България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Ааа не, тези случки и историйки не може да са от България.. сега ще Ви обяснят колко по-зле е в Германия и САЩ 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Това с паркирането и аз мн се дразня, че след 20:00 няма паяци и не се глобява за неправилно паркиране. Много лесно могат да се изкарат хиляди лв за една вечер, но никой не иска да си мръдне пръста. НИКОЙ.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
Не е така, получавал съм фиш за неправилно паркиране в 22:45 в неделя и то не в близост до жилищна кооперация/гараж (едва ли е било по сигнал). Паяци няма, да.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
То може да се изкарат, ама трябва да се направи както трябва. Всеки квартал се дава с отделен търг на концесия на частен паяк и всеки 3-5 години се прави нов търг. Ама Ганьо е разбирач и преценяч, а и как ще паркира по градинки и тротоари тогава
?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
///eMo написа:Не е така, получавал съм фиш за неправилно паркиране в 22:45 в неделя и то не в близост до жилищна кооперация/гараж (едва ли е било по сигнал). Паяци няма, да.
Паяци няма ама честитки колкото искаш вечер

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Kroki написа:Това с паркирането и аз мн се дразня, че след 20:00 няма паяци и не се глобява за неправилно паркиране. Много лесно могат да се изкарат хиляди лв за една вечер, но никой не иска да си мръдне пръста. НИКОЙ.
В Търново по центъра вечер се паркираше така, по спирки, на кръстовища и т.н. Една вечер, само за една вечер се реши тоя проблем. Пуснаха паяка един петък и наред, евтини, скъпи, всички изнесоха. После месеци наред никой не паркираше така. В един момент пак започнаха и май пак имаше подобна акция и от тогава на тия места не съм виждал паркирани коли.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alx написа:bum_bum написа:steeN написа:Единствено към тези мерки чакам бонус-малус и тва дето ченгетата му викат линеен контрол, и ще се почнем да се приближаваме наистина към цивилизована държава поне на пътя. Твоята школа я гледахме 30++ години да се упражнява... времето и мина. Кервана, кучетата и тн
п.с. а за статистиката, не знам кво разбираш, ма моделираш нелинейно явление с линеен модел и се чудиш що не ти се получава.
Коя школа ва брад? За 30 години глобите са се увеличили сигурно 30 пъти. Навсякъде е пълно с камери и радари. Дори вече намериха начини да те накарат и да си плащаш и нищо не се променя съществено.
Размерът на издадените глоби расте от 20-тина милиона през 2000г до над 160 сега. 8 пъти бай хой, 8 пъти! Катастрофите и убитите дали са намалели 8 пъти? Не! 4 пъти? Не! Два пъти? Не! Колко трябва да си вдлъбнат за да продължаваш, че само с по-високи глоби ще се постигне някакъв съществен резултат?
Между другото името на темата не е точно. Нито термина "война по пътищата". За да има война, първо трябва да има път.
Колега- аз като карам из родината и се наглеждам на лошо каране… Българина кара самонадеяно, агресивно и почти винаги е с висока за условията скорост….
99% от сакатлъците са ни поради нарушения. Да не кажа 100%…. И от тях 99% са поради несъобразена скорост. И ако ти си мислиш, че пътищата, возилата или марсианците или нещо друго ни е виновно- в някаква огромна заблуда си.
Правилник се въдворява с култивиране на правилния манталитет у шофьорите (с добро един вид) и…. С глоби (с лошо).
Манталитета по нашите ширини е бита кауза. Остават глобите. Ако не работят- не са достатъчно високи или не се събират. Или и двете.
Ако зависеше от мене всеки един агресивен шофьор без катастрофи но с повечко глоби в родината щеше в един момент да е на 2500 лева или повече ГО. А ако има катастрофи по негова вина ще е без книжка дълго време и после с го 5000 лева и нагоре. Жална му майка ако катастрофира по негова вина и контузи някой- задължителна ефективна присъда и кръвнина да ти се завие свят… докато тези неща не се случат българина няма да бъде безопасен водач.
Оставям те да си го доизмислиш.
Докато всичко в живота ти е надолу с главата,живееш в абсолютна клоака и наблюдаваш ежедневно как данъците ти се крадат това рефлектира в агресия. Агресия в живота, в работата, на пътя. Погледни само форума. Няма ни една единствена тема в която няколко човека да не се скарат и да не се наричат с какви ли не епитети. Дори и за нещо абсолютно незначително. Какво очакваш да се случва на пътя?
Защо аз мога 20 пъти да докладвам тая мантинела, че я отрязаха и хвърлиха е така без абсолютно никакъв резултат, а утре като ме засекат да карам с 90-100 по Околовръстното съм джигит и престъпник? Защо ме проверяват за алкохол и дрога и ако ме хванат съм престъпник, след като полицаите масово се провалиха? Защо крадеца го съдят, а прокурора, който взима пари за да уреди делото е служител на закона?
Е тоя знак лежи там от има-няма 3 месеца. Как да възпитам у себе си правилния манталитет, след като държавата нехае?

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
TNT написа:И че в Казанлък няма такива неща
Ами от години няма такива фрапиращи неща. Ченгетата минават и лепят фишове и нощем, а денем паяка вдига, общинарите пък минават и пишат и те фишове и няма как да стане нещо такова. На всичко отгоре всякакви хора снимат и качватбв тая група паркирал като идиот и им е неудобно на някои да ги хранят в коментарите. Колкото и да не ви се вярва, контрола в по-малко населено място е по-лесен. Тука не е събрана паплач от цяла БГ да си показват простотиите. Проблемите са други тук.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Бум, ако ти се занимава ще ти пратя една фейсбук група, пускаш сигнал и знака ще бъде оправен до седмица 

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Приключих вече със сигналите. То просто няма смисъл.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Абе може да опиташ, тука гледам че реално стават работите, лично на мен ми запълниха 2 дупки до блока, вярно бяха 5, аз снимах 2 - 2 оправиха, но пак е нещо.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
ivanski_2 написа:Абе може да опиташ, тука гледам че реално стават работите, лично на мен ми запълниха 2 дупки до блока, вярно бяха 5, аз снимах 2 - 2 оправиха, но пак е нещо.
Дай да я тествам! Става ли за сигнали от страната?
Преди пусках през няколко приложения на телефона, но дори за сигнали в градинката на НДК нищо не свършиха.
Ама може още един път да се пробвам, може и да стане.

P.S. Ако работи, ще ги засипя от сигнали

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
bum_bum написа:Приключих вече със сигналите. То просто няма смисъл.
В моя случай след поне 50% от сигналите има някакъв резултат.
Колега ivanski_2, давай я тази група, в темата или на ЛС, както прецениш.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
ivanski_2 написа:Абе може да опиташ, тука гледам че реално стават работите, лично на мен ми запълниха 2 дупки до блока, вярно бяха 5, аз снимах 2 - 2 оправиха, но пак е нещо.
Може и да ги оправят, но ми писна да се правя на Робин Худ. Тая мантинела долу е след лек десен завой и горе като почне да се топи снега, а през нощта стане под нулата целия път се заледява. И сутрин точно там се нанизват по няколко коли. Явно има и някакво въздушно течение. Случва се рядко, веднъж на 3-4 години. Но следващия път, когато стане е много вероятно някой да го разполови тая релса, дето е метната отгоре. Обясних им го поне 20 пъти на идиотите и от общината и от инспектората, но нищо не направиха. Затова реших да приключвам с тия сигнали.
А пък и точно на това конкретно място ако взема да пускам снимки и сигнали трябва да работя на пълен работен ден само това. След 200 сигнала най-накрая начертаха някакви линии по кръговото, което беше без сигнализация. Но понеже е направено с левите ръце дори автобуса не минава през него, а в насрещното