Здравословен живот, или...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Здравословен живот, или...

Мнение от drago_pavlov » 30 Яну 2023, 12:40

BMW_POWER написа:
b_u_b_o написа:
BMW_POWER написа:На първо място имаме ген.

Това са оправдания за слабохарактерните хора, стига. Същото като да вярваш, че съдбата ти е "написана" и какво ще ти се случва в живота не зависи от теб а от нещо си там дето е по-велико от тебе. Любими са ми тея дето са с "едър кокал", а те 150 кила братче, всичко виси и се гъне. Ама не са виновни те, защото са свине, ами гена им бил такъв разбираш ли. :mhihi:

Толкова си далече от истината, колкото аз от криптото. Ще ти дам само един пример. Наши приятели тук, големият им син е роден 6 месеца преди нашия. Нормално дете. Когато застанат един до друг с нашия, онзи му е до рамото. Сега тяхното е на 14, нашият на 13. Нашият е с един дрезгав глас и звучи смешно дори. Техният си е с меденото детско гласче. Би ли бил така добър да ми обясниш, кои са свине в случая? Това, че приятелчето е по-нисък от жена ми, а неговата е около 155см, естествено няма нищо общо с ръста на сина им.

Ти пак нещо се обърка...
Бубо говори за ширина, а не за височина :lol:
Дали си 180 или 160 см не го решаваш ти.
Но дали си 80 или 150 кила си е лично твой избор...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 30 Яну 2023, 13:23

И това не е точно така.
Докато за дебелаците голяма вина имат лошите навици, то има разни сухи пичове, с които ядем и пием наравно и на тях пак им се броят всички вени под кожата и са примерно 70 кила на 1.80. Познавам няколко такива и не тренират.

За костната структура също е най-важен гена. Аз цялото си детство и юношество съм го изкарал във футбол и с колелото = брутално развита долна част на тялото. За горна не съм тренирал нищо до 19-20г. и пак имах по-голям гръб от половината момчета в някой фитнес. Просто съм си широк генетично. А някои колкото и да тренират са си теснички.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 30 Яну 2023, 13:49

Наричат се ектоморфи и това, че им се виждат вените, не значи че отвътре не са леш и няма да се сринат на място от инфаркт на 50г...

Разбира се, че гените ни имат значение, но начинът на живот го избираме сами. Едни хора се наливат с алкохол с години, други за 6м ги хваща цироза. Това не прави пиенето "правилно" за едни и неправилно за други. Рано или късно лошите ни навици ни застигат. Нервите и свързаните с тях хормони до голяма степен също зависят от нас и начина на живот. Чисто еволюционно има 2 базови предпоставни, с които трябва да се съобразяваме - да не се преяжда и да се движим много. Съвременният човек прави точно обратното. Всичко друго са тълкувания, гадателства и оправдания.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 30 Яну 2023, 21:31

bum_bum написа:
Spunky написа:метформин

Знам още един човек, който е на метформин. Но колкото и да четох различни изследвания, всичките са върху хора с Т2 и ИР.

Има ли някакви ползи за човек, който няма подобно състояние?

Май има, информация има мнооого и това са от най-детайлните проучвания, с хиляди участници в продължение на десетки години в края на живота им. Общо взето, при три групи - хора с Т2 с други лекарства, хора с Т2 с метформин и "здрави" без метформин, тия с Т2 и метформина са надживяли всички - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34421827/

steeN написа:За NMN съм виждал доста скептични мнения от доста светила.

Ми... ъпдейтни си светилата...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Яну 2023, 21:42

Според мен линка не показва такива категорични резултати . Единствените "чисти " резултати са примерно 2000 човека на метформин които са навъртяли 120 години срещу контролна група която не приема медикамента . И това потвърдено от рецензентите . Мене не ме притеснява това че пишат "не знаем механизма или не е ясен " ...то и на парацетамола механизма на разрушване черния дроб не е ясен ама е факт . Това не пречи милиони хора да го приемат и докторите да го препоръчват като антипиретик . Писал съм в тази или друга тема за АЛА ака Алфа липоева киселина . Има сходно действие с метформина , ставаш пъргаво старче и на 70 си като пружина а може и да дотикаш 120 като страничен ефект на препарата . :lol:
Последна промяна Jordana на 01 Фев 2023, 19:59, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 01 Фев 2023, 19:26

Брех, алфа-липоевата киселина била Л-карнитин. Какви ли не чудеса може да научи човек от Джордана. Медицината е безмълвна пред неговите познания :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 01 Фев 2023, 20:17

. Медицината е безмълвна пред неговите познания :)
То па големите познания ти трябват , всеки който го интересува с търсачката ще види че са две различни молекули . Разбирам при операцията да съм ти извадил десния бъбрек вместо левия или да ти извадя здрав зъб вместо болния че да се възпаляваш толкова , ама не съм :dunno:
Кажи за метформина като си навътре да почерпим вода от извора на медицината .
Последна промяна Jordana на 01 Фев 2023, 20:22, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Фев 2023, 20:20

Spunky написа:Май има, информация има мнооого и това са от най-детайлните проучвания, с хиляди участници в продължение на десетки години в края на живота им.

Ще взема да чета като имам време. Не, че ще почна да го пия. Просто не мога да си създам навик да пия каквото и да е било лекарство или добавка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 01 Фев 2023, 20:28

Абе я препоръчайте някой качествен л-карнитин щом сме на темата :D
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Фев 2023, 21:30

Не си харчи парите за глупости.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от INTEGRALE » 01 Фев 2023, 22:28

ivanski_2 написа:Абе я препоръчайте някой качествен л-карнитин щом сме на темата :D
Скоро четох някаква анкета - най-доволните бяха на Нау фуудс течния….

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 02 Фев 2023, 1:34

bum_bum написа:Не си харчи парите за глупости.
Четох една камара препоръки за тази добавка , и си мислих защо не ? Но щом ти го казваш съм склонен да пасувам а и нямам проблем със свалянето от 16 дни 13 дни двуразови тренировки -6 кг (таргета е -20), но просто следващите 13 дни няма да имам как да тренирам и си викам ел карнитина ще ми помогне после да възстановя още по-бързо щетите от тези 13 дни на не трениране и приемане на алкохол.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 02 Фев 2023, 7:52

Тези конкретно добавки помагат при физическа активност , ако не се движиш няма особена полза . Само си даваш парите на вятъра щото ги изпикаваш без особен ефект ако не се движиш . Ето това например съм го пробвал .
https://apteka.framar.bg/30073762/%D0%B ... A%D0%B8-30
и това
https://apteka.framar.bg/30058624/%D0%B ... %D0%B8-100

Единствено при кетоза досега съм забелязал да има ефект на леко стягане мускулатурата с повишаване на мускулния тонус и сваляна на мазнини без да правиш някакви особени физически тренировки .
За алкохола по добре някакъв хепатопротектор от сорта на липовитан . Горните две добавки нямат особена полза при алкохола .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 02 Фев 2023, 8:52

За алкохола се шегувах , то мисля че се подразбира че няма да седна да пия н дни, като цяло кой пие планово :D :D

Мерси ще ги погледна, иначе да точно за когато отново ще тренирам активно ми трябва.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 02 Фев 2023, 9:06

:OT:
Планово пият бая народ :D
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата