Зимни гуми сезон 2023-2024г.
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Re: Зимни гуми сезон 2022-2023г.
Браво за ентусиазма колега Дрифти.
Аз също съм с Нокиан WR4 ,тук по Габровско падна доста сняг,но нямах абсолютно никакви проблеми,за разлика от миналата година с Бриджстоуна
:):)
П.С Бриджстоуна ЛМ005 на мокро и сухо са перфектни,обаче в сняг,изостават от Нокиан.
Аз също съм с Нокиан WR4 ,тук по Габровско падна доста сняг,но нямах абсолютно никакви проблеми,за разлика от миналата година с Бриджстоуна

П.С Бриджстоуна ЛМ005 на мокро и сухо са перфектни,обаче в сняг,изостават от Нокиан.
- MrManson
- Потребител
-
- Кара: ше E39 530D Touring
- Мечтае да кара: колело
SpeedyMan написа:MrManson написа:SpeedyMan написа:ивчо написа:Всъщност Snowproof не е толкова добър колко WR D4 .
Не съм срещал с други надписи освен СССР![]()
Точно СССР няма да си виждал.. ама хайде![]()
FALKEN стават, за 1 сезон обикновено на втория вече са кочани.
Това, че летните ти гуми се износват бързо може да е проблем с температурния индекс, който да не е предвиден за България. Примерно ако си ги купувал от северна страна.
За Falken не съм съгласен![]()
Мнението ми е за предходния модел, HS01. Карах ги 4 зими на бившата ми вече 39ка и не съм имал проблеми с тях.
А ето и прясна снимка от Шипка този уикенд, същият модел, отново на 4 години. Баща ми сподели, че все още се държат адекватно:
E какво точно си снимал на Шипка? Опесъчен сняг. Това ли е голямата драма?
Аз я минавах в края на Ноември и отдолу беше лед под току-що навалял сняг...
Не казвам, че Фалкен не са добри гуми и ако си доволен не е лошо да споделиш какво производство са.
Тези конкретно са произведени в завода им в Турция. Бях леко предубеден, защото досега са ми идвали все от Япония. В крайна сметка не е имало драми с тях, което е фактор.
П.С. Хубава разходка си направил, Дрифти

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Турците си имат доста кадри и технологии - когато пише Made in Turkey, обикновено са се постарали добре. 
Шумни ли са, както казват колегите от форума?

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
drifty написа:Вчера подложих нокианите д4 на доста сериозен тест. Остаряват, но като за 5та зима се справят чудесно. Единствено с потеглянето имам затруднения, потегля ли, ставам танк. Но на полигона беше толкова подледено, че едвам стоях прав извън колата, та имах сериозни затруднения да изляза от там.
Ето снимка от снощи от предела на прохода Твърдица - Елена, който явно не се чисти, на последните завои газех през преспи, но се качих до горе без особени затруднения, дори на два пъти се наложи да спирам и макар и трудно, потеглям, което за такъв сняг и лед си е постижение.
Браво, браво! С шпер ли си?
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
SpeedyMan написа:Турците си имат доста кадри и технологии - когато пише Made in Turkey, обикновено са се постарали добре.
Не съм я усетил като по-шумна от Montero 3 . Koлата си е все една и съща . Добра е гумата като за тия пари .

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
drifty написа:Вчера подложих нокианите д4
Half mode ?

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
TNT написа:Това път ли е, отбивка ли, поляна ли
Пътче е

SpeedyMan написа:Евала на 5 годишните гуми.
Втората кола, 46ца, беше със същия модел гуми отзад, ама на доста повече километри от моите и с 3 години по-стари, също се качи до горе

Пинтев написа:Аз също съм с Нокиан WR4 ,тук по Габровско падна доста сняг,но нямах абсолютно никакви проблеми,за разлика от миналата година с Бриджстоуна:):)
И по вашия край се помотах, около с. Донино, даже скъсах едно въже докато се мъчих да вадя едни младежи от една канафка

MrManson написа:П.С. Хубава разходка си направил, Дрифти
Абсолютно. От 10 години карам основно на задно и такова зимно каране не съм правил никога.

dhtj написа:Браво, браво! С шпер ли си?
Да, колега, с шпер е 39ката. Но със същите гуми, когато им беше първи или втори сезон се качвах пак там, но още не бях сложил шпера. Но определено помага много зимата. Втората кола, за която споменах, също е на шпер.
P.S - приятелите във втората кола бяха така добри да заснемат част от пътуването, та ето една от преспите, които прегазих малко преди тях

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Аз живея в с.Лесичарка,преди Донино:)
Може да направим едно събиране

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Вчера жена ми се оплака , че задницата на единичката си имала собствено мнение за вземане на завои . Гумите Нокиан на 4 сезона с около 5-6 мм. грайфер .Днес взе сувчето 4х4 и ми я остави да я тествам , че доволно наваля . Газ до хижата за тест драйв - аз забележки към гумите нямам , даже оная лампа дето и викат тракшън рядко светваше . Обаче според нея гумите не стават
А сега къде е истината? То ясно , че за другата зима ще са нови - семейния мир е много важен
Та пак си мисля , че задкормилните устройства също правят разликата .

Та пак си мисля , че задкормилните устройства също правят разликата .

- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Пета зима с гуми Point S (бюджетни) и въпреки износването и кембъра мога да кажа, че все още се държат добре. Преди 2 дена вечерта GPS-а ме прекара през невероятен маршрут около Мездра състоящ се от стръмни изкачвания + обратни завои
и безлюдни села, през които не беше минавал никой. Колата е с шпер(и добре, че беше той...)
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk

Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Пинтев написа:Аз живея в с.Лесичарка,преди Донино:)

Супер, може да организираме нещо

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
знам темата е за зимни гуми, аз си търкалям 16ки ласа за всички сезони, и по морето ми вършат работа, все пак е с зимно ориентирана шарка
но да попитам някой впечатления от вредещайн има ли, пак за всички сезони, че ще ги сменям тази година
Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk
но да попитам някой впечатления от вредещайн има ли, пак за всички сезони, че ще ги сменям тази година
Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Пинтев написа:Аз живея в с.Лесичарка,преди Донино:)
Преди две години, пролетта бях в с. Лесичарка

Много ли красиво село, браво! Случайно видях една мацка с Ауди А3, страхотна красавица! А и дядото, който гледа лук....