Здравословен живот, или...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Здравословен живот, или...

Мнение от bum_bum » 06 Дек 2022, 20:34

То може да има и 2000 заболявания на кокалите, сухожилията или мускулите с най-различна етимология.

Но причината за един голям процент е синдрома на диванния картоф.

При човек, който не може да си пипне пръстите на краката с прави колена и (време за смях, щото помня, че на една голяма част от хората тук това им е безкрайно смешно) да клекне с гъза до земята и здраво стъпили ходила е просто въпрос на време кога ще почне да го били кръста, коляното, рамото, плексуса или каквото и да е било.

Тук даже не трябва да споменаваме и безкрайно лесния и евтин достъп до храна. Стремежа към промоция на всяка цена, от където и трагично ниското качество. Всяческото поощряване на мързела и ленността, обвити в идеи като боди позитивити и други подобни идиотии. Народния фолклор, според който щом си на Х години и край- вече не трябва да си даваш много зор да тичаш, вдигаш тежко или изобщо всякаква интензивна физическа активност.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Дек 2022, 23:08

щом си на Х години и край- вече не трябва да си даваш много зор да тичаш, вдигаш тежко или изобщо всякаква интензивна физическа активнос
Вервай ми , не е фолклор . 98% от хората така си заминават , дигнал нещо тежко да премести в двора , напънал се повече с мотиката по обяд на слънце, пипнал грипа ама не лежи в къщи а търчи по работа и т.н . Ако не вярваш като чукнеш 50 направи си един пълен медицински преглед пълна картина кръв урина кардиолог хирург зрение невролог и ще говорим пак . Това е най коварната заблуда за мъжа че на 50 е все едно на 20 щото си пипал пръстите . Има 2 кризисни периода 50-53г и после 70-75 в които има рязко понижаване жизнения капацитет на организма . Това че на 50 си пипаш пръстите и клякаш нищо не значи за физиологията . Примерно сърцето е най големия източник на тромби /плаки и съсиреци в кръвта . Въпрос на време е само да се отдели този който ще те убие . Ако ще да си с тяло на Аполон все тая , физиологията не е по различна . Даже още по лошо е , атлетите с ниска маса на подкожните мазнини ги удря по рядко но като ги тресне е както си требе . А тези с малко повече излишно правят по 5-6 инфаркта и ги преживяват , просто статистика . Няма никакви правила в тая работа , даже и това как се чувстваш не е никакъв критерий за добро здраве и продължителен живот .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Здравословен живот, или...

Мнение от steeN » 06 Дек 2022, 23:12

Jordana написа:[Ако не вярваш като чукнеш 50 направи си един пълен медицински преглед пълна картина кръв урина кардиолог .

Тези неща може да са ти напълно в нормите и пак да имаш хронични заболявания и проблеми.

Нищо не значи това, освен че тотално си се изпуснал, ако не са ти в нормата и нямаш.

Най-лесно се поддържат тези биомаркери (ако разбира се не си се сетил да си направиш изслeдване на 50 за първи път).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Дек 2022, 1:10

Аз за продължителност на живота никъде не говоря, а за качество.

Ей ме на. Тъкмо навърших 47. За повечето народ тук съм поредния изплескал чичак, щото като чуеш 47 и си викаш- тоя е взел-дал вече. Но това, което съм правил и на 17 и на 27 и на 37 сега го правя същото, ако не и по-добре. Пък нека няма файда от начина на живот.

Разбира се, че няма гаранция, че утре няма да напълня трапа от инсулт, инфаркт или рак. Доста познати вече си заминаха. А и въпреки всичките ми старания стреса е нещо, което не мога да контролирам и имам такъв в изобилие.

Но дори и така да е до сега поне съм водил и водя пълноценен живот във всеки един смисъл на думата. А да разчитам, че ще преживея 3-4 инфаркта, благодарение на това, че съм дебел, мерси. По-добре да ме приключва отведнъж, щото онова е всичко друго, но не и живот.

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 07 Дек 2022, 11:00

За 47 годишен ''чичак'' изглеждаш МНООГО добре.. :) Браво, браво :clap: :clap:
П.с. много се радвам, когато видя хора над 40-50г, които се грижат за здравето и физиката си :yes:
Изображение

Аватар
Кара: м си Саап-а и се подрусвам
Детайли за колата: твърдо окачване :/

Мнение от kirobreika1 » 07 Дек 2022, 18:24

Toй за 27 си изглежда супер, не е назобено говедо някакво.. :yes:
Аз съм с корем на раждала жена :mhihi:, ама не е от гена :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Мнение от NiksGS » 07 Дек 2022, 19:57

Като цяло съм далеч от диванния картоф, работата (основната) ми е на стол пред PC, при това не един. На втората вече имаме повече ФП, но и там си трябва капацитет между двете уши, за да си я вършиш съвестно. Въпреки това, успявам да намеря време за колелце - тази година съм с над 1000 (хиляда) км за топлия сезон. Във Витоша 100 също се включих и го завърших. Децата след училище аз си ги взимам пеша. Та движението е в кръвта ми, даже и да не искам.
Случило се, търся решения, от хора които биха помогнали, със знания. Нали това е идеята на форума, не само да трупаме мнения и пълним нечий сървър някъде. Или само по това се мерим тука? Имам предвид съвети, ако съм знаел, как да го избегна - щях да го направя.
Ultimate Riding Machine

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Дек 2022, 9:52

Ми аз опитах със съвети, но ми се обяснява, че е по-вредно да тренираш, отколкото да не.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Дек 2022, 10:50

Едни и същите във всяка тема ? Политика на форума :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Дек 2022, 18:58

TNT написа:Едни и същите във всяка тема ? Политика на форума :ok:

Ако имаш бяла престилка в джинса това не е причина да фърляш кал по хора във форумите нито ставаш бяла престилка . Ако си ентелегент на какъвто са бараш над нещата, няма да е трудно да го разбереш .
Последна промяна Jordana на 08 Дек 2022, 20:21, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 08 Дек 2022, 20:10

bum_bum написа:А и въпреки всичките ми старания стреса е нещо, което не мога да контролирам и имам такъв в изобилие.

Това е ключово и съм сигурен, че имаш по-нисък базов стрес от повечето, но можеш да контролираш как реагираш на кипналия коктейл от невромодулатори. Студени душове, ледени вани и разна модерна суплементация, работи добре при мен и трудно мож ме бутнеш напоследък...

Ключа в здравословния живот и дъглолетието е, както във всичко друго, е в знанията и обективната информация, която е все по-достъпна, но е индивидуално задължение на всеки, да търси тази информация.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 08 Дек 2022, 23:11

bum_bum написа:Ми аз опитах със съвети, но ми се обяснява, че е по-вредно да тренираш, отколкото да не.

Не си от вчера във форума... Каквото и да ти обяснява Данчо Корифея точно обратното е ключът от палатката :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 09 Дек 2022, 0:11

Какво ви е мнението за периодичното гладуване, правите ли го, ако да с каква цел и за какви периоди?
Ако не го харесват , пак защо?

Шефа ми агитира половината фирма да почне, много билоо хубаво, като го питаш защо нищо конкретно не можа да каже, и го бъзиках че сигурно няма да има коледен бонус та затова ни подготвя от сега за да може да не ядем по празниците :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Дек 2022, 0:14

Ще се изненадам, ако някой от колегите 30+ изкара физика като на бум бум.

Мен би ми било неудобно да споря с него в тая тема за каквото и да било. Адмирации!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 09 Дек 2022, 9:08

Аз съм почти на неговата възраст и ако изключим супер релефната му преса изглеждам доста подобно... Всъщност, чудех се колко килограма тежи бум-бум-а и колко е висок?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата