Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Имотният пазар
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Прави впечатление обаче колко свободни гаражи има, явно цената им стабилно минава тая на жилищата в квадратен метър.
Опасенията ми се засилват от това, че паркоместата са поизкупени вече.
Ама са тарикати, цени не пишат, дори няма онова баламурското "започващи от". Така е направено за да може като пишеш да ти кажат, че би било най-добре да заповядаш и да изготвят твоята индивидуална оферта с грижа и внимание към теб, което на прост език значи да идеш за да те хванат по-лесно гол на легло.
По телефона вероятно ще ти кажат същото, най-много да получиш споменато вече започващи от, но все пак трябва да идеш за да ти предложат най-доброто за теб.
А влезеш ли веднъж вътре...само мога да гадая какви неща ще ти предлагат, но не бива да забравяш, че ще ги платиш, а ако купиш нещо ще платиш и на тези преди теб, които са ходили, но не да взели нищо.
Гледам има и голям екип за продаване, неговата заплата също я плащаш ти. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ако си "мангизлия", купуваш само гаражите и после извиваш ръцете на новодомците с наеми 

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Е.Димитров написа:Ако си "мангизлия", купуваш само гаражите и после извиваш ръцете на новодомците с наеми
В София от години не може да купиш само гараж, може апартамент и гараж и ако продадът някой апартамент без гараж, то чак тогава може да пуснат само гараж, но принципно не го правят защото се намират хора да искат 2 гаража.
Та не става, ставаше 2012-та и ме е яд,че не купих, а можех.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
DigitalExile написа:Е.Димитров написа:Ако си "мангизлия", купуваш само гаражите и после извиваш ръцете на новодомците с наеми
В София от години не може да купиш само гараж, може апартамент и гараж и ако продадът някой апартамент без гараж, то чак тогава може да пуснат само гараж, но принципно не го правят защото се намират хора да искат 2 гаража.
Все пак има доста изключения на написаното.

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- DigitalExile
- ентусиаст
-
В кварталите които има все още място пред блока да паркираш може, там където няма място т.е в 80% от София вече, изключения няма, а ако има са рядкост.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
DigitalExile написа:Е.Димитров написа:Ако си "мангизлия", купуваш само гаражите и после извиваш ръцете на новодомците с наеми
Гаража е самостоятелна единица и може да се купи отделно, виж ако се води паркомясто това вече е друго.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
///M Power написа:DigitalExile написа:Е.Димитров написа:Ако си "мангизлия", купуваш само гаражите и после извиваш ръцете на новодомците с наеми
Гаража е самостоятелна единица и може да се купи отделно, виж ако се води паркомясто това вече е друго.
Това не го ли дискутирахме вече, купувал съм паркомясто, което се води паркомясто, с ясни граници, съседи, номера всичко и не съм само аз.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
ivanski_2 написа:///M Power написа:DigitalExile написа:Е.Димитров написа:Ако си "мангизлия", купуваш само гаражите и после извиваш ръцете на новодомците с наеми
Това не го ли дискутирахме вече, купувал съм паркомясто, което се води паркомясто, с ясни граници, съседи, номера всичко и не съм само аз.
Принципно не би трябвало да можеш да купиш паркомясто, но намират вратички, а и беше за колегата където каза, че само гараж не можеш да си купиш.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Бъркате смисъла. На документи може да купиш само гараж, но никой строител не продава само гаражи отдавна, не е като да не съм опитвал :-) Даже в крайните микрорайони на Люлин се дърпат, че и там вече няма място по улицата. Да ти продадат два гаража с един апартамент, трябва да е поне 4-стаен и то от скъпите, иначе в най-добрия случай получаваш дълбок "двоен гараж" с надеждата да натъпчеш двете коли някак. При Пулеви има останали, защото сградите са буквално в полето межу бетонов възел и околовръстното, а гаражите вероянто са по 25-30к евро. Първите новодомци ще има къде да паркират на калната "улица", после ще усетят хоя и ще спират на 2км вечер. Реалностите са такива вече в София, че покупката на жилище задължително върви с някакво място за паркиране, ако употребяваш автомобил. Иначе е ежедневен кошмар.
Never mistake motion for action...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
В моята сграда един е взел най-големия апартамент, случайно по бележки за входни такси видях... че и други апартаменти са негови. Има 3 коли, но нито 1 гараж
С такива случаи е пълно. В една сграда на 100м от нас половината двор е празен, имат доста свободни паркоместа, някои от тях са с навес... нито се продават, нито се дават под наем. Такива абсурди има в почти всяка сграда. Като сложим и 35% празни жилища - всяка трета сграда трябва да я няма. То не е едно нещо сбъркано.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Top Gun Maverick написа:Ама са тарикати, цени не пишат, дори няма онова баламурското "започващи от".
Всичко си пише - https://pulevinvest.imot.bg/ Не са много високи цените, но то и какви да са там в средата на нищото. 19 000 евро за гараж си е мечта направо.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
TNT написа:В моята сграда един е взел най-големия апартамент, случайно по бележки за входни такси видях... че и други апартаменти са негови. Има 3 коли, но нито 1 гаражС такива случаи е пълно. В една сграда на 100м от нас половината двор е празен, имат доста свободни паркоместа, някои от тях са с навес... нито се продават, нито се дават под наем. Такива абсурди има в почти всяка сграда. Като сложим и 35% празни жилища - всяка трета сграда трябва да я няма. То не е едно нещо сбъркано.
Е, масовата логика е "да бе, ше давам пари за гараж" и се оправя някак. Като не ти се дават пари, неудобството минава на заден план. В случая явно не е безпаричие, просто си е стиснат. То 3 гаража са още един апартамент

streetz написа:Top Gun Maverick написа:Ама са тарикати, цени не пишат, дори няма онова баламурското "започващи от".
Всичко си пише - https://pulevinvest.imot.bg/ Не са много високи цените, но то и какви да са там в средата на нищото. 19 000 евро за гараж си е мечта направо.

Never mistake motion for action...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
///M Power написа:
Май само @Leon е разбрал какво съм имал предвид, нищо де, обяснил е.
streetz написа:Top Gun Maverick написа:Ама са тарикати, цени не пишат, дори няма онова баламурското "започващи от".
Е как ще са високи?
Първата обява отварям... https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=2 ... &f4=&f11=2
Загледай се в холокухнята 8.4 на 3.3 метра помешение с 2 прозореца по метър. Това само идиот може да го измисли

Чудя се Хол ли е, Кухня ли е? Най ми мяза на по широк коридор...