СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Re: СПАМ ТЕМА
Супърб 3 е на една платформа с Артеон и вътре наистина е почти толкова широко колкото в А8 .Комбито верно изглежда доста по-добре .
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ай ся , на два етажа къща стиропора не го усети дори да не говорим тая фактура в еуратек . И пак гледаш нови комбита в ...еуратек - викаш тотоНекой ден кат изкарам 6-тата от тотото.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
ivanski_2 написа:На е46 цата масла и филтри ОЕМ платих 800лв та не виждам драма за тея 1к
Sent from my iPhone using Tapatalk

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
И теб са те одрали
Едно 400лв са труд, дори с оемски неща. На мен смяната на филтри и масло с добри консумативи и скъпо масло малко надвишава 200лв. Оем да са 300, останалите течности едва ли са повече от 100лв.
Като гледам списъка на Моджо, цифромания си е. Наскоро си взех предни дискове от БМВ и бяха с 20тина лева по-скъпи, накладките на Ате, керамик серията бяха на същите пари, 6те свещи за мотора струват малко повече от три тук, чистачките дори са на подобни пари, а Е39 е със скъпи чистачкки.
Ама пък един познат си купи преди няколко години Пежо 307 от модела около 2005-2007г и даде 1.7к за обслужване, та явно си дерат повечето дилъри.
Баща ми от време на време прави това онова в Опел, там ми е направило впечатление, ще доста прилично излиза откъм цени.

Едно 400лв са труд, дори с оемски неща. На мен смяната на филтри и масло с добри консумативи и скъпо масло малко надвишава 200лв. Оем да са 300, останалите течности едва ли са повече от 100лв.
Като гледам списъка на Моджо, цифромания си е. Наскоро си взех предни дискове от БМВ и бяха с 20тина лева по-скъпи, накладките на Ате, керамик серията бяха на същите пари, 6те свещи за мотора струват малко повече от три тук, чистачките дори са на подобни пари, а Е39 е със скъпи чистачкки.
Ама пък един познат си купи преди няколко години Пежо 307 от модела около 2005-2007г и даде 1.7к за обслужване, та явно си дерат повечето дилъри.
Баща ми от време на време прави това онова в Опел, там ми е направило впечатление, ще доста прилично излиза откъм цени.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Номенклатурен номер : 13721730449
Описание : ФИЛТЪР ВЪЗДУШЕН
Ед.цена (с ДДС) : 73.43 BGN
Има наличност
Дару Кар ЕАД си запазва право за промени в цените
Хич не са скъпчии и тия.
Номенклатурен номер : 11427512300
Описание : ФИЛТЪР МАСЛЕН #
Ед.цена (с ДДС) : 42.16 BGN
Има наличност
Чак ме е страх да проверя филтър купе колко е.
тва сичкото е за е46.
Описание : ФИЛТЪР ВЪЗДУШЕН
Ед.цена (с ДДС) : 73.43 BGN
Има наличност
Хич не са скъпчии и тия.
Номенклатурен номер : 11427512300
Описание : ФИЛТЪР МАСЛЕН #
Ед.цена (с ДДС) : 42.16 BGN
Има наличност
Чак ме е страх да проверя филтър купе колко е.
тва сичкото е за е46.
Хм,хм...
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
mr_petroff написа:ivanski_2 написа:На е46 цата масла и филтри ОЕМ платих 800лв та не виждам драма за тея 1к
Sent from my iPhone using Tapatalk
На Е90 предни дискове и накладки, масло и маслен филтър - абе почти като на Моджо ремонта, ама без греста

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
От доста години в ниския и среден ценови клас автопроизводителите гледат да вложат материали с колкото се може по-ниска цена ,целта е една -колата да изкара 5 години в гаранционния срок без проблеми .Специално за дискове ,накладки ,масла и други течности в автомобила там се търси производител са най-ниска цена ,ако някой си мисли че като си купи ОЕМ диск или накладки те са нещо по-различно от афтърмаркет продуктите на фирмите производителки жестоко се лъже ,просто на едното пише BMW на другото ATE различна е само цената
.Антифризите на немските производители на автомобили се правят от BASF ,само се разливат в различни туби и различно брандирани .

Моджо, тая Шкода на 100 хиляди км. ли хвърли дискове? To с твоето пенсионерско каране означава, че при мен на 60-70 ще са заминали.
Пууу.. пък един колега ме посъветва да си купя Оставия за 30 и няколко бона на същите километри..
Пууу.. пък един колега ме посъветва да си купя Оставия за 30 и няколко бона на същите километри..
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Така е, ама афтърмаркет неща вероятността да уцелиш менте не е хич малка.
Я що народ пазари от насекъде щото нема Вера на наще търговци. Еле па като зачетем у е46 под форума за криви дискове. Оле майко. Па и я ги смених с не оем ма не се изкривиха. Явно съм уцелил, хахаха.
Я що народ пазари от насекъде щото нема Вера на наще търговци. Еле па като зачетем у е46 под форума за криви дискове. Оле майко. Па и я ги смених с не оем ма не се изкривиха. Явно съм уцелил, хахаха.
Хм,хм...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Не са баш еднакви, че са подобни подобни са (все пак е етилен гликол предимно вътре)... и е нормално да е една компанията, която ги прави. Все пак няма много немски химически гиганти.
Аз не виждам нещо толкова лошо в краткия живот на продуктите, по-скоро проблема е че сложихме коня пред каруцата, преди да се научим да рециклираме по по-смислен начин, не е много ОК.
Този кратък живот не се диктува от производителите, а от клиентите. Те самите искат (и могат) да имат най-новата технология... а сега сме в период на бурно развитие на технологиите.
Ако нямаше какво ново да се предложи, никой нямаше да купува следващия модел. Та, който търси някаква зла конспирация ще остане разочарован доста. Същата работа и с телевизията,
никой не цели да затъпява хората, хората са тъпи и искат да гледат такова съдържание.
Аз не виждам нещо толкова лошо в краткия живот на продуктите, по-скоро проблема е че сложихме коня пред каруцата, преди да се научим да рециклираме по по-смислен начин, не е много ОК.
Този кратък живот не се диктува от производителите, а от клиентите. Те самите искат (и могат) да имат най-новата технология... а сега сме в период на бурно развитие на технологиите.
Ако нямаше какво ново да се предложи, никой нямаше да купува следващия модел. Та, който търси някаква зла конспирация ще остане разочарован доста. Същата работа и с телевизията,
никой не цели да затъпява хората, хората са тъпи и искат да гледат такова съдържание.

Последна промяна steeN на 28 Яну 2023, 20:16, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
stean написа:Моджо, тая Шкода на 100 хиляди км. ли хвърли дискове? To с твоето пенсионерско каране означава, че при мен на 60-70 ще са заминали.
Сменят се по протокол. Нема значение дали са износени. Не бяха иначе износени за хвърляне даже и накладките не бяха. .
Хм,хм...
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Специално за дискове на моите коли съм слагал само TRW от по-скъпите и досега не съм кривил ,верно зимата просвирват понякога но след като чух 2 годишна X5 M-ka да и цвилят спирачките като разпасана кобила се успокоих
. Като влезеш в един каталог и видиш 5 вида АТЕ на 5 различни цени от де да съм сигурен ,че най-евтиния модел всъщност не са го продали на VW и те да са ми го сложили в кутия с пандела като OEM best of the best quality product
.

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Лафим си по вайбъра с Гената и стигнах до извода,че няма начин в три цилиндъра да набутат кг грес. Двигателя ще блокира преди това. Що не ползваш Евгени или Пепино? И от двамата няма да останеш разочарован.
За сервизната история, моята нали я карах до 6та година все в ЕТ. Голяма грешка Въпреки, че сега го и 300 000, със сигурност съм и скъсил живота с поне толкова. Навремето се скъсваха да обясняват как двигател с 3,2 л масло събира по 5. Накрая се вдигна скандал и започнах да таксуват поне маслото по толкова колкото е по заводски данни.
За сервизната история, моята нали я карах до 6та година все в ЕТ. Голяма грешка Въпреки, че сега го и 300 000, със сигурност съм и скъсил живота с поне толкова. Навремето се скъсваха да обясняват как двигател с 3,2 л масло събира по 5. Накрая се вдигна скандал и започнах да таксуват поне маслото по толкова колкото е по заводски данни.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
За да има по-висока стойност при евентуална продажба ,хората на това вярват .Дори да отидеш в някой друг сервиз където ще ти попълнят евентуално книжката ,ще сложат печат и ще ти издадат фактура ........хората си искат официален сервиз тва е .