България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
bum_bum написа:alx написа:bum_bum написа:Докато всичко в живота ти е надолу с главата,живееш в абсолютна клоака и наблюдаваш ежедневно как данъците ти се крадат това рефлектира в агресия. Агресия в живота, в работата, на пътя. Погледни само форума. Няма ни една единствена тема в която няколко човека да не се скарат и да не се наричат с какви ли не епитети. Дори и за нещо абсолютно незначително. Какво очакваш да се случва на пътя?
Защо аз мога 20 пъти да докладвам тая мантинела, че я отрязаха и хвърлиха е така без абсолютно никакъв резултат, а утре като ме засекат да карам с 90-100 по Околовръстното съм джигит и престъпник? Защо ме проверяват за алкохол и дрога и ако ме хванат съм престъпник, след като полицаите масово се провалиха? Защо крадеца го съдят, а прокурора, който взима пари за да уреди делото е служител на закона?
Е тоя знак лежи там от има-няма 3 месеца. Как да възпитам у себе си правилния манталитет, след като държавата нехае?
Колега, защо сме такива и дали е оправдано е друга тема. Аз ти говоря понеже сме такива- какво е решението.
Аз съм човек които намира причини и ги отстранява или решава проблемите с последствията. В случая правя второто щото първото както казах е кауза пердута.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Да де, но причини намирай и отстранявай там, където си плащаш данъците. Тук ни остави да се оправяме както можем и според обстоятелствата.
Щото от 10к км да сочиш пръст и да ни оправяш не е ОК. А и такива чуждестранни оправячи ги имахме вече няколко и още ядем кура от някои техни решения и действия.
Щото от 10к км да сочиш пръст и да ни оправяш не е ОК. А и такива чуждестранни оправячи ги имахме вече няколко и още ядем кура от някои техни решения и действия.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
alx написа:....
Кога и къде последно пътува из България, и колко данъци остави в тая шиб@на държава?
bum_bum написа:Да де, но причини намирай и отстранявай там, където си плащаш данъците. Тук ни остави да се оправяме както можем и според обстоятелствата.
чакай сега- за да пиша във форума в дискусия неща както аз ги виждам трябва да плащам данъци в родината ли?
Последна промяна alx на 06 Яну 2023, 21:18, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
По принцип това е твоя реплика ми се струва 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Jordana написа:По принцип това е твоя реплика ми се струва
моята реплика е, че ако нямаш опит с нещо е по-добре да си траеш. аз имам средно по 10-15к км на година в родината последните години ... не е много- но достатъчно да претендирам че имам някакъв поглед върху това как се кара. още повече, че си мисля, че като шофьор на пътя или на писта съм много, много... много по-добър от 99% от шофьорите- в която и да е държава и това ми дава право да "съдя" и мнението ми по въпроса да е меродавно.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Аз не съм казал че не си по по най , казах че обикновено ти скачаш с тоя лаф . Не знам що тригърна .. 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Jordana написа:Аз не съм казал че не си по по най , казах че обикновено ти скачаш с тоя лаф . Не знам що тригърна ..
тригър? не- просто обясних, че "плащане на данъци в родината" <> "имане/ нямане на опит"
тия двете неща просто нямат нищо общо.
единственото "причина -> следствие" на плащането на данъците в родината е, че ако го правиш можеш да изискваш х,у, з от родината.... а аз изисквания към родината нямам защото... не плащам данъци.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Lenco
- Старши скрапер
-
alx написа:bum_bum написа:Да де, но причини намирай и отстранявай там, където си плащаш данъците. Тук ни остави да се оправяме както можем и според обстоятелствата.
чакай сега- за да пиша във форума в дискусия неща както аз ги виждам трябва да плащам данъци в родината ли?
Пиши си, но не давай акъл, че нещата са доооооста сложни и явно или си ги изпуснал или няколко човека се опитвате да дразните.
Lenco написа:alx написа:bum_bum написа:Да де, но причини намирай и отстранявай там, където си плащаш данъците. Тук ни остави да се оправяме както можем и според обстоятелствата.
Пиши си, но не давай акъл, че нещата са доооооста сложни и явно или си ги изпуснал или няколко човека се опитвате да дразните.
колега, нещата не са сложни а са изпуснати до ниво където... полезно решение в близко бъдеще няма. всъщност разбира се че има, но няма как да се случи - за това за по-лесно- няма.
а за това за какво мога да пиша и да давам акъл- не мисля, че тука има някой които да ми даде наклон до колкото спазвам добрия тон и форумните правила

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Lenco
- Старши скрапер
-
Даването на акъл е благородна дейност и ние всички сме ти задължени, и не си помисляме да ти накланяме невероятния орган, но е хубаво и човек да влага малко умисъл.alx написа:....
Полицая по-назад се опита да ви го обясни (поклон пред това, което написа BaDxBoY), но файда....
Аз мисля че alx е прав за това че само с глоби ще се случат нещата. Дори мисля че те изобщо не са малки просто няма никаква събираемост и е пълно с вратички в закона така че да се заобиколят. Другото което е че на управляващите просто не им пука. Ето примерно ако пуснат тол камерите да засичат средна скорост гаранция половината бабаити по пътя ще са по-ниски от тревата. След това направи глобите прогресивни спрямо стойност на колата или нещо подобно. Така оня кавал с Q7 цата който уби 2 момичета като го засечат с 100 в населено място не да ми плати 5-600лв, а 10к-20к. Бонус малус - според мен е задължителен просто начина по който го бяха предложили беше абсурден. Прегледите и те са пълна пародия, а колко лесно може да се затегнат. Като се замисля това с войната по пътищата е е един от най-лесно разрешимите проблеми на държавата ни, но просто няма капка желание да се промени нещо.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
seimo написа:Като се замисля това с войната по пътищата е е един от най-лесно разрешимите проблеми на държавата ни, но просто няма капка желание да се промени нещо.
Много от проблемите в територията са лесно разрешими, но никой не искат да бъдат разрешени!
Под никой да се разбира огромната част от населението, които са абсолютни примати!
И това, че са огромна част прави така, че всичките институции, власти и т.н. са приматски, щото са съставени от такива...
И, да

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Разбира се, че е прав алх, не е само той на това мнение, вижте процентите в анкетата даже. Много пъти съм го писал - само глобите ще оправят нещата! Яко глоби, за всякакви индивиди, които да се научат, че ако искат да бързат, трябва да си плащат по един или друг начин. Щом нямат акъл да заобиколят в повечето случаи системата, то най-малко имат право да си помислят да не спазват. Ако го правят, глоба, глоба, глоба и така докато вземат да ГЛЕДАТ ограниченията. Вие осмисляте ли, че масово хората не гледат знак за ограничение?
Едно половината от шофьорите.
И много пъти съм казвал нещо, което никой във форума не мине оборил. Защо ганЦо като иде в Германия и спазва?
Променя си манталитета ли? А сега де, някой да ми отговори на тоя въпрос. Въпрос две, защо често когато някой чужденец поживее в България и започва да не спазва някои неща в здвп?
Искате ли още въпроси? Защо МАСОВО клиентите ми като се върнат от чужбина и сядат в таксито отпред си слагат колана, а някои дори и отзад?
Питал съм ги провокативно и познайте какво ми отговарят.
Мисля, че някой като ми даде различен от очаквания отговор може да оборва алх или мен. Докато не ми дадете може да си разтягате локумите и да доставяте душевен оргазъм на Стийна как отново е прав.

И много пъти съм казвал нещо, което никой във форума не мине оборил. Защо ганЦо като иде в Германия и спазва?

Искате ли още въпроси? Защо МАСОВО клиентите ми като се върнат от чужбина и сядат в таксито отпред си слагат колана, а някои дори и отзад?

Мисля, че някой като ми даде различен от очаквания отговор може да оборва алх или мен. Докато не ми дадете може да си разтягате локумите и да доставяте душевен оргазъм на Стийна как отново е прав.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
seimo написа:Аз мисля че alx е прав за това че само с глоби ще се случат нещата.
Тая тема като цяло е един безкраен цикъл на страница в която някой се изцепва че "само с глоби ще се оправим", после 5 човека му обясняват що това не е така и следващата страница пак същото