България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от bum_bum » 04 Фев 2023, 12:09

https://glasnews.bg/balgariia/odmvr-plo ... R4b6cPwom8

Да. И на всеки полицай му слагаме по един полицай. И на всеки полицай на полицай още по един полицай. И така, докато всички станем полицаи.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Фев 2023, 12:53

Защото тия сигнализиращите трябва по-различно да го направят. Пуска си жалба, пише до МВР ако трябва, а не до някакво си районно или нещо където ще се чудят за такава дреболия на пръв поглед как да ги прикрият. Сега не е късно, просто в жалбата се допълва как са сигнализирали до съответната ОД, но никой не е обърнал внимание. Онези ще се оправдаят, че видеото не е доказателство и ако са искали да доказват нещо е трябвало да пишат жалба и че искат да свидетелстват, да направят експертиза на записа и т.н. :mhihi:
А ченгето просто е трябвало да си пусне лампите отгоре за 5 секунди, но е преценил, че ще изчака другите движещи се, може би не е искал да ги обезпокоява като не е нещо спешно, но това не отменя нарушението. От безхаберие е всичко това.

Щях да пиша относно тоя с Е60-ката където го гониха и заклещиха. Излиза, че не могат да му отнемат книжката от 1 до 6 месеца по повод нарушението, че не е спрял на стоп палка, понеже...никой не го е спирал с такава. :mhihi: Излиза, че по закон на сирени не си длъжен да спреш. :ahah: Дупчица в закона. Аз съм си го мислел много пъти ако някога ми се случи, че ще обжалвам точно по тоя параграф. Откъде да съм сигурен, че ушев пуска точно на мен сирените? Че той може да ги пуска на 20 други коли или просто да бърза за някъде, а аз да си чопля в носа и да не го видя някъде зад мен, че ме преследвал. :mhihi:
По закон трябвало как в Юръп - минава пред теб или отстрани и ти пуска надпис да отбиеш. :ahah: Но това ушевците са ни го спестявали много пъти(сигурно редовия полицай и той не е знаел масово)и следва абе ти що не спираш като те гоня и ти пишат акта, че не си спрял по члена за палката и обикновения гражданин като не му се занимава в съда да ходи защото не знае члена, просто си плаща акта и остава без книжка за месец или до 6. Затова колеги да си знаете ако ви пуснат буркани вече, спирайте си по ваша преценка в зависимост какво ще ви коства това според вас. Държавата на преценячите сме и това е то. Вече не съм сигурен ако кара отстрани на теб и ти мята палката вътре зад стъклото дали важи, но хайде да кажем, че тогава може да се спори. Сирени обаче ЙОК.
Направо плачат за някой клип как преследват кола и не им се спира. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Фев 2023, 13:06

Щях да пиша относно тоя с Е60-ката където го гониха и заклещиха. Излиза, че не могат да му отнемат книжката от 1 до 6 месеца по повод нарушението, че не е спрял на стоп палка, понеже...никой не го е спирал с такава. :mhihi: Излиза, че по закон на сирени не си длъжен да спреш
И трябва да те пребият в колата и де ти натрошат автомобила като не си спрял ? Аз ти казах че адвокатите ще ги оправят тия четиримата бабаити . Те не случайно 2-3 дена обикаляха по телеизиите да обясняват с наведена глава как имали право да мародерстват и така си работели . Чак оня бившия министър Мими Йорданов го бяха поканили да обяснява как било редно и нормално да трошат и мародерстват тия четиримата ушака.
Последна промяна Jordana на 04 Фев 2023, 13:20, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Фев 2023, 13:13

Top Gun Maverick написа:...

Ей детска радост, бенгалски огън. :kuku: Пробвай да не спреш само на лампи ти първо, преди да даваш такива акъли :mrgreen:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Фев 2023, 14:14

Ами аз знам няколко тука дето не спираха и се чудех защо нямаше последствия. Ченгетата да ми казвали, че много пъти дори не ги гонят. :shock: Разбира се като не си знаеш правата ще има доста последствия.

Някой ден с някоя М-ка ще направя един клип специално заради теб. :mhihi: Ама не в близките години. Иначе не е детска радост, а учудване как може да има такава дупка в закона. И дааааааааааааа, ако не се оправиш още на място с куките като викнеш дежурен офицер на 112 ако се пак упорстват, че ще ти пишат, после в съда никакъв шанс за тях и МВР ще плати разноските по делото.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Фев 2023, 15:28

Чакам с нетърпение да си пробваш въображаемите права :lol: Достатъчно е ченгето да те посочи с ръка дори, никакви палки не му трябват.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 04 Фев 2023, 16:14

Top Gun Maverick написа:Защото тия сигнализиращите трябва по-различно да го направят. Пуска си жалба, пише до МВР ако трябва, а не до някакво си районно или нещо където ще се чудят за такава дреболия на пръв поглед как да ги прикрият. Сега не е късно, просто в жалбата се допълва как са сигнализирали до съответната ОД, но никой не е обърнал внимание. Онези ще се оправдаят, че видеото не е доказателство и ако са искали да доказват нещо е трябвало да пишат жалба и че искат да свидетелстват, да направят експертиза на записа и т.н. :mhihi:

Тук не иде реч за записи, доказателства и вина, а за самосъзнание в полицаите. Човек под пагон това не трябва дори да си го помисля, камоли да го прави.

Той го прави и е ОК, друг ако е е нарушител.

Утре ако те гепят нещо и имаш оправен адвокат ще ти вкара оферта да дадеш нещо за съдията или прокурора за да минат леко нещата. Ти си престъпник, а всички те служители на закона.

После защо не могат да наложат ред. Ми всичките тия са престъпници или в най-добрия случай нарушители облечени в някаква власт. Как да очакваш върховенство на закона с толкова изгнила система?
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Фев 2023, 18:03

Прав си, аз ти разбирам гледната точка за самосъзнанието. Бих го оправдал само ако е искал да не пречи на движението защото пусне ли бурканите половината спират, забавят, не знаят какво да правят...но редно беше просто да ги изчака като не иска да ги стресира и да си пусне бурканите.

steeN написа:Чакам с нетърпение да си пробваш въображаемите права :lol: Достатъчно е ченгето да те посочи с ръка дори, никакви палки не му трябват.

Ти си цар да казваш на бялото черно. Да, когато униформен полицай ти метне с ръка трябва да спреш, ама какво общо има това със сирената на автомобил в движение някъде зад теб? Айде иди го обясни на СЪДИЯТА, който ще го оправдае този специално за неспиране на буркани. :mhihi: Не съм сигурен дали КАТ въобще ще си направят труда да го санкционират за това нарушение, понеже знаят, че ще падне. Той има червени, не знам си какви опасни шофиранета, ама за това го отърват, явно не четеш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 04 Фев 2023, 18:06

Top Gun Maverick написа:Излиза, че по закон на сирени не си длъжен да спреш. :ahah: Дупчица в закона. Аз съм си го мислел много пъти ако някога ми се случи, че ще обжалвам точно по тоя параграф.

Пробвай, може да ти хареса да седнеш на надървения :mhihi:
Чл. 170 Ал. 3
При спиране на пътно превозно средство за проверка или за оказване на съдействие служителят от органите за контрол подава своевременно ясен сигнал със стоп-палка. През нощта сигналът за спиране може да бъде подаден и с описваща полукръг червена светлина. Униформен полицай може да спира пътните превозни средства и чрез подаване на сигнал само с ръка. Сигнал за спиране може да бъде подаден и от движещ се полицейски автомобил или мотоциклет.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Фев 2023, 21:16

Явно не четеш правилно. Прочети пак това червеното като имаш предвид първото преди това. Нещата описват как полицая може да ти подаде сигнал с палка, ръка. После може да ти подаде тоя сигнал и от движещ се полицейски автомобил, тоест знака с ръка или палка. :idea: Къде пише, че пусната сирена е сигнал да спреш? Да, всички си го мислим и сме свикнали да спираме, но ЯВНО има дупка в закона. Вместо да се мъчите да вадите от 9 кладенеца вода, може да се съгласите, че не сте го знаели. Аз също не го знаех до оная вечер(а само съм си мислел как ако ме гони ченге на сирена в далечината аз трябва да реша, че гони мен)но като видях обясненията по тв на адвоката и органите и как тоя го пита директно журналиста според него има ли дупка в закона щом за пуснати сирени не могат да му вземат книжката реално понеже спирането трябва да се извърши с НАДПИС от кола както е в европейските страни, оня отговори, да, има дупка в закона. Вие си ги пишете колкото искате различни локуми. Текст в закона, че полицията може да те спре със сирена не виждам. Сирената те кара да го пропуснеш, но ако той не може да те стигне и ти "не си го видял", как по-точно ти е подал ясен сигнал точно на теб ти да спреш? Хлъц.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 04 Фев 2023, 21:34

Не мисля, че имат нужда от това като повод за да му вземат книжката. Най-малкото една камара камери са го заснели с превишена скорост, на червено, да пресича непрекъснати линии и какво ли още не, докато са го гонили. Стигне ли се до там, че да те гонят си го изял при всички положения. Тогава вече единствения ти ход е да шариш като се стигне до съда.

И мисля, че няма такова нещо като "нае си читав адвокат и се оправи". В България читавите адвокати са тия, които си имат приказка нагоре по каналния ред за да предложат каквото се поиска, ако ти можеш да го осигуриш. Вярвам всички знаем подобни случаи. Ако имаш лев ще се оправиш, ако не ще лежиш.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Фев 2023, 21:44

Горе-долу е така. А това, че е кух и вече минава на куп светофари на червено и т.н. е ясно, че изгаря. То като са му пуснали сирените ако хукне да бяга и мине през куп нарушения, няма начин да се отърве. А и не трябва да се отърва. Дано да го нахакат, плюс да се окаже, че правилно са му строшили прозореца.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 04 Фев 2023, 21:56

Ако има достатъчно лев може да се окаже, че с тия сирени са го изплашили и заради тях е извършил всичките нарушения :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Фев 2023, 8:38

Tи се майтапиш, но преди години още си имаше вътрешни заповеди да не ги гонят в града такива индивиди за да не се уплашат точно и да стане някое ПТП със случайни граждани. Та по принцип нищо няма да ме учуди, ама щом онзи в САЩ, за който един колега тука пускаше клипчета как си бяга точно като мине и зад него пуснат сирени и се отърва все, какво остава за някой тук, който има много пари. Но точно тоя изглеждаше просто на пропаднал наркоман като го спряха, приятелката му също.
Разбира се може неадекватното им поведение да е било въз основа стреса, който са им нанесли всички, били са в шок, все пак те нищо не са направили карайки си, заклещили са ги граждани и те не са били сигурни другите дали не са били мними полицаи в опит да отвлекат момичето за робиня в Европа. :ok: Особено би спомогнало неадекватното поведение на единия полицай, който СЛЕД като отвори задната врата, не знам за какво му беше да се мъчи да я обръща? 10 пъти се опита. :kuku: :shock: Според вас защо го направи? Не можа да си сдържи нервите ли? Не ме разбирайте погрешно, не заставам на страната на наркоманите, напротив, но с това си поведение той им дава много повече точки за отърване на кожата отколкото имаха.
Един експерт слушах, който зададе много правилен въпрос или по-скоро констатира как полицай от едната страна на задната врата е извадил оръжие насочено напред, докато от другата задна врата стои негов колега и той с насочено оръжие. :mhihi: Да, обикновено имат един халосни като първи куршум в пълнителя, но все пак...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 05 Фев 2023, 10:07

Снощи тук спираха наред карайки зад някого на буркани.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата