България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Не съм съгласен дрифти, точно за тия 90% е важно някой да ги научи, че се кара БАВНО на първо време. Като казвам бавно нямам предвид чисто скорост, а понятието БЪРЗАМ трябва да се изкорени. Защото ти и с 20 може да бързаш според ситуацията и условията. Това им убягва на повечето.
Сещаш ли се за оная ситуация преди години, чак тема пуснахме, ад на магистрала Тракия, като се бяха нашили един друг в снега и виелицата? Ами извинявай, ама това да имаш магистрала, съвсем не значи, че трябва да караш с 80-100 минимум. Ако караха с 40 нямаше да стане така предполагам, докато мине опасния участък.
Сещаш ли се за оная ситуация преди години, чак тема пуснахме, ад на магистрала Тракия, като се бяха нашили един друг в снега и виелицата? Ами извинявай, ама това да имаш магистрала, съвсем не значи, че трябва да караш с 80-100 минимум. Ако караха с 40 нямаше да стане така предполагам, докато мине опасния участък.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Petrolhead
- Потребител
-
Уж сте големи мъже, пък подскачате като госпожици.
Това което ви го разправям, не съм си го измислил.
Да караш кола в България ще става все по-скъпо удоволствие.
Едно елементарно затягане на техническите прегледи ще вдигне половината автопарк на трупчета.
Дори и в момента качествените авторемонтни услуги струват сериозни пари. Едно елементарно свиване на сивата икономика, пак ще намали драстично дараците по улиците.
Данъците са просто един от лостовете за контрол на броят автомобили на пътя. Дали ще се ползва, не знам, няма и голямо значение. Родните политици, може би никога няма да имат достатъчно големи топки за прокарване на такива мерки, но ЕС няма да ни трае все такива тарикати на дребно
Това което ви го разправям, не съм си го измислил.
Да караш кола в България ще става все по-скъпо удоволствие.
Едно елементарно затягане на техническите прегледи ще вдигне половината автопарк на трупчета.
Дори и в момента качествените авторемонтни услуги струват сериозни пари. Едно елементарно свиване на сивата икономика, пак ще намали драстично дараците по улиците.
Данъците са просто един от лостовете за контрол на броят автомобили на пътя. Дали ще се ползва, не знам, няма и голямо значение. Родните политици, може би никога няма да имат достатъчно големи топки за прокарване на такива мерки, но ЕС няма да ни трае все такива тарикати на дребно
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:А като се огледаш в София, само СВ регистрации около теб, а ?
А като се огледаш в провинцията, всички лизингови коли са със СВ, но които данъка постъпва в столичния бюджет
streetz написа:To затова данъците са на ниво община, а не държава.TNT написа:С данъците трябва много да се внимава, понеже в доста населени места няма друг транспорт. Не всичко е София
На много места в провинцията данъците са по-високи от софийските
Top Gun Maverick написа:Не съм съгласен дрифти, точно за тия 90% е важно някой да ги научи, че се кара БАВНО на първо време. Като казвам бавно нямам предвид чисто скорост, а понятието БЪРЗАМ трябва да се изкорени. Защото ти и с 20 може да бързаш според ситуацията и условията. Това им убягва на повечето.
Аз затова обяснявам на моите разбойници следното. Карай с такава скорост, че да успееш да спреш в рамките на видимостта си. Влиза в мъглата със +100км/ч. Няма видимост, ама набрал на педала, защото там е магистрала ... В далечната 1994 имах много гадно преживяване с Е34-ката. Излизам от тунела зимата
https://www.google.ca/maps/@42.7878369, ... 384!8i8192
и на моста стъпих на "черен лед". Минаха едно кило години, но още го помня. А колата беше практически чисто нова.
Магистралата до Ябланица съм я минал над 1000 пъти в двете посоки. От тогава винаги съм с едно на ум, когато минавам този тунел.
Докато пиша излезе това
https://zanas.top/794616/?fbclid=IwAR3t ... 8hwb4FR-fU
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
BMW_POWER написа:В далечната 1994 имах много гадно преживяване с Е34-ката. Излизам от тунела зимата
и на моста стъпих на "черен лед". Минаха едно кило години, но още го помня. А колата беше практически чисто нова.
Овладя ли нещата или омачка ламарините?
dhtj написа:BMW_POWER написа:В далечната 1994 имах много гадно преживяване с Е34-ката. Излизам от тунела зимата
Овладя ли нещата или омачка ламарините?
Господ беше до мене и колата просто се плъзна настрани и влезнах в другото платно. Но и скоростта ми не беше голяма.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
STEVAL написа:TNT написа:А като се огледаш в София, само СВ регистрации около теб, а ?
А като се огледаш в провинцията, всички лизингови коли са със СВ, но които данъка постъпва в столичния бюджетstreetz написа:To затова данъците са на ниво община, а не държава.TNT написа:С данъците трябва много да се внимава, понеже в доста населени места няма друг транспорт. Не всичко е София
На много места в провинцията данъците са по-високи от софийските
Почти навсякъде са по-високи. Това е и единствената причина за лизинговите - да се спестят няколко стотака подарък на държавата. Т.е. държавата в момента дори те стимулира да си регистрираш в София колата

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ми екстра. да вдигнат данъка на колите над еди какви си години е супер, и като реципрочност, вдигат данъците на всичко, включително данък печалба.
Нещо като в Норвегия.
Печелиш някакви над 10к на месец, 60% данък. Разбира се, всякакви хватки за спестяване на данъка на фирмата/частното лице се забраняват и освен глобите, да се лежи ефективно в пандиз.
И ако сега попитате "ама що пък освен данъците на автомобилите?"
Ми лесен е отговора, с допълнителните данъци се насърчават тези, дето имат малки приходи да си купят нови автомобили, като някаква сериозна отстъпка при дилъра.
Нещо като в Норвегия.
Печелиш някакви над 10к на месец, 60% данък. Разбира се, всякакви хватки за спестяване на данъка на фирмата/частното лице се забраняват и освен глобите, да се лежи ефективно в пандиз.
Ми лесен е отговора, с допълнителните данъци се насърчават тези, дето имат малки приходи да си купят нови автомобили, като някаква сериозна отстъпка при дилъра.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Именно де - както каза назад в малките населени места нямаш много други опции освен автомобила, но в София при всичките задръствания, мръсотия, невъзможно паркиране и (въпреки недостатъците му) наличието на градски транспорт да се държат по-ниски данъците на МПС е някаква много сбъркана логика за мен.TNT написа:Почти навсякъде са по-високи.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Е.Димитров написа:Ми екстра. да вдигнат данъка на колите над еди какви си години е супер, и като реципрочност, вдигат данъците на всичко, включително данък печалба.
Нещо като в Норвегия.
Ниските данъци и хубавата природа/климат са двете единствени предимства на тая държава. Учих и живях в чужбина и заради тези две неща и заради роднините, аз и много други образовани и млади хора се върнахме тук.
Направят ли данъците както в Европа, тогава по-добре да си се изнеса в Европа.
Защото с по-високи данъци нищо няма да се промени към по-добро, просто някой бойко и себеподобните му ще крадат още повече.

И ще останат само цигани, които и без това не ги плащат тея данъци.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
streetz написа:Именно де - както каза назад в малките населени места нямаш много други опции освен автомобила, но в София при всичките задръствания, мръсотия, невъзможно паркиране и (въпреки недостатъците му) наличието на градски транспорт да се държат по-ниски данъците на МПС е някаква много сбъркана логика за мен.TNT написа:Почти навсякъде са по-високи.
Сбъркана е. Както е сбъркано данъкът на автомобила ми да е по-висок от данъка на апартамента ни в центъра

Като цяло нещата с данъците и всякакви налози в България са абсолютно сбъркани. Да оставим настрана факта, че не се плащат.
Например от всякакви орки, от големи компании и т.н., които измислят какви ли не схеми и т.н.
Плащат се само от нормалните граждани, щото те трябва да бъдат чукани денонощно, без да получават нищо!
Щото държавата е огромно лайно. Тия, дето не плащат имат повече облаги от тия, дето плащат всичко до стотинка...

Ами и като се замисля, сега някой ще се появи да ми обяснява, че на имотите не трябва да се вдигат, щото било социално, което е пълна простотия!
Тоя, дето ще го каже това, да се сети, че вероятно плащаме много повече ДДС на храните, отколкото данък за автомобил

Та ако ще е социално, кое е по-важно??? Някакъв таралясник, или да може да се храниш нормално???
Абсолютно сбъркано е всичко тук. Да не говорим за шибаните застраховки на автомобилите,
където може да нямаш 10 години нито едно нарушение, дори фиш и да плащаш колкото някой камикадзе със 100 акта

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
И на имотите ще им дойде реда и ще има много плач, няма страшно. Въпрос на време е само.
И преди в Бг данъка на колите беше между 10 и 30лв масовия.
И преди в Бг данъка на колите беше между 10 и 30лв масовия.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
T'ва "въпрос на време е" го слушам от почти 37 години насам (баси дрътия съм)...
и тва "време" все не идва, та все тая ... сигурно във вашите очи времето е 237 години, 337 години
сигурно някога ще дойде "времето" , мдааааа... ама няма да е скоро

и тва "време" все не идва, та все тая ... сигурно във вашите очи времето е 237 години, 337 години

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Ако вдигнат данъците върху дохода просто ще се карат служебни БМВ-та, ще има по 30++ дни отпуска и всякакви "безплатни" придобивки към работа, а "бедните" едвам ще събират за Дачия втора употреба и... пак ще е същото, ама някой ще си мисли, че на някой друг ще му е гадно и няма да клати толкова много клетката. Вързахте се като каначета на трол поста.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
vicho написа:T'ва "въпрос на време е" го слушам от почти 37 години насам (баси дрътия съм)...![]()
![]()
![]()
и тва "време" все не идва, та все тая ... сигурно във вашите очи времето е 237 години, 337 години![]()
Може и 57 год да си чакал.
За тези които забравят бързо, няма и 20 год, откакто в България се вдигат доходите.
Преди с 50евро заплата, колко данък да имаш?
Да не говорим колко станах имотите като брой за последните 20 год.