Здравословен живот, или...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Re: Здравословен живот, или...

Мнение от Spit-Fire » 09 Дек 2022, 9:50

Аз гоня 33 вече и основната ми разлика с бум бум е, че имам повече маса, но не толкова релеф (виждат ми се горните 2/4 плочки леко и serratus anterior-a т.е. по мои сметки около и малко над 15% мазнини) :mhihi: Като цяло ако смъкна 3-4 кила мисля, че ще съм във топ форма, но и в момента се чувствам комфортно на 1.73 см. и 82 кг.
Иначе и тренировките са си вредни. Дори и със супер техника травми си има. Ей го, моето ляво рамо пак не е в кондиция от месец насам след првене на кофички (ама аз съм си виновен, стара контузия и знам, че не трябв да правя кофички). Ама веднъж свикне ли човек, стават си рутина и те.
Иначе аз забелязвам много честа и неприятна грешка при повечето трениращи и преди съм пробвал да давам акъл, ама вече не. Бум бум и той може да се изкаже, но поне за мен трябва да се тренира само и единствено до технически отказ.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Дек 2022, 10:58

Spunky написа:Това е ключово и съм сигурен, че имаш по-нисък базов стрес от повечето, но можеш да контролираш как реагираш на кипналия коктейл от невромодулатори. Студени душове, ледени вани и разна модерна суплементация, работи добре при мен и трудно мож ме бутнеш напоследък...

Не ми се обяснява какво ми е на главата, но поради една или друга причина, поради една или друга грешка, която съм направил живота ми е пълен хаос. А като си на почти 50 и погледнеш назад и видиш колко грешки си направил, колко възможности си пропуснал, къде си можел да бъдеш и къде си в момента това създава известно напрежение. Да не говорим и че в много дни работя и по 14 и по 16 часа дневно и реално имам толкова длъжности, че ако взема да ги мисля със сигурност ще изпусна някоя и така..

ivanski_2 написа:Какво ви е мнението за периодичното гладуване, правите ли го, ако да с каква цел и за какви периоди?
Ако не го харесват , пак защо?

Шефа ми агитира половината фирма да почне, много билоо хубаво, като го питаш защо нищо конкретно не можа да каже, и го бъзиках че сигурно няма да има коледен бонус та затова ни подготвя от сега за да може да не ядем по празниците :mhihi:

Ако искаш да разбереш истинската причина и да обясниш на шефа, прочети за професор Осуми. Но проблема е, че голяма част от изследванията са правени върху плъхове. А метаболизма на плъха е такъв, че ден глад се равнява на близо месец при човек. А причината поради която много го правят е, че отслабват с него. А причината да отслабват е, че не ядат толкова, колкото биха изяли обикновено. Има редица изследвания, които сочат, че при еднакъв калориен прием дали с ИФ или без него резултатите са идентични. Истината е, че за да отслабнеш правилно ( да изгубиш мазнини и да натрупаш или запазиш мускулната си маса) трябва да ядеш. Но много хора гледат само кантара и свалят с глад някакви мазнини, много мускулна маса и резултата е просто слаба мекица, което не е ОК.

ildivvy написа:Аз съм почти на неговата възраст и ако изключим супер релефната му преса изглеждам доста подобно... Всъщност, чудех се колко килограма тежи бум-бум-а и колко е висок?

180 съм висок, около 84 кг.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 09 Дек 2022, 11:14

Аз съм 171см и 74-75кг (+/- 2кг зима-лято)... Какво означава да се тренира до 'технически отказ' ? Може да е просто, но аз съм си аматьор :mhihi: ...

Имам приятел, който някога правеше подобно гладуване за по месец. Ядеше само ябълки, за да се изчистел... Правеше го пролетно време... Но беше преди 20г... Иначе сваляше килограми де... В началото е доста зор, след това губише и сила и се уморяваше лесно. Към края май се свиквало, но...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Дек 2022, 11:17

На мен също ми е интересен смисъла на тренировки до откат. До колкото знам така мускулите растат най-много, но не е ли противопоказно за тялото като единица?
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 09 Дек 2022, 11:19

ildivvy написа:Аз съм 171см и 74-75кг (+/- 2кг зима-лято)... Какво означава да се тренира до 'технически отказ' ? Може да е просто, но аз съм си аматьор :mhihi: ...

Имам приятел, който някога правеше подобно гладуване за по месец. Ядеше само ябълки, за да се изчистел... Правеше го пролетно време... Но беше преди 20г... Иначе сваляше килограми де... В началото е доста зор, след това губише и сила и се уморяваше лесно. Към края май се свиквало, но...
Ами има 2 вида отказ в тренировките - физически и технически. Техническия е когато не можеш вече да изпълняваш упражнението с правилна техника. Физическия е когато не можеш да го изпълниш дори и като се гърчиш като червей т.е. тотална липса на сила. Физическия често води до травми, но има спортисти и дадени цели, които го изискват. За любител спортист е по-скоро ненужен и опасен.

Иначе аз редовно гладувам по 16-24 часа и ми е ОК, но го правя от години. В началото е мега зор.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 09 Дек 2022, 11:24

ildivvy написа:Аз съм 171см и 74-75кг (+/- 2кг зима-лято)... Какво означава да се тренира до 'технически отказ' ? Може да е просто, но аз съм си аматьор :mhihi: ...

bum_bum, ще разгледам мерси , през **** ми е за шефа, интересно ми беше дали бих могъл да извелка полза от такова нещо, ще прочета това което препоръча.

Като прочеотх това с ябълките се сетих вица за онези които научили прасето да не яде :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 09 Дек 2022, 11:33

Периодично гладуване правя веднъж-дваж седмично. Особено, когато започна с режима за качване на м.м. ми действа много добре.. понякога ми омръзва да ям. Много трудно/бавно качвам м.м :ranting: Свалям доста по-лесно, като се стремя да НЕ свалям повече от 1,5-2кг на месец, ако свалям повече започвам да губя и сила :)
В момента съм 180см. 78кг. чувствам се много добре, но от следващата седмица започвам да качвам.
Иначе съм свалял до 72кг. бях доста релефен, но не ми харесваше.. изглеждах малък/дребен ддз :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Дек 2022, 11:38

Това с яденето само на ябълки е зверска глупост. Да, ще свалиш кила. Но ще озориш черния дроб да обработва фруктоза и нямаш материал за поддържане и градеж на мускулна маса (протеин) и такъв за една камара процеси в тялото (мазнини).

Аз нямам много самочувствието да разбирам толкова много от тренировъчни принципи. Формата ми е по-скоро резултат от храненето, отколкото от тренирането. Но гледам, чета, уча се от такива като Брет Контрерас, Аарън Хоршиг, Глен Кордоза, Мено Хенсълман и разни други.

Spit-Fire написа:Аз гоня 33 вече и основната ми разлика с бум бум е, че имам повече маса, но не толкова релеф (виждат ми се горните 2/4 плочки леко и serratus anterior-a т.е. по мои сметки около и малко над 15% мазнини) :mhihi: Като цяло ако смъкна 3-4 кила мисля, че ще съм във топ форма, но и в момента се чувствам комфортно на 1.73 см. и 82 кг.
Иначе и тренировките са си вредни. Дори и със супер техника травми си има. Ей го, моето ляво рамо пак не е в кондиция от месец насам след првене на кофички (ама аз съм си виновен, стара контузия и знам, че не трябв да правя кофички). Ама веднъж свикне ли човек, стават си рутина и те.
Иначе аз забелязвам много честа и неприятна грешка при повечето трениращи и преди съм пробвал да давам акъл, ама вече не. Бум бум и той може да се изкаже, но поне за мен трябва да се тренира само и единствено до технически отказ.

На 33 си в пика си, няма от какво да се оплакваш. Сега се сещам, че точно на 33 имам снимка в профила. Тогава тренирах двуразово ама бях на работа от 9 до 6 и нямах деца. :mhihi:

Иначе аз ползвам всички тренировъчни принципи и до отказ и негативни повторения и бавна негативна част, задържане в долната част при клек или кофички или по средата при тяга. Правя и серии с повече повторения 10-15 до или почти до отказ (е това е яко трудно, с тяга вдигам над 180 пулс :mhihi: ) и т.нар. финишъри - 2 серии с по 20-30 повторения. Така дори и някъде да бъркам и нещо да не е ефективно все някак ще нацеля нещо правилно. Иначе гледам във всяка следваща тренировка да добавям по нещо отгоре, дали ще е тежест, дали с едно повторение повече или по-малка почивка, трябва да има прогрес и във всяка тренировка имам поне 2 упражнения, които са с по-малко повторения и тежест 80-90% от максимума. Но всичко правя без компромис с техниката. Ако не мога да го изпълня правилно и безопасно не се зоря, защото тогава идват травмите, а и като вкараш още една камара мускули в упражнение, което не е за тях не печелиш нищо съществено.

Травми да чукам на дърво нямам никакви. Имаше един период, който приключи преди години в който имах проблеми с кръста. Сутрин бях като в гипсово корито и 24 часова тъпа болка. Години наред ходих къде ли не. Разни там диагнози, дискова херния, "повече никога да не вдигаш тежко", една камара пари за физиотерапии, масажи, мануални терапии и т.н. без резултат. Откакто си подобрих мобилността в кръста забравих за всякакви болежки, а клека и тягата ми се подобриха значително и като постижения и като форма.

Цял живот си влача и проблем с тазовия наклон. Никой не ми е обърнал внимание като по-малък, но от 2-3 години правя някакви коригиращи упражнения и вече се вижда някакъв ефект. Там дефекта се изразява в това, че при дълбок клек правя т.нар. бът уингинг и в това, че гърбът ми няма плътност. Поради положението на гръбнака не мога да активирам мускулите в средата.

Разни цикли за качване и сваляне не правя. Това мисля е за състезателите. Аз гледам да съм в една и съща форма през цялата година.
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 09 Дек 2022, 11:51

bum_bum написа:Цял живот си влача и проблем с тазовия наклон. Никой не ми е обърнал внимание като по-малък, но от 2-3 години правя някакви коригиращи упражнения и вече се вижда някакъв ефект. Там дефекта се изразява в това, че при дълбок клек правя т.нар. бът уингинг и в това, че гърбът ми няма плътност. Поради положението на гръбнака не мога да активирам мускулите в средата..

Какво правиш, че и аз го имам тоя дерт. Почнах от няколко месеца абдуктор/аддуктор дс тренирам яки и много мобилност, както и само low bar squat и имам някакъв прогрес ама ако клякам ass to grass си го има бът уинка още. Иначе аз си клякам с 60-70 макс заради подвизите дето съм правил като бях на 23-24 и кляках 2 х собствено тегло.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 09 Дек 2022, 12:07

bum_bum написа: задържане в долната част при клек или кофички

Това със задържането е много добро, при упражнения със собствено тегло... може кажи речи във всяко да се прави.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Дек 2022, 14:27

Spit-Fire написа:
bum_bum написа:Цял живот си влача и проблем с тазовия наклон. Никой не ми е обърнал внимание като по-малък, но от 2-3 години правя някакви коригиращи упражнения и вече се вижда някакъв ефект. Там дефекта се изразява в това, че при дълбок клек правя т.нар. бът уингинг и в това, че гърбът ми няма плътност. Поради положението на гръбнака не мога да активирам мускулите в средата..

Какво правиш, че и аз го имам тоя дерт. Почнах от няколко месеца абдуктор/аддуктор дс тренирам яки и много мобилност, както и само low bar squat и имам някакъв прогрес ама ако клякам ass to grass си го има бът уинка още. Иначе аз си клякам с 60-70 макс заради подвизите дето съм правил като бях на 23-24 и кляках 2 х собствено тегло.

Принципно има упражнения според това накъде е наклона, позитивен или негативен. Моят е негативен, което води освен до този проблем с клека и до това, че корема и задника ти стърчат. Едни от причините са слабо ядро или слаб задник и кофти мобилност в таза. При мен няма нито една от тези. Ядрото ми си е ОК, задника ми е бая голям и доста силен (правя хип тръст с 200 без проблем), мобилноста ми е повече от добра. Тъй, че продължавам да търся.

Виж това видео за някои корекции по формата. https://www.youtube.com/watch?v=GuWxLb-iYlg А и като цяло всичките му видеа. Тоя човек е институция.

За кръста това, което ми реши проблемите е една програма GOWOD. Само няколко седмици и забравих за каквато и да е била болка. Отделно много си подобрих техниката на клек и тяга.

TNT написа:
bum_bum написа: задържане в долната част при клек или кофички

Това със задържането е много добро, при упражнения със собствено тегло... може кажи речи във всяко да се прави.

Аз със собствено тегло рядко правя, защото там спирачката ми е по-скоро кардиото. На кофички стигам до 30, мога още ама пулса вече е в небето и нямам въздух за повече, но наистина е много добро, особено пък с тежести. Ако правиш лег, пускаш щангата на гърдите за 3 сек и буташ нагоре като целта е максимална скорост. Същото и с класическата тяга. Спираш на средата на коленете и после теглиш експлозивно нагоре.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 09 Дек 2022, 14:38

То има и по-сложни упражнения със собствено тегло просто. Лицеви опори на една ръка, клек на един крак, мост от изправено положение :ok: В началото на пандемията започнах по тренировките на затворника и доста ми хареса начина на трениране. Също така и по-лесно се включва като време в ежедневието. На практика доста упражнения, които си мислех, че правя... вкара ли се задържане на всяка бройка, нищо не мога :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Дек 2022, 14:59

Лицевите на една ръка не са моето. Правя нещо там, но съм зле с повторенията. Явно нямам техника, но не са ми и приоритет. Много повече обичам кофички и те са единственото, което правя за гърди. Принципно лежанката ми се вижда безполезно упражнение, предвид това, че в реалния живот едва ли някога ще ти се наложи да повдигнеш тежест от това положение.

С пистолетчетата нямам грижи, вкарвам ги в тренировката до отказ някъде назад в сериите, като преди това съм правил тежко клек или тяга. Трябва да погледна в тефтера, но последно мисля, че правих 3х20 на крак.
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 09 Дек 2022, 15:16

То много зависи и от целите на човека. Ето, аз примерно искам да съм по-"масивен" и упражнения със собствено тегло правя само ако нямам време да ида на зала и направя едно лостове набързо до нас. Доста трудно е на човек с маса да прави упражнения със собствено тегло. Примерно ако тръгна да правя лицеви на една ръка може и да успея да бутна няколко пъти, ама ще е с баси мизерната техника и сигурно рамото ми ще ми тегли една майна и то. Докато един релефен човек с идеално лостаджийско тегло, примерно 1.75 на 65-70 кг. няма да ги усеща тея лицеви грам и ще ги докара до 20-30 на една ръка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 09 Дек 2022, 15:19

Как пък всички приличат на Бум-бум и никой не смее да качи снимка, па било и само на торса :mhihi:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата