Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: Имотният пазар

Мнение от drifty » 25 Ное 2022, 22:29

Ей това никога не съм се замислял - имам слабо обоняние и миризма от кухнята вкъщи или в приятели не си спомням да съм усещал до ниво дразнене. :D всъщност вкъщи се е случвало май, но ние нямаме никаква аспирация и кухнята е 3 квадрата сиг, та няма къде да се разсее. И пак много рядко да се е случвало. Късметлия съм, дейва, мога спокойно да си търся къща с хол/кухня на едно :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 25 Ное 2022, 22:43

На цената на един панел в Люлин.... :arrow: :clap:

https://www.idealista.com/inmueble/98918947/foto/1/

...вярно, че е на брега на Средиземно море и само с едно паркомясто, ама колкото-толкова :dunno:

Атико ми дайте на мене, пък нека му е голяма терасата.... :arrow:

https://www.idealista.com/inmueble/98853605/
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Аватар
Кара: м си Саап-а и се подрусвам
Детайли за колата: твърдо окачване :/

Мнение от kirobreika1 » 25 Ное 2022, 22:53

nickstorm написа:На цената на един панел в Люлин.... :arrow: :clap:

https://www.idealista.com/inmueble/98918947/foto/1/

...вярно, че е на брега на Средиземно море и само с едно паркомясто, ама колкото-толкова :dunno:

Атико ми дайте на мене, пък нека му е голяма терасата.... :arrow:

https://www.idealista.com/inmueble/98853605/

на 2-ро място по здравословен климат в света, на едно от последните места по цени в Европа... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 25 Ное 2022, 23:10

И това не е зле, обаче продават само на 1 и 2 етаж .... :arrow:

https://www.idealista.com/obra-nueva/95605139/
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 26 Ное 2022, 1:30

Exclusive89 написа:
Don_Diego написа:
TNT написа:Започни да готвиш по-вкусно :mhihi: :mhihi: :mhihi: На мен също ми допада повече кухнята да е в холо-трапезария-кухнята.

На мен повече ми пречи вмирисването на всичко: мека мебел, дрехи и тн :dunno:
Иначе не отричам удобството на такава концепция особено когато имаш гости, просто миризмата на готвено навсякъде ми бърка в нервната система.

И мен ме дразни вмирисването... та ти не живееше ли в къща, Дон? Аз в БГ реших проблема с лятна кухня и навес, и когато съм в страната нямам никакъв проблем :lalala:
Иначе в БЕ съм с ''холокухня'' и всичко това около 32кв/м2.. понякога ми е гадно.. поне имам доста големи прозорци и ''инвестирах'' в качествен аспиратор.. пълно щастие няма :ok: но се търпи, деева :D

Много готвите :mhihi: :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Ное 2022, 9:48

Както всичко останало, така и имотният пазар в България има логика, не е да няма :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Статистиката в БГ кърти. Скоро на всеки човек ще се пада по едно жилище, като София не е изключение :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Инвестирайте, че няма да останат :ok:

https://domizdrave.com/%d0%bc%d0%bd%d0%be%d0%b3%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8-%d0%b6%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b0-%d0%b2-%d1%81%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%8f/
- В България има общо над 4 милиона жилища при 6.5 милиона души население
- за периода 2011 - 2021 г. населението на София е намаляло с 20 000 души
- за същия период 2011 - 2021 г. новите жилищата в София са се увеличили със 124 807
- 1965 година в София има близо 800 000 живущи и само 200 000 жилища, т.е. на всеки 4 души се пада по едно жилище
- през 2021 вече има 700 000 жилища, а населението не е много по-голямо - 1 291 591 жители в град София
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Имотният пазар

Мнение от steeN » 26 Ное 2022, 9:53

50000 програмисти и 50000 с чували с пари са си купили жилища просто :) Нали те движат пазара.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
Мечтае да кара: По пистите :)

Мнение от nthnl » 26 Ное 2022, 15:00

Чета ги тези статистики и не знам какво да си мисля. Преди 6 години си купихме четиристаен в Дружба 2 (София) и на времето ми се струваше, че сме дали адски много пари. Тогава паркоместата отвън бяха по 4к евро а тези под блока - 5к, гаражите почваха от 15к. В момента, ако някой изобщо продава паркомясто отвън то му иска 15к евро. За гараж даже ме е страх да питам. На близо строят нов блок там паркоместата започват от 18к евро. Забавното в случая е, че още няма 2 лопати на кръст там метнати а половината блок вече е разпродаден. За ето това говоря - sona.bg .

Артекс вдигнаха един блок в квартала - ето ви една примерна обява - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 9722219997 . В цената не влиза паркомясто/гараж - за тях се плаща допълнително. Кой ги купува тия имоти не знам.

Уж намаляло населението на София, уж празни апартаменти но като изляза с колата до отида до центъра и задръстването почва от the mall. По околовръстното вечер трафика също е потресаващ, а ако стане леко ПТП то тогава да се прибера до вкъщи ми отнема повече от час. Не знам дали някой от вас скоро е опитвал от Симеоновско шосе да се качи на околовръстното сутрин/вечер.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Ное 2022, 16:03

Дизайнерско обзаведен, не знам си какво още...да, жена ми има око на дизайнер, понеже сложи точно като този часовник от снимка 2 в хола ни, струваше 20-на лева ли, не помня. Някак да продаваш такава кутийка качена горе в космоса и да искаш тия пари...моята къща е към 400 квадрата, ама толкова не мога и взе. :mhihi: Сега, имам и двор даже, че място за бол коли да вкараш, че и още една постройка в двора, абе чудо. Разликата в локацията явно е потресаваща, както и много други неща де, предполагам на толкова високо в тая катакомба ще си близо до Боговете на Олимп. :mhihi:
П.п: Освен за студентска квартира и за любовна такава, за друго някои би ли го купил честно?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 27 Ное 2022, 0:48

Top Gun Maverick написа:П.п: Освен за студентска квартира и за любовна такава, за друго някои би ли го купил честно?

Апартаментчето си е съвсем нормално за София в момента. Малко е, но тези размери май са вървежни. Но наистина цената му е абсурдна. Нямам представа кой би платил тези пари, но предполагам, че ще е някой дето е продал наследствената нива на село и ще става софиянец. Но има и нещо друго - назад се спомена вече, че има хора които просто пускат за продажба понеже цените са луди в момента. Ако се върже някой глупак - супер, ако ли не - все тая, важното е да се пробваш.
Оня ден в един сайт видях "дизайнерски" апартамент в Люлин на 2000 или 2200 евро квадрата (не помня). Очевидно собственикът няма зор да го продава.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Ное 2022, 1:37

То много модно това "дизайнерски", ама не знаят ли, че за да има тежест трябва да се пише кой е дизайнера? :mhihi: Иначе дали е бай Пешо или някоя с името Клеопатра за ме е все тая щом не е някой известен. Понеже като няма име става малко като онзи лаф, че на майстора му викали майстор защото никой не му знаел името. :ok: Иначе и аз мога да съм дизайнер, в моята спалня имам завивки БМВ, някой ако ги види спокойно може да реши, че живее мангал там с тия емблеми. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Ное 2022, 2:04

Тва е аналогичното на едно време като се пишеше "поръчково!!!" в обявите за коли. Нищо, че почти всяка кола е поръчкова, освен ако някой е нямал търпение и не е купил квото е на разположение при дилъра.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Ное 2022, 2:17

Те и сега го пишат на много места поръчково изпълнение. :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Ное 2022, 4:44

Top Gun Maverick написа:Те и сега го пишат на много места поръчково изпълнение. :mhihi:

По тая логика теслите няма една поръчкова :) щото опциите са цвят и джанти… но пък Порше са култови- плащаш $200к ама искаш и стелки? Разбира се няма проблем- още $350… или искаш твой си цвят? Даваш им мостра и още $10к… искаш спортно изпълнение? Махат ти всичката изолация, стереото и климатика- още $12к…. Царе са
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Ное 2022, 6:04

alx написа:
Top Gun Maverick написа:Те и сега го пишат на много места поръчково изпълнение. :mhihi:

По тая логика теслите няма една поръчкова :) щото опциите са цвят и джанти… но пък Порше са култови- плащаш $200к ама искаш и стелки? Разбира се няма проблем- още $350… или искаш твой си цвят? Даваш им мостра и още $10к… искаш спортно изпълнение? Махат ти всичката изолация, стереото и климатика- още $12к…. Царе са

Като ще спамиме, то сега всичко е поръчково изпълнение. Погледнах единия от дилърите в града, има само две коли на склад. В другия на същата марка има шест. Прословутата РАВ4 се чака до две години. И пак си я поръчваш. На склад евентуално някоя топова версия, дето е по-скъпа от много други модели.

И да се върнем на земята. До къде мислите, че ще стигнат лихвите? Не питам за цени или наеми, защото те са следствие. Едно приятелче търсил апартамент (в рамките на 1000 евро в южните квартали между българия и Симеоновско). Каза, че офертите излизали и се закривали за секунди. Буквлно първият обадил се го взима. Пазарлъци изобщо не вървели, защото на другата линия чака друг клиент. Говоря за голям апартамент и гараж. Познаваме се от 30 години и имам повод да му вярвам.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата