Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Море 2022г.?!...

Мнение от alekangg » 21 Окт 2022, 10:13

Идва последното ми море за тази година.
Другата седмица отивам към Тенерифе, един път в годината ходя задължително натам.
Хубаво, достъпно и приятно е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 21 Окт 2022, 10:16

TNT написа:Да не пускам нова тема, тук ще питам. На 31-ви декември стават ли опашки на Калотина посока Сърбия ?

Преди ковида да, при това доста. Последните две години не съм ходил, но не вярвам да се е променило много.
На връщане, 2/3ти Януари са още по-ужасни. Зависи от дестинацията в Сърбия бих ти предложил Стрезимировци или Връшка Чука.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-klasse, BlueTec, 2017

Мнение от E.5KOV » 21 Окт 2022, 13:31

Точно преди 20 дни се върнахме от Фетие в Турция. Бяхме в най-хубавия и най-евтин хотел, в който сме били някога в Турция... А от 8 год. ходим само в Турция и сме обиколили над 10 хотела, като в това число влизат ADAM&EVA и MAXX ROYAL в Белек, RIXOS DOWNTOWN и BARUT COLLECTION в Лара и още няколко от такъв клас в този район (трудно ми е да цитирам другите хотели, жена ми е по тази част). Цитирам всички тези имена за да кажа, че сме плащали двойно и тройно в сравнение с въпросния LIBERTY FABAY във Фетие, където за 7 дни платихме 2060 лв. Но има една уговорка: Транспорта е собствен (още около 250 лв. на турските цени на горива) и с ранна резервация. Хотела е открит 2021 год., всичко е чисто новичко и с невероятен сървис от страна на персонала. Кухня невиждана до сега от мен ( а не е като да не съв виждал), пясъчен плаж (предостатъчен за всички гости, без ранно мятане на кърпи и прочее простотии), 5 басейна, от които 2 отопляеми и навес/сенник над всяко едно парко място... Препоръчвам с две ръце на всеки един почитател на почивка в Турция!
ПП. 12 и 15 годишни напитки са free, коняк/бренди HENNESSY и NAPOLEON - free, джин BOMBAY Sapphire - free;
За това място е нужна резервация (ранна) през тур-оператор. През Букинг е скъпо.
Ако някой се интересува от по-вече детайли за това място, то може на лични.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 21 Окт 2022, 14:35

До този хотел в Турция са 1400км. Не е ли много за шофиране?
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31
Мечтае да кара: F80
Детайли за колата: BMW G31 530xD

Мнение от bir40o0 » 21 Окт 2022, 15:48

barty написа:До този хотел в Турция са 1400км. Не е ли много за шофиране?

Тази година направихме подобен трип, но една идея по на север - Дидим. В посока идваха по 1100 км, за един водач наведнъж е много каране, без спирка с нощувка. За следващата година пак мислим за същият преход, но задължително с нощувка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-klasse, BlueTec, 2017

Мнение от E.5KOV » 21 Окт 2022, 20:10

Преди години карах на акорд по 13-14 часа. От 3-4 години, задължително с междинна спирка. Много е приятно и пълно с впечатления. Разходка, шопинг, снимки, вечеря... Само човек да има по-вече свободни дни за трипа, повярвайте ми, уникално е. И пътищата са им 2-3 класи над нашите. Има обаче винетка само за магистралите и се плаща на изминато разстояние- а не на ден, седмица или месец. Може и да се "тъни" пътя, като се кара по безплатните пътища...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 21 Окт 2022, 20:16

Аз миналата седмица направих един трип до Гьокчеада и Чанаккале. Даже успях да се окъпя на Гьокчеада. Ако някой го интересува нещо за тази дестинация да пита, фериботът до там е малко по особен

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 22 Окт 2022, 10:45

Waikiki Beach - Honolulu Hawaii
Закривам сезона с едно ходене до това място което всеки може и трябва да види при желание естествено. Ако все пак не си падате много по нощния живот или водите деца с вас бих ви препоръчал някой от другите Хавайски острови.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Окт 2022, 11:50

Някой ден ми се ще да посетя тази част на света.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от peshehodetz » 25 Окт 2022, 0:08

Ми що не отскочи до някой от островите, ти нали съвсем наскоро беше около Лос Анджелис или Сан Франциско, Хаваите са ти били на един х... разстояние. За тези които се интересуват, на който и от островите да отидете си трябва минимум една седмица, като поне три дни да са ви за атракции и забележителности, останалото време за плаж. Да уточня, че който търси ол инклузив тук такива няма да намерите. Ако някой търси само така нареченото традиционно "море" в смисъл само да се излежава на плажа и да яде и да се напива по цял ден просто идването до тук се обезсмисля и по-добре да намери някои други дестинации. Ние онзи ден ходихме организирано с група до Kualoa Ranch - мястото където са филмирани един куп холивудски продукции. Вчера пък взехме кола под наем и обикаляхме плажовете из острова, а първия ден бяхме на обиколка с корабче около острова с включена вечеря. Днес и следващите два дена ще ги изкараме на плажа, макар че сe чудя ма още не съм решил дали да не отскоча до Пърл Харбър, ма жената не e нещо много интусиазирана. Вчера като тръгнахме на обиколка и на едно от местата където спряхме да разгледаме - Makapu'u Lookout, гледаме една група японски туристи и само шофьора на буса който в случая им беше и екскурзовод бял американец, около 60 годишен. Та там се откриваше много хубава гледка и го помолихме да ни направи обща снимка с жената. Той в един момент ни пита на английски какъв език говорим, че беше ни подочул nещо като си говорим. Като му казахме български ни каза че и той е от България. Казва се Тихо и е от Казанлък, не знам дали Маверик го знае кой е, но ме съмнява понеже пича е от 38 години тук, като последните 13 на Хаваите, а преди това е бил 25 по Тексас и Калифорния. Каза също така че има някаква малка българска общност на Хонолулу. Преди десетина години в олл.бг имаше един юнак дето пишеше от тук. Понеже някой пита в съседните теми не си спомням за имиграция, кризата или дали сте подготвени, за това дали има работа тук, та това което разбрахме е че 90% работят в туристическата сфера. За шофьори на по малки бусове и особено на големите автобуси има доста работа, ма трябва и да се знае езика изключително добре понеже както споменах по горе в почти всички случаи те са и екскурзоводи и трябва също така да знаят историята и географията на местата на които карат туристите.

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Последна промяна peshehodetz на 25 Окт 2022, 7:39, променена общо 1 път
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Окт 2022, 6:31

Много далече е това ... над 20 часа път в едната посока ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Окт 2022, 7:45

Много добре изглеждат тези Хавайски острови!

Бях миналата година в СФ, а тогава не можеше да се ходи там заради ковид мерките. Иначе бях ги набелязал.

Скоро бяха по източното крайбрежие по-набързо.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 25 Окт 2022, 13:01

Зависи от колата и от къде минаваш... през май ходихме до Сиде, пак са към 1400км... и в двете посоки го играхме с преспиване (на отиване спахме в Афионкарахисар и бяха останали само 350к), макар че ако са 2ма шафьори без проблем се взима на един път... стига това да е желанието... по тия пътища човек с кеф да кара директно и 1000км+...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от peshehodetz » 03 Ное 2022, 21:17

alekangg написа:Идва последното ми море за тази година.
Другата седмица отивам към Тенерифе, един път в годината ходя задължително натам.

Какво стана, ходи ли, ако да, дай малко по подробно инфо. Че планираме едно пътуване към 15-20 Януари ма не сме още решили накъде пък не знам става ли по това време на годината за Канарите. Иначе гледам офертите в expedia.com дето дават, че то много тънко, около половината на тукашните (карибски) дестинации, само дето повечко време ще ни отиде за летене и висене по летищата.
keep walking

кандидат ентусиаст
Аватар

Море 2022г.?!...

Мнение от alekangg » 03 Ное 2022, 21:35

peshehodetz написа:
alekangg написа:Идва последното ми море за тази година.

Какво стана, ходи ли, ако да, дай малко по подробно инфо. Че планираме едно пътуване към 15-20 Януари ма не сме още решили накъде пък не знам става ли по това време на годината за Канарите. Иначе гледам офертите в expedia.com дето дават, че то много тънко, около половината на тукашните (карибски) дестинации, само дето повечко време ще ни отиде за летене и висене по летищата.
Ако е началото на януари пак става, макар да е хладна водата 20 градуса да кажем.
След това може да вали, ако сте в северната част.
В южната няма да вали, но там е Слънчев бряг в по-опитомен вид.
Аз ходя само в северната част.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тези са ми от любимите плажове, с минимум хора и постоянни вълни, ходи се на отлив.

Сега водата е 23 градуса, седим по 1,5 часа на влизане.

Има и с пясък от Сахар и без никави вълни.

Ако те интересува нещо по—конкретно питай
Последна промяна alekangg на 05 Ное 2022, 14:17, променена общо 2 пъти

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата