България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
master of the force
Аватар

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от alx » 07 Яну 2023, 23:48

alekangg написа:И Калифорния, явно е селски щат и тя

Калифорния има емишънс тестове свят да ти се завие за коли по-стари от 6 години от дата на производство…

https://www.emissions.org/loc/californi ... s-testing/

Четете бе хора- не е сложно…
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 08 Яну 2023, 0:03

BMW_POWER написа:
Exclusive89 написа: И не знам само аз ли усещам едно гадно подскачане на колата като се прибера в БГ :ranting:

Погледни асфалта

https://www.google.ca/maps/@45.4111299, ... 384!8i8192

По този път тежки машини не минават. Единствено камионите, дето пръскат сол и пясък. Може да "покараш" малко и напред. Всяка една цепнатина е свързана с леко надигане и е постоянно туп - туп в колелата...

Северозапада не го коментираме. Той е забравен от Бог, подобно на Запада.

Онтарио също няма годишен преглед, Кебек и те.

Току що разби детските мечти на някои колеги от форума , които точат лиги в посока запад и блажено се взират през розовите очила . Сигурно ще са много изненадани , че освен в БГ и другаде има кофти пътища . А ако излязат зад граница и видят мизерийка , циганийка и т.н. сигурно ще са в тотален шок и с прекършени во веки веков мечти :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Яну 2023, 4:39

https://www.flagman.bg/article/284008
От настилката ще е и този. Хващан пиян зад волана, без книжка, с отказ да дава проба за алкохол и накрая се пречукал САМ с тротинетка с 1.71 промила. :dummy: :dunno:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 08 Яну 2023, 10:05

Top Gun Maverick написа:https://www.flagman.bg/article/284008
От настилката ще е и този. Хващан пиян зад волана, без книжка, с отказ да дава проба за алкохол и накрая се пречукал САМ с тротинетка с 1.71 промила. :dummy: :dunno:

Нехир е бил наказван за употреба на алкохол зад волана, управление без книжка, отказ за тестване за употреба на алкохол, непоставяне на обезопасителен колан.

Важното е, че тук могат да те хванат 15 пъти пиян и да продължиш да караш :bowdown:
Такова нещо като съд, затвор и т.н. в територията не съществува!

Докато не убиеш някой, или себе си, може да продължаваш да правиш каквото си искаш :bowdown:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Яну 2023, 10:35

Тая сутрин в 7:15 някъде когато нямаше и котки даже по пътя в този студ, наближавам едно Т образно кръстовище, но съм си по пътя с предимство, а тези отдясно не са. Никакви коли никъде почти няма и някакъв тъпунгер с качулка и разкован бус с който вероятно разнасяше хляб идва отдясно и вече на 5 метра от кръстовището го виждам как кара с 40 сякаш няма да спира. :shock: Спирам аз за да не ме удари и онзи и той спира...с почти целия бус вътре в кръстовището, ама чак си ме притесни, а прага ми е много голям. Ядосах се аз и му свиря, а онзи с цялата си наглост ми вдига ръка с жест един вид какво искам като е спрял в крайна сметка с целия супер дълъг бус вътре. :ranting: Тъкмо тръгвах, ама ме изнерви с тоя жест вместо да си трае и спрях пак и взех да му свиря и да го псувам, ама отпраши наркомана гаден. Явно и на тоя сцеплението не му стигаше да си спре на стопа или поне да се огледа идва ли някой като намали до готовност за спиране. Със сигурност заради настилката щеше да ми събере вратите боклука, понеже хем е гладка там, хем пък минус 6 градуса беше и слана, явно е било като хокейна пързалка за него и хляба отделно е натежал отзад увеличавайки спирачния му път. :censored:

П.п: А аз се движех по надолнище и въпреки излъскания път явно съм положил огромни усилия да спра неочаквано за сметка на тоя и хич не съм бързал за клиенти. Както съм казвал, едни от най-бързите коли в БГ са разните там търговски и доставчици...с бусове. Обратно на джиповете, тука колкото е по-бял, толкова е по-бърз. :ranting: :dummy:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Яну 2023, 10:58

mr_petroff написа:Току що разби детските мечти на някои колеги от форума , които точат лиги в посока запад и блажено се взират през розовите очила .

Не мисля, че нещо е разбил. На Канада, американците не случайно и викат на майтап "снежно Мексико"... :) Аз лично не знам защо някой би емигрирал там, освен с надеждата, че ще се премести на Юг след това.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 08 Яну 2023, 12:24

Аха, а в Хамерика щото само цветя и рози..
Манхатън !
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Яну 2023, 12:31

С туристи и такива дето са ходили на бригада съм се научил, че е безсмислено да споря :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 08 Яну 2023, 12:35

викаш, нетуристите не минават по тези пътища ? може би с хеликоптер само ?

нарочно не пуснах от други места, че сравнението ще е като със Столипиново

ама хайде ето, от различни спирки на Метрото, едната е от Уол стрийт

Изображение

А това е от голямата работа все пак МанхатънИзображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 08 Яну 2023, 19:45

"Широко затворени очи" е положението съм забелязал.Ма може и да бъркам някъде... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 08 Яну 2023, 19:57

Сега па асфалто ви е виновен :lol: ,ниско сцепление давал ......ако е по-едрозърнест ще се оплаквате че ви "яде" гумите и ще псувате който го е проектирал .Няма угодия ей :ok:

Карайте с 10 км под ограничението на знаците по пътя и няма имате грижи :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 08 Яну 2023, 20:38

Да не дава оня горе да разбереш,че някой път и с 5км в час да караш като пътя е лайно значи е лайно... ;)
Що отричате фактите не мога да разбера.Удоволствие ви доставя да сте участници в спора или просто ви кефят пътищата български!?!
В Европата сме на амнайсто място по пътища сигурно.Май само македонците могат да ни бият по скапана инфраструкура ама нали сме рода...нормално е...
И те така...

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 08 Яну 2023, 21:40

slatanic написа:Що отричате фактите не мога да разбера.

При положение, че масовката участници в движението просто се "носят" като по течение и въобще нямат никаква връзка с мозъка и оттам с пътя, не съм изненадан. Пеш като вървя мога да направя разлика къде има и къде няма сцепление, какво остава с кола.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 08 Яну 2023, 23:22

Аз всеки ден карам по лайнени пътища в градски условия :) за 20 години съм се научил да предвиждам кой кога ще реши да скочи от тротоара да пресече или кога идиот ще направи рискова маневра .Предния ми пост беше беше ироничен ,на всички е ясно че инфраструктурата е в окаяно състояние .И да случвало ми се е ,пред 3 седмици една майка изтърва 5 годишното си дете докато го взимаше от детска градина ,и защото е тъпа офца реши да го качва в колата си не от страна на тротоара ,а от страна на пътя .При ограничение 30 в този участък ако не карах с 10 щях да прагазя детето ,има неписани правила ,които учиш с практиката .Едно от тях ми го набиваше инструктора "Видиш ли подскачаща топка по пътя на 99.99% след нея ще видиш бягащо хлапе,така че намаляваш веднага скоростта "

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Яну 2023, 13:23

Всъщност те тези правила дори са писани, просто зависи кой и колко е чел по време на листовките. Паркирали колона от коли в населено място, ако ви изскочи дете изневиделица от колоната, ама вие не сте имали достатъчно видимост да го видите предварително, вие сте виновни, понеже трябва да се движите с такава скорост, че да спрете за метър-два. Колко е тая скорост, после ще ви кажат в съда като начертаят хубаво схемата, опишат фактическата обстановка и ограничението 40, което ви е по закон в дадения участък рязко се окаже, че е трябвало да бъде 15, но да сте си го изчислили вие предварително. Вие разбира се може да се жалвате, че асфалта е бил хлъзгав и сте го установили като сте натиснали спирачките, предварително не ви е бил ясен.
Най-ме кефи в еднопосочна улица натряскана с коли в едната посока да си карам с 20 и зад мен да има мераклия да ми отваря багажника, че и да свирне леко. Невъзмутимо продължавам ако не ми е заядливо. Ако ми е заядливо намалям още, че не се знае котка дали ще излезе.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата