Здравословен живот, или...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Здравословен живот, или...

Мнение от barabqga » 31 Дек 2022, 21:14

абе имаше един обясняваше за стреса, че някой път бил полезен

Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Яну 2023, 13:12

Някой слънчев ден просто се събуждаш с главоболие което не минава с аналгин , драйфа ти се , в главата е боза и трудно изговаряш думите . Може дори да имаш затруднение да си служиш я с ръка я крак , проблеми със слуха или зрението и разбираш че си получил първия инсулт щото предния ден си бягал като кон 10 километра ама си вече 50 годишен кон и тромбчето е тръгнало от сърцето което по принцип е източник на плаки . Така че внимавайте със здравословния живот , не на всеки му понася :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Яну 2023, 14:11

Аз напущам темата, че с тоя моя нездравословен живот не съм за тук.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 01 Яну 2023, 18:07

Някой от вас случайно да работи на бюро и да ходи на пътечка едновремнно?
Понеже по цял ден съм пред компютъра мисля да си взема едно регулиращо се бюро и една от тези малките пътечки, като идеята е да ходя по 3-4 часа на ден на най-ниската степен, ще ми е интересно ако някой го прави в момента да сподели отзиви.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Яну 2023, 18:21

Данчо Корифея уби коня с лопатата :mhihi:
За пореден път :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 01 Яну 2023, 22:47

bum_bum написа:Аз напущам темата, че с тоя моя нездравословен живот не съм за тук.

На 50 годишна възраст всеки индивид има изменения в състоянието на кръвоносните съдове и сърцето . Какви точно и с каква тежест е патологията няма как да се знае . Склерозирането и запушването на съдовете може да е незабележимо и неусетно при покой , обаче при високи натоварвания да доведе до фатални последици . Ако ми покажеш как се лекуват такива внезапно възникнали исхемични състояния със спорт ще съм ти много благодарен .

Проявена атеросклероза вече се среща при всички възрасти. Нейната честота и тежест се увеличават с напредване на възрастта. Установява се често и при лица под 40 години
.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1 ... 0%B7%D0%B0
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Здравословен живот, или...

Мнение от bum_bum » 02 Яну 2023, 11:33

А да иба може ли след 50 или да се ориентирам към приключване вече?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 02 Яну 2023, 11:57

Развитието на артериосклероза(атеро и артериоло) е, без изненади, директно вързано с диета, стрес и физическа активност, в еднаква важност. Чиста храна, дневна физическа активност над средната, както и упорита работа за сваляне на базвоия стрес, изглежда са ключа към по-добър и дълъг живот. С напредване на годините, става, буквално, жизнено важно да се мисли какво си слагаш в устата/белия дроб, колко се заседяваш, как спиш и какво си позволяваш да те изкара от емоционално равновесие.

Peter Attia е добър източник на информация по тая тема, скоро пуска нова книга.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 02 Яну 2023, 13:29

Spunky написа:Развитието на артериосклероза(атеро и артериоло) е, без изненади, директно вързано с диета, стрес и физическа активност, в еднаква важност. Чиста храна, дневна физическа активност над средната, както и упорита работа за сваляне на базвоия стрес, изглежда са ключа към по-добър и дълъг живот. С напредване на годините, става, буквално, жизнено важно да се мисли какво си слагаш в устата/белия дроб, колко се заседяваш, как спиш и какво си позволяваш да те изкара от емоционално равновесие.

Peter Attia е добър източник на информация по тая тема, скоро пуска нова книга.
Глупости, виж Данчо кво вика, атеросклерозата си я получаваш автоматично за подарък за 50тия ти рожден ден. Без значение как си живял преди това, какво си ял и спортувал ли си. :mhihi:

Това мислене е доста сполучлив начин да си успокоиш съвестта, че ядеш каквото ти падне, пиеш редовно и ходиш на 200м за цигари с колата.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 02 Яну 2023, 14:19

Освен това, пак според Данчо, няма как да се знае с каква тежест и патология е тази склероза. Нищо, че има поне 10 метода с които да се установи с абсолютна точност имаш ли, нямаш ли, тежко ли е или леко, застрашаващо живота или не.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 02 Яну 2023, 18:01

Дайте му шанс на Данчо да отговори.
В момента е в син екран и бори грешките.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 02 Яну 2023, 19:11

Кажете си откровено че бягате като коне по 10 километра с тайната надеждица да минете Пеле дето е бил по гоуем бегач от вас всички заедно . И финишира на 82... :mhihi: Няма лошо , надеждата умира последна . С чиста храна с мръсна без храна все тая , няма рецепта за дълъг живот . Единственото сигурно е :
У нас има 325 души, достигнали 100-годишна възраст, от тях 242 са жените, а 83-ма са мъжете, показват данните на Националния статистически институт (НСИ) към 31 декември 2021 г. В градовете живеят 222-ма от дълголетниците, а в селата двойно по-малко - 103-ма. Значително повече - 4958 са хората на достолепната възраст между 95 и 99 години, показват още данните.

И никой не пише че стигнал 100 години щото е ял сужуци всеки ден и бягал 10 километра , просто факт . :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 02 Яну 2023, 20:40

хубаво де, стигаш до една и съща възраст каквото и да правиш, ама що се кривиш, че грижите за здравето няма да ти направят годините по благоприятни

Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 03 Яну 2023, 11:13

Храната и активността са изключително важни. Ако не друго, точните науки го доказват. :bchug: Дори само за тонус, имунитет, да си във форма и т.н. :!: :!: :!:

Иначе, всеки си избира своя път. Дали ще пуши и сутрин като стане ще кашля половин час си е негов избор.
Както и това, дали ще плюска, пие, ще е затлъстял и т.н. и едвам ще изкачи 3 етажа стълби,
или ще чука точно 2 мин. преди да се задъха като 100 годишен, пак си е негов избор.

Аз отивам да си търся диви ябълки за подложки, че съм си харесал калеми, пък вие обяснявайте, че е по-лесно и същото да купуваш ябълки от магазина! :bchug: :ok:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 03 Яну 2023, 11:25

ivanski_2 написа:Някой от вас случайно да работи на бюро и да ходи на пътечка едновремнно?
Понеже по цял ден съм пред компютъра мисля да си взема едно регулиращо се бюро и една от тези малките пътечки, като идеята е да ходя по 3-4 часа на ден на най-ниската степен, ще ми е интересно ако някой го прави в момента да сподели отзиви.

Аз пробвах преди 6-7 години още, но не сработи при мен.
Въобще не мога да се концентрирам върху самата работа така, иначе идеята е много хубава.
Пробвай и дано ти се получи.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата