България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgari ... na-1508748
Още като видях уонаби М5 задницата, зумнах да видя мангалско залепената сякаш с канаколит броян и си викам това е Рамбо силен, тоест манго силен, от тия дето като идат и първата работа е да си вземат някое БМВ(което в родината минава още за кола много над средната за страната)тип уникат, продадено от местния друг мангал. А лъжещи мангали в Есен бол и то от цял свят, макар да са прекарали поколения там вече, пак са си мангали. Та тоя манго силен не знам как го търпят там ченгетата така да паркира, Зак ще обясни, все пак такива неща на запад не може да видиш, каму ли в подредена до конец Германия, даже на теория няма как да стане.
Още като видях уонаби М5 задницата, зумнах да видя мангалско залепената сякаш с канаколит броян и си викам това е Рамбо силен, тоест манго силен, от тия дето като идат и първата работа е да си вземат някое БМВ(което в родината минава още за кола много над средната за страната)тип уникат, продадено от местния друг мангал. А лъжещи мангали в Есен бол и то от цял свят, макар да са прекарали поколения там вече, пак са си мангали. Та тоя манго силен не знам как го търпят там ченгетата така да паркира, Зак ще обясни, все пак такива неща на запад не може да видиш, каму ли в подредена до конец Германия, даже на теория няма как да стане.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Top Gun Maverick написа:https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Bulgarsko-BMV-hvanato-v-krachka-v-chuzhbina-1508748
Не е ясно колко го търпят тоя ганьопитек

Важното е, че е демонстрирал какъв примат е, другото не е от значение! Да се зная, че Ганьо си е Ганьо! Да не се обърка някой...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
За мен 90%-та е мангал(тоест да не се бърка с Ганьо, много моля
)и другата кофти страна е как ни бъркат, даже и ти викаш Българин ще е, ама има надежда. Говорих с един Афганистанец, който 30 години живее с Хамбург и като отидох там той ми каза, че много нашите цигани като ходят там и казват, че са Българи, много от местните ги бъркат все още. Но вика Българин или румънец ако вика е тъмен(той самия си беше бая мургав
)и не говори английски
за мен е циганин и винаги очаквам да има проблеми я с фалшиви пари, я като цяло с парите за колата нещо да се пазари прекалено много(продаваше коли тоя)и въобще гледам да си нямам работа с такива.
Не знам защо мислиш, че не го търпят, щом редовно тоя снимащия го виждал там. Може и ченгетата наоколо да си имат друга работа или да са станали и те мангали.
Иначе 2019-та една случка, продадох си Ф10-ката на лизинг на един, който живееше в Дортмунд, но беше на изплащане за 1.5 години и си стоя на мое име. Та си ми дойде глоба паркиране 20 евро ли беше, онзи си я плати там набързо и толкова. Даже не знаеше, че е имал, а Дортмунд не е чак толкова далеч от Есен за мащабите на Германия. Може и тоя манго да има глоби, но биха го отказали редовно да паркира ако прави така както казва снимащия.

Не знам защо мислиш, че не го търпят, щом редовно тоя снимащия го виждал там. Може и ченгетата наоколо да си имат друга работа или да са станали и те мангали.

Иначе 2019-та една случка, продадох си Ф10-ката на лизинг на един, който живееше в Дортмунд, но беше на изплащане за 1.5 години и си стоя на мое име. Та си ми дойде глоба паркиране 20 евро ли беше, онзи си я плати там набързо и толкова. Даже не знаеше, че е имал, а Дортмунд не е чак толкова далеч от Есен за мащабите на Германия. Може и тоя манго да има глоби, но биха го отказали редовно да паркира ако прави така както казва снимащия.
Последна промяна Top Gun Maverick на 25 Дек 2022, 10:10, променена общо 1 път

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Говорих с един Афганистанец, който 30 години живее с Хамбург и като отидох там той ми каза, че много нашите цигани като ходят там и казват, че са Българи, много от местните ги бъркат все още
Това е старо и съм го коментирал няколко пъти по тия теми . Дори тези които са тука и живят от години в България се правят че не различават българин от циганин . Преди смятах че е самата истина но едва ли е така , мисля че се правят на утрепани от някаква расова толерастия . Щото съм разпитвал много и най различни хора от цяла европа и всичките си различават техните циндарели и ги знаят какви ги вършат там . С подробности разправят как "спазват" законите "трудят" се "образоват" се и се "интегрират" . Пък тука като дойдат не ги различават въпреки че то на челото му е написано какъв е само като го видиш от километър си личи . Така че много не им вярвай на такива разкази че всичкото било булгар .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Jordana написа:... мисля че се правят на утрепани от някаква расова толерастия...
Когато си прав, няма как да не го призная

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Преди Коледа бяхме в един малък семеен хотел с приятели и с децата.
Оказа се, че не е чак толкова малък, защото дойдоха още 2 семейства с деца.
(Ние си мислехме, че хотелчето ще е само за нас).
Тези дойдоха с две дебели АМГта - GLS 63 2021-2022
Хубаво време правим барбекюта на двора и те и ние.
Децата играят, седнахме с тях на една маса, но постепенно разбрахме, че не си пасваме двете компании и ние лека полека се изнесохме на друга маса в другия край на двора.
Ние си легнахме към 1-2 часа.
Сутринта ставаме за закуска и момичето на рецепцията ме пита дали има нещо на колите ни.
Излезнахме, няма нищо по нашите коли.
Обаче единия Бенц яко изтряскан отпред.
А тия двамцата още си стоят на масата и си продължават да си фиркат, не са спирали и се хилят
Ходили го Пловдив през нощта за разни “неща” и после се върнали.
Да не дава Господ такива да ни срещат на пътя.
Оказа се, че не е чак толкова малък, защото дойдоха още 2 семейства с деца.
(Ние си мислехме, че хотелчето ще е само за нас).
Тези дойдоха с две дебели АМГта - GLS 63 2021-2022
Хубаво време правим барбекюта на двора и те и ние.
Децата играят, седнахме с тях на една маса, но постепенно разбрахме, че не си пасваме двете компании и ние лека полека се изнесохме на друга маса в другия край на двора.
Ние си легнахме към 1-2 часа.
Сутринта ставаме за закуска и момичето на рецепцията ме пита дали има нещо на колите ни.
Излезнахме, няма нищо по нашите коли.
Обаче единия Бенц яко изтряскан отпред.
А тия двамцата още си стоят на масата и си продължават да си фиркат, не са спирали и се хилят

Ходили го Пловдив през нощта за разни “неща” и после се върнали.
Да не дава Господ такива да ни срещат на пътя.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Руснак с бял GL AMG, пак от по-новите не можа да паркира сума време пред хотела оняден...
то не става само с $$$ , трябва и акъл...
колкото е по-голям 'жипа, толкова по-малка е пишката (и уменията)

то не става само с $$$ , трябва и акъл...
колкото е по-голям 'жипа, толкова по-малка е пишката (и уменията)

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами така е, затова ченгетата като стоят нощем и видят ли кола различна от такси смятат потенциално употребил нещо водач. Снощи едно помаче тука,нковто си беше дошло за празниците с майка си и баща си от Германия изчаластри хубаво едно Е70 фейс. По думите на един майстор, който оправя коли и чийто здрав, сравнително нов циментен, електрически стълб, който келеша(на 20 и малко е)съборил, няма да става за оправяне, понеже ще е излезе прекалено скъп ремонта. Интересното е, че събаря стълба със задницата тръгвайки странично
в ляв завой на влизане в селото. Имайте предвид, че тоя завой се взема със 100 съвсем спокойно, може със 120-130, имам предвид, че нищо му няма на завоя освен, че има лек подскок който ако не отчетеш може да те изненада, но само ако с висока скорост. С 60-90 няма да го усетиш даже, да не говорим ако спазваш табелата за населено вече място. Та като се удря със задна дясна част, отхвърча и имало още две коли май доколкото разбрах(бая стъкла имаше по целия път на 50 метра)като едната се е движела. Смятай какъв стрес да видиш тоя голям камион да лети като паве срещу теб или зад теб. След контакта с колите се спира на около 50 метра вече в лявата част на пътя минавайки железните врати на един гараж вграден в двора. Абе бая е полетял, пиян викат бил, но аз го знам, че обича и да пафка, за друго не зная. Майка му все много страх я беше от скорости и катастрофи, келеша казал на баща си да му даде джипа вчера и към 2 вечерта...айде.
На 10 метра след това един друг сопол тип манго силен преди месец посред нощ сгъна една паркирала кола и бая посадени туи и кипариси.
Избяга, ама го намериха след като баща му дошъл да се моли сутринта да не викат куките, но вече било късно.
Затова по тия празници нощем, както и обикновени петък и събота вечер по пътя си е зле работата. Не мога да разбера тия хора, знаят много добре, че куките дебнат и пак пият, друсат се и карат.
П.п: Сега спрях, понеже да не мисли някой, че просто е ударил стълба и онзи е паднал защото е зле сложен или нещо. Той направо го е раздробил и то удар със задницата пак да кажа.
От там къса колелото
и полуоската, която съм оградил е на...150 метра някъде.
Един като ми вика ей там до контейнера му е полуоската взех да карам, карам, викам сигурно съм я подминал, чак не вярвах като я видях, че е чак там.

На 10 метра след това един друг сопол тип манго силен преди месец посред нощ сгъна една паркирала кола и бая посадени туи и кипариси.

Затова по тия празници нощем, както и обикновени петък и събота вечер по пътя си е зле работата. Не мога да разбера тия хора, знаят много добре, че куките дебнат и пак пият, друсат се и карат.

П.п: Сега спрях, понеже да не мисли някой, че просто е ударил стълба и онзи е паднал защото е зле сложен или нещо. Той направо го е раздробил и то удар със задницата пак да кажа.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Съсипаха ги тия стълбове . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Обаче стълбът добре е сложен както се вижда. Основата си му стои в земята, просто юнака го е пръснал и огънал видимо новата арматура.
Жената като видя снимките и вика, че искала такова Х5 щом нищо му нямало на тоя.
За кратко миналата година бях взел едно и го кара две седмици преди да го продам, добре си е да имаш такова паве ако стане удар.
Оглеждайте се нощем ей, ако не е наложително хич не карайте по тия празници късно вечер.
Жената като видя снимките и вика, че искала такова Х5 щом нищо му нямало на тоя.

Оглеждайте се нощем ей, ако не е наложително хич не карайте по тия празници късно вечер.

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
А после храниш нас софианците, че караме пили и надрусани и как в Карлсруе, така де Казанлък полицията хич не си поплювала. Едни и същи са навсякъде!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами не си поплюва, той тоя сопол не се брои за местен, те от много години някъде към Карлсруе баш живеят, айде по-надолу в Аугсбургския регион.
Така е да спазваш там и тука да се напукаш като тъпан и да тестваш павето баш в завоя как се представя.
Поне установих, че наистина са здрави тия павета ей.
Но пияните никога не свършват и няма да свършат. Хубавото тука е, че въпреки бързата поява на пътна помощ не са успели да духнат някак(едва ли и са се опитали де)преди да дойдат ченгетата и младежа ще си понесе наказанието като ще има обеца на ухото тип малкия дявол.

Но пияните никога не свършват и няма да свършат. Хубавото тука е, че въпреки бързата поява на пътна помощ не са успели да духнат някак(едва ли и са се опитали де)преди да дойдат ченгетата и младежа ще си понесе наказанието като ще има обеца на ухото тип малкия дявол.

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Тия неща се случват и ще продължават да се случват, точно защото полицията не си върши работата. Единствено, че нещата се промениха дотолкова, вече да е невъзможно да се покрият катастрофите от пияни.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Не знам, ама в София от 3 години насам ситуацията с такситата е прогресиращо все по-зле. На последък да си хванеш такси в петък или събота вечер шанса е като да удариш 4ка от тотото общо взето. Нощен транспорт също няма разбира се, и то реално единствения вариант е да откажеш алкохола
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ще ме карате да идвам натам да почвам ей.
Миналият ден един ми разправя и се смее, че тука вземали по 5-6 лв. макс в рамките на града, взе да ми разправя колко изкарвал и по 5 часа работа му стигало.
Снощи умрял някакъв сега ми казаха и разрових:
https://bntnews.bg/amp/news/mazh-zagina ... 7news.html
Някой да не реши, че като е път към село е някакъв крив. Това е главния път Бургас - София и е идеален точно там, хубава настилка, знаци, ограничения има в района, маркировка нова, широко е, няма ни една дупка, всичко е топ.

Миналият ден един ми разправя и се смее, че тука вземали по 5-6 лв. макс в рамките на града, взе да ми разправя колко изкарвал и по 5 часа работа му стигало.

Снощи умрял някакъв сега ми казаха и разрових:
https://bntnews.bg/amp/news/mazh-zagina ... 7news.html
Някой да не реши, че като е път към село е някакъв крив. Това е главния път Бургас - София и е идеален точно там, хубава настилка, знаци, ограничения има в района, маркировка нова, широко е, няма ни една дупка, всичко е топ.
Последна промяна Top Gun Maverick на 28 Дек 2022, 12:24, променена общо 1 път