България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от drifty » 10 Яну 2023, 20:04

Стинката иска паркирането да е платено, ако ще и в хола да си си паркирал :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Яну 2023, 20:20

А ти искаш бан :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Яну 2023, 20:23

То след някакви години вероятно няма и да има лични хавтомобили ве, Нострадамус. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Яну 2023, 20:27

Винаги ще има. Просто няма да може да имаш по 1 автомобил на човек в града както е сега... т.е. ще се върнем към същото каквото е било в най-благоденствения период на Бг, бай тошево време :) 1 на 5 човека примерно.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 10 Яну 2023, 23:14

Ебем ти и територията. След 10 години тука 50% ще са мангусти и ще са превзели всичко!
Унга бунга, да еба и приматите. Убили детенцето и след това решили да си го изкарат на болницата :kuku: :kuku: :kuku: :censored: :banghead:

https://trud.bg/%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5/

5 годишно момче загина при катастрофа на пътя между Враца и Криводол, а роднини на семейството атакуваха Спешния център в областния град и счупиха стъкло на вътрешна врата, съобщиха местният сайт "Конкурент" и bTV.

Сигналът за инцидента е подаден около 19 часа. Лекият автомобил "Пежо", в който са пътували четирима възрастни и детето, е поднесъл на мократа настилка и се е преобърнал в дере. На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ.

Медиците обаче само са констатирали смъртта на момченцето, което не е било в детско столче. То е изхвърчало от колата и телцето му е открито под нея. Издъхнало е на място.

Майка му е транспортирана в МБАЛ-Враца в тежко състояние. Там е и още един от пътниците в пежото, който е бил на предната седалка до водача.

Малко по-късно пред Спешния център пристигнали роднини и близки на катастрофиралите, които нападнали медиците. След като са счупили стъкло на вътрешна врата част от тях са се опитали да нахлуят в кабинетите. Изпратени са няколко патрулни екипа на МВР, за да овладеят ситуацията.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 10 Яну 2023, 23:23

Е тука вече съм 100% съгласен със Зак / за пръв път / . Тези моравите до голяма степан дърпат цялата държава назад .Гнусни орди , гледат да осребрят ситуацията , само бой ги оправя щото глоби не плащат и от затвор не ги е страх .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 11 Яну 2023, 0:49

Моджо написа:По Малинов не знам да е разрешено 80 или 70.
Кат ви е лъзгаво карайте с 20. Просто е.
Па фаровете не светили , гаден бил асфалпа, па не знам ко си. Аман от глупости.
Освен, че според тнт карам в друга държава, явно карам и други коли щото фаровете ми светят, не се лъзгам, не ми се включват тракшъни, стъклата са ми чисти и си светят нормално светлините и асфалта си е нормален. Бе изобщо... Други коли, друга държава, други пътища. Извънземно съм. Па да речеш да не съм бил по други страни, ми то... Явно треа тествам следващия път колко треа да дигна и да влезна в завой с 200, че да загуба сцепление. Че нещо не ми се е случвало ни тука ни там. И зиме и лете.
Абе айде моля ти се, ела да ти покажа фарове на е46 които светят в пъти по-добре от на е60 примерно, с чисто нови рефлектори крушки за една камара пари , ела ще ги измерим с уред да видиш че светят повече от необходимото , че са насочени/ настроени перфкетно , ела моля ти се да трънем по главните пътища само , от бизнес парка през Малинов , царигарско до Софийския и обратно и после да ги и измерим пак , тогава да ми обясниш кое свети .
Ела да видиш с ОЕМ НОВИ 4 диска и накладки с гуми 17 ки за един чувал пари за колко метра ще спрем аварийно от 80 до 0 на Цариградско …
Смешно е да обясняваш подобни глупости ако случайно си вярваш което ще е жалко заповядай да видиш колко си заблуден, ти ще избереш с е46/е61/ф11 ли ще го правим , защото този маршарут го минавам постоянно и с 3 те и е меко казано смешно да обясняваш как всичко се виждало разбираш ли :D :D
А и всяка година ходя на преглед , и документа ще ти покажа да не кажеш че имам проблем с очите :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 11 Яну 2023, 8:06

Па тва в на осветено да кажеш, че не се вижда..мани , мани... Може би очаквате да се вижда кат през деня ? М?
По Малинов без фарове ще карам и пак ще виждам съвсем адекватно. И всъщност какво за виждането по-точно искате да ми кажете ?
Последно аварийно кога спира на Цариградско, щото мани че аз не съм спирал, ами и спомен немам некой да съм виждал да спира така. И какво ще ми доказваш по-точно? Нема да спреш или какво ? Кат сметаш, че ще спираш дъгло карай с 60, то не е задължително да си с 80 ))
А колко съм заблуден може да каже само това, че съм минал 1 МИЛИОН километра без почти без никакво ПТП, по моя вина ни едно . без глоби, без актове /2-3 за цвят и то за дреболии/ и т.н и т.н.
Че трашкън и АБС освен на лед не знам дали работи даже и имам ли го, немам ли го.
Та освен мрън мрън мрън мрън друго не чувам в общи линии.
Последна промяна Моджо на 11 Яну 2023, 8:20, променена общо 1 път
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 11 Яну 2023, 8:20

без почти без никакво ПТП, по моя вина ни едно

Eй такива сте ми любими :mhihi: :mhihi: :mhihi:
С това изчерпваш всичко, който разбрал разбрал :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 11 Яну 2023, 8:25

Точно така, ако не го схващаш мога да ти ги изброя сичките.
1. Току що взел книжка, на лед, с Е23 се подхлъзнах - щета калник. Айде това е по моя вина, посипвам си главата с пепел.
2. 2 пъти са спирали в мен чакайки на сфетофар. Щета 1 стоп.
3. Един пиян се заби странично в мен, в населено място. Щета смачкана врата и калник.
Това са ПТП за 30+ години, 1 000 000 км, с различни коли, бусове и камиони.
И ако ся сметате че пътищата са зле, смятай па 90-те години кви са били.
ПП
1 фиш за непуснати фарове
1 фиш за неправилно паркиране
2 за превишена скорост до 15 км/ч над ограничението.

Това е за същия период от време и километри.
Последна промяна Моджо на 11 Яну 2023, 8:32, променена общо 1 път
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 11 Яну 2023, 8:30

Моджо написа:Точно така, ако не го схващаш мога да ти ги изброя сичките.
1. Току що взел книжка, на лед с Е23 се подхлъзнах - щета калник. Айде това е по моя вина, посипвам си главата с пепел.
2. 2 пъти са спирали в мен чакайки на сфетофар. Щета 1 стоп.
3. Един пиян се заби странично в мен, в населено място. Щета смачкана врата и калник.
Това са ПТП за 30+ години с различни коли, бусове и камиони.

Чакай чакай, нали си големият преценяц, как така не си преценил ?
1- ТУк е ясно , не си преценил
2- Как не си преценил че трябва да си гледаш в огледалата дори когато си спрял докато не спре напълно автомобила зад теб, аз го правя и в такива моменти се измествам напред, ама то нали хубави фарове нямал човека и затова сигурно.... или пък слаби фарове имал и не те видя, ама чудо ти всичко си преценяш все съобразено караш пък късмет явно нямаш :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
3- Как така не си гледаш страничните огледала, супер странно ми е да оставиш някой да те удари странично, аааахаааа сигурно е зареди хубавите фарове дето виждаш всичко сега се сетих и него си видял, или да заложа отнова на това це преценяш и не влизаш в никакви опасни ситуации :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 11 Яну 2023, 8:38

2. Какво да преценя бре. Чакаш на червено, отпред е кръстовище с коли в движение. Кво да преценя? Че тоя зад мен няма да спре ли щото си гледа телефона примерно. Не мога да го преценя това, сори. Ванга не съм. Потока намаля, всички спират, очаква се и тоз да спре. Вижда се, че намаля и спира..малко по-късно. е случай 1, а случай 2 е да тръгне преди да съм тръгнал аз...все още на червено.
3. Странично ама насрещно. Сменя лентата без причина щото пиян и се блъска в мен. Регирал съм доколкото съм могъл и вместо да е челно беше странично.
И тука пак няма никъде ни фарове ни асфалт.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 11 Яну 2023, 9:25

Снощи докато разговарям с едни приятели, по улицата мина една лелка без светлини, сигурно и тя си е казала, че като има лампи, може да спести от крушки, нали вижда добре.

Очевидно и съвсем естествено, не можеш да прецениш всяка ситуация, да отричаш, че асфалта не е важен, че и без фарове няма грижи като е осветено, е абсолютно нелепо.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Яну 2023, 9:35

Той го каза съвсем образно това за фаровете, не знам как изобщо го приехте чак толкова буквално. :mhihi: Просто искаше да каже, че на дадени места може да вижда и без фарове, а не спирам си фаровете да виждам по-добре примерно. :mhihi:
И Ивански, малко му търсиш под вола теле на Моджото. :mhihi: Да не е Супермен?
Тая от снощи сигурно се е хлъзнала защото асфалта е виновен.

Странично е много лесно да те ударят. 2017-та януари си карам в града и приближавам пресечка, на нея СПРЯЛ в пълен покой автомобил с тъмни стъкла, онда беше с десен волан. Но това го видях чак когато минавах вече покрай него и оня тъпак даде газ и ме удари в задната врата и калник. :shock: Как по-точно трябваше да го предвидя? С английски номера беше, ходи и взе пари на заем да се оправим.

П.п: Мноооого ми се искаше да избягам тогава и да не ме удари защото ако при вас е просто оставате без кола за няколко дена(в повечето случаи имате резервна, ама и да нямате не е драма чак)а аз оставам без работа. На всичко отгоре моргата не работеше два дена защото беше адски сняг и не знам си какво ми обясняваха. Та искаше ми се, дадох макс в ляво, но от другата пресечка срещу мен кола, кривнах колкото да не събера и него, но нямаше как и къде ако ще супер човек с опита на Шумахер да беше, нямаше как да се избегне. Кавалът иди му обяснявай, че дори да си плати удара е огромен проблем за мен пак тая една седмица да речем намиране на калник, тенекиджия(защото са супер заети и да те вкарат веднага трябва да се имате много)за бояджия да не говорим, карах със сиви калник и врата а няколко месеца сигурно докато имах време бояджията да ги направи.
И тоя смотаният още си кара същия аКорд, кара като малоумен, изпреварва където му падне и има някакви психични отклонения, които не констатирам само аз. Някой ден за спорта ще му нарежа гумите, че е мега дебил и кара тая кошница на война все едно. :ranting:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2023, 10:29

Моджо написа:че съм минал 1 МИЛИОН километра без почти без никакво ПТП, по моя вина ни едно . без глоби, без актове /2-3 за цвят и то за дреболии/ и т.н и т.н.

Това какво доказва? И аз имам едно ПТП, скоро след като взех книжка, щото гледах в краката на пътника, че люпи семки и хвърля по пода, а не в пътя. Взел съм си поука и от там нататък нямам произшествия, а книжка имам кажи-речи 30 години. Километри не знам, но не са малко. По едно време работата ми беше такава, че постоянно бях в командировки с колата. Там само врътнах около 400к.

И какво, да твръдя, че асфалта не е хлъзгав, щото нямам ПТП-та ли? Нямам, защото имам достатъчно опит, съобразявам се и внимавам. Но има млади хора без опит, жени и мъже, които никога няма да се научат сносно да карат, те какво? Да си седят в къщи ли?

steeN написа:Винаги ще има. Просто няма да може да имаш по 1 автомобил на човек в града както е сега... т.е. ще се върнем към същото каквото е било в най-благоденствения период на Бг, бай тошево време :) 1 на 5 човека примерно.

На мен повече от 1 не ми трябва. 4 години ползвахме само единия, докато за другия си плащах да седи на паркинга. Сега се карат и двата, щото аз не съм от патроните, които настояваха нафтата да стане 4лв, че да се изчистят улиците от коли и като я вдигнаха ползвам повече този, който харчи 6/100, а не тоя дето е 12+.

Ако има адекватен градски транспорт и прилични условия да стигна до където искам с колело личен автомобил в града почти не ми трябва. А ще си спестя и доста разходи предполагам.

Ама условия няма и нормален градски транспорт няма :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата