България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
zAcK написа:Никой няма желание нещо да се оправи. От Премиер-министъра до работника - всички искат да са в схемата и да мажат яко... Затова ще си останем най-зле в Европа.
с това можем да приключим темата

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Трябва да ти обясня тогава и тука тая тотално сбъркана служба ДАЙ ПАРИ, как е за тотално закриване. Понеже съм в сериозна конкуренция с жалкото подобие на автобусен превозвач в района, сега съм обект на всякакви атаки от тая службица. Писаха на баща ми един смешен акт и му вземат водача, той естествено обжалва и отива да си го вземе, тая обаче не му го дава, а той носи решени на съда в ръка с което им се казва да го върнат докато мине делото!Той звъни на адвокатката и тя казва да даде телефона на тая ПАТКА в служба ДАЙ ПАРИ, оная с неохота го взема и след няколко секунди разговор му ги връща заедно с водача за такси. Започва да говори как ние само съдилища и адвокати сме знаели(сякаш някой от нас иска да се разправя с тях малоумниците, че и пари за адвокати да дава, да губи време и т.н.
)той и отговаря, че няма друг избор след като той си идва за водача, а тя не му го дава. Влиза шефът на служба ДАЙ ПАРИ в стаята и почва да крещи като обезумял как щели да ни оправят, всички служби заедно щели да работят денонощно, пожарогасителите щели да ни проверяват даже, НАП, КАТ, община, служба ДАЙ, лично някакъв министър се бил заел с нас защото имало обаждане от високо
и аз само се чудя кой министър като тях ги сменят много често напоследък.
Баща ми нали обяснява, че сме законни и всичко си плащаме, обаче йок, онзи продължава да подскача, а цялата работа е заради конкуренцията с автобусите, сякаш аз съм виновен, че моя вид транспорт е по-конкурентен.
В цял свят хората гледат как да е по-лесно за всички, тука гледат как да лобират за някой. Поради тая причина автобусното лоби не разрешава да се вкара закона да има таксита 8+1 понеже ще фалират някои фирми, а да речем в Германия съвсем спокойно си има такива таксита. Баща ми е бил и в автобусния транспорт като шофьор и собственик още 90-те години и много добре знам за какво говориш. Че и камион имаше по едно време, но с автобусите приключи заради корумпираните кметове в района по него време и по-специално един тъп военен комунист от БСП, който някой беше решил да направи кмет.
![]()
а как така само в България няма Юбер и подобни? В цяла Европа и АМериките има, тук не.
Това не е ли защото лобито на бакшишите ревнаха до небето?
И като се има предвид, че у нас всеки може да стане бакшиш, докато в Европа поне лиценз за една кола е 100к евро поне и няма свободни.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Не вярвам да е за това. Юбер, ни Юбер, ти сам го каза, тука всеки може да стане и не е скъпо. Тоест като дойде Юбер ставам и аз и съм готов(чисто теоретично, понеже на мен няма да ми е необходимо).
Обаче какво ще се случи. Няма да плащам ни един лев на държавата както сега плащам хем на държава, хем на община.
Мисля, че тука е ключа на разковничето. Ще кихаш нещо на Юбер, а те няма да плащат нищо на държавата, нищо, че само тука сме схемаджии, но всякакви чужди компании като дойдат и влизат и те в схемите.
Всъщност схемаджиите са навсякъде и всеки като може да скрие пари ги крие. Щом Меси и Роналдо водиха дела за много милиони скрити данъци, представете си в България някой ако може да крие данък няма ли да го прави и то всеки на който са му доста по-важни парите за оцеляването, а не някой материално разглезен като известните личности по света. Въпросът е държавата какво позволява и какво не.
Между другото споделеното пътуване тука си го има и си е баш като юбер. Тръгвам от еди къде си, ела и се качи за пари.
А по цял свят бая плюха Юбер точно защото не плащат тоя лиценз и почти нищо на никой, от там могат да си позволят ниска цена за превоз и дотам, а бакшиша в Атина не може да ти направи цена защото в платил десетки хиляди евро лиценз и има определена бройка таксита за Атина, не е като разграден двор да кара сульо и пульо. Затова разрешителните там много често са наследствени или се продават на цена дори над реалната. Като му вкарат Юбер там тоя бакшиш какво да прави? Затова и ги плюят по цял свят и не ги искат, а държавата пък няма особена полза от тях. Тука като ти вкарат Юбер не се заблуждавай, че ще ти свалят цената, нали пак същите бакшиши, които сега те карат ще идат в Юбер. Или мислиш, че ти и Зак ще идете да карате за още по-евтино хората?
Не знам само тогава контрола над такситата, който сега е минимален за масата бакшиши как ще се извършва като няма никой да ги кара едно тъпо психо да минат даже. Ако сега най-големите утайки обикновено са незаконни, то тогава ще са законни. 

Между другото споделеното пътуване тука си го има и си е баш като юбер. Тръгвам от еди къде си, ела и се качи за пари.

Последна промяна Top Gun Maverick на 28 Ное 2022, 15:37, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Top Gun Maverick написа: Обаче какво ще се случи. Няма да плащам ни един лев на държавата както сега плащам хем на държава, хем на община.
Дали? Тогава всички плащания ти стават електронни, не можеш да укриеш и стотинка, какво ще ги спре да те обложат хубаво. Сега сте на патентен данък нали, колко е той?
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Това споделено пътуване е нож с две остриета, особено ако нямаш допълнителна застраховка на местата в автомобила, които ГО-то не покрива. При инцидент, пътниците могат да те нашият яко да плащаш.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ако си виновен ти да, но ако е другия могат да си го нашият те защото за разлика от такситата не съм чул да има задължение на някой със споделено пътуване да прави застраховка на местата. А щом не е задължително в БГ, знаем какъв процент ще го направят.
Вие кога последно си направихте допълнителна застраховка за местата в колите за някакви пътници евентуално?
Прав си, но донякъде. В момента всяка община си го определя, за София май е 800.
Кой ще ме спре да те карам на договорка тогава и да не платя един лев? Даже и сега ми е позволено. Кой ще ме спре за тоя оборот да ударя куп фактури за гориво и несъществуващи ремонти? Стига да имам желание, начини бол. В тоя Юбер в България ще идат да карат най-големите цървули първоначално, които са съгласни да возят за слава. После ще идат почти всички останали и ще возят пак както им падне. Аз съм уверен, че няма да получите по-добро обслужване защото питам пак в тая намаляваща откъм население държава Зак и Алек ли че идат да карат Юбер или ще намерите нови мераклии за новия вид бакшиши? Предполагам ако си ги представяте като някои западняци даже ще изглеждат като собственици на фабрики поне по облеклото и ще ви возят евтино.

b_u_b_o написа:Top Gun Maverick написа: Обаче какво ще се случи. Няма да плащам ни един лев на държавата както сега плащам хем на държава, хем на община.
Дали? Тогава всички плащания ти стават електронни, не можеш да укриеш и стотинка, какво ще ги спре да те обложат хубаво. Сега сте на патентен данък нали, колко е той?
Прав си, но донякъде. В момента всяка община си го определя, за София май е 800.
Кой ще ме спре да те карам на договорка тогава и да не платя един лев? Даже и сега ми е позволено. Кой ще ме спре за тоя оборот да ударя куп фактури за гориво и несъществуващи ремонти? Стига да имам желание, начини бол. В тоя Юбер в България ще идат да карат най-големите цървули първоначално, които са съгласни да возят за слава. После ще идат почти всички останали и ще возят пак както им падне. Аз съм уверен, че няма да получите по-добро обслужване защото питам пак в тая намаляваща откъм население държава Зак и Алек ли че идат да карат Юбер или ще намерите нови мераклии за новия вид бакшиши? Предполагам ако си ги представяте като някои западняци даже ще изглеждат като собственици на фабрики поне по облеклото и ще ви возят евтино.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Ти май не си много наясно как работи това, рейтинг на шофьора и т.н.
Кажи ми как те викат през Юбер приложението и после се договаряте ? И колко време ще мине преди да те махнат от приложението като шофьор
Толкова смотан тоя Юбер, пък където имат... само него ползват.
А за споделеното пътуване, преди доста возех. Вече грам не ми се занимава. Всички станаха бахти претенциозните, ако може и такси да им станеш. Скоро разпитах как върви "билетчето" и цените не са мръднали от 10 години. Та за 100лв пътуване, да избия 20лв от пътуващи... само занимавка.

А за споделеното пътуване, преди доста возех. Вече грам не ми се занимава. Всички станаха бахти претенциозните, ако може и такси да им станеш. Скоро разпитах как върви "билетчето" и цените не са мръднали от 10 години. Та за 100лв пътуване, да избия 20лв от пътуващи... само занимавка.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Говориш, все едно не го е имало никога, ама сигурно забравяш, че Uber работи няколко месеца в София и услугата беше топ. Аз попринцип таксита не ползвам, освен когато пия, а точно в онзи период това се случваше често. Та за няколкото месеца в които просъществува го ползвах 20-30 пъти и нямаше нито един шофьор на който да не оставя 5 звезди. Същевременно голяма част от бакшишите при които съм се возил нощем са били под всякаква критика и от към хигиена и от към манталитет и наглост. Добре че вече не пия и не съм се возил в такси месеци.. 

- TNT
- младши ентусиаст
-
Е ако шофьора не лъхне на джибри, ти возил ли си се на такси въобще ? 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Честно, все ви слушам оплакванията от шофьори в София и чак не вярвам.
Не, че и тука не е имало издънки, ама реално системата ги изплюва бързо, катаджиите ги научават, че пият и са дотам или просто случайно ги спират и много бързо преценят. Но съм далеч от мисълта, че си измисляте де. Честно казано за това как са в чужбина не може да съдим как ще е в България, понеже макрото да го кажа така там е много различно.
За София как беше Юбер също не мога да кажа защото не съм видял и не съм се интересувал, понеже бях на мнение, че много бързо държавата ще ги спре като използва за оправдание воя от бакшишите, то така и стана.
Може и първоначално като е било голям град да са се намърдали някои по-отворени иновативно колеги и затова да са били добре. Но като цяло бакшишите, които и сега биха се намърдали там са същите, които сега ви возят, просто не е минало достатъчно време за да усетят накъде духа вятъра. Чисто дългосрочно тая услуга не виждам как би свалила цените, първоначално да подбие да, но след това абсурд. Това с рейтинга си е хубаво, ама то и сега го има, просто вие не си търсите правата. Като ви е кофти бакшиша и е в голяма фирма, звъннете един телефон и обяснете, тука се вземат мерки поне и ги спираха от заявки, което му е напълно достатъчно. Но в малкия град хората си решават още по-лесно проблема. Вземат си личният телефон на бакшиша, който им допада и си търсят само него. Той когато е зает съответно изпраща свой колега, който знае, че няма да се издъни по някакъв начин и готово. Много често според клиента лесно се отсяват възможните опции да пратиш, понеже има и специфични клиенти. Така извън фирмите си действат няколко групи бакшиши и това е. Но пак казвам, утайките лесно се отсяват в малкия град, в големия е по-трудно, но самите шефове на компании са виновни, понеже вземат куцо и кьораво докато не се уверят, че не стават тотално някои бакшиши. За нелегалните...проблем в големите градове.

За София как беше Юбер също не мога да кажа защото не съм видял и не съм се интересувал, понеже бях на мнение, че много бързо държавата ще ги спре като използва за оправдание воя от бакшишите, то така и стана.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Ползвал съм Uber и Lyft в различни държави, включително САЩ и мога да кажа, че това е една от най-добрите услуги, които съм виждал
Затова и никога няма да ги стигнем! НИКОГА! Ни-ко-га

В САЩ 10 дни ги ползвахме яко, супер услуга. И ми направи впечатление, че шофьорите бяха супер свежи.
Яко си говорихме. Имаше няколко имигранти, които имаха много лош английски, но бяха много готини.
Та те разправяха, че си изкарват доста добри пари и са супер доволни
Та това беше едно от нещата, които ми доказа, че в САЩ работи ли ти се, можеш да успееш, какъвто и да си
И после сравнението с мутроприматската ни Родина, в която все трябва да ти е гадно, дори и да се смилаш от работа
И освен всичко друго идва и държавата, която е тук, само за да те мачка по всички възможни начини...

Затова и никога няма да ги стигнем! НИКОГА! Ни-ко-га

В САЩ 10 дни ги ползвахме яко, супер услуга. И ми направи впечатление, че шофьорите бяха супер свежи.
Яко си говорихме. Имаше няколко имигранти, които имаха много лош английски, но бяха много готини.
Та те разправяха, че си изкарват доста добри пари и са супер доволни

Та това беше едно от нещата, които ми доказа, че в САЩ работи ли ти се, можеш да успееш, какъвто и да си

И после сравнението с мутроприматската ни Родина, в която все трябва да ти е гадно, дори и да се смилаш от работа

И освен всичко друго идва и държавата, която е тук, само за да те мачка по всички възможни начини...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- TNT
- младши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа: Но в малкия град хората си решават още по-лесно проблема. Вземат си личният телефон на бакшиша, който им допада и си търсят само него.
Ами значи нямате работа в малкия град. В София и Пловдив е доста тегаво с намирането на таксита, особено за празници. В София миналата година по това време, 30мин не можех да намеря такси на СУ

П.П. Винаги съм си мислел как се пишат тея романи от телефон/таблет

аз вчера се возих на юбер и пич-а ми каза, че тойота приус-а които кара го взима под наем от някаква фирма която в това специализира. почва да кара от 10-11ам и кара докато направи $150 което било според зависи но до към 2-3пм средно бил готов...
тука юбер е средно 33-50% по евтин от нормалните таксита.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
alx написа:аз вчера се возих на юбер и пич-а ми каза, че тойота приус-а които кара го взима под наем от някаква фирма която в това специализира. почва да кара от 10-11ам и кара докато направи $150 което било според зависи но до към 2-3пм средно бил готов...
Потвърждават се думите ми. Никога няма дори да се приближим до това там...

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Там и Юбера е златен, какво остава за стандартно такси.
От средната част на Бруклин до Манхатън или около 12-14 мили ми изкара 60 доларес с тях..
Демек такси ще е 100 доларес
От средната част на Бруклин до Манхатън или около 12-14 мили ми изкара 60 доларес с тях..
Демек такси ще е 100 доларес