България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Jorixa » 03 Яну 2023, 18:04

vicho написа:Който търси -> намира!!!

Добре че не е гътнал някой друг преди тва

Sent from my iPhone using Tapatalk

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Яну 2023, 18:33

Top Gun Maverick написа:Сеймо, още има баламурници от тях, тип мутреещи и всякакви, но е просто има, а не преобладават.

Като им е толкова лесна работата и им плащат достатъчно за това "нищо", защо не сте се убили във форума да ставате полицаи? :shock:
Не казвам, че няма бол мърша сред тях, ама вие като видите пример и го лепвате на цялото стадо. 2/3 дрън, дрън, дръннннннн...
Колегата с приятелят полицай, колко полицаи познаваш нагледно и с колко имаш близки отношения да ти споделят неща от кухнята? Я питай твоя приятел може ли ако се напие видимо да тръгне из страната и да си размахва картата дали ще го пуснат колегите му. Питай го също и от неговото районно за колко полицаи е сигурен, че ще го пуснат ако е видимо пиян. Приказвате точно колкото да има какво да кажете, без факти, ами само на приказки и слухове. Това с колана е чак смешно, много ясно, че ще го пусне, той по правилник има право да предупреждава и да не пише акт за някои нарушения, нека не се правим на по-католици от папата, понеже и обикновени граждани пускат за без колан понякога, без да вземат рушвет говоря, а не за случаите когато вземат. Мен лично са ме пускали като е било тъмно вечерта и не съм от съответния град като са ме предупреждавали. Забележи, исках да ги почерпя даже след това, но отказаха. Казаха да тръгвам, че да не си променят мнението.
Това с тъмните стъкла е тънка тема. Сякаш народът не кара с тъмни стъкла? 1/3-та от форума сигурно е с някакъв процент НЕЗАКОННО затъмнение стъкла, ама ти се хвана за трошките на приятеля ти. Какво значение има дали е трошка или хубава кола, нещо едните са с привилегии или? Не е ли до лично предпочитание? Аз също не харесвам тъмните стъкла на всеки ъгъл, но ако толкова ме бъркаше има ред. Пускам жалба, вземам си входящ номер и са длъжни да ми отговорят какво са направили по проверката. :idea: Всеки резултат различен от викнахме го и колата вече нямаше(тоест са го предупредили и го е махнал)или санкционирахме го по здвп ще ме накара да напиша жалба срещу районното, че някой не си е свършил работата. Та има начин, ето ви го, който го дразнят тъмните стъкла на даден автомобил в неговия град, нека пише защото ако е в друг е малко по-сложно.
Едно време много си позволяваха полицаите, истина е, но това е наследство от комунизма когато колеха и бесеха и ако взема да ви разказвам за случки тогава ще се хванете за главата каква милиция имахме. С годините нещата вървят все повече към стягане, все по-малко си позволяват и все повече работят, а вие ако искате отричайте, истината няма да се промени. Тука не познавам полицай, който да си позволява да пие и кара, а едно време почти не познавах такъв, който да пиеше и да не кара. Даже подиграваха свои колеги, които не го правят, един вид черни овце.

имам директни наблюдения и това което пише маверика е самата истина между другото. излязло им е име на полицайте като цяло, но последните 10тина години нещата са други и стават още по- други...полицайте ни далеч не са най- слабото звено в законодателството ни...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 03 Яну 2023, 20:26

Незнам какви наблюдения имате, но пресен пример. Преди 2 дни се бях наредил на едно заведение за бързо хранене. Имаше не повече от 6-7 човека. Дойдоха двама полицаи и прередиха всички. Да не говорим че бяха спряли в нарушение на всички закони и хората се чудеха как да ги заобикалят. Е как да ги уважаваш такива :banghead: Нека да им вдигнат заплатите 3 пъти нямам нищо против, но 90 процента са за гонене.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Яну 2023, 20:40

Съвет. Ако имаш време за губене и наистина те дразнят, снимаш ги, снимаш патрулката и тях на опашката. Качваш ги в нета и пускаш жалба до съответното районно като даже описваш как са прередили опашката без да помолят за това, понеже са на работа. Пишеш как не са с включено светлини, затрудняват движението и т.н.
После като тръгват ги снимаш как са без колани и нямат сигнални светлини, че отиват някъде. Гаранция ще има огромен ефект.

Ако нямаш време за губене, но пък те дразнят много, просто ги снимай и ги качи в нета. Със сигурност ще стигне до началника и ще ги скастри.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 03 Яну 2023, 22:33

На тоз дори и инициалите не му пишат по вестниците, смятайте какви ще са последствията за него- абсолютно никакви. Явно е човек на правилните хора. Въпроса е дали е бил пиян, дрогиран или и двете. Сега, след празниците, ако им направят тест за наркотици на бая хора ще им се спече акото, включително и на тези на ръководни длъжности.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Яну 2023, 6:58

Нали били под прикритие , няма как да му напишат инициалите без да го компрометират .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 04 Яну 2023, 7:13

Не знам, дали alx се .... на полицаите в Бостън. Тук не спазват абсолютно никакви закони. Говорят си по телефона (глобата е до $3000 за мен), спират където си искат, правят каквото си искат, потрябват ли ти, може да дойдат до няколко часа ... и пак не бих си и помислил да ги снимам, да се дървя или да им давам акъл, какво да правят. Даже им давам път да минат, когато са без предимство, само и само да са пред, а не зад мен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 04 Яну 2023, 7:37

В NY полицията може да спира където си поиска , полицаите вероятно имат безплатен пермишън за паркиране дори на личните си автомобили . Всякакви служби като пожарна фбр и разни федерални също ползват подобни разрешителни .
https://council.nyc.gov/data/placard-abuse/
Тоя режим на паркиране ако се приложи тука направо ще има бунтове в социалните мрежи срещу ушевите :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Яну 2023, 9:00

Нищо не знаете вие, навсякъде са топ, никога не карат пили, никога не се напушват и когато са с колите им, а ги види колега, който ги познава, веднага ги санкционира за коланче. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Яну 2023, 11:25

https://www.iskra.bg/kola-blasna-i-ubi- ... o-maglizh/

На нова година бяхме с един бивш катаджия, който отиде в криминална и ми разправя за този случай. Минути преди да го блъснат е имало сигнал на 112 за ходещ по платното пиян човек. Те са се отзовали защото са длъжни, но буквално минути след сигнала го блъскат. Познавах го, беше мангал от типа вечен пияндурник, все се заяждаше с хората като пие, а той трезвен много рядко беше и все го биеха. Същият ден го видях пеша да се клатушка по пътя, а удара е на около 35км след това, не знам как е отишъл дотам. Та за какво го пиша. Според мен нямаше две мнение и водача нямаше да има как да го обвинят. Обаче ченгето взе да ми разправя, че това въобще не е сигурно. Няма значение, че тоя е пиян, няма значение, че се клатушка по платното, ти си длъжен да го видиш. :shock: Защитата вика ще се мъчи да изкара ситуацията, че тоя е излезнал внезапно на платното, ама преди това като е имало сигнал на 112, че той си се движи по платното става малко особено. Ако шофьорът каже, че нарсещане ималонколани е карал на къси...още по-зле според мен защото тогава имаш ограничена видимост и тая скорост 90 се тълкува като превишена или по-скоро несъобразена с пътните условия. :shock:
Мислъта ми е да внимавате нощем колеги, мангалите вече са настроени, че шофьора карал много бързо, а тука има един известен адвокат, абсолютна пиявица и само с това се занимава. Стане ли ПТП с убит той се лепва за роднините и го хващат него като взема тлъсти комисионни. Той ще се постарае да направи всичко за да вземе тези пари, води случаи от цялата страна и всеки го знае. Преди години имаше така един друг мангал от същото семейство, който умря в катастрофа наблизо и взеха там 100000 ли беше, всичките пари ги издумкаха по казина и т.н.

П.п: Това си е главния път София - Бургас. Той махне вървял в насрещното съдейки по написаното.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 04 Яну 2023, 12:42

Нелепо е да носиш отговорност за такъв човек, на който не му е работа да се намира на скоростен път.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730 печка

Мнение от KostovG » 04 Яну 2023, 14:39

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/hvanaha-sluzhitel-na-mvr-prevozval-migranti-video-2335219

Колега да пишем ли или ще почерпиш :D
Имам чувството, че в системата ако не си абсолютен дебил няма как да те вземат на работа.

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Мнение от sme666ko » 04 Яну 2023, 14:53

Top Gun Maverick написа:https://www.iskra.bg/kola-blasna-i-ubi-peshehodets-po-patya-gurkovo-maglizh/

Минути преди да го блъснат е имало сигнал на 112 за ходещ по платното пиян човек.
...
Мислъта ми е да внимавате нощем колеги

Наскоро имаше много подобен случай тук на голям, но недобре осветен булевард. Отново пиян и доколкото разбрах, направил няколко опита да се метне пред различни коли, като последният бил успешен.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Яну 2023, 20:34

Понеже взеха да излизат вече данните, чакаме форумния статистик да извади графиките и да обясни с колко % паднаха смъртните случай вследствие на увеличените глоби.

Аз без да вдявам много от статистика така като гледам как вървят нещата за да намалим смъртността наполовина глобата за 10км над ограничението ще трябва да стане някъде към 100 бона.

В резюме- една камара пари от глоби, една камара пари за камери, акции, проверки. Пари за истински важните и значими неща нема разбира се. И накрая съвсем закономерно- резултат нулев. Ма нищо, продължаваме напред.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 04 Яну 2023, 21:04

Бюджета на АПИ бил 3.5 милиарда лева... :(

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата