Здравословен живот, или...
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Здравословен живот, или...
bum_bum написа:Специално за високоволтовите съоръжения има някакви изисквания при проектиране какво трябва да бъде разстоянието. Може като начало да ги погледнеш тях.
Тези съм ги проверявал преди 5-6 години по друг повод и бяха между 7 и 13 метра от двете страни за различните далекопроводи.
По тоя параграф не мога да ги закачам енергото понеже дворът е голям и къщата е на 30 метра от трафопоста и далекопровода...
А в някои от новите жилищни блокове трафопостът е на партера, отгоре над него са жилищни етажи... И най-вероятно е законно.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
drago_pavlov написа:къщата е на 30 метра от трафопоста и далекопровода...
Аз лично, не бих се притеснявал чак

Първо да кажа, че изобщо нямам намерение да споря, или пък визирам някого конкретно

Сещам се и за още нещо. Не съм запознат дали би имало честа комутация (падат защити, често го изключват remotely и т.н.). Ако да, то това би довело до чести преходни процеси породени неизбежната индуктивност на проводници и т.н. По-просто казано би имало условие за рязко повишаване на напрежението (индукция) в определени "точки" в трафопоста. Която рязкост и размах обуславя, електромагнитни смущения със сериозен интензитет и доста широк спектър

Давам ти фундаментална логика, нямам време да гуглирам и да споря с гугъл, ако някой искак да цели това. Гледам да не се обаждам като не разбирам нещо, а ако го разбирам малко от малко - търся обоснована логика. Просто си гледам от моя скромен фундамент

Така както търсех логиката 'щооо 5G-то е по-опасното от 3G-то, ама нещо умрЕ темата, откакто попитах за биймформинга

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Nickelback написа:Аз лично, не бих се притеснявал чакНо на пречи да се опиташ да им поискаш някаква компенсация, или да се направиш на притеснен по някакъв начин
Някой от мобилните оператори преди доста години беше дал оферта на приятел, за къщата им на село, да слагат в двора мобилни клетки. Даваха 500лв/месец, което тогава беше... два двустайни под наем в Пловдив. От тази гледна точка може и да изкопчиш някой лев

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Nickelback написа:drago_pavlov написа:Изобщо колкото повече електропроводими неща имаш в/около себе си
То около 50% от това, което сме е вода и без да носим нещо в себе си.
При мен основното притеснение е, че медицината не е като твоята наука. При теб 2+2 е винаги 4.
В медицината всичко е "може би". Зачети се във всички изследвания, които си гледал за 5г, за електромагнитен смог и радиация и каквото още се сетиш. Хващам се на бас, че в нито едно от тях няма да намериш твърдо казано "5г е опасно или безопасно". Казва се, че е "може би опасно или безопасно" или "няма данни за опасност".
И вече след като всичко е "може би безопасно" аз започвам да се чудя защо имаме всичките тия проблеми.
Едно от полетата на което електромагнитната радиация най-силно влияе е малките човечета долу в дисагите. Едно време като бях 9-10-ти клас само да погледнеш някоя по-настойчиво и беше вече бременна. Кажи-речи всичките ми съученици и съученички браха ядове. Сега се млатят по половин година и нищо.. Не, че няма и много други фактори, но просто поле за размисъл.
Другото е тестостерона. Колко от вас, особено над 30 са си пускали пълен профил полови хормони? Предполагам почти никой. По статистиките от разни изследвания, които гледам от време на време нещата не са никак добре. Повечето мъже между 30 и 40 вече се крепят само на воля и желание. Основната физическа причина да си мъж вече я няма.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Опаковайте трафа с тенекия, като на Кристо сградите, и нещата ще се подредят!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
bum_bum написа:Nickelback написа:Изобщо колкото повече електропроводими неща имаш в/около себе си
То около 50% от това, което сме е вода и без да носим нещо в себе си.
Да, така е, просто се чудя как едно 50Hz-ово, сравнително хомогенно, електромагнитно поле, от 30 метра, може да ти направи нещо. Според мен - не може

bum_bum написа:При мен основното притеснение е, че медицината не е като твоята наука. При теб 2+2 е винаги 4.
Така е, затова и аз не ги харесвам тия науки и не ме влекат, защото няма конкретика

bum_bum написа:В медицината всичко е "може би". Зачети се във всички изследвания, които си гледал за 5г, за електромагнитен смог и радиация и каквото още се сетиш. Хващам се на бас, че в нито едно от тях няма да намериш твърдо казано "5г е опасно или безопасно". Казва се, че е "може би опасно или безопасно" или "няма данни за опасност".
Това ѝ е проблема, че тя самата не може ясно да разграничи, и постави обекта на изследване/статистика в идеални изолирани условия за провеждане даден експеримент. Да ти дам пример, понеже точно от известно време насам се занимавам с медицински устройства. За едно от устройствата ни мениджмънта имаше съмнения, че не мери правилно температурата на човешкото тяло. А това му е една от основните задачи. Да мери изключително точно температурата на човешката кожа

Викам им, пичове, затварянето на едно ЦЯЛО устройство във фурна за шоково тестване на материали не е адекватен тест! Устройството е предназначено за контакт с човешка кожа, а не да го пържите във фурна! Променяте му режимите на аналоговите вериги, всичко около сензора има температурна инерция, напича се, после топлоотдава колкото си иска, охлаждате го, после трудно го сгрявате, и сензора в непосредствено съседство мери грешно. Не, та не!
НервирАх им се на тъпотията и си сътворих една постановка с един елемент на Пелтие, с един H-bridge и една ESP32-ка. Направих си PID контролерче и си направих термостат-Слънце! Регулирам си от -9 до +110 градуса с точност 1 градус със скорост на нарастване 1 градус в секунда! А бе постановка чудна! Слагам наШто устройство на плочата на Пелтието, бре, очаквано, всичко си работи, нЕма инерция, нЕма неточности! Направих и разни други експеримети, за да докажа и че хардуера на колегата си е съвсем адекватрен и проблема е чисто теермодинамичен, а има и проблем с фурната. Правя презентация 60 страници. Пращам. Шах и паника, най-накрая вденаха за какво става въпрос

Сега съм ги накарал да не ползват хардуера и софтуера на това устройво, а просто да вкарат една термодвойка на мястото на оригиналния сензор, като по този начин, с външен измервателен уред ще могат да свалят директно как се променя температурата в тая точка именно, а не да обвиняват моя софтуер

За к'во го пиша това?

Ами за да кажа, че с последната ми молба към тях, все едно съм поискал да отрежат главата, че и да махнат тялото, на един пациент, който се оплаква, че не усеща добре температурните промени с пръста си. Та съм препоръчал да вземат само дебелата кожа на тоя му пръст, наред с ръкавицата, която той си слага, и да мушнат в тая кожа, обезкожения пръст на друг един човек, който е много добър в усещанията

bum_bum написа:Едно от полетата на което електромагнитната радиация най-силно влияе е малките човечета долу в дисагите.
Разбирам ти наблюденията, но това не значи, че еди какво си, задължително се дължи единствено и само (или пък в конкретна степен) на еди що си

Дай да говорим конкретно - доколкото те разбирам теб те притеснява, че нагряването породено от радиацията бъзика малките човечета? Или, че малкото човече, или нещо около него, става дипол и индуцира ЕДН, протичат разни токове през телесните електролити и се променят разни хормони? Или кое точно на радиацията? Чисто физически не ти разбирам хипотезата.
Според мен са твърде пренебрежими тези явления, защото са вероятно от порядъка на микроватове и микроволтове в един дом подобни влияния от изброените, и поне пак в медицински изследвания съм чел, че не са опасни. Или пък са опасни

Последна промяна Nickelback на 24 Ное 2022, 18:34, променена общо 1 път
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Ако прочетете за радона и какво причинява, съвсем ще се притесните
А доста малко сгради се строят с радонова защита у нас, пък и тя трае май само до време.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Скоро четох една теория, че поради подобренията в медицината, доста не толкова здрави хора... успяват да създадат потомство. С всякакви проблеми. Просто преди не са можели да се размножат. Реално няма никакви данни за това колко се е променило, по никакъв начин не може да бъде измерено и си остава просто теория. Но пък има логика за доста от съвременните здравословни проблеми. Аз съм на мнение, че е сложна комбинация от много неща. Ген, храна, начин на живот, стрес и т.н.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Що па да не може да бъде измерено ? Нали има статистика за детска смъртност раждания причини за смъртноста и т.н В Европа поне 200 години назад се водят тия неща доста преди да е имало изобщо кьорава жица и радиовълна . Даже да е вредно когато е в малки дози човек се приспособява и свиква . С много по вредни неща се сблъскваме от електромагнитите полета . Когато е силно обаче електромагнитното поле направо си унищожава организма . Преди години имах един познат едното му око беше обърнато настрани от силно електромагнитно поле , докато работи в 10 киловолта траф става късо и от електромагнитното поле му се измества окото . Синхронизацията на двете очи става в мозъка , електромагнитното поле му уврежда мозъка точно зрителния център . Тука да вметна една интересна подробност , много деца правят тоя пунт да си събират двете очи в центъра . Любопитното е че това също нарушава точно тази синхронизация на очите в мозъка и може някой път да си останете така със събрани очи ако практикувате тая работа често . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Jordana написа:Тука да вметна една интересна подробност , много деца правят тоя пунт да си събират двете очи в центъра . Любопитното е че това също нарушава точно тази синхронизация на очите в мозъка и може някой път да си останете така със събрани очи ако практикувате тая работа често .

Нашите само чакаха да "изправя образа" и отваряха шамарената фабрика...колко бой изядох докато се отуча от тия номера

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Nickelback написа:....
Смятам, че достатъчно добре се знаем, за да знаеш, че херцове, волтове, битове и т.н. не ми говорят нищо. Та наистина нямам представа тия 50 херца дали са проблем или не.

Съвременната медицина, колкото и напреднала да е едва ли знае и няколко процента от истината за това как точно работи човешкото тяло. Ако вземеш за пример един най-прост апендикс. Дълго време той е смятан за някакъв излишен израстък за който еволюцията все още не се е погрижила. И едва в последно време се заговори за това, че той всъщност е по-скоро резервоар за микробиома и има изключително важна роля за него. А от там и за имунната и нервната система.
Проблема с електромагнитното замърсяване е, че няма достатъчно изследвания, които да са направени безпристрастно. Това нещо все някой трябва да го плати. А едно двойно сляпо рандомизирано изследване с добра представителност иска много пари. Компаниите нямат някакъв значим интерес да се рови толкова надълбоко. Нито някой друг иска да харчи пари за нещо, което не го вълнува.
Иначе в учЕните не търси много логика. Има много неща, които са подкрепени от науката, но изглеждат смешно дори в очите на лаик. Има един известен академик- Аничков, смятан за най-добрия руски патолог. Той е автор на теорията за атеросклерозата. За да я докаже хваша една камара зайци и започва да ги тъпче с животински мазнини. В резултат всичките измират от сърдечно-съдови деформации. Какво доказва това, че животинските мазнини ще ти докарат инфаркт или че заека просто не бива да яде сланина?
Та и повечето съвременни изследвания са основани на същия принцип. Има една камара изследвания върху плъхове с абсурджни параметри.
За човечетата аз не се притеснявам, каквото има за вършене вече съм го свършил.

Иначе ето тук метаанализ. Този тип изследвания са най-ценни, защото обхващат резултатите от повече предишни такива.
https://www.sciencedirect.com/science/a ... via%3Dihub
Тук е едно друго изолирано изследване.
http://ccf.org/reproductiveresearchcent ... doc239.pdf
Има и много други изследвания, които показват потенциална връзка между EMF и влошени показатели на половите хормони, гонадна функция и феталното развитие. Неслучайно споменах по-нагоре тестостерона и смятам, че всеки над 30 би следвало да го държи под око, щото замине ли е кофти. И еректилната функция е най-малкия от всичките проблеми. Там причината може и да е психологическа.
Давам ги просто за пример и знам, че подобни "доказателства" могат да се намерят и в двете посоки. И понеже не се считам за достатъчно умен за да мога да преценя дали има или няма проблем предпочитам да огранича потенциалните вреди, доколкото е възможно.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Що се отнася до дисагите пълна утопия е да се лежи на това ухо че всичко идва от храна и радиация . Мъжете просто не отчитат факта че са жертва на бактериални и вирусни инфекции които нямат нищо общо с околната среда . Тоя простамол уно не случайно го рекламират постоянно . Има един куп фактори които скапват половата потентност на съвременния мъж и електромагнитните вълни са последното за което може да се притеснявате . Да , вероятно има някои професии които са близо до мощно техногенно излъчване но това са единици .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Е ако не внимаваш къде го завираш е ясно, че може да очакваш някои последствия
Заседяването също ги мори яко заради повишената температура.
Иначе аз говорех за хормоналния профил, който на 90% е от храна и начин на живот.

Заседяването също ги мори яко заради повишената температура.
Иначе аз говорех за хормоналния профил, който на 90% е от храна и начин на живот.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет

Айде сега парадокс!
Обяснявате, че върха на еволюцията е да отидете на запад у щатите, Германия и тн и плюете изостаналата Русия с необятните и места, където нали било изостанало, скапано и въобще мизерия.
Ми не може и онуй до края и такова в рая.
Именно в този така наречен "мизерен" край на света са най-чистите реки, храна, няма излъчвания, радиация, въздуха е уникален!
Та ей ти парадокс дейва!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Taя работа с 5 гигахерцовия диапазон я изпитах на свой гръб, благодарение на домашния рутер - откакто му спрях безжичната мрежа доста проблеми, които влачех г/д откакто го купих отшумяха.
Но както се казва напоследък - всеки сам си преценя
Но както се казва напоследък - всеки сам си преценя