Здравословен живот, или...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Re: Здравословен живот, или...

Мнение от Exclusive89 » 16 Яну 2023, 23:35

Не съм съгласен, вече е тествано и работи. Да, не качвам чиста м.маса, но все пак качвам. Ако не качвах, нямаше да има никакъв прогрес в тренировките, а не е като да няма прогрес.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 17 Яну 2023, 1:09

bum_bum написа:Това е и причината голяма част от батките да не харесват нисковъглехидратното хранене. Това, което много хора виждат като мускули са всъщност вода и мазнини. Ако един средностатистически батка от залата свали от да речем 20% телесни мазнини до 12-14 и изгуби гликогена 43 сантиметровите ръки ще отидат на нещо като 37-38, което е истинска трагедия за повечето от тях.

А всъщност не е станало нищо страшно. Ще носи 5-6 кила по-малко мазнини. Още там някъде вода и вместо да е подут балон с големи ръки и голямо шкембе вече от един бегъл поглед човек може да каже, че изглежда атлетично...

Батките във фитнесите и аз ги приемам като някакви антиобрази. Както и самия фитнес. Предпочитам да спортувам истински спорт, в който има интрига, печелиш/губиш, по-интересно е и не усещаш кога минава времето. Футбол, баскет, волей, тенис и т.н... Фитнеса когато съм го пробвал, винаги съм го правил по задължение. Мноого ми е скучно. :lol:
Правя упражнения със собствена тежест (набирания,лицеви...), когато няма достатъчно съотборници или терен за спорт.

Отклоних се от въпроса, който исках да задам.
Не искам да звучи като заяждане, а по-скоро любопитство.
При всички предимства на кето храненето, за които прочетох в тази тема, и каквото си писахме с теб, реших да проверя например един Роналдо как се храни. Не че ми е някакъв идол, нито искам да влизаме в сравнения с Меси сега, но е факт, че Роналдо е страшен егоманиак, чиято цел е да е във форма възможно най-дълги години, за да счупи всички възможни рекорди във футбола. Има всякакви лични доктори, диетолози, масажисти, кондиционни треньори и прочее. Разполага и с почти неограничени финанси. :lol:
Та това, което прочетох е, че този човек яде по 6 пъти на ден, приема доста въглехидрати, яде и хляб и ориз... На световното даже извади някакво десертче от боксерките, да хапне по време на мача. :lol:
За Ибрахимович бях видял, че яде и картофи, а след мач си позволява и пица :lol: И двамата наблягат яко на всякакви меса и риби. Мисля че се ограничават от мазнините, защото в диетата на Роналдо имаше low fat yogurt. Това са хора около 40те години, с по 7% телесни мазнини, които още са в топ форма и играят на добро ниво. Защо не са заложили на кето храненето, защо не е подходящо за тях?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Яну 2023, 12:21

В елитния спорт няма да видим скоро някой на кето. Въпреки, че Кобе Брайън, Леброн Джеймс и няколко звезди на американския са го ползвали с успех. Докато вече има редица лекари и професори, които пропагандират кетото в спорта треньори и диетолози с дългогодишен стаж са с толкова закостеняло мислене и такова его, каквото няма никъде другаде. Професионалния спорт е последното място, където кетото ще навлезе масово. Ако изобщо се случи, защото масово се интерпретира грешно и хората не получават резултатите, които очакват заради мързела си да разберат квкво точно е. От там страда и реномето му, защото има вече твърде много хора навлекли си всякакви проблеми с нещо, което си мислят, че е било кето.

На Роналдо това му е работата и може да бъде точно толкова % мазнини, колкото си иска. Ако аз ида днес на фитнес ще изгоря 300-600 калории, в зависимост какво тренирам. Той гори поне 2500 и нагоре. Просто сме в съвсем различни вселени. С такъв разход ако се храниш в баланс или лек дефицит каквото и да ядеш ще си чист. Ако си с нормално ежедневие нещата стават доста по-трудни.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 17 Яну 2023, 13:47

Въобще не гедайте с какво се хранят професионални спортисти в каквато и да е област, освен шахмат :mhihi: Нито сме им на тренировките по няколко часа, нито на препаратите, нито на режима. Така че няма база за сравнение. Тая пица, дето ще я изяде Ибрахимович, на другия ден я изгорял само в сутрешната тренировка и мускулните влакна питат за още глюкоза. А и "позволява си" изобщо не означава, че яде често. Специално футболистите всички са с под 10% телесни мазнини, върви с особеностите на спорта - постоянно тичане, спринтове, часове кондиционни тренировки. Не знам как трябва да ядеш, че да си мазен на такъв режим. Ако погледнеш силови спортове, почти всички са дебелаци, ядат по 7-8 000 калории нагоре, но вдигат 320кг на лежанка и 480 на тяга или хвърлят 6кг гюле на 20 метра, примерно... Та, в повечето спортове резултатите идват от бързо гориво като глюкозата, което автоматично означава прием на ниски мазнини, дори да няма естетически елемент. КОгато организмът е свикнал да гори основно глюкоза и е системно натоварен, вкарването на големи количесва мазно затормозява метаболима на въглехидратите, от там и резултатите.

dhtj написа:Батките във фитнесите и аз ги приемам като някакви антиобрази. Както и самия фитнес. Предпочитам да спортувам истински спорт, в който има интрига, печелиш/губиш, по-интересно е и не усещаш кога минава времето. Футбол, баскет, волей, тенис и т.н... Фитнеса когато съм го пробвал, винаги съм го правил по задължение. Мноого ми е скучно. :lol:
Правя упражнения със собствена тежест (набирания,лицеви...), когато няма достатъчно съотборници или терен за спорт.

Голямото предимство на фитнеса е, че можеш да тренираш по десетки различни начини, при добре оборудвана зала, и целогодишно. Погрешно фитнеса се свързва с вдигане на тежко да правиш мускули - това се нарича бодибилдинг или културизъм и само една от функциите му. Просто оборудването във фитнес залите покрива най-широк спектър от интереси на спортуващи и затова са популярни. "Истинските" спортове са свързани с много дисбаланси и често травми, които фитнеса помага да компенсираш и заобиколиш. С контузия няма как да играеш динамичен спорт известно време, но няма никакъв проблем да поддържаш форма в залата. Реално всички профсионални спортисти ползват фитнес зала в някакъв аспект от подготовката си.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Яну 2023, 14:03

Сега се сетих за Крис Фрум- един от най-успешните колоездачи, даже може би най-успешния. И шесткратния шампион на Айрънмен Дейв Скот. Кенийските атлети спазват т.нар. бантинг диета, което е някакво подобие на кето. Зак Битър по-нагоре го споменах.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 18 Яну 2023, 0:38

Тайсън Фюри при завръщането и подготовката си за първия мач срещу Уайлдър е бил на кето. Не на 100%, позволявал си е непосредствено преди тренировка енерджи барче като на колоездачите, но дотам. Между другото голяма част от кондиционната подготовка и диетата на топ топ спортистите донякъде е засекретена. Все пак тези хора струват милиони и плащат немалки суми за кондиционери, нутриционисти, диетолози и прочие за специални програми, които само те си знаят. Така че трудно може да се каже кой на какво е, дали е на кето в определен момент от подготовката или не.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 18 Яну 2023, 1:09

Да споделя на каква сцена бях свидетел днес :shock:

Обърках се да отида до офиса и излизам на терасата, че времето беше доста приятно.
И гледам част от дамите се събрали и обсъждат нещо разпалено, докато пушат.
Темата беше здравословно хранене и коя от къде каква здравословна храна си купува и най-вече как ни тровят с храните :ok:
Та хвалят се коя колко здравословно се храни и как избягва да я тровят, и си пийват кафенце с цигарки. И така по цял ден, всеки ден :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 18 Яну 2023, 10:41

Е на кафето кво му е :mhihi:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 18 Яну 2023, 11:58

TNT написа:Е на кафето кво му е :mhihi:

Задължително е с цигарките :mhihi: :mhihi: :mhihi: Буквално пият по 10 кафета на ден, особено щото са безплатни и са доста добри :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 20 Яну 2023, 12:21

Какво мислите за това, струва ми се най-добре в сравнение с другите шпекове които продават масово по магазините :dunno:

Традиционен шпек. 100g готов продукт са произведени от 137g чисто месо. Естествено опушен, без ГМО и глутен. Обвивката не е ядивна.

Съставки: приготвен от от първокачествено месо (смес от свинско, телешко и говеждо ), сол,захар, натурални подправки, стабилизатор полифосфати, антиоксидант натриев аскорбат, консервант натриев нитрит.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Яну 2023, 12:36

Аз избягвам да взимам колбаси от магазина. Ако взимам, предпочитам филе. Там си мисля, че има по-малко неща, с които да набълбукат месото. Да не говорим, че и хубава луканка/суджук стана баси парите.
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 20 Яну 2023, 13:00

ivanski_2 написа:Какво мислите за това, струва ми се най-добре в сравнение с другите шпекове които продават масово по магазините :dunno:

Традиционен шпек. 100g готов продукт са произведени от 137g чисто месо. Естествено опушен, без ГМО и глутен. Обвивката не е ядивна.

Съставки: приготвен от от първокачествено месо (смес от свинско, телешко и говеждо ), сол,захар, натурални подправки, стабилизатор полифосфати, антиоксидант натриев аскорбат, консервант натриев нитрит.

Малко по-добре от средното, но все пак половината неща щеше да е по-добре да ги няма :mhihi: В Лидл има една серия с разни такива с етикет Clean Label, техния състав по-спомен беше подобен, въпреки че май имаше и неща без захар :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Яну 2023, 18:02

Захарта в колбасите не е особен проблем. В хомеопатични количества е в ролята на консервант.
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 20 Яну 2023, 18:10

bum_bum написа:Захарта в колбасите не е особен проблем. В хомеопатични количества е в ролята на консервант.
На мен най вече нитрит-а ми се ще да го няма...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 20 Яну 2023, 18:13

c04 написа:
bum_bum написа:Захарта в колбасите не е особен проблем. В хомеопатични количества е в ролята на консервант.
На мен най вече нитрит-а ми се ще да го няма...

Защо , аз мислех че не е проблем

Изчислението е просто: на килограм телесно тегло се допускат 0,6 милиграма натриев нитрит на ден. Това количество гарантирано няма да навреди на хората. За да повлияе на здравето, трябва да консумирате 100 пъти повече от препоръчаното, разбра МедКонсулт.бг.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата