СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Новогодишна спам тема MY2023

Мнение от c04 » 03 Яну 2023, 1:11

И пътят към разходката става наказание :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 03 Яну 2023, 1:24

Drifty, понеже знам, че само ти си загрижен за захарният ми пример…от Нова година насам мъча една тава с най-бруталната баклава дето съм ял някога. :mhihi:
Милото иска да си взима болничен тази семица заради мен, че едвам ходи вече :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 03 Яну 2023, 1:37

От къде ги намираш тия баклави? :D Кога ще ни каниш и нас да помагаме? Тъкмо да не ти идва нагорнище. :D

Не знам дали имам стиснати приятели, но не виждам друга причина. :D Всичките имат или кола на газ или дизел или и двете, аз съм единствения с малко по-голям мотор и без газ. :D Нерентабилен съм, дейва. :D
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 03 Яну 2023, 2:57

Тази конкретно я прави един приятел, фитнес маняк…1.5кг шам фъстък е набухал вътре, захар не знам колко ама съотношенията са топ и корите са попили точно колкото трябва: не е суха, не е и да плува в сок въпреки, че има една идея излишък

Трети ден му се моля да ми направи още една :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 03 Яну 2023, 4:01

alx написа: Аз спомени след около 11пм нямам никакви щото един готин бърбън от които явно глава не боли. Отворих си го и си го изпих сам и явно толкоз ми трябва :ok:

Каква марка беше бърнън-а, щото аз какъвто и да пия, ако попрекаля на другия ден все ми е кофти. При сингъл малт скоч-а не е така, поне при мен.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Яну 2023, 5:17

peshehodetz написа:
alx написа: Аз спомени след около 11пм нямам никакви щото един готин бърбън от които явно глава не боли. Отворих си го и си го изпих сам и явно толкоз ми трябва :ok:

Каква марка беше бърнън-а, щото аз какъвто и да пия, ако попрекаля на другия ден все ми е кофти. При сингъл малт скоч-а не е така, поне при мен.

Не помня… а лелките вече изхвърлиха всичките боклуци….
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 03 Яну 2023, 7:08

bmw maniqk ivo bmw написа:Мен ако питаш никоя кола не става на газ. :mhihi: :mhihi: :mhihi: Тия разходи дето ще спестиш от бензин после ще ги вкараш за ремонти на мотора..

Tри коли на пропан-бутан съм имал и една на метан (такава ми се падна на 18, не съм бил бакшиш) :lol:
300к км на метанката и общо около 400к на пропановите.
0 ремонти по мотора и уредбата на метанката, беше дърто ланди ренцо италиански монтаж без дюзи, само с щуцер и кихалка. Гореше 6-8лв на 100. По 10 кинта на 100км да съм пестил (а те са повече), сравнено с каране на бензин, за 300к км са 30 бона спестени...
Малко скопена откъм вървеж, но напълно безгрижна откъм поддръжка, имаше едно кече на редуктора, дето го играе филтър, но никога не е било мръсно и никога не съм го сменял. :lol:

При пропановите е малко по-капризен филма, там съм сменял и мембрани, и цели изпарители, и рейка с дюзи съм сменял, филтрите редовно се запушват (но пък са 5лв), Общо за 400к км не съм дал повече от 1000лв за обслужване и ремонти на газовите системи по тея три коли. 300-400лв струваше едната уредба (обикновена АГУ, аз си я слагах), втората дойде с колата, а третата мисля че 1200лв беше с монтажа. По моторите нищо свързано с газта не съм правил, две гарнитури на глави съм сменял заради течове на антифриз (навън), но това не е свързано с газовата. 1 комплект кабели , една капачка на делко и палец, по 2-3 комплекта свещи на кола, смятай ги и тея разходи ако искаш, но общо не идват повече от 4к лв за 400к км за три коли общо с монтажите на уредбите, филтрите, ремонтите и т.н.
А тези коли също са пестили между 7 и 12лв на 100км от гориво. Плаващо е, щото съм зареждал и на 75ст. газ, но и на 1.40лв. И разхода варира според сезона, зимата колите с ГИ горят бензин няколко минути докато загреят. Но все се пести. Пак едно 30к лв съм спестил и с тях.
Но това бяха колите от 90те години и нещата бяха лесни. С новите не е баш така вече. :mhihi:

За мен карането на бензин си е преебавка отвсякъде. Говоря за нормални хора и нормални коли в България, а не за милионери и ламбота, естествено. Или дизел на цените преди войната, или газ, или електричка със солар на покрива на къщата по европейска субсидия... :mhihi:

Има много такива клети беемвисти с някое тъжно е39 шестак от първите, горкото вече го е почнала ръждата, салона или е платнен и протрит, или супер нацепена кожа, единствената му екстра е касетофон и ел стъкла, ако го пуснеш в мобилето над 3200 никой няма да ти звънне, но собственика вика "ааа как газ, анатема, няма да си съсипвам колата" и сипва смело бензин по 18 литра на 100км... Ебаси разхищението, по-добре да си държа климатиците вкъщи пуснати на отворени прозорци :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 03 Яну 2023, 8:27

Относно газ-та, зависи колко караш. До скоро имах 3.0 дизел но при моя режим на каране вървяха по 1000лв/месец за нафта.
Минах на кола с газ и спестявам по 400-500лв на месец, което е 6-7000лв спестяване на година.
За мен е от значение. А когато имаш 2 деца и жена да гледаш :ok:
Имал съм 6-7 коли на газ, като цяло няма проблеми с газ-та.

Но ако се кара малко, то тогава е друго.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 03 Яну 2023, 8:54

Аз съм направил дизертификация. Бензин, газ-бензин, дизел, има от всичко. В момента най много се кара с пропан-бутана. В ход е придобиване на електричка със собствени солари.
Пълна дизертификация :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Яну 2023, 9:10

А такива на вода няма ли ? Преди постоянно пускаха новини по вестниците за някой изобретил кола дето работи с вода :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 03 Яну 2023, 9:55

В момента, в който на една кола се сложи газ единствения ѝ път е към вторични суровини. Преди да си взема собствена кола съм карал и газ, и метан (същата история като колегата по-горе - дойде си от Италия с Ланди ренцото с обикновено газово метан) и да - евтино е и .. само това. Газифицирана кола без проблеми не съм доживял да видя. Да, вървят си, но нито обороти на празен ход държат както трябва, нито палят като хората, прекъсват при ускорение, да не споменавам в сервизите как обичат да им идеш с проблем и да се чудят дали е от газта или е нещо друго. Та не, мерси, ще си карам изгнилия варел за 1000 лв с протрития салон, но газ никога. Другия варел и на него му навъртях 60 000 км на бензин със среден разход 10/100 и не съм фалирал още :mhihi:
Една тъжна новина - Кен Блок е загинал :( https://www.auto-press.net/%D0%90%D0%B2 ... %BE%D0%BA-
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 03 Яну 2023, 10:21

RIP Ken Block
:yes:

Кръстникът
Аватар

Мнение от c04 » 03 Яну 2023, 10:33

RIP

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 03 Яну 2023, 10:43

Спор няма, че газта пести пари за гориво, но и аз както колегата по-горе съм карък, щото кола на газ да върви нормално не съм имал до сега. Поне не дългосрочно. Преди 39ката имах 36ца с италианско ГИ, а след 36цата - Астра Ф с обикновена газова уредба. Астрата празен ход на бензин нямаше, палеше по-трудно, даже в по-голям студ е стигала и до палене от петото въртене чак. Никога не е вървяла на бензин адекватно, дори като я купих въобще едвам се придвижваше на бензин, с времето и доста подменени неща започна да пали и да се движи на бензин, но сецаше, нямаше сила и т.н. На газ при по-рязко спиране гаснеше, като е студена също нямаше добър празен ход, на всяка смяна на масло сменях кабели и свещи. Иначе верно супер икономична - 6-7 на 100 газ извън града даваше. 36цата като минаваше от бензин на газ менеше обороти, гаснеше, на бензин също нямаше стабилен празен ход студена, там се научих да дауншифтвам с подаване на газ, иначе при всеки дауншифт угасваше. После пък започна да прекъсва, с две предавки надолу извънградско при диф 3.45 едвам изпреварвах камиони. Евтино, ама само нерви, никво удоволствие от шофирането.

Един приятел скоро си купи астра ф, без газ, мотора пееше, държи си около 900 оборота на празен ход. Сложи газ, викам си на ума, тя сега сложена, мотора работи добре, ще изкара достатъчно без проблеми преди да я пенсионира, че е на 30 години - ми още със слагането тая кола започна да работи като моята, абсолютно същите проблеми виждам, с каквито се сблъсквах ежедневно.

И на мен не ми е приятно като паркирам до колонката, ама като седна да карам ми е кеф. Въпрос на избор.
Изображение

Кръстникът
Аватар

Мнение от c04 » 03 Яну 2023, 11:04

Един път без газ, цял живот без газ.
Веднъж с газ, повече никога с газ.
:ok: :ok: :ok:

ПредишнаСледваща