lol: Пред мен не виждам никой, в огледалото не виждам никой - пътя прав - :driving: То там коли може да видиш само лятото, да отиват на море. И пак е рехаво. А по Тракия последно до тунелите не успях да вдигна 130 от трафик :no:

Това с проектирането е по-скоро за града. Със сигурност 80 в града е по-опасно, отколкото 180 на права магистрала. В града има пешеходци, колоездачи, тротинеткаджии, бабички, изскачащи от улици, изскачащи паркирани, отварящи се врати от паркиране, ДЕЦА и т.н. На този с кръговото, ако имаше леко завойче преди кръговото и/или повдигната пешеходна, това можеше да и не се случи.

В край на сметка това не променя, че ганьовщината си е номер едно фактор. Това, че държавата не е направила анти-ганьо мярка, не променя, че Ганьо влиза със 100 в кръгово :kuku: И така си е преценил. И си преценя ежедневно, че на 3 уискита с масурче и линия кока може да си шофира.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 26 Окт 2022, 12:28

Мисълта по скоро ми беше,че чрез инфраструктурата трябва да се контролира скоростта независмо дали на магистрала или в града.
Не може да сложиш варел в кръстовище и да го наречеш кръгово, това не е кръгово, това е кръстовище с варел.
Щом прилагат анти-ганьо мерки в белите държави може би и там е същото, не коментирам пияни и дрогирани, но хора който карат бързо и несъобразно има много :ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 26 Окт 2022, 12:37

Не навсякъде прилагат мерки и не във всички градове е добре направено. Въпроса е от тук нататък как я караме :winky: При нас има безброй примери как ПЕША не можеш да минеш, камо ли да има безопасно движение за коли, велосипеди и пешеходци взети заедно.

Според мен отговорите в анкетата напълно реално си отразяват обстановката. Основния фактор си е Ганьо, другото само сипва масло в огъня.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 26 Окт 2022, 12:42

То и аз съм гласувал в анкетата с "Манталитетът на хората", но не смятам,че в другите държави манталитетът е по добре.
Преди 4 години в Англия един точно с BMW щеше да ме блъсне на пешаходна пътека до град Ковънтри, мина с над 80км/ч в града и със сигурност ме беше видял защото видимост имаше, а аз се бях разсеял нещо, в последния момент го видях и спрях, ако не бях спрял сигурно там щях да си остана :yes:
Та Ганьо го има навсякъде :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 26 Окт 2022, 13:13

DigitalExile написа:След Кресна е същата работа магистралата, ако искаш и с 400 може да караш до Сандански.

За това 1км след кръговото мантинелата е на хармоника вече.Някой предразположен ще да е бил сигурно :roll:
А за около Джерман ако видиш някой да кара със 130-140 и ви пречи да знаеш,че може и аз да съм балъка

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата