България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Дек 2022, 14:27

Няма как да ми пречи Юбер на мен дори на теория, но както и да е. Кажи за малуса какво става, зарежи тия глупости. Защо спря да се говори даже? Сега застрахователите видяха, че скоро няма да го приемат и ревнаха на нов глас как трябвало да вдигнат застраховките в пъти понеже ще им се налага да изплащат обезщетения и по другите параграфи защото сме били в ЕС и ...няма как. :mhihi: Ще трябва да оправдаят някак и това как е в полза на гражданите. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Дек 2022, 14:50

Да, хич не ти е конкуренция, почти сам си вярваш :).

За малуса пишете малко вие, то не може само на готово :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 02 Яну 2023, 19:04

Как беше? Полицаите, прокурорите, съдиите и т.н. в България не пият и не се друсат!

Аз пък ще кажа, ако почнат да ги проверяват наистина, поне половината ще изгорят!
Просто не ги проверяват. Добре, че понякога правят някоя простотия и се вижда какво е в действителност :!:

Яко насиране е - пият и друсат и всеки го знае, ама на никой не му дреме......

Издирвали го три дни и не знаят къде е?!?!?!?!??!?!!??!?! Що не ви бера лайката на всички лайняни ченгета! Шибана гнус... :censored: :censored: :banghead: :banghead: :banghead:

https://dnes.dir.bg/krimi/politsay-e-shofyorat-blasnal-tri-koli-v-sofiya-i-izbyagal

Полицай е шофьорът, блъснал три коли в София и избягал, съобщи NOVA.

На 31 декември шофьор направи две катастрофи в рамките на минути и избяга. Първият сблъсък стана на столичния булевард "Цариградско шосе" и кръговото движение "Площад на авиацията".

Тогава водачът на автомобила избяга от мястото и на метри от първия инцидент, на бул. "Цариградско шосе" 87, отново направи катастрофа, от която също избяга.

Трети ден органите на реда издирват полицая, който е разузнавач от "Криминална полиция", научи още NOVA от свои източници.

По информация на телевизията, автомобилът му е бил открит в столичния кв. "Орландовци".
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 03 Яну 2023, 7:48

Вчера 02.01 вечерта към 21 часа на летището в София нямаше пукнат бакшиш от ОК. Обикновено има поне 50-100 коли, а вчера 0. През 15-20секунди се появяваше по една кола.
Имаше доста голяма опашка от хора понеже имаше поне 3 полета на куп.
Поръчах си през Yellow и дойде за 3-4 Мин.
Явно са се ояли яко и са го дали пълна почивка.

Вероятно и в града са липсвали тези дни и е били супер за каране.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Яну 2023, 9:55

Как беше? Полицаите, прокурорите, съдиите и т.н. в България не пият и не се друсат!
За топгъна не мога да кажа , но моя коментар беше не че са станали съвестни блюстители на реда а че очевидно се пазят повече като вършат такива неща . Не знам що го отчете точно в обратната посока ??!! Дребните болтчета на ниско ниво като почнат да им натягат гайките няма къде да ходят колкото и да се гърчат излизат от будната кома в която са перманентно . :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 03 Яну 2023, 10:09

То на последък се оказа че почти всички боклуци на пътя са или полицаи, или имат чадър от полицаи :roll: Като ситуацията и извън пътя общо взето

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Яну 2023, 12:16

Не, просто има кой да дава гласност и да ви надува главите как полицаите са еди какви си. Сигурен съм, че ако вземете общия брой на хората в МВР, вземете хванатите и ги умножите по 2(защото нали има нехванати)след което с това число да разделите общия брой на хората в системата, процента много ще ви изненада. Търсите под вола теле вие, това мога да кажа. Когато има стотици ПТП-та и няма ни един участник, който да работи в МВР не виждам да казвате как карат ченетата. Или викате те и в ПТП-тата ги прикриват. :ahah:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 03 Яну 2023, 12:36

Имам близък човек полицай, синът му, младо момче, поне 2 пъти самокатастрофира вследствие на безрасъдно шофиране, като втория път направо отнесе уличен стълб. И нищо, ама абсолютно нищо не последва. Книжката му е чиста като сълза. Всичките прозорци на всичките им семейни коли са затъмнени, а то не са скъпи дори - стари таралясници. Същия човек (бащата) като млад полицай навремето не просто караше без колан - беше свалил самите колани от колата, нямаше ги :lol: Помня като отивахме с него да купувам E36-цата 2010-та на влизане в Стара Загора ни спря КАТ. Отиде при тях, поговориха си и айде по живо-по здраво. На тръгване ни направиха знак, че пак сме без колани, а моя човек им отговори с вдигане на ръце така :dunno: И всичко е точно, все пак живеем в България :lol:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 03 Яну 2023, 12:40

Top Gun Maverick написа:Не, просто има кой да дава гласност и да ви надува главите как полицаите са еди какви си.

Точно обратното, повечето мизерии на полицай се покриват и никой не разбира за тях. И тоя от нова година щяха да го заровят, ако не беше изтекло клипче в интернет

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 03 Яну 2023, 12:49

За мен няма по-големи кърлежи от полицаите.
Поне 2/3 не извършват абсолюнто нищо освен да ядат и серат и затова взимат пари и се пенсионират рано.
Ако пък решат да правят нещо е в защита на някои техен човек.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 03 Яну 2023, 12:52

То ако нищо не правеха щеше да е добре, проблема е че по голямата част са от грешната страна на закона

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 03 Яну 2023, 13:04

Jorixa написа:То ако нищо не правеха щеше да е добре, проблема е че по голямата част са от грешната страна на закона

Точно така е. Ако не беше така то нямаше да сме в това положение.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 03 Яну 2023, 13:17

Топ гън не се шегувай :mhihi: Половината карат пияни на кирка, има и не малко дрогирани. Лично на мен ми е запречвал пътя и слизал пиян като гъз полицай с личната си кола и със семейството си в нея. Тръгна уж да ми скача на бой защото съм карал бавно и съм му пречил да ме изпревари :mhihi: , но като видя че сме 4 човека в колата размисли и си би камшика. Жалко за децата му че станаха свидетели на тая грозна сцена.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Яну 2023, 13:31

Сеймо, още има баламурници от тях, тип мутреещи и всякакви, но е просто има, а не преобладават.

Като им е толкова лесна работата и им плащат достатъчно за това "нищо", защо не сте се убили във форума да ставате полицаи? :shock:
Не казвам, че няма бол мърша сред тях, ама вие като видите пример и го лепвате на цялото стадо. 2/3 дрън, дрън, дръннннннн...
Колегата с приятелят полицай, колко полицаи познаваш нагледно и с колко имаш близки отношения да ти споделят неща от кухнята? Я питай твоя приятел може ли ако се напие видимо да тръгне из страната и да си размахва картата дали ще го пуснат колегите му. Питай го също и от неговото районно за колко полицаи е сигурен, че ще го пуснат ако е видимо пиян. Приказвате точно колкото да има какво да кажете, без факти, ами само на приказки и слухове. Това с колана е чак смешно, много ясно, че ще го пусне, той по правилник има право да предупреждава и да не пише акт за някои нарушения, нека не се правим на по-католици от папата, понеже и обикновени граждани пускат за без колан понякога, без да вземат рушвет говоря, а не за случаите когато вземат. Мен лично са ме пускали като е било тъмно вечерта и не съм от съответния град като са ме предупреждавали. Забележи, исках да ги почерпя даже след това, но отказаха. Казаха да тръгвам, че да не си променят мнението.
Това с тъмните стъкла е тънка тема. Сякаш народът не кара с тъмни стъкла? 1/3-та от форума сигурно е с някакъв процент НЕЗАКОННО затъмнение стъкла, ама ти се хвана за трошките на приятеля ти. Какво значение има дали е трошка или хубава кола, нещо едните са с привилегии или? Не е ли до лично предпочитание? Аз също не харесвам тъмните стъкла на всеки ъгъл, но ако толкова ме бъркаше има ред. Пускам жалба, вземам си входящ номер и са длъжни да ми отговорят какво са направили по проверката. :idea: Всеки резултат различен от викнахме го и колата вече нямаше(тоест са го предупредили и го е махнал)или санкционирахме го по здвп ще ме накара да напиша жалба срещу районното, че някой не си е свършил работата. Та има начин, ето ви го, който го дразнят тъмните стъкла на даден автомобил в неговия град, нека пише защото ако е в друг е малко по-сложно.
Едно време много си позволяваха полицаите, истина е, но това е наследство от комунизма когато колеха и бесеха и ако взема да ви разказвам за случки тогава ще се хванете за главата каква милиция имахме. С годините нещата вървят все повече към стягане, все по-малко си позволяват и все повече работят, а вие ако искате отричайте, истината няма да се промени. Тука не познавам полицай, който да си позволява да пие и кара, а едно време почти не познавах такъв, който да пиеше и да не кара. Даже подиграваха свои колеги, които не го правят, един вид черни овце.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 03 Яну 2023, 15:00

Който търси -> намира!!!

Изображение
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата