Android,телефони,проблеми и подобни!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: Android,телефони,проблеми и подобни!

Мнение от drifty » 09 Яну 2023, 13:37

Тъй съм си го наумил общо взето. Не е наложително, ама пък като го има като опция, що да не се възползвам. Според теб ще бъде ли адекватен в идните 3-4 години? Не го ползвам за кой знае какво, сегашния е с 4 и е повече от окей като производителност. Но приложенията до колкото знам имат тенденция да са по-тежки и да изискват все по-силен хардуер.

Edit: От магазина на Шауми ми отговориха, че нямат наличен никакъв от модела, независимо коя спецификация, нито могат да поръчат :D.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 09 Яну 2023, 13:41

Принципно погледнато, средният клас смартфони не са много "навити" да карат по 4 години без да има проблеми (батерия, дрейн на батерията, проблеми с дисплея и т.н.). Може и да стане, може и да не стане... за много дълги периоди на употреба (3г+) е препоръчително да се вземе флагман... ако има възможност.

Всичко зависи и от начина на употреба на смартфона. Едно е да го тормозиш доволно и да го зареждаш (понякога) и два пъти дневно, друго е да е по-умерено и (понякога) да го зареждаш дори веднъж на 2 дни... ако няма физически сътресения, би трябвало да ти изкара поне 2г.... пък после каквото стане :) По-важното тук е, че телефони за около 500лв след 2г... няма да ти дреме особено, ако тръгнеш да сменяш. Телефон за ~2K обаче.... друго е... :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 09 Яну 2023, 13:50

Точно за това търся мид рейндж телефон, който да работи бързо. Флагман съм купувал и изкара също толкова, колкото и моторолата, с която съм сега, хем го купих от САЩ като бях на бригада. Като нова държеше 2 дни без проблем, едва последните 6-7 месеца вече се налага по 2 пъти на ден, че сега буквално я държа на зарядно нон стоп, че да е на 100 ако трябва да ходя на някъде все пак да изкара 2-3 часа. Флагман не ми се купува, че няма да изкара 3-4 пъти по-дълго, за които пари ще купя реално 3-4 мид рейндж телефона. Плюс тва ще ми е тъпо като му се случи нещо, което неминуемо ще се случи :D. Самсунга S4-ката го бях изтървал и се заклещи на ремъците на опела преди време, докато колата работи, ма нищо не му стана и все пак предпочитам същото да се случи на някой по-евтин мобифон :D.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 09 Яну 2023, 13:50

'Ми аз се очертава да закръгля 2 години с "среднокласец", да не кажа по- към нисък клас - Xiaomi POCO X3 Pro, 8GB RAM, 256GB flash. Цифром и словом нула проблеми за периода - ни хардуерни, ни софтуерни! Батерията все още кара по два дни с моето си ползване, което класифицирам като средноинтензивно. За сравнение предния ми OnePlus 5 караше по цял кръгъл ден със същата интензивност на ползване :dunno: Като знам как си пазя вещите, 3 години със сигурност ще ги направя, да не кажа и 4 :lol: Камерата е по-калпава от на OnePlus-а, ама не ми е драматично. Та за 450-500-левов телефон, за такива периоди, съм повече от доволен :bchug:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 09 Яну 2023, 14:10

drifty написа:не го намирам по тех веригите и емаг /от емаг/, в тия сити тел го има във версия 8ГБ рам, цената е 570лв, в гаражните както ги нарекоха тук е 435-440лв за същия модел. В техмарт го има, но версия 6ГБ на 520, както и на шаоми на сайта - 500лв, пак във версия 6ГБ. Та не знам дали си заслужава по-високата цена от "гаражните". Надеждни ли са сити тел?

Имам доста познати купили от там, със сигурност телефоните идват с какъвто трябва Firmware, не са с китайски, префлашвани и тн, общо взето неща каквото може да очакваш от гаражен магазин.
Та надали ще имаш проблеми от тая гледна точка, по скоро не съм сигурен колко са адекватни при гаранционно обслужване, знам че те си имат някакъв сервиз и ремонтират в него, но опит нямам.

Бях купил един средняк аз, но изкара под 2 години, напоследък купувам висок клас апарати, но примерно на година, година и малко (докато все още се намират нови). Доста по евтини са от когато са излезнали и са доста по адекватни от новите средняци.
Успех с покупката!
Ако ти се дават повече пари в момента най адекватно ми се вижда да се изчака Samsung Galaxy S23 серията, ще е със Snapdragon процесор за цял свят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 09 Яну 2023, 14:22

Като гледам го прогнозират да е 1800лв грубо - никакъв шанс :D Нямам причина да купувам толкова скъп телефон. Сигурно ще е кеф да имаш всякакви гъзарии, ама тия пари мога да ги вложа в други покупки или да си ги спестя за нещо по-важно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 09 Яну 2023, 14:30

drifty написа:Като гледам го прогнозират да е 1800лв грубо - никакъв шанс :D Нямам причина да купувам толкова скъп телефон. Сигурно ще е кеф да имаш всякакви гъзарии, ама тия пари мога да ги вложа в други покупки или да си ги спестя за нещо по-важно.

Аз от няколко месеца съм с дъртака Samsung Galаxy Note10, взех го нов от Америка за да е със Snapdragon с всички такси дойде под 850 лв. :mhihi:
Преди това бях със средняк Samsung S20 FE, да ти кажа Note10 ката е по добра, нищо че е по дърта и с едно поколение по стар процесор, дори камерата е по добра, единствения минус който намирам е че S20 FE-то беше 120Hz, а Note10 си е 60Hz.

Та огледай се и за някой нов дъртанян висок клас, според мен са най адекватните покупки. Със сигурност ще е по добре от средняк.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 09 Яну 2023, 14:36

Идеята при флагманите не е просто да е скъп... при повечето апарати идеята е да е "най-доброто към момента, на всяко едно ниво" тоест сглобка, дисплей, батерия (издръжливост в дългосрочен план), чипсет и т.н.... много често обсъждам подобни апарати с най-различни хора, главно при въпроси "какво да си купя"... комбинацията с лизинг и преподписване на договор общо взето е най-удобната за взимане на подобни апарати не само заради субсидирането на цената от страна на мобилният оператор (така, например, S23 няма да е 1800лв, ами 1300лв), но и заради (сравнително) безпроблемният лизинг...

Да, може би ще кажеш, че телефон на лизинг не искаш... или пък че изобщо не взимаш нищо на лизинг/кредит... коментирам го, защото е много удачен вариант за взимане на скъп смартфон, който при изплащане е доста по-удобен/достъпен за "закупуване" и след като ще го ползваш поне 3-4 години - представи си каква ще е разликата да имаш най-доброто за 2023г (примерно, ако вземеш S23) на разположение за толкова дълъг период. Включително и премиум софтуерна поддръжка (security updates, bigfixes, OS Updates). Не използваш 2-3 години "среден клас от всичко", ами "топ от всичко". Аз лично дълго време се колебаех страшно за S22 Ultra, но в рамките на 2022г толкова много снимки и видеа направих, които с по-слаб телефон ще са невъзможни/слаби, че апаратът се осмисли/изплати напълно... и продължава да е топ вариант...

Смисъла за взимане на флагман се губи за хора, които със сигурност не им трябва силна камера, много хубав дисплей и т.н.... щото дори само едната камера (както е при мен) може да ти оправдае целият апарат... ся, при S22u не е само камерата, но принципно...

Освен това.... не е казано, че трябва да взимаш актуален флагман... може да е миналогодишният, който ще е по-евтин, но все така много добър апарат...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 09 Яну 2023, 14:57

Samsung A5 2017 от 5 години го имам ,нищо особено като хардуер,след изтичане на гаранцията.....последва custom recovery ,root и custom rom .Все още държи батерията 4-5 часс нонстоп сърфиране .Единствения бъг неизлечим е прословутата капка според ,която има влага в зареждащия порт.Жената и децата първо имаха Xiaomi S2 ,въпреки всички издевателства от страна на лапетиите и безброй сменени протектори телефоните още са живи.Преди две години заради онлайн училището им взехме Xiaomi Note 9 pro ,много здрави кучета ....жената купи и за себе си но на конвейр вървят и протекторите от Алиекспрес ,че редовно чувам Туп-туп по паркета :D .Дразнят ме рекламите в тъпия стоков MIUI но бял кахър.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 09 Яну 2023, 15:07

Mollov написа:Идеята при флагманите не е просто да е скъп... при повечето апарати идеята е да е "най-доброто към момента, на всяко едно ниво" тоест сглобка, дисплей, батерия (издръжливост в дългосрочен план), чипсет и т.н.... много често обсъждам подобни апарати с най-различни хора, главно при въпроси "какво да си купя"... комбинацията с лизинг и преподписване на договор общо взето е най-удобната за взимане на подобни апарати не само заради субсидирането на цената от страна на мобилният оператор (така, например, S23 няма да е 1800лв, ами 1300лв), но и заради (сравнително) безпроблемният лизинг...

Със сигурност си прав, логично е флагмана да е по-по във всички отношения. Но честно казано, не мисля, че ще усетя кой знае каква разлика при ежедневна употреба, съвсем откровено мога да се определя като много масов потребител в това отношение. Нито имам кой знае какви претенции откъм камера, нито ще играя игри на него, че да ми е нужен чипсет от най-добрите. Дето писа по-рано, може би и 8те рам ми е излишна дори. Трябва ми като седна в колата, ютюб да не тръгва 1 минута /имах един такъв телефон временно/, да мога да зяпам нещо като съм навън и ползвам 1-2 социални мрежи, като в нас стоя повече на компютъра. Единственото, което бих усетил наистина би било ако батерията и самият телефон издържат повече от 3 години, но имах Samsung S4, който беше флагман за времето си и на третата година държеше 1 час на батерия, та съм малко резервиран и в това отношение. Освен това нямам право на лизинг в А1, мога да взема само кеш, тъй като не взех телефон при самото сключване на договора. Ходих да питам за 11 ноут про на шауми и субсидията беше 40лв при цента от 650лв.

Mollov написа:Да, може би ще кажеш, че телефон на лизинг не искаш... или пък че изобщо не взимаш нищо на лизинг/кредит... коментирам го, защото е много удачен вариант за взимане на скъп смартфон, който при изплащане е доста по-удобен/достъпен за "закупуване" и след като ще го ползваш поне 3-4 години - представи си каква ще е разликата да имаш най-доброто за 2023г (примерно, ако вземеш S23) на разположение за толкова дълъг период. Включително и премиум софтуерна поддръжка (security updates, bigfixes, OS Updates). Не използваш 2-3 години "среден клас от всичко", ами "топ от всичко". Аз лично дълго време се колебаех страшно за S22 Ultra, но в рамките на 2022г толкова много снимки и видеа направих, които с по-слаб телефон ще са невъзможни/слаби, че апаратът се осмисли/изплати напълно... и продължава да е топ вариант...

По принцип избягвам лизинга, освен ако не е нещо, което наистина би ми свършило работа и е редно да е флагман, като някой по-сериозен лаптоп например. Но дори и на лизинг все ще ги дам тия пари, ако ще и на 12-24 вноски, а насреща чисто като потребител няма да усетя кой знае колко разликата от 3х в цената /примерно/.

Mollov написа:Смисъла за взимане на флагман се губи за хора, които със сигурност не им трябва силна камера, много хубав дисплей и т.н.... щото дори само едната камера (както е при мен) може да ти оправдае целият апарат... ся, при S22u не е само камерата, но принципно...
Освен това.... не е казано, че трябва да взимаш актуален флагман... може да е миналогодишният, който ще е по-евтин, но все така много добър апарат...

Така е, въпросното шауми дето съм харесал е с амолет дисплей, 120 херца, мисля, че е доста добър /въобще не съм поглеждал в момента флагманите какво предлагат в това отношение/.

А и чисто финансово, предполага ще се съгласиш, че е малко странно да си вземеш телефон, който много вероятно ще надвиши месечния ти доход, при положение, че няма да ти е оправдан разход, както примерно явно е при теб. Аз затова съм си определил таван от 600-700лв и не ми се иска да го надскачам, просто за мен като потребител не е оправдано.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 09 Яну 2023, 16:04

А, аз споделям общи разсъждения.... ти си преценяваш какво ти трябва на теб и какъв телефон ще си купиш :) Опитвам да се да дам по-различна гледна точка, върху която много хора не се замислят дори :)

Като цяло много важно е дисплеят да е "както трябва", защото това гледаш през цялото време на използване на телефона. Хубавото е, че в средният клас има достатъчно 120Hz OLED, че да не е проблем (вече, че преди години....). :)

Покрай споменатото Шушуми, погледни и Galaxy A52s 5G.... според мен май е по-добрата идея... но не и Galaxy A53, например. Същото, на по-висока цена. Само не знам дали ще намериш с 8GB RAM...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 09 Яну 2023, 16:07

Mollov написа:А, аз споделям общи разсъждения.... ти си преценяваш какво ти трябва на теб и какъв телефон ще си купиш :) Опитвам да се да дам по-различна гледна точка, върху която много хора не се замислят дори :)

Като цяло много важно е дисплеят да е "както трябва", защото това гледаш през цялото време на използване на телефона. Хубавото е, че в средният клас има достатъчно 120Hz OLED, че да не е проблем (вече, че преди години....). :)

Покрай споменатото Шушуми, погледни и Galaxy A52s 5G.... според мен май е по-добрата идея... но не и Galaxy A53, например. Същото, на по-висока цена. Само не знам дали ще намериш с 8GB RAM...

Благодаря за което! Да, сегашния ми е IPS и имам съмнения, че нещо доста ме товари, та ще видим с amoled дисплей какво е :Д. Ще погледна А52-то, по магазините видях само А53 /на място/.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 09 Яну 2023, 16:08

Once you go 120Hz, you'll never go back.... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 09 Яну 2023, 16:43

В посочения бюджет от колегата бих търсил Xiaomi.Motorola или Lenovo..съотношение цена,качество и здравина нямат конкуренция.Само трябва да се внимава с някои чипове на Qualcomm Snapdragon ,че са уникални печки и нагряваг дисплея само в сърфиране.Откъм support Samsung и Lenovo&Motorola са номер 1 .Смартфоните им се префлашват със стокоя ROM дори от начинаещи .

Флагманите са хубаво нещо и определено са насочени към определена таргет група хардкор фенове на определена марка и серия.
Феновете на Samsung S -серията или Гризаната ябълка не признават друго.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 09 Яну 2023, 16:45

Ивайло Димов написа:Феновете на Samsung S -серията или Гризаната ябълка не признават друго.

За мен най-добрият Android OS смартфон е Mate 50 Pro (той обективно си Е най-добрият)... ако не беше тая "история" с Google/USA, в момента никой Android-аджия нямаше да купува нещо различно от Huawei... това ти го казвам като фен на Galaxy S/Note...

Флагманите са хубаво нещо и определено са насочени към определена таргет група хардкор фенове на определена марка и серия.

Това не е точно така, ма нямам време в момента да пиша... :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата