България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Яну 2023, 12:32

ДОКАЗАНО нещата вървят във възходяща линия при ченгетата(не е идеално)а вие си мислете каквото искате. Ако едно време медиите отразяваха всяко пиянство на полицай както сега, то само това щяха да пишат и нямаше да им стигат страниците или времето в новините. При военните беше същата работа, но при тях в момента е по-зле откъм полицаите, но пак има напредък. Понеже тука има голямо поделение, едно време редовно някой военен се блъскаше някъде пиян(един с една Калибра даже във вратите на входа на бригадата :mhihi: )или ги хващаха пияни ченгетата, но и те намаляха.
Как не станахте полицаи от криминална или вътрешна сигурност, прокурори или съдии, че да оправите държавата нацяло не знам. :mhihi: Всички ревящи тука щяхте да сте пример за неподкупност и професионализъм. И най-вече щяхте да сте хванали всички ваши колеги в крачка за най-малкото, ако ще и за колан. :mhihi:
Последна промяна Top Gun Maverick на 26 Яну 2023, 12:54, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Яну 2023, 12:40

Маверик, можеш ли да слагаш някакви абзаци и т.н., че много трудно се чете? :bchug:

Иначе не съм черноглед и виждам, че има някаква промяна. Хващат по някой и т.н. :bchug:

Проблемът, който не искате да разберете и мен ме дразни е друг :idea:
С тоя темп на промяна ще станем нормално общество след още 100 години :dunno:

А на мен хич не ми се чака 100 години.

Иначе, написах го това, щото нали се твърдеше, че полицаите се пазят вече.
Ами да ти кажа, според мен хич не се пазят. Иди в някой малък град в петък вечер и виж как всички пият и карат и ще ти стане ясно.

За София да не говорим. Тук пият, друсат, помагат на дилърите и т.н.
Ама тоя явно е нормално, щото както ти каза, няма иначе кой да работи за тия кинти :dunno:

Та всичко това ми се струва сбъркано и светлината в тунела ми се струва много далеч. Това е :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Яну 2023, 12:59

Чак да слагам абзац няма да е. :mhihi: Радвай се, че пиша що годе грамотно с възможностите, които имам чисто физически. :mhihi:

Аз те знам за какво ги говориш тия неща, ама така не помагаш нито на нас, нито на себе си. Да не мислиш, че някой тука ще ти кажа как всичко е топ в държавата? :shock: Сериозно, мислиш ли, че има един такъв в този форум? Аз не съм видял такъв човек, просто има такива, които се концентрират върху едни неща, я други върху други. Нали знаеш, има три типа хора - които са част от проблема, които са част от статуквото и които решават проблема.

И даааааа, боклуците в тая държава скоро няма да свършат, затова си избери един от тия три типа хора и вземи решение.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Яну 2023, 13:43

Top Gun Maverick написа:И даааааа, боклуците в тая държава скоро няма да свършат, затова си избери един от тия три типа хора и вземи решение.

Избрал съм си аз, ама май се оказах на губещата страна :mhihi: :mhihi: :mhihi:

По темата.
Лошото е, че нищо не се случва дори когато хванат някого. Било то дрогиран полицай, трафикант, наркодилър, крадец и т.н.
Един няма вкаран в затвора. Като ония, който 15 пъти е отказвал проби, блъскал сума коли, кара без книжка и резултатът е "Няма какво да направим" :shock:

Ей това ми липсва. Поне да вкарваха в затвора всички тия гниди. А то какво? Продължават да безчинстват.
Та как се решава проблема така? Май точно никак...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Яну 2023, 13:57

Все има варианти. Полицаят в случая ще го осъдят и ще изгуби умопомрачителна сума пари за неговите разбирания, да не кажа спестяванията на целия си живот защото много полицаи стоят след определено години основно заради тия заплати. Та в случая не мисля, че няма да е наказан едва ли не.

Как се решава проблема ли? Мисля няма еднозначен отговор, понеже той е толкова индивидуален, колкото си и ти самия.
Вариант 1 емигрираш. Вариант 2, стоиш и чакаш нещо да се промени като си живееш живота според тукашните правила. Вариант 3 оставаш тука и почваш да дебнеш всякакви нарушения и да сигнализираш за тях, което е свързано с мноооооого разправии, но без болка няма прогрес и това убягва на хората. Вариант 4 някаква комбинация от 2 и 3 като си повече към 2, но да речем даваш някакъв пример на другите с някакви лични постъпки. Моят е такъв, не съм цвете за мирисане, но на фона на общата картина понякога се чувствам извънземен, жена ми редовно ми обясняваше как в тая държава не се чувства на мястото си поради безброй причини, та не мисли, че само ти си виждал нещата без изход. И да знаеш, по-малко му мисли, повече действай без значение в коя посока, понякога течението само ще ти покаже пътя, а дали е верен...

П.п: Обаче ако не намериш нещо за самия себе си и жена си, има голям шанс да изпаднеш в някакви психически проблеми от които нищо хубаво няма да излезе за теб и другите около теб. Ти виж само във форума колко хора нервиш на моменти, а са ти никакви пък са добронамерено настроени.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 26 Яну 2023, 15:03

zAcK написа:А на мен хич не ми се чака 100 години.

Дали някой някой германец/французин преди 300-400-500 години така си е казвал?
Превръщането ни в дисциплинарана и културна нация, която да не служи за подигравки и вицове по останалия свят е процес, който няма да свърши докато ние сме живи. Няма да свърши и за нашите внуци.
На нас се пада да положим основите, след като са ни занулявали неколкократно скъпите братушки, турците и т.н. ;)
На който не му харесват тези факти и се чувства прецакан от епохата, в която се е родил - летището знаете къде е. :bchug:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 26 Яну 2023, 15:59

Top Gun Maverick написа:Все има варианти. Полицаят в случая ще го осъдят и ще изгуби умопомрачителна сума пари за неговите разбирания, да не кажа спестяванията на целия си живот защото много полицаи стоят след определено години основно заради тия заплати.
.....

Човека продавал наркотици, мислиш ли, че го притесняват 20-те заплати, ми той си купил Х6 далеч преди пенсия с 1500лв заплата.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Яну 2023, 16:20

Тоя "нашият" не е продавал, ти говориш за друг регион на страната. :mhihi: Не знам какво Х6 е купил, ама едва ли особено много е изкарал от дрога на дребно тоя щом го хващат и сега ще има да раздава по адвокати и глоби после като го осъдят...може и да не му стигнат. Но щом си плаща за дяволиите обикновено. Пък длъжностно лице да прави тия неща...определено ще го отнесе повече.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 26 Яну 2023, 16:54

"Нашия" е цъфнал и вързал, но не бива да говоря.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 26 Яну 2023, 17:17

80% от българите не знаят как се кара в кръгово и кой има предимство.
Освен че не знаят, ами и са нагли и свирят масово на другите, които са с предимство.
Аз такъв процент непознаващи основно правила поне в бяла страна не съм виждал.

Днес пак подминавам в средна лента една от отбивките на кръговото на 4км и един идиот ми свири понеже е решил да излиза директно от най-вътрешната лента. Хем беше назад, но явно е решиш, че всички трябва да го чакат щом той идва.

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 26 Яну 2023, 17:57

alekangg написа:80% от българите не знаят как се кара в кръгово и кой има предимство.
Освен че не знаят, ами и са нагли и свирят масово на другите, които са с предимство.
Аз такъв процент непознаващи основно правила поне в бяла страна не съм виждал.

Днес пак подминавам в средна лента една от отбивките на кръговото на 4км и един идиот ми свири понеже е решил да излиза директно от най-вътрешната лента. Хем беше назад, но явно е решиш, че всички трябва да го чакат щом той идва.

На кръговите ми се появяват поне още 3-4 чифта очи :paranoid: :help:
Буквално се кара на кой както му е кеф. Все едно сме в ония клипчета за Индия, където всички карат навсякъде :help: :mhihi:
Но най-лошото е това, което си казал - те освен всичко друго, си мислят, че са прави :shock: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Точно както тия, които карат в града с 50+ км/ч превишение и те псуват, щото ги бавиш :shock: :help:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 26 Яну 2023, 18:04

Асеновград - Чепеларе - то винаги е било така по този път , ама днес се нагледах на най идиотските изпреварвания . И нито една катастрофа :mhihi: ,вече вярвам , че някои хора могат да виждат в бъдещето , или поне зад завоя :mhihi:
Поръчвам си видеорегистратор , препоръки някакви :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 26 Яну 2023, 18:07

И аз искам един, за спорта:)) Ще си направа канал в ютуМБ, къ треа се кара.
Обаче трябва да може да ми засича скоростта с която се движа и да записва какви ги говоря. И без тва си приказвам сам :))
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 26 Яну 2023, 18:12

mr_petroff написа:Асеновград - Чепеларе - то винаги е било така по този път , ама днес се нагледах на най идиотските изпреварвания . И нито една катастрофа :mhihi: ,вече вярвам , че някои хора могат да виждат в бъдещето , или поне зад завоя :mhihi:
Поръчвам си видеорегистратор , препоръки някакви :D
Аз съм много доволен от на ксайоми, предполагам и хората които го отраднаха също :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 26 Яну 2023, 18:20

Имам един стар телефон, с него дали нема да стане , вместо да купувам.
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата