СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Jordana » 09 Фев 2023, 17:42

маслото ако не е менте- почти никога не е източника на проблема
Карай ти със смяна на 28000 км примерно някой дизелов форд с турбо както им е по книжка с лонг лайф масло . На 100 000 пробег тоя мотор ще е вече за скрапа .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 09 Фев 2023, 17:44

Особено тия фордове с ангренажа в маслена баня :yes:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Фев 2023, 17:54

Ивайло Димов написа:Ти правиш ли разлика между утилизиране на отработени масла и тяхната преработка ,изчистване ,и повторната им употреба в нови масла ?Това е много скъп и сложен процес

да разбира се- и затова - почти не се практикува. не знам как е в другите държави, но фирмата на моя човек изкупува всичкото преработено масло на бмв и ваг дилърите около дюселдорф... ако това е практика мислиш ли, че другаде в германия е по- различно? не мисля. дори оня ден ми каза, че сега било модерно дилърите да се отопляват с част от маслото което източват и затова от някои от тях изкупувал по-малко през студените месеци.

за маслата - на всеки мерцедес и порше в щатите под капака има лепенка на мобил 1. разбира се може да слагаш на бенц-а оригинално мерцедес масло което никой не го знае какво е всъюност- злите езици говорят, че е синтетика на петронас...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 09 Фев 2023, 18:01

Аз говоря за Европа .МВ работят с Fuchs ,VAG и BMW с Shell ,Toyota с Exxon Mobil,PSA ,Nissan и Mazda с Total ,Киа и Хюндай също с Total ,Рено минаха на Castrol .

Да процеса е много скъп за това само за Мобил съм чел ,че го практикуват .А и Fuchs имат блендерни заводи в цял свят така че не виждам причина USA дилърите да заливат Mobil .
Последна промяна Ивайло Димов на 09 Фев 2023, 18:11, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Фев 2023, 18:04

alx написа:дори оня ден ми каза, че сега било модерно дилърите да се отопляват с част от маслото което източват и затова от някои от тях изкупувал по-малко през студените месеци.

Тука е чудо да видиш сервиз, в който не се топлят с това.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 09 Фев 2023, 18:05

Скоро ми мина кола от Австрия на 180 к. , 4 год. с пълна сервизна история , в гаранция - маслото е сменяно само при дилъра на 30 к. км. :yes: Дизел , турбо ...

Днеска врътнах 430 км. при -17 до -3 градуса -абе таз кола не друсаше толкова :D ,дали маслото в амортисьорите се сгъсти от студа :dunno: ,като картинг беше .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 09 Фев 2023, 18:13

Може и да е от гумите ,в студа да са се одървили ,еле ако си с нисък профил .

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 09 Фев 2023, 18:19

steeN написа:
alx написа:дори оня ден ми каза, че сега било модерно дилърите да се отопляват с част от маслото което източват и затова от някои от тях изкупувал по-малко през студените месеци.

В сервиза в старата ми работа имахме такъв отоплител - правеше баня вътре, помещението беше доста голямо. Имаше няколко филтриращи системи и от комина нищо видимо не излизаше :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 09 Фев 2023, 18:30

Don_Diego написа:
steeN написа:

В сервиза в старата ми работа имахме такъв отоплител - правеше баня вътре, помещението беше доста голямо. Имаше няколко филтриращи системи и от комина нищо видимо не излизаше :lol:

Тези не са ли забранени в БГ , май глобяваха за отопление на масло :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 09 Фев 2023, 18:35

:censored: тъмните субекти горят стари автомобилни гуми ,парцали ,стара дървена дограма или ламперия от покрив .......пак е забранено ама се случва
Последна промяна Ивайло Димов на 09 Фев 2023, 18:47, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 09 Фев 2023, 18:43

Отдавна е забранено, но сега, с новите реалности, може да се отвори отново някаква вратичка в законите... Все пак хора сме, трябва да живеем някак!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 09 Фев 2023, 18:54

Не знам колко е забранено, но продължава да се продават такъв тип печки и избора е голям :lol:

https://gasmagazin.com/component/jshopping/печка-на-отработено-масло.html?Itemid=0
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 09 Фев 2023, 18:55

Масла, акумулатори все едно сме автомобилен форум баси , я кажете нещо за някое вино/уиски, каминка :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 09 Фев 2023, 19:11

Напоследък с милото сме на червено вино...бая видове пробвахме и явно наистина си ме влече лукса :mhihi:
Chateauneuf du Рape - каквото и тяхно да пробвах, все беше топ. 2 чаши и играта приключва, спинкам като бебе :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 09 Фев 2023, 19:15

alx написа:
Ивайло Димов написа:Ти правиш ли разлика между утилизиране на отработени масла и тяхната преработка ,изчистване ,и повторната им употреба в нови масла ?Това е много скъп и сложен процес

да разбира се- и затова - почти не се практикува. не знам как е в другите държави, но фирмата на моя човек изкупува всичкото преработено масло на бмв и ваг дилърите около дюселдорф... ако това е практика мислиш ли, че другаде в германия е по- различно? не мисля. дори оня ден ми каза, че сега било модерно дилърите да се отопляват с част от маслото което източват и затова от някои от тях изкупувал по-малко през студените месеци.

за маслата - на всеки мерцедес и порше в щатите под капака има лепенка на мобил 1. разбира се може да слагаш на бенц-а оригинално мерцедес масло което никой не го знае какво е всъюност- злите езици говорят, че е синтетика на петронас...
БМВповер ти ли си, злите езици като чуя и за него се сещам
а иначе при камионите едни като кажат, че ще сменят на да речем 180хил км и за да губят е тва отношение другите и те веднага казват на клиентите, че може да увеличат от 130хил на 150хил и така докато му излезе края на маркетинговата надпревара

Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата