СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
Re: СПАМ ТЕМА
Don_Diego написа:Милионерския форум се оказа пълен със скръндзи дето не искат да дават лев за ОЕМ части
За БМВ-тата даваме, за Шкода ни се вижда скъпо

При мен най-големият шок беше като имах фиат пунто 1.1 94г. и гранд чероки 5.9.
8-10 градско срещу 30 минимум. Ма си ги карах и двете. Даже гранда го карах 1 година на бензин докато му направя газовата.
8-10 градско срещу 30 минимум. Ма си ги карах и двете. Даже гранда го карах 1 година на бензин докато му направя газовата.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
СПАМ ТЕМА
STEVAL написа:mr_petroff написа:ivanski_2 написа:На е46 цата масла и филтри ОЕМ платих 800лв та не виждам драма за тея 1к
Sent from my iPhone using Tapatalk
На Е90 предни дискове и накладки, масло и маслен филтър - абе почти като на Моджо ремонта, ама без греста- 1096 лв. Същото но на Ф25 - 1079 лв
Мен след 35-цата нищо не може да ме уплаши като цифри вече, там 4 диска с оем накладки

Ама пак не разбирам защо се учудвате, аз съм малко педантичен към автомобила, искам технически да е меко казано перфектен, за визията правя компромис, (драскотини по броните само), но за техническата част искам като закача истата да е както е в момента и всичко механично да е смемено по учебник и да е ОЕМ , логиката ми е следната, свалям N част на ххх ххх км , ако взема пак оем , дори да не е същото качесто да е ще изкара 50 000 поне от което съм доволен разбира се не говоря за филтри но все пак гледам да пазарувам оем само

Ето малко по-конкретни цени
-Номенклатурен номер : 83210398507
Описание : BMW МОТОРНО МАСЛО 5W-30, LL-04, 1L
Ед.цена (с ДДС) : 52.80 BGN =~ 350лв
Номенклатурен номер : 11427788460
Описание : ФИЛТЪР МАСЛЕН
Ед.цена (с ДДС) : 54.80 BGN
Номенклатурен номер : 13327794549
Описание : ФИЛТЪР ГОРИВЕН #
Ед.цена (с ДДС) : 151.48 BGN
Номенклатурен номер : 11127799225
Описание : ФИЛТЪР КАРТЕРНИ ГАЗОВЕ
Ед.цена (с ДДС) : 205.80 BGN
Номенклатурен номер : 13712247444
Описание : ФИЛТЪР ВЪЗДУШЕН
Ед.цена (с ДДС) : 151.44 BGN
Номенклатурен номер : 64319257504
Описание : МИКРОФИЛТЪР АКТИВЕН ВЪГЛЕН #
Ед.цена (с ДДС) : 146.95 BGN
Та около ~ 1 000лв, сега признавам си ползвах и малко отстъпки, но пък счупих дифузера на бронята и за него дадох 200лв (не беше оем) това са цените за част, отделно ги смених в доверен за мен сервиз и там дадох някой лев та така.
Не пестя пари за колата си определено даже записах час за април за сума обслужване и половина да защитя купето от корозия, даже тоя като видя състоянието на купето и предложи да ми я купи

ПП: Ако продавам някой ден кола ,купувайте смело

Някак си ми става приятно като видя всичко зелено , това е снима от 35 цата но и 46 цата е абсолютно същото.

Последна промяна ivanski_2 на 28 Яну 2023, 23:10, променена общо 1 път
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
ivanski_2 написа:STEVAL написа:mr_petroff написа:ivanski_2 написа:

То и ние не пестим, моите цени са за смяна в официален сервиз
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
ivanski_2 написа:
ПП: Ако продавам някой ден кола ,купувайте смело![]()
![]()
Предлагай като има

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Жив съм, нищо не счупих. Наздраве от новия временен дом 

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Ще пусна обява и ще свиркам задължително , но не планирам в близко бъдеще да продавам , че последните годни все купувам стягам и продавамc04 написа:ivanski_2 написа:
ПП: Ако продавам някой ден кола ,купувайте смело![]()
![]()
Предлагай като има

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
И аз обичам всичко по колата да е тип-топ, но точно масла и филтри купувам от колегата LAVIATAN (да го дух*т официалните сервизи) и ще продължавам така ... Иначе основно си я поддържам при Atsalov..
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
И аз пазарувам от лавиатан! Няма грешка , и Ацалов е пич тея дни трябва да мина да го видя като минавам през ПловдивExclusive89 написа:И аз обичам всичко по колата да е тип-топ, но точно масла и филтри купувам от колегата LAVIATAN (да го дух*т официалните сервизи) и ще продължавам така ... Иначе основно си я поддържам при Atsalov..

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Аз тая, тоест последната година нещо се изложих с обслужванията по бенвето. Цяло лято търкам ламарините на симсоня, та не ми остана много време да правя 39ката, пък ми е мерак сам да си я човъркам, та ся имам дискове, накладки, спирачни маркучи, кормилни щанги, 4 носача, биалета и още разни дреболии в гаража, та чакат да ги монтирам някой топъл ден..
Ма не мога като колегата Ивански всичко оем, че още не съм научил програмирането толкова
.
Ма не мога като колегата Ивански всичко оем, че още не съм научил програмирането толкова

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Той Ivanski като плати сега три целодневни ски карти на Пампорово и хапне два три пъти около Снежанка на кръчметата следващия път обслужването ще е при бай Пешо в кварталната работилница
Бъзикам се де , не е лошо безкомпромисно обслужване ,ама аз в читав сервиз пълно обслужване на Е91 -цата /масло ,филтър , горивен и въздушен и климатик+труд/ си платих 280 лв. - верно приятел , отстъпки и т.н. ,но разликата ми е фрапираща . И аз не съм слагал боклуци .

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
ivanski_2 написа:Мен след 35-цата нищо не може да ме уплаши като цифри вече, там 4 диска с оем накладки![]()
![]()
Ама пак не разбирам защо се учудвате, аз съм малко педантичен към автомобила, искам технически да е меко казано перфектен, за визията правя компромис, (драскотини по броните само), но за техническата част искам като закача истата да е както е в момента и всичко механично да е смемено по учебник и да е ОЕМ , логиката ми е следната, свалям N част на ххх ххх км , ако взема пак оем , дори да не е същото качесто да е ще изкара 50 000 поне от което съм доволен разбира се не говоря за филтри но все пак гледам да пазарувам оем само![]()
Ето малко по-конкретни цени
-Номенклатурен номер : 83210398507
Описание : BMW МОТОРНО МАСЛО 5W-30, LL-04, 1L
Ед.цена (с ДДС) : 52.80 BGN =~ 350лв
Номенклатурен номер : 11427788460
Описание : ФИЛТЪР МАСЛЕН
Ед.цена (с ДДС) : 54.80 BGN
Номенклатурен номер : 13327794549
Описание : ФИЛТЪР ГОРИВЕН #
Ед.цена (с ДДС) : 151.48 BGN
Номенклатурен номер : 11127799225
Описание : ФИЛТЪР КАРТЕРНИ ГАЗОВЕ
Ед.цена (с ДДС) : 205.80 BGN
Номенклатурен номер : 13712247444
Описание : ФИЛТЪР ВЪЗДУШЕН
Ед.цена (с ДДС) : 151.44 BGN
Номенклатурен номер : 64319257504
Описание : МИКРОФИЛТЪР АКТИВЕН ВЪГЛЕН #
Ед.цена (с ДДС) : 146.95 BGN
Та около ~ 1 000лв,
Моето е е90 330д , но обслужването трябва да е същото.
За масло слагам мотул 150-160лв;
Масления филтър mann - 20-25лв;
Горивния mann 80лв, сменил съм го един път като купих колата, ще го сменя след 60-70 хил км, или ако спре да върви или изпищи нещо за ниско налягане на горивото.

Въздушен валео - 20лв;
Картерни газове - вайко - за 100лв го смених, ще го сменя пак след 50 - 60 хил.

Моето обслужване излиза 3 до 5 пъти по евтино от твоето на практически същия мотор. Твоята кола ще има ли 3 до 5 пъти по-дълъг живот от моята, без да се заяждам?
На тея м57 освен ако не скъсат верига или не ги предобриш с екстремен тунинг няма кво да им стане.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
СПАМ ТЕМА
:Dmr_petroff написа:Той Ivanski като плати сега три целодневни ски карти на Пампорово и хапне два три пъти около Снежанка на кръчметата следващия път обслужването ще е при бай Пешо в кварталната работилницаБъзикам се де , не е лошо безкомпромисно обслужване ,ама аз в читав сервиз пълно обслужване на Е91 -цата /масло ,филтър , горивен и въздушен и климатик+труд/ си платих 280 лв. - верно приятел , отстъпки и т.н. ,но разликата ми е фрапираща . И аз не съм слагал боклуци .
Аз и сега я обслужвам в селския сервиз само че майстора е млад надъхан образован (някоки автомобилни специалности завършил ) и го прави с кеф , миналия път не мога да с е откъсна цял час да ми обяснява за масло, работата му при различни температури , състава му , износването му , разни микрони ми обяснява налягания за филтъра за картерните газове , влиянието му когато се прецака …. какво ли не , търси си слушател няма бягане

Иначе честно казано дали ще си купиш филтър за 20 или 120 лв не смърди по- различно няма миризма на лавандула принципно е напълно излишно

Честно да си кажа на Пампорово цените ми идват брутални , последния път си носих сандвич , просто ми се свиди …. много са се изпуснали тази година много.
Да ме разбете тази сутрин пих кафе и вода в 35 в студентски - около 4-5 лв за същото нещо на Пампорово 13 ……
Колегата с е90 то ще ме прощава , но не 1-2 са имали проблеми точно зареди филтър за картерни (човек има тема сигурно 50 страници ) и с горивния …..
нормално де то затова един и също модел и марка вървят като цени от n до n + 3-5k
А и чак да няма какво да им стане айде моля ти се моя щеше да се счупи зареди отчупено парче от вакум помпата добре че
Просълзи гарнитурата да свалим да видим помпата иначе парчето пада в мотора и……. Та доста неща може да счупят мотора.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Идвам само да вметна, че по-добро от ОЕМ-а е само и единствено 'убавия тунек

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
ivanski_2 написа:А и чак да няма какво да им стане айде моля ти се моя щеше да се счупи зареди отчупено парче от вакум помпата добре че
Просълзи гарнитурата да свалим да видим помпата иначе парчето пада в мотора и……. Та доста неща може да счупят мотора.
Точно, да, това е добър пример - и масло по 100лв литъра да му слагаш, ако не го беше видял онова парче щеше да строшиш мотора.

Втора ръка сме ги купили тея каруци... Моята до 180 000км е карана в германия и е сменяно маслото през 30 000км, имам историята. Сега да и слугувам ли, че някои колеги препоръчват смяна на 8000?